Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Rákok, ne hátráljatok meg!
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
szrokkadi
Adeptus


Csatlakozott: 2007.02.01. Csütörtök 15:07
Hozzászólások: 319
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 05. 10. 15:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ok, le fogom írni, de most nincs időm belemerülni. Amint lesz, máris megteszem.
_________________
KÉKHOLD
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Swayke
Neofita


Csatlakozott: 2005.02.17. Csütörtök 10:48
Hozzászólások: 35
Tartózkodási hely: Dunaújváros

HozzászólásElküldve: 2007. 05. 10. 15:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Oké! Előre is köszönet:)
_________________
"A dolgok szépsége a szeretetben rejlik..."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
-Najomi-
Neofita


Csatlakozott: 2006.10.15. Vasárnap 17:40
Hozzászólások: 111

HozzászólásElküldve: 2007. 05. 26. 11:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

RÁK-típus:
- A harmonikus Rák-szülött másokkal együttérző, de nem válik mártírrá. Mély lelki és érzelmi életet él. Gazdag a képzeletvilága. Romantikus hajlamú. Szereti a zenét, művészetkedvelő. Otthonszerető, családszerető, házias. Kedves, barátságos, derűs. Szívesen gondoskodik másokról. Érdeklődik az érzékfeletti jelenségek iránt.
- A diszharmonikus Rák-szülött túlérzékeny. érzelgős. sértődékeny, szeszélyes, képzelgő. Állandóan a hangulatváltozásai irányítják. Kedélyhullámzásai nincsenek összhangban a külső eseményekkel. Határozatlan, bizonytalan, félénk, nem képes semmiben dönteni. Érzelmi téren ráerőszakolja magát másokra. Emésztési zavarokra, főleg gyomorbajokra hajlamos. A rendetlen táplálkozástól elhízhat vagy lesoványodhat. A Ráknők a havi vérzés zavaraitól és egyéb női problémáktól szenvednek.

