HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22
Címlap / Otthon / Fájdalmas, sebes mellbimbó? - 7+1 tipp a gondtalan szoptatásért!

Fájdalmas, sebes mellbimbó? - 7+1 tipp a gondtalan szoptatásért!

Forrás: Dr. Info
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22

A baba születése után amikor elkezdődik a szoptatás, sokaknál kisebesedik a mellbimbó. Ilyenkor minden érintés, akár még a melltartóé is, fájdalmas lehet, ami az anyákat gyakran a szoptatás felfüggesztésére, extrém esetben abbahagyására ösztönzi. Nem kell így lennie! Mik lehetnek az okok és mi a valódi megoldás? Fájdalommentes szoptatás pici kortól! 

 

Sok mindentől kialakulhat, helytelen leválasztás a szoptatás végén, nedves melltartóbetét viselése, a baba szájpenésze, lapos vagy befelé forduló mellbimbó.

Ha sebesedést észlelünk, forduljunk mielőbb szakemberhez, hiszen a szoptatás az egyik legkülönlegesebb kapocs a babánkkal, hihetetlen meghittséggel párosul majd. Ha viszont fájó mellel állunk neki, akkor inkább csak kínszenvedés. Ezt a gyermek is érzi rajtunk. Sőt, mivel a babának mondhatni fő szerve a szájacskája és később keze is, ezért érintésével ő maga is érzi, hogy valami nem olyan selymes, nincs rendben. Nem elhallgatni, vagy feladni, hanem megoldani kell a gondokat.


Kezdetben kezelhetjük házilag. Ha már korán érzékeljük, látjuk a kidörzsölődést még idejében elcsíphetjük a dolgot. Ha viszont igazán fájdalmassá válik a szoptatás mindenképpen szakemberhez kell fordulni!

HarmoNet tipp: Cicilízing - kedvező feltételekkel akár 4 éves korig >>

Mit tegyünk ha már sebes a mellbimbó? 7 apró tanács a kellemesebb időszakokért és a gondtalan szoptatásért!
  1. Ne hagyjuk abba a szoptatást!
  2. Kérjünk segítséget a helyes mellretételt illetően, akár nővértől, akár szülészorvostól bárkitől aki ért hozzá és szólni tudunk neki a kórházban.
  3. Nagyon sokat segíthet, ha egymás utáni szoptatásnál változtatjuk a baba helyzetét, például tegyük hónalj alatti tartásba.
  4. Csak pamut melltartót viseljünk, a lényeg hogy jól szellőzzön, ha nem kellemetlen, legyen kicsit szabadon a keblünk.
  5. Ne mossuk midig szappannal vagy bármi mással le a mellbimbót szoptatás után. Hagyjuk inkább, hogy a tej kicsit rászáradjon.
  6. Ha nagyon fáj akkor egy-egy szoptatásnál inkább fejjük le a tejet, de ezt csak végső esetben tegyük.
  7. A sebesedés el fog múlni! Koncentráljon a kisbabára, gyönyörködjön benne, pihenjen sokat, és a szoptatás feledhetetlen élmény lesz.
+1 tipp: a bőrnek mértékkel naponta 1-2szer végezve jót tehet a kammilateás, körömvirágos lemosás, amely fertőtleníti és ápolja a bőrt, puhítja azt.
 
Dr. Info >>
Szerkesztő: Fodor Kata


 
 
[18933]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x