A női és férfi teljesség megtapasztalása

A legtöbb szellemi útkereső és tanító lebecsüli a nemiséget, mi több, sok "megvilágosodott" csak egy legyőzendő akadálynak tartja. Ezért a legtöbb szentségre vágyó, elveti a szerelemben-szexualitásban rejlő lehetőséget...

A párkapcsolat teljessége

"Életed önmagad és a társad kereséséről szól. Természetesen van, aki tagadja ezt, és mondja, hogy csak a pénz vagy a hatalom, a tudás vagy Isten érdekli, de valójában lelke mélyén (tudat alatt) ő is csak önmagát és a boldogságot keresi. S noha párkapcsolat életed legcsodálatosabb része lehet, legtöbbször szenvedsz miatta: ha van, akkor azért, ha nincs, akkor azért. Pedig ha őszintén megélnéd a szerelmet, megtapasztalnád, hogy a benned élő férfi és nő sokkal többet jelent, mint gondolnád.

A teremtő erő

Ha egy ember megéli egészségét, akkor a földön férfiként vagy nőként valósul meg. Természetesen volt idő, amikor a két nem egy testben alkotott egységet, de most – hangozzék bármennyire is furcsán - akkor lehet teljes egy ember, ha a polaritás valamelyik oldalát testesíti meg.

Mióta világ a világ, a nemi szerepek alapkérdései irányították az életet. A szépség, az erő, a szerelem és a szexualitás épp úgy meghatározta a mindennapokat, mint a dualitás, a férfi-nő princípium és a lélektárs a misztikus utakat - a nemiség adta kíváncsiság túlnőtt az anyagon, és a túlvilági misztériumokra is rávetette árnyékát. S bizony, mióta világ a világ, mindig voltak „szent könyvek”, „szent titkok” és „mégszentebb mesterek” is, akik megadták a válaszokat.

Azonban ha elgondolkozol egy kicsit, benned is megszülethet a kérdés… Miért? Miért kell másnak elbeszélnie a nemiséged titkait, miért kell másnak értelmezni a férfi vagy nő lényedet? Hisz az út, amelyen megtalálhatod a titkokat, benned van. Az út magad vagy. Minden pillanatban a férfi és a nő, a kemény és a lágy, a tűz és a víz, Tudatosság és a Befogadás vagy. Miért kell más magyarázata, amikor önmagadat csak te élheted meg? Miért kell mindig arra menni, amerről a kolomp szól?!
Nos, a válasz egyszerű…Az út

Egyrészt azért nem tudod szabadon felfedezni önmagad, mert hiányzik a tudatos figyelmed – amikor elkap a nemi vágy, vagy amikor magukkal ragadnak az érzelmek, elveszíted önmagad – másrészt pedig azért, mert nem tudod gátlások, aggodalom és bűntudat nélkül felfedezni az érzelmeidet és szexualitásodat.

Hogy a tudatosságod elvész, valahol természetes, mi több, lényeges! Mégpedig azért, mert a jelenlegi tudatosságod azé az egodé, amelyik meggátolja az érzelmeid, a nemi lényeged és az anyagon túlmutató igazságok felismerését. Mindezt nem gonoszságból teszi, egyszerűen csak nem érti a nem materiális elvek nyelvét – ha nem veszítenéd el fejed a szerelemben vagy a szexualitásban, képtelen lennél az érzelmekre vagy a szeretkezésre.

Ám az, hogy a beléd nevelt hazug erkölcsök, és álszent elvek miatt, nem tudod megélni azt, aki vagy… nos, ez teljesen „értelmetlen”. Egy felesleges súly, amelyet a hátadon cipelsz, miközben az élet tengerében evickélsz. A szüleidtől kapott aggodalom, a vallás adta bűntudat, vagy a kudarcok szülte gátlások nem adnak. Csak elvesznek. Természetesen, ahogy feloldod ezeket, úgy érzed, hogy sok mindent kaptál általuk, de ez csak a látszat. Valójában ezek a falak csak távoltartottak a boldogságtól, lényed mélyebb titkaitól, teremtő erődtől. Eltűnésükkor egyszerűen csak megtapasztalod azt, aki vagy.

Ha őszintén szembenézel magaddal, megláthatod, hogy bizonyos falakra igen is szükség van! A teremtéshez kellenek gátak is: ha egy folyónak nincs medre, akkor élet helyett csak halált ad. Úgyhogy sosem a gátlástalanság a cél. Nem. A lényeg az, hogy megéld önmagad, és hogy szabadon teremthesd meg a saját korlátjaidat. Úgy, ahogy neked tetszik, úgy, ahogy azok számodra a leginkább célravezetők.

