A virágpor-allergia őrülete

A fűpor és a virágpor allergia, az utóbbi évtizedekben olyan méreteket öltött a civilizált (A szó eredeti jelentése: védekező) nyugati társadalmakban, és köztük is kiemelten Magyarországon, hogy kormányrendeletek és parlamentek által hozott büntető-törvények(!) teszik kötelezővé a fűnyírást és a parlagfű-irtást.

„Végre itt a nyár, és meleg az idő…” - De a nyárnak koránt sem örvendenek ennyire a fűpor allergiások. Sőt: az allergia igazi, szellemi és spirituális okainak a meg nem értése és félreismerése miatt, a nem- allergiások sem örvendhetnek már a nyárnak úgy mint régen. A fűpor és a virágpor allergia, az utóbbi évtizedekben olyan méreteket öltött a civilizált (A szó eredeti jelentése: védekező) nyugati társadalmakban, és köztük is kiemelten Magyarországon, hogy kormányrendeletek és parlamentek által hozott büntető-törvények(!) teszik kötelezővé a fűnyírást és a parlagfű-irtást. Berregnek hát állhatatos kegyetlenséggel a fűnyíró gépek országszerte, hogy az ember inkább fedett uszodába meg, mint nyílt strandra, ahol már nem lehet egy perc nyugalma sem a stressz-okozó ostoba (steril és haszontalan!) fűnyírástól.

És ha parkba, vagy a természet lágy ölének más, civilizáció-közeli menedékébe mennél az árnyas fák alatt, szabad levegőn pihenni, esetleg meditálni, azt ugyan nézheted már, mert ma mindenütt ez, a sokak által már nem is észlelt finom irritációt: végül is észrevétlen stresszt okozó, természetellenes fűnyírói alapzaj fogad.

Az allergia, az orvostudomány szerint legalábbis, egy, természetes, vagy természet-ellenes válasz-reakciója a szervezetünknek (Vagyis: jogos, vagy bizonyos esetekben jogtalan reakció. - Mert meg fogjuk látni, hogy a virágpor és a fűpor esetében jogtalan a szervezetünknek ez az agresszív védekező válaszreakciója.) egy külső, ugyancsak természetes, vagy természetellenes ingerre, mondhatni: provokációra. Amennyiben szennyezett környezetbe, vagyis természetellenes állapotba kerülünk tehát, természetes és jogos a szervezetünk negatív válasza is: figyelmeztetés, hogy vagy szüntessük meg a természetellenes állapotot keltő forrást (okot), amennyiben erre lehetőségünk van és hatalmunkban áll, vagy hagyjuk el a szervezetünkre nézve veszélyes környezetet. Íme, a legegyszerűbb példa arra, hogy amennyiben természetesen élünk, vagyis eredetileg mennyire „értelmes” a szervezetünk, és ezzel szemben, mennyire tévesen gondolkozik az un. akadémikus gyógyítás, a test- és tünetcentrikus orvostudomány, amely a figyelmeztető tüneteket akarja eltűntetni, a probléma igazi felkutatása és megoldása helyett. Az allergia tehát, ebben az esetben egy egészséges és természetes válasz-reakció, ami azt jelzi, hogy a szervezet felvonta a várhidakat, megerősítette a bástyáit, a falakra jól képzett harcosokat küldött és felkészült a külső támadás elhárítására.

De mi a helyzet, akkor, amikor a természetnek a legtermészetesebb folyamataival és jelenségeivel szemben teszi ugyanezt a szervezet? Mi ellen védekezik a szervezetünk, normális dolog-e részéről védekezni, amikor valójában nem létezik külső ellenség? Vigyázat, ne hagyjuk becsapni magunkat: ilyenkor tényleg nincs külső ellenség, még akkor sem, ha az allergiások és a tudós védnökeik gondolkozása már odáig fajult, hogy ellenségnek tekinti a teremtés első aktusának a természeti megnyilvánulását: a virágport!!! És persze, az un. fűport is, ami szintén a szaporodás, vagyis a teremtésnek, a „természet-anyának” (Az asztrológiában: a Hold által megtestesített teremtői őserőnek!) az elemi eszköze. – Nem furcsa dolog, és nem szökik a szemükbe az mégis, tudós uraim, hogy az ember a nem kevesebb mint 2,5 millió éves evolúciója során, minden allergiás tünet nélkül, az allergia szempontjából tünet mentesen, vagyis teljesen összhangban tudott élni a természet elemeivel – amelyek közül ő is vétetett és amelyeknek a megtestesülése ő maga is?! És nem tűnik fel, hogy csak az utóbbi évszázadban, ami óta a mesterséges gyermekáldás elleni védekezés lehetőségének az eszméje tömegesen terjedni kezdett, csak azóta „eszi a fene” az ember fiát, de főként az ember leányát minden tavasszal és egyeseket nyáron is?

Hogy a csodában nem tűnik fel az összefüggés a Magyarországon állítólag „dühöngő” parlagfű „átkozott” természete, vagyis a rendkívüli „szaporodási kedve” és aközött, hogy például, hogy Magyarországon a legnagyobb a művi abortuszok számaránya a születésekhez viszonyítva? Aközött, hogy a „tudományos tény” hatására tömegesen gyűlölik a magyarok a parlagfüvet, miközben már a 18 éves lányok teljes és végleges sterilizálási lehetőségét ugyancsak a magyar parlamentben törvénybe iktatják?

A virágpor és fűpor allergiás-betegségek okainak a felkutatásánál és feloldásánál tehát, anélkül, hogy egy pillanatig is megfeledkeznénk arról a nyilvánvaló tényről, hogy ezeknek a betegségeknek a külső okaiként elsősorban a különböző (külső) környezeti (ipari) szennyeződését is meg lehet megnevezni, azt is feltétlenül meg kell látnunk, hogy abban a nyugati típusú civilizációban, ahol az allergiás betegségek ekkora gondot okoznak, kb. a hatvan évvel ezelőtt született generációktól kezdődően, a személyi horoszkópokból kiolvasható gyermek- és magzatellenes, illetve családapai és családanyai funkcióellenes karmikus alakzatokkal megegyező arányban, botrányosan növekszik a gyermek-vállalás elleni un. össznépi mentalitás. Köztudott nem csak az, hogy az allergiás betegségben szenvedők többsége nő, hanem az is, hogy ezeket a nőket a megtermékenyülési képességük un. csúcs-időszakában gyötri leginkább az allergia.

Jól tudjuk azt is, hogy a szervezetünkben rengeteg olyan nem tudatos (tudattalan) folyamat és információ-csere, információ-áramlás zajlik le másodpercenként, amely az életünket és az egészségünket hivatottak biztosítani, de ma már az is kimutatott „tudományos” tény, hogy a lelki folyamatainkat és reakcióinkat a szervezetünk majdhogynem egy – az egyben leképezi. Sőt: magas szakmai és megfelelő metafizikai – asztrológiai képzettséggel rendelkező német orvosok (Thorvald Dethlefsen és Rüdriger Dhalke) már azt is kimutatták, hogy a szervezetünk tulajdonképpen a test szintjén mutatja fel és mutatja ki mindazt, amit a tudattalan érzés- és képzeletvilágunkba lesüllyesztünk, amivel nem akarunk foglalkozni, amiről nem akarunk tudomást szerezni, amivel nem akarunk szembenézni. Természetes tehát, hogy amikor a virágpor a természetben megjelenik, az olyan nőknél és férfiaknál, akik valamiért tudattalanul, vagy tudatosan, de félnek a gyermekáldás ellen, illetve agresszíven szembeszegülnek azzal a gondolattal, hogy ők, a szeretőjük (modernül: szex partnerük), a feleségük, vagy a gyermekeik „időnap előtt”, vagy az akaratuk és a jövő-terveik ellenére, megtermékenyülhetnek, a virágpor és fűpor illat tudattalan érzékelése, allergiás (a megtermékenyülés gondolatával szembeni ellenérzéseknek megfelelő) tüneteket vált ki testi szinten.

Ezért nem csak az asztrológusok, hanem a homeopátiás módszerekkel gyógyító orvosok, orvos természetgyógyászok, és természetgyógyászok, dianetikusok és más, spirituális gyógyítók körében is közhely, hogy a természeti megtermékenyítés őserejét és a természetes termékenységet érvényesítő (és megtestesítő!) virágporral szembeni allergia pontosan a lehetséges megtermékenyüléssel szembeni öntudatlan agresszív mentalitást fejezi ki testi szinteken.Civilizációnkban (Védekezve – támadó természetellenes társadalmi berendezkedésünkben.) ma a „természetesként” elfogadott az un. társadalmi érvényesülés eszméje, a tíz, tizenöt évig is kinyúló tanulás és karrierépítés és az anyagi függetlenség elnyerésének az eszméje.

Ez a „természetesnek” mondott és képzelt mentalitás, nem csak a 18 - 20 éves életkorban történő szülés gondolatával áll szemben. Ma már nem csak a lányok félnek az „időnap előtti”(sicc!), illetve a 26 - 30 éves kor előtti teherbe eséstől, hanem emiatt aggódik a harminc éves „lányokért” két „európai szemléletű” generáció: a felnőtt lányos 45-60 éves anyukák és a 60-75 éves nagymamák „felvilágosult” generációja is! A szervezetnek a természetellenes és jogtalan védekezési tünete: az allergia tehát, nem más, mint a teremtés eredeti rendeltetésével szembeszegülő emberi lélek testi szintű lelepleződése! A természetesen és jogosan(!) a funkcióját és rendeltetését betöltő, egyszerűbben: a munkáját és kötelességét végző, és emiatt, ennek céljából a levegőben terjedő virágpor hatására, nem más, mint a természetellenes - civilizált gondolkozásunk és un. liberális mentalitásnak a következménye!

És sajnos a folyamat itt még nem áll meg. Mert ezt, a valamikori „akkor szüljek gyermeket, amikor én akarom és nem akkor, amikor a természet szerint annak az ideje van” szerű mentalitást, a természeti ciklusokkal szembeni természet – ellenes(!) agresszív magatartást, a mai lányok körében egyre inkább felváltja az „Ebbe, a mai k. világba nem érdemes szülni gyermeket.” Szalagcímű gondolkozás, egyesek által érthetőnek nevezett, divatos és „nemzeti”, illetve „európai” meggyőződés.

Valahányszor ilyet hall az asztrológus egy társaságban, tudja, hogy az illető hölgy, ha nem is egyke, de bizonyára az a második, vagy harmadik gyermeke az anyukának, akinek a biológiai foganása és a megszületése előtt, az édesanya, valamiért (A gyermekáldás elleni védekezésre „feljogosító” un. racionális - pragmatikus okokat és kifogásokat, magyarázkodásokat, most hadd ne soroljuk!) vagy nagyon félt a gyermekszüléstől, vagy nagyon elege lett a gyermekszülésből és a több gyermek neveléséből. (Vagy azért mert elkényeztette azokat és ezért nem tudta kezelni, vagy éppenséggel, mert az anya valamiért természetellenes módon aggódott és ennek következtében a gyermekei betegesek voltak, vagy azért, mert a gyermekek édesapja viselkedett úgy, hogy mint családapa „többé nem lehetett bízni benne”, vagy az anyuka lett egyszerűen másba szerelmes és nem szeretett volna több gyermeket a férjétől.)

De azt is tudja az asztrológus, hogy az a hölgy aki ilyen „termékenyülés-ellenes”, illetve gyermek- és magzatellenes szellemi programot hord a tudattalanjában, nem csak hogy allergiára hajlamos már pici gyermekkorától és nem csak a jövendő terhessége és a szülés közben számíthat szövődményekre, hanem mellrák és méhrák is fenyegeti, amennyiben ezt, a tudattalanjának a mélyrétegeibe ágyazott és az édesanyjától és esetleg az anyai nagyanyjától örökölt, öntudatlan és önkéntelen gyermek-ellenes, illetve termékenyülés-ellenes késztetését nem fogja valaki teljesen feloldani a személyi horoszkópja részletes és mély értelmezése segítségével. – Nem viccelek: csak és csakis a személyi horoszkóp segítségével lehet kideríteni pontosan, nem csak azt, hogy létezik-e gyermek- és magzatellenes program, illetve családapai, vagy családanyai szerepkör ellenes program egy személy spirituális struktúrájában (aurájában), hanem azt is, hogy milyen jellegzetes élet- és sorsterületeken (életkörökben), és milyen körülmények között nyilvánul ez meg a legintenzívebben, vagyis a legfelismerhetőbben. Mindezt természetesen, a feloldhatóság és a meghaladhatóság érdekében, mivel, akárcsak a kábítószer-fogyasztási, vagy az alkoholizmus esetében, csak és csakis úgy lehet megszabadulni ettől az anyai ági ősanyáktól öröklődő és szellemi – spirituális gyökerű nyavalyatöréstől, ha azt ugyancsak spirituális szinteken tudatosítjuk és a megszűnést elősegítő, megfelelő személyes gondolkozást és belső mentalitást kialakítjuk.

Mindaddig viszont, amíg a virágport hibáztatjuk és a parlagfüvet írtjuk tudományosan és az ostoba tudósokra hallgató még ostobább politikusok által összetákolt világi törvények szellemében, az igazi okok tudatosítása helyett, a helyzet megváltoztathatatlansága tudatában, csak bölcs rezignációval mondhatja el a becsületes asztrológus azoknak, akik tőle betegségeik igazi okait és az életfeladataik feltárását várják - és nem a feladataik és erőfeszítéseik alól felmentő jóslásokat! -, hogy a magyar nemzetnek a tagjai ugyanazért szenvednek allergiában, amiért számarányában sorvad a magyar nemzet. Azt, hogy a magyarok nem azért szenvednek aránytalanul sok féle allergiában, cukorbetegségben (asztrológiailag a jupiteri elvhez tartozó problémakörnek: az önámítás és az igazságtalan kritizálás betegsége) és rákban (az elfojtott és a tudattalan, természet- és teremtés ellenes agresszivitás betegsége), nem azért lesznek öngyilkosok és a nemzet nem azért sorvad napról - napra mert nincsenek meg a gyermekvállaláshoz szükséges és „az emberi élethez méltó” anyagi feltételek! (Mivel a civilizációs igények állandóan változnak, ezek az anyagi feltételek soha nem is lesznek meg.

Sőt: Nyugat-Európai tapasztalat, hogy minél nagyobb az euróban mérhető „életszínvonal”, minél kedvezőbbek az anyagi feltételek, annál kisebb a gyermekvállalási kedv.) Azért beteg a magyar nemzet, mert a tagjai még mindig úgy képzelik, hogy az egészséges életvitelük érdekében fölösleges mértékben kell „anyagi alapokat termeljenek” a természetből és mert ugyanakkor a társadalmi környezetüktől anyagi garanciákat kell kapjanak ahhoz, hogy ők újból az ember eredeti rendeltetése szerint: a természet rendje és ciklusai szerint, végre tényleg egészségesen kezdjék élni az életüket.

Kozma Szilárd
Asztrológusi górcső I.

Akadémikus orvoslás fórum