3. K&H olimpiai futónapok

Szombat délután a város jelképét jelentő Deák térről 16 óra 20 perckor rajtol, és a 3 km-es táv megtétele után oda is tér vissza a mezőny.

A 2004-ben, az athéni olimpia évében útjára indult K&H olimpiai futónapok eseménysorozata idén szintén öt vidéki – Kecskemét, Veszprém, Debrecen, Szeged, Kaposvár – nagyvárosban folytatódik az olimpiai ötkarika jegyében. Idén első állomásként Kecskeméten kerül megrendezésre a K&H olimpiai futónapok május 13-án, szombaton.

Szombat délután a város jelképét jelentő Deák térről 16 óra 20 perckor rajtol, és a 3 km-es táv megtétele után oda is tér vissza a mezőny. A távot rövidsége miatt kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, fiúk és lányok, barátok és kollégák is könnyedén teljesíthetik. A futás mellett olimpikonjaink dedikált ajándékokkal várják a családokat.

Előnevezésre postán május 5-ig van lehetőség. Nevezni előzetesen május 8-12-ig, minden nap 12.00-16.00-ig Kecskeméten, a Városi Sportcsarnokban (Olimpia u. 1/a.) illetve a BSI irodájában (Bp., Váci út 152.) 9.00-17.00-ig lehet.
A nevezési díj 300 Ft személyenként, de az iskolák csoportos – minimum 10 fős – nevezés esetén 100 forint kedvezményt kapnak diákonként az előnevezés során. Csak kollektív és egyéni nevezési lap együttes kitöltése esetén vehető igénybe. Azok a testnevelők, akik a kollektív nevezés feltételeinek megfelelően legalább 15 főt beneveznek, ajándékot kapnak. 50 fő benevezése esetén további ajándékot is adunk. A versenyre a legtöbb, de legalább 50 főt benevező 3 kecskeméti és 3 nem kecskeméti iskola 30-25-15 ezer Forintos sportszervásárlási lehetőséget kap.

Nevezni a verseny napján 14.00 órától a kialakított versenyközpontban lehet. Minden induló egyedileg emblémázott olimpiai pólót kap ajándékba. A rajt előtt negyed órával a helyszíni nevezést lezárjuk.

6. KLUBRÁDIÓ HEGYVIDÉK FÉLMARATON ÉS VÁLTÓ
Május 7-én, vasárnap rajtol a 6. Klubrádió Hegyvidék Félmaraton és Váltó mezőnye a Normafánál. Az előzetes nevezések alapján több mint ezren egyéniben vágnak neki a budai hegyeknek, míg közel 200 váltó harmadmagával teljesíti a távot, és több százan választják a rövidebb futótávot, valamint a túrázást is.

A család apraja-nagyjának kínál aktív pihenést a Nemzeti Sporthivatal által támogatott 1%-os futás a sportért (1304 m) és a 8 km-es gyalogtúra a János-hegyre. Az edzettebbek a klasszikus Klubrádió Hegyvidék félmaratont (21,095 km) teljesíthetik egyéniben és háromfős váltóban (9,8-7,8-3,5 km). A Klubrádió Hegyvidék félmaraton és a váltó mezőnye 11 órakor, az 1%-os futás a sportért 11:30-kor, a családi gyalogtúra 10-11 óra között folyamatosan rajtol a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központból, amely a verseny központja, cél- és rajtterülete is. A verseny napján a gyaloglás mellett a budapesti T-Com Vivicittá után ismét lehetőség nyílik a Nordic Walking megismerésére és kipróbálására szakemberek felügyelete mellett, ezúttal az aszfalt helyett terepen, hegyes-völgyes körülmények között. A BSI lehetővé teszi – korlátozott számban – Nordic Walking botok kölcsönzését a helyszínen.

Az idén a futás és gyaloglás mellett a Klubrádió szervezésében sportos majális várja a kilátogatókat. Lehetőség nyílik az eurobungee, rodeobika, ugrálóvár, szörf, céllövölde, paintball kipróbálására és nem hiányoznak majd a klasszikus majális elemei sem, így lesz henna- és arcfestés, pattogatott kukorica és kürtöskalács is.

A nevezési díjak péntekig kedvezőbbek: félmaraton: 4000 Ft, váltó: 6000 Ft/csapat, 1%-os futás a sportért: 1500 Ft, családi gyalogtúra: 800 Ft. A verseny vasárnapján reggel 8 órától lehet nevezni a versenyközpontban, az adott rajt előtt 15 perccel lezárják a nevezéseket. Minden futó egyedileg emblémázott pólót kap.

Bővebb információ Feyér Zoltántól a 76/481-724-as telefonszámon kérhető, vagy a Futanet honlapon olvasható.