A változás lehetősége

Noha most azt hiszed, hogy szabadon éled meg önnön férfiasságod vagy nőiességed, figyelj egy kicsit. Amikor a párod keresed, vagy azt hiszed, hogy megtaláltad, de elvesztetted; amikor akarsz magadnak férjet vagy feleséget, vagy épp egyedül akarsz élni; amikor vágysz a szerelemre, de nem találod az igazit, vagy megvolt a nagy szerelem de vége lett; amikor vágysz a szeretkezésre, de nem élvezed, vagy amikor CSAK a szeretkezést élvezed… nos, ilyenkor nem éled meg a korlátlan lehetőségeidet. Mert bizony, amikor van egy indokod, akkor már csak a fejedben, akkor már csak az elvárásaid árnyékában élsz.

Valójában akkor éled meg igazán a nemiséged és a lényed adta teljességet, ha nincsenek kérdéseid és a nemed eszedbe sem jut. Amikor az elmédben nincs ott a neveltetésed, a félelmeid vagy a múltad hajtóereje, akkor szabad vagy, és örömmel élheted meg az élet kettőségét. Tiéd lesz a férfi és a nő, az élet és a halál, a tudás és a tudatlanság boldogsága – s meglátod, ekkor már nem lesz más dolgod, mint élni és cselekedni, és csak arra figyelni, hogy többé ne is legyen más dolgod.

S még valami. Nem mondom, hogy légy jobb, légy más. Nem mondom, hogy változz. Sőt! Élj úgy, ahogy akarsz. Ám ha az életed nem úgy megy, ahogy szeretnéd, vagy ha látszólag minden rendben van, mégis hiányzik valami, akkor jussak eszedbe. Van, ami kényelmes, de még se jó, van, ami izgalmas, de mégse jó, de…
De nem kötelező változni.
Nem kötelező semmi.

A gyakorlat

A legtöbb szellemi útkereső és tanító lebecsüli a nemiséget, mi több, sok „megvilágosodott” csak egy legyőzendő akadálynak tartja. Ezért a legtöbb szentségre vágyó, elveti a szerelemben-szexualitásban rejlő lehetőséget - de
De ember, gondolkozz! Te a nemi energiából vagy! Lényed alapja az a szexuális-erő mag, amelyet a szüleid teremtettek. Mi több, engedd el magad, és használd az analógiák tanát: ha ami fent, úgy lent, akkor az Isteni teremtés is az Isteni Kettőségnek köszönhető. Két grandiózus ellentétpár - amely ellentétes de nem ellenséges - a fekete és a fehér, a Jin és a Jang szüli az életet!

Úgyhogy, ha vágysz azon titkok megismerésére, amelyeket a bölcsek, az angyalok vagy a tanító szellemek tudnak, akkor épp úgy a nemiséged megismerésén keresztül vezet az utad, mint ha „csak” egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatot, egy teljes emberi életet szeretnél. Ehhez nem kell más tenned, mint megélni azt az embert, aki vagy. Nincs szükség mesterre vagy iskolákra, nem kell megtanulni semmilyen misztikus varázsigét vagy technikát, egyszerűen csak az életben, az élettel kell „gyakorolnod.”

Viszont, ha már megláttad, ha már felfogtad, hogy a megváltásod önmagadon keresztül vezet, akkor egy Tudatos Létező – aki már végigjárta ezt az utat – segíthet neked. Ha már tudod, hogy szeretnél teljesebb férfi vagy nő lenni, akkor a megfelelő gyakorlatok segítik a korlátjaid feloldását, és közelebb vihetnek a célodhoz. Természetesen a kulcs itt is te vagy: ha nem döbbensz rá őszintén önmagadra, ha csak hagyod, hogy más győzzön meg a változás szükségességéről, akkor hiába gyakorolsz, nem fog történni semmi, mert az életben semmit sem lehet siettetni.

Ám ha már olvasod ezeket a sorokat, akkor te már tudsz valamit. Akkor te már tudod, hogy tenned kell valamit. Az első lépéseket nem könnyű megtenni, de ha valóban akarsz változni, akkor megtalálhatod a te utad. Ha keresel, akkor nem nehéz valódi változást, valódi élményeket szerezni: tapasztalatom szerint, négy-hat nap folyamatos gyakorlással nemcsak a test – menstruációs problémák, prosztata, stb. – problémái, a lélek kínja is – frigiditás, impotencia, stb. – javulásnak indulhatnak. Sőt, ha az életed részévé teszed a gyakorlást, egyszer csak rálépsz a nemiséged ösvényére, amely önmagad és az Univerzum végtelenébe vezet. S akkor megéled majd, hogy pontosan annyira vagy nő, mint férfi, s ahogy megéled a nemek teljességét, úgy leszel több mindennél és Mindenkinél. "