Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
DODICA Neofita

|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:05 Hozzászólás témája: !! Petíció a szülészorvos szabad választhatóságáért |
|
|
Ha még nem láttátok volna:
http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=314
Ez egy petíció a szülészorvos szabad választhatósága érdekében. Jó lenne, ha minél többen aláírnánk, terjesztenénk! Talán országos szintű megmozdulás is lehet belőle.
Tudjátok, összefogásban az erő! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Kage -
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Mert hogy mit szeretnének korlátozni? miről is van szó tulajdonképp? _________________ Az Árnyékos Út
végül kiér a Fényre.
Ott várok majd Rád. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorotthy Mágus 3.kör

Csatlakozott: 2006.07.04. Kedd 10:42 Hozzászólások: 1227 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Őszintén megmondom, reménykedem abban, hogy ez a korlátozás az otthon szülés elfogadottabbá válásának malmára hajtja a vizet.... így talán az orvosok is hajlanak majd egy szemléletváltásra - lesz rá idejünk.  _________________ "Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Kage -
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem is lenne rossz eredmény. _________________ Az Árnyékos Út
végül kiér a Fényre.
Ott várok majd Rád. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
amanita Mágus 2.kör

|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:31 Hozzászólás témája: |
|
|
dorotthy írta: | Őszintén megmondom, reménykedem abban, hogy ez a korlátozás az otthon szülés elfogadottabbá válásának malmára hajtja a vizet.... így talán az orvosok is hajlanak majd egy szemléletváltásra - lesz rá idejünk.  |
Szia Dorotthy
Szerintem az otthonszülés nemcsak szemlélet kérdése.
Magyarországon az infrastruktúra alkalmatlan erre.
A telefonhelyzet már éppen elmegy, de a közlekedés?
Az otthonszülésnél is meg kell 1 biztonságos, levajazott hátteret teremteni: ha mégis valami gond van akkor minél előbb eljuthass 1 kórházig.
Én 1 szerintem lengéscsillapító nélküli TOYOTA mentőben mentem a 8 km-re lévő János Kórházba szülni: minden gödörnél nyögtem.
Másszor a kislányomat a baleseti kórházba úgy vittem vidékről ilyen mentővel, hogy közben sikítozott a fájdalomtól a döccenők miatt.
Először el kellett mennem éjszaka vidéken a gyerekorvoshoz a beutalóért / utána fájdalomcsillapítóért a patikába a gyereknek / 2 óra múlva ideért a mentő és éjszaka autópályán 40 perc alatt ért be a kórházba (ezt az utat én a Marutimmal 26 perc alatt nappali csúcsban megtettem).
Bár én már teljesítettem a nemzeti szülési tervemet, de nem mernék kockáztatni ILYEN PEREMFELTÉTELEKKEL 1 otthonszülést... _________________ Magad, hogy meg ne botolj, másnak is világolj.
A hozzászólás legutóbb amanita által 2006. 11. 29. 09:36-kor lett szerkesztve, összesen 3 alkalommal. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

Csatlakozott: 2003.08.15. Péntek 10:04 Hozzászólások: 3734 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:32 Hozzászólás témája: |
|
|
Kage írta: | Mert hogy mit szeretnének korlátozni? miről is van szó tulajdonképp? |
Hogy Te dönts, hogy kinél és hol akarsz szülni... ((( _________________ "Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát." /Heine/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

Csatlakozott: 2003.08.15. Péntek 10:04 Hozzászólások: 3734 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:33 Hozzászólás témája: |
|
|
dorotthy írta: | Őszintén megmondom, reménykedem abban, hogy ez a korlátozás az otthon szülés elfogadottabbá válásának malmára hajtja a vizet.... így talán az orvosok is hajlanak majd egy szemléletváltásra - lesz rá idejünk.  |
Ezt kifejtenéd? Hogy hogyan jön össze ez a két dolog?  _________________ "Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát." /Heine/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Kage -
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:37 Hozzászólás témája: |
|
|
Mona írta: | Kage írta: | Mert hogy mit szeretnének korlátozni? miről is van szó tulajdonképp? |
Hogy Te dönts, hogy kinél és hol akarsz szülni... ((( |
Ezt értem, de ez jelenleg így van, nem? _________________ Az Árnyékos Út
végül kiér a Fényre.
Ott várok majd Rád. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:39 Hozzászólás témája: |
|
|
Kage írta: | Mona írta: | Kage írta: | Mert hogy mit szeretnének korlátozni? miről is van szó tulajdonképp? |
Ezt értem, de ez jelenleg így van, nem? |
Igen, jelenleg így van. De egy új eü törvényjavaslatra ezt el akarják törölni, és csak a területileg illetékes orvosnál szülhetsz. _________________ "Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát." /Heine/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Kage -
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:45 Hozzászólás témája: |
|
|
Mona írta: | Kage írta: | Mona írta: | Kage írta: | Mert hogy mit szeretnének korlátozni? miről is van szó tulajdonképp? |
Ezt értem, de ez jelenleg így van, nem? |
Igen, jelenleg így van. De egy új eü törvényjavaslatra ezt el akarják törölni, és csak a területileg illetékes orvosnál szülhetsz. |
Na ez az, ami szerintem tuti nem fog menni. Ebbe sem a dokik, sem a nők nem fognak belemenni. Marad Geréb Ági! Hajrá! _________________ Az Árnyékos Út
végül kiér a Fényre.
Ott várok majd Rád. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
sweets Főmágus

Csatlakozott: 2004.12.17. Péntek 13:53 Hozzászólások: 3711 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:57 Hozzászólás témája: |
|
|
Személy szerint felháborít, mert ha be is következne ez a törvény, csak rontani fog a helyzeten és úgy is lesz hála pénz! Nem megoldás ez az új törvény !
Kinyomtattam és tiltakozok minden erőmmel.  _________________ Miért élünk, ha nem azért, hogy az életet elviselhetőbbé tegyük egymás számára? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorotthy Mágus 3.kör

Csatlakozott: 2006.07.04. Kedd 10:42 Hozzászólások: 1227 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:59 Hozzászólás témája: |
|
|
amanita írta: | dorotthy írta: | Őszintén megmondom, reménykedem abban, hogy ez a korlátozás az otthon szülés elfogadottabbá válásának malmára hajtja a vizet.... így talán az orvosok is hajlanak majd egy szemléletváltásra - lesz rá idejünk.  |
Szia Dorotthy
Szerintem az otthonszülés nemcsak szemlélet kérdése.
Magyarországon az infrastruktúra alkalmatlan erre.
A telefonhelyzet már éppen elmegy, de a közlekedés?
Az otthonszülésnél is meg kell 1 biztonságos, levajazott hátteret teremteni: ha mégis valami gond van akkor minél előbb eljuthass 1 kórházig.
Én 1 szerintem lengéscsillapító nélküli TOYOTA mentőben mentem a 8 km-re lévő János Kórházba szülni: minden gödörnél nyögtem.
Másszor a kislányomat a baleseti kórházba úgy vittem vidékről ilyen mentővel, hogy közben sikítozott a fájdalomtól a döccenők miatt.
Először el kellett mennem éjszaka vidéken a gyerekorvoshoz a beutalóért / utána fájdalomcsillapítóért a patikába a gyereknek / 2 óra múlva ideért a mentő és éjszaka autópályán 40 perc alatt ért be a kórházba (ezt az utat én a Marutimmal 26 perc alatt nappali csúcsban megtettem).
Bár én már teljesítettem a nemzeti szülési tervemet, de nem mernék kockáztatni ILYEN PEREMFELTÉTELEKKEL 1 otthonszülést... |
Értem én, hogy értem...
De tudod az a helyzet, hogy szerintem vannak helyek, ahol ezekkel a feltételekkel megoldható az otthonszülés... (Elérhető kórház, miegyéb.) HIszen arról szól a dolog, hogy te (jó, akkor én, én még előtte állok, és erre készülök..) tehát én egy olyan közegben vagyok, ahol BIZTONSÁGBAN érzem magam, egy olyan szakértő személlyel, aki azon felül, hogy békén hagy engem, ott van, mint szakmai segítség, hogy SEGÍTSEN engem. Levezetem én a saját szülésemet, ahhoz nincs szükség fehér köpenyes emberekre, vakító fényekre, kényszerpozícióra, ki-be járkálásra és hadd ne soroljam... csak legyen ott egy olyan ember, akiben én megbízom, én választottam, és a Nőt, mint leendő Anyát látja bennem (ahogy én szeretném ezt megélni... ), nem pedig egy objektumot, amiből egy másik objektumot ki kell nyerni a folyamat végére...
Szóval úgy értem a "malmára hajtjá"-t, hogy lehetővé teszik egy egészséges nőnek, hogy amennyiben az ő infrastrukturális feltételei adottak, választhassa azt, hogy ő otthon akar szülni VAGY kórházban VAGY születés házában VAGY az anyósánál, .... TEHÁT AHOL NEKI JÓL ESIK, ÉS BIZTONSÁGBAN ÉRZI MAGÁT. Nekem ez otthon van.. másnak máshol. Csak jó lenne, ha végre mi dönthetnénk el a saját szánk íze szerint. (Hollandiában a szülések 40%-a otthon történik. Ha sok gikszer lenne belőle, már régen betiltották volna. De ez nekik természetes. És annyival nem jobb az inraóstruktúrájuk, sztem...) _________________ "Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Kage -
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 10:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Na igen, ebből is látszik, hogy jórészt pasik ülnek a törvényhozásban, és olyanba is belepof... amibe nem nekik kéne. Na, és akkor ebbe nem megyek most bele. _________________ Az Árnyékos Út
végül kiér a Fényre.
Ott várok majd Rád. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorotthy Mágus 3.kör

|
Elküldve: 2006. 11. 29. 10:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Bocsi mindenkitől, ha belemelegedtem - irány a gerébágis topic!  _________________ "Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
főnixmadár Adeptus

Csatlakozott: 2006.07.06. Csütörtök 0:04 Hozzászólások: 580 Tartózkodási hely: a szivárvány alatt
|
Elküldve: 2006. 11. 29. 22:06 Hozzászólás témája: |
|
|
Én már túlkoros vagyok a szüléshez,emiatt bátorkodom a petíciót úgy bővíteni,hogy ne csak a szülészorvost,hanem a háziorvost,a sebészt stb-t is magam választhassam meg.Én azt érzem,hogy most felfújták a szülés körüli dolgokat,hogy ne vegyük észre a többi megkötést,ami majd apró betűvel lesz megszövegezve.
fx _________________ Élvezd a napot,élj a mának!A tegnap elmúlt,a holnap a jövő,egy a biztos,a pillanat.Ez minden öröm és boldogság forrása. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|