HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-16
Címlap / Otthon / A macskatartás ábécéje

A macskatartás ábécéje

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-16

Itt a tavasz, a macskák szaporodási időszaka. Sokan találunk ilyenkor az utcán kölyökmacskát. Van, aki úgy határoz, befogadja a kis csavargót. Kezdő - és talán gyakorló - macskásoknak szólnak a HarmoNet jótanácsai! 

 

Segítség, macskát látok!

Csőrikén kívül gyakran más is így kiált fel a lakásban. Ha a családtagok bármelyike nem szereti a macskát, vagy allergiás a szőrére, inkább távolról szeressük a cicust! Egy dolgot garantálhatok: közömbösen senkit nem érint majd a macska házhoz kerülése!Utcamacska - Utca mocska?

Ha az utcán talált macskát hazavisszük, feltétlen végezzük el az alábbiakat:
  • Lágy babasamponos, vagy macskasamponos vízzel fürdessük meg, így szabadítsuk meg az élősködőktől. (Figyelem! A macska jól felszerelt karmok nevű szerszámzattal! A helyes macska fogást nem a macskafogó c, rajzfilm ismerteti! Ha nem akarjuk összekarmoltatni magunkat, akkor csak lassan csurgatott langyos folyóvízzel, zuhanyozva fürdessük a cicát. Őmacskasága utálja a vizet és még jobban utál lábat áztatni. Érdemes a hátát a nyakánál tartani, kissé lenyomva. Így nehezen ugrik ki.)
  • Féreghajtóval szabadítsuk meg bélférgeitől.
  • Kamillateával töröljük meg a szemeit, akkor is, ha nem csipásak.
  • Babaolajos fülvattával tisztítsuk ki a füleit. Figyelem! Nem kell belenyúlni!
  • Gyengéden törölgessük le a cicát és ha lehet ne szárítsuk zajos hajszárítóval, mert világgá fut. Érzékeny füleinek igazi kínzás. Inkább tartsuk egyenletes hőmérsékleten, várjuk meg míg megszárad, törölgessük át sokszor törölközővel és kapjon jutalom falatokat!
  • A talált macsek gyakran hasmenéses. Ilyenkor érdemes a végbél körül többször kamillás vattával megtörölni őt.
  • Hamar vigyük állatorvoshoz! Oltás a cicának is kell!
  • Ha nem tudjuk hazavinni a kis csavargót, az állatmenhelyek, vagy a macskamentő szolgálatok segítenek!


Macskarisztokraták

Ha tenyészetből vásárolunk macskát, ellenőrizzük a papírjait! Nagyon sok szaporító van, aki a fajtanemesítés szabályaira fittyet hányva olcsó pénzért genetikailag hibás macskakölyköket árul. Kérjünk szakszerű segítséget a FAMKAT-tól!

Nemes macskánk gyakran hosszú szőrű. A szőrt ápolni, gondozni kell. Fémből készült fésű és speciális kis fejű drótkefe szükséges a szőr ápolásához. A macskát kicsi korában hozzá kell szoktatni a fésülködéshez, különben élete végéig szenvedhetünk a szőrcsomósodással, az alsó szőrök nem megfelelő ápolásából adódó filcesedéssel. A kölyök cica szívesen játszik a kefével, könnyű rászoktatni a fésülködésre. Naponta kell fésülni. Inkább kényelmes, lustálkodó fajták. (Perzsa , MainCoon, Angóra)

A rövid szőrű nemes cicák általában a keleti típusok. Érdeklődő, agilis, kíváncsi macskák. Mindenre felmásznak, mindent kipróbálnak, habitusukhoz türelem kell. Őket is fésüljük, de elegendő heti egy alkalommal.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[17343]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
Ha érdekel a természetes életmód, a környezetvédelem és az esszenciális olajok világa, vegyél részt Te is egy illatpartyn! /img/hirdetes/2019/okotrend.gif
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x