Hivatalos Guinness világrekord

A világrekord megdöntésében 12 100 kisiskolás közreműködött a helyszínen 2006. szeptember 22-én, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

Délelőtt megszületett a tömeges fogmosás új világrekordja Budapesten. A jótékony célú eseményt a Colgate a Magyar Rákellenes Ligával közösen szervezte az immár nyolcadik alkalommal, szeptemberben zajló Colgate Szájápolási Hónap alatt. A rekord felállításával a rendezők a szájápolást és a prevenció fontosságát kívánták népszerűsíteni. A világrekord megdöntésében 12 100 kisiskolás közreműködött a helyszínen 2006. szeptember 22-én, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A rekordkíséret házigazdája a Három Kívánság népszerű műsorvezetője, a gyerekek körében népszerű Dévényi Tibi bácsi.

A hivatalos Guinness világrekord megdöntésére az ország minden pontjáról érkeztek általános iskolás csapatok. A budapesti helyszín mellett az ország több mint 20 vidéki általános iskolájában, mint például Miskolcon, Hajdúszoboszlón is legalább 3 ezren bekapcsolódtak a rekord-kísérletbe, ők a fővárosban megjelentekkel egy időben mostak fogat. A rekord-kísérletet a Magyar Rekordok Könyve, a Guinness Rekordok Könyve hivatalos, helyszínen megjelenő képviselői hitelesítették.

A budapesti eseményen hozzávetőleg 17 ezren jelentek meg, de a hivatalos Guinness regisztráció szerint „csak” 12 100 főt tudtak elfogadni a Magyar Rekordok könyve képviselői a regisztrációkor felvett fogkefe számok alapján. Ezzel együtt így is több száz fővel sikerül felülkerekedni az eddigi rekordon, melyet a Fülöp-szigeten állítottak fel év elején 10 800 kisiskolással.

A szervezők reggel 8.00. órától érdekes programokkal várták az atlétikai Centrumba érkező 10-14 éves gyerekeket: voltak bohócok, tinisztárok - Minisztár, Kids -, gyermek divatbemutató, és a helyszínen fellépett Szandi és a Hip Hop Boys is. A reggel 8.00. és 12.00. óra közötti programot az ismert televíziós, Dévényi Tibor moderálta. Az egyszerre fogmosás világrekordjának megdöntésére 10.30. órakor került sor, ekkor Dévényi Tibi bácsi vezényletével 12 100 gyermek egyszerre mosott fogat Budapesten és további 3 ezer vidéken, hogy megszülethessen a világrekord magyar megdöntése.

Az eseményen a Colgate számos érdekes programmal is jelentkezett: a gyerekek a helyszínen élőben találkozhattak a népszerű Colgate-Nyuszival, Fogsor doktorral, aki óriás fogkeféjével is segítette a gyerekeket a helyes fogmosás gyakorlásában.

A színpadon olyan közkedvelt sztárok voltak láthatók, mint például Farkas Bertalan, Geszler Dorottya vagy Tóth Vera, akik maguk is beszámolnak arról, miért fontos számukra a helyes szájápolás és a szűréseken való részvétel. Ők a Colgate által 2004-ben alapított Colgate Mosoly Klub tagjaiként vállalták, hogy mindent megtesznek a szájápolás széles körben való népszerűsítéséért. A helyszínen megjelenő iskolásokat emellett arcfestők, lufi-hajtogatók, Fogkatona -és Colgate nyuszi bélyegzés, óriás Fogsor Doktor nyuszis fotózás és Colgate ajándék naptárak várták.

A Magyar Rekordok Könyve következő lépésként a Guinness Rekordok könyvének eljuttatja helyszíni jegyzőkönyvét és az esemény hitelesítését, hogy a hivatalos Guinness bejegyzés hamarosan megszülethessen.