Országjáró továbbképzés

Országjáró továbbképzés és lakossági fórum a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szervezésében hét városban

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) lakossági fórummal egybekötött road-show-t szervez szeptember 13. és december 12. között az ország hét regionális központjának érintésével a szakma és a lakosság részére. A rendezvénysorozat célja egyrészt, hogy a dietetikusok gyakorlati tanácsokat kapjanak munkájukhoz, másrészt, hogy az érdeklődök térítésmentesen személyesen is választ kaphassanak táplálkozással kapcsolatos kérdéseikre, bizonytalanságaikra a lakossági fórumon rendelkezésre álló tíz dietetikustól.

A magyar dietetikusok országos szervezetének tagjai, mint táplálkozástudományi szakemberek, hivatásuknak tekintik a szakmán belüliek tájékoztatását a szakmai újdonságokról, valamint a lakosság széleskörű tájékoztatását a helyes táplálkozás alapjairól és a tévhitekről. A road-show szervezését indokolja Magyarország lakosságának egészségügyi helyzete, az a tény, hogy a leggyakoribb halálozási okok megelőzhetők lennének tudatos táplálkozással, az egészséges életmód betartásával. Ehhez egyrészt az egészségügyben dolgozók naprakész felkészülése, másrészt közvetlenül az emberek tájékoztatása szükséges.

A dietetikusoknak és a táplálkozással foglalkozó döntéshozóknak felkészült előadók aktuális, hasznos, gyakorlati tanácsokat adnak a legfrissebb élelmiszeripari trendekről, a törvényekről, jogszabályokról, szakmai módszertani ismeretekről, valamint interaktív kerekasztal keretében lehetőséget teremtenek a vitára és kérdések megtárgyalására.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége kiemelt feladatának tekinti a lakosság közvetlen tájékoztatását. Az ingyenes fórumon előadásokat hallhatnak a résztvevők az egészséges táplálkozás alapjairól, valamint az egészséges életmód megvalósításáról, tények és tévhitek tisztázásáról. A lakossági fórum kiváló lehetőséget teremt az ismeretek átadása mellett a kérdések közvetlen megválaszolására is, táplálkozási tanácsadásra. Nem csak az elhangzottakkal kapcsolatos kérdésekre, de bármilyen, a lakosságot foglalkoztató, egészséges életmóddal, táplálkozással, diétákkal kapcsolatos kérdésekre készséggel válaszolnak a szakemberek. Ez a beszélgetés olyan fórumot kínál mindenki számára, melyen közvetlenül a legilletékesebbektől várhatnak választ az érdeklődők.

Szeretettel várunk mindenkit!

Időpontok és helyszínek: (10-15.30-ig szakmai rész, 16.00-18.00-ig lakossági fórum)
2006. 09. 13. Szombathely Markusovszky Kórház Nagyelőadó
2006. 09.19. Debrecen Kenézy Gyula Kórház
2006. 10.03. Szeged Csongrád Megyei Pedagógiai és Közművelődési Központ
2006. 10.25. Pécs Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar
2006. 11.14. Győr Petz Aladár Megyei Oktató Kórház
2006. 11.29. Kecskemét Megyei Kórház
2006. 12.12. Budapest Szent László Kórház