Rendezz esküvői koktélpartit!
Címlap / Kultúra / Rendezz esküvői koktélpartit!

>

Rendezz esküvői koktélpartit!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Zakuszki, kanapé, chafing, hinterland, Duni, asztalközép, kis váltás, couvert... avagy mit rejtenek a vendéglátós cégek esküvői menü ajánlatai? Nehezen tudsz kiigazodni a vendéglátós cégek ajánlataiban? Szlengek, szakkifejezések teszik nehézkessé a választást?  

Elképzeltél egy esküvői vacsorát, finom ételekkel, pompázatos asztallal, ínycsiklandozó desszertekkel? Tudod, mit szeretnél enni, inni, de hogyan érdemes ajánlatot kérni, hogy tényleg arra kapjál ajánlatot, ami érdekel is? Egy kis gyakorlati útmutató ahhoz, hogy eldönthesd, melyik fogadás forma lenne a legjobb az esküvődre. 

Két részes sorozatunk a legjellemzőbb esküvői formákat mutatja be, közben pedig lelibben a titokzatosság fátyla is azokról a szakszavakról, amiket az ajánlatokban használnak. Megismerkedünk a koktélpartival, az állófogadással és az ültetett állófogadással.

 

Koktélparti

Folyamata:
Felszolgálók folyamatosan kínálják tálcáról a kis méretű falatkákat - ez lehet édes, sós, hideg és meleg falatka is. Lényege, hogy csak akkora méretű falatokat kínálnak, amekkorát egy harapással, elegánsan el lehet fogyasztani. A falatkákat - úgynevezett zakuszkikat, batonokat - koktélpálcikára vagy fogvájóra tűzve kínálják, a mini desszerteket pedig kis papír kapszniban, hozzá kis méretű, ún. koktélszalvétával.
Az italok kínálása is tálcáról történik, és ellentétben a nevével, hazánkban nem jellemző hogy koktélokat kínálnak, inkább pezsgőt, bort, üdítőket és "long drink"-eket pl: Campari Juicet, Gin tonicot stb.  
A koktélpartynak tehát nem szerves része a koktélbár, de ha sok a fiatal a vendégek között, akkor igen jól mutat és érdekes színfoltja az esküvőnek a sok különleges és dekorált ital. A koktélbár telepítése sem olcsó mulatság, hiszen nagyon sokféle ital és kellék szükséges hozzá, ráadásul a koktéloktól elég könnyű becsípni, ami az esküvőn nem kívánatos.

Hová ajánlom?
Szertartás után ideális, itt kiegészítve a pezsgős koccintást, gratulációk fogadása közben, főleg ha a szertatás összes vendégét nem hívjuk meg vacsorára is. Elegáns koktélpartit adni az esküvői ebéd vagy vacsora előtt is, amíg gyülekeznek a vendégek, bevárják a párt, keresgetik az asztalukat.
Ha nincs vacsora, csak egy rövid beszélgetésre invitáljuk a rég látott rokonokat,ismerősöket - például a templom rendezvénytermében az egyházi esküvő után -  és utána mindenki elmegy, akkor is jó választás lehet a koktélbár.

Mire figyeljünk?
A koktélpartik étel mennyisége nem bőséges, általában 3-8 falatka jut egy főre, így ha erre hívunk meg valakit, ne „állófogadást” írjunk a meghívóra!
Ár-érték arányban nem éppen a legkedvezőbb, mert a magas felszolgáló létszám miatt viszonylag magas az 1 vendégre jutó ár.

Szleng:
Zakuszki = kis kardra szúrt falatka. Ez lehet kenyér alapú, vagy sajtfalat szőlővel, pármai sonka dinnyével, mini koktél virsli, mini zöldség falat, stb.
Könyöklő = olyan kör alakú magas asztal, amely a könyök magasságáig ér,  le tudjuk tenni rá poharunkat, mellé tudunk állni beszélgetni, dohányozni. Nevével ellentétben nem könyökölünk rajta! 

Hogy rendezzünk állófogadást, vagy ültetett állófogadást? (Cikkünk folytatása)

Ha további érdései merültek fel az esküvői menüvel, helyszínnel, vagy a folyamattal, kérdezze azt, aki már sokszáz esküvőt megszervezett:
Bercea Laura

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12974 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x