A Rák jellemrajza
A Rák érzékeny és bizonytalan természet. Az emberek általában elég sok rosszat mondanak róla.
Ha megfigyeljük a Rákot és megpróbáljuk tolmácsolni viselkedését, az eredmény nem lesz sokkal világosabb, mint az általa adott magyarázatok. Magatartása teljesen meghaladja logikánkat. Mivel nem értjük, hajlamosak vagyunk azt a következtetést levonni, hogy a Rák érthetetlen.
Vele született felületes érzékenysége a Rákot túlfűtötté teszi, és szinte elkerülhetetlen, hogy hangulata folytonosan változzék. A Rák még mások jelenlétében is képes tétlen és szótlan lenni, aztán egyszer csak, hipp-hopp mozgékonnyá válik. Ezzel a viselkedéssel igencsak elképeszt mindenkit. A Rák úgy diszkrét, hogy igazából mégsem az. Nem titkolózik, de azért nem mond el mindent. Hogy értsük viselkedését, ismernünk kell jellemének két fontos vonását. A Rák a világ változásait születésétől fogva érzésein keresztül fogja fel. "Érzi" az embereket, a dolgokat, a környezetet. Ezek az érzések okozzák, hogy a Rákban - akár tudatosan, akár tudat alatt - különböző természetű események emlékei bukkannak fel. A Rák nem felidézi múltját, hanem érzései juttatják eszébe.
A Rák rendkívül érzelemgazdag. Ez a vonás egyben csapda is, amelybe könnyen beleeshet. Mert ha az átélt érzés negatív előjelű, akkor aznap, amikor eszébe jut, a Rák kiszámíthatatlan módon viselkedhet. Ugyanígy, ha az érzelem pozitív nyomokat hagyott benne, a Icáknak kedve támadhat ismét létrehozni azonos helyzetet, hogy az eseményt újra átélhesse. E két reakció egyike sem túlságosan megfelelő, mivel az eltolódás veszélye lép fel aközött, amit szeretne átélni - vagy újra megélni - és amit adott pillanatban célszerű lenne választania. A Rák egyébként fogékony emlékezőtehetséggel rendelkezik.
A látszat ellenére a Rák nem álmodozó típus, erejét sokkal inkább belső történéseire hallgatva használja ki. Tudja, hogy gyorsan feltöltődik, és megtalálja belső békéjét. Válsághelyzetekben ugyanis a nyugalom, a csend és néha az alvás ad neki erőt régi, titkos félelmei leküzdésére. A Rák ugyanezzel a módszerrel - sugallataira hallgatva - képes elszigetelődni és ismerkedni is.
Tudni kell, hogy kizárólag jó jegy, vagy kizárólag rossz jegy nem létezik. Csak olyan értékek vannak, amelyek aszerint minősülnek, hogy az adott kor mennyire fogadja el azokat.
A Rák bemutatásán keresztül megismerkedtünk az első Víz-jelű jeggyel, melyet a Hold ural, vagyis megtestesíti az ösztönöket, a fogékonyságot, és főként a láthatatlan világban való boldogulást. A Hold és a Víz együttese részét képezi a hagyomány által yinnek titulált nőies értéknek. Ezek közé tartozik például a szülés, az emlékezés, a szellemi és materiális világ.
Márpedig napjaink Európájában olyan patriarchális társadalomban élünk, amely a férfias jelképeket részesíti előnyben. Nap, pénz, hatalom, erő, cselekvés - ezek vonatkoztatási rendszerünk kulcsszavai, amelyben a Nap-értékek (férfias vonások) határozottan nagyobb megbecsülést élveznek, mint a Hold-értékek (nőies vonások), legalábbis, ami az Egyesült Államokat és általában a Keletet illeti. Az európai nevelés állandóan próbálja úgy alakítani a viszonyokat, hogy minden, ami az érzelmekkel kapcsolatos, inkább a cselekvésre tanítson, és hogy a nőies értékeket átalakítva fejlessze a férfias értékeket. Holott ez a két érték, a yin és a yang egyensúlyunk két pólusa. Rák barátunk inkább a yinhez tartozik. Meg kell találnunk a Rák igazi helyét, fel kell ismernünk valódi feladatát.
A yin jellegből eredő gyengeség az évek során eltűnik a jegy természetéből, a Rák megedződik. Az alkotás és nemzés eszköz számára, hogy megtanulja erejét külsőleg is kifejteni, térben és időben egyaránt.
Ráérő perceiben a Rák szívesen festeget, szobrászkodik, esetleg verseket vagy regényt ír.
Tapasztalatokban gazdagon, az élet által megedzve, a Rák szépen halad az öregség felé. Mindig talál magának foglalatosságot, és örömben jut el a nyugdíjig. Hagyja, hogy belső sugallatai, melyeknek talán nevét sem tudja, elringassák.
A Rák-Nő természetesen kiváltságokat élvez a gyermekszülés és nevelés terén. Ez olyan szerencsés tapasztalat, melynek folytán felfedezi magában az alkotás képességét (írás, festészet, zene, dekoráció, szakácsművészet, kertészkedés, varrás, stb.). A Rák-Nő is megtanulja kiharcolni saját helyét, hogy máshol is megállja a helyét, ne csak otthonában.

A RÁK-GYERMEK
A kis Rák félénk, de csábító és agyafúrt. Káprázatos emlékezőtehetséggel rendelkezik. Fogékony a hangulatokra, színekre, illatokra és a zenére. Nehezen viseli el a zajt, mivel csendes, nyugodt légkört igényel.
Hogy kikényszerítse a törődést, a Rák-Gyermek képtelen helyzeteket produkál, és csecsemőként viselkedik, mivel mindig nyugalomban és biztonságban akarja érezni magát. Függetlenségét célszerű apránként megadni neki, támogatva kis barátaival és a külvilággal való kapcsolatát. Szem előtt kell tartani azt a szempontot, hogy a kis Rák egyáltalán ne érezhesse magát cserbenhagyva.
A Rák-Gyermek érzékeny, hízelgő, huncut és mosolygós, talán egy kissé önző is. Szereti az állatokat és kabaláit, ez utóbbiak közelsége megnyugtatja. Ha át kell rendezni a kis Rák szobáját, vagy új bútorokat vesznek neki, ezt tegyék úgy, hogy ő is részt vehessen benne. Soha ne állítsák kész tények elé, még a meglepetésszerzés szándékával sem. Tudni kell, hogy a kis Rák annyit észlel, amennyit lát. Ez részben megmagyarázza azt a belső igényt, hogy mind térben, mind időben fogódzókra van szüksége. Emlékezzen vissza, a Rák-Gyermek mennyire szereti pontosítani a dátumokat, és hányszor hívja majd fel az Önök figyelmét rovátkáira, melyekkel az X napig hátralévő napok számát jelzi.
A kis Rák mindaddig kedves fiú- vagy lánytestvéreivel és a környezetében élő gyerekekkel, amíg versenytársat nem jelentenek számára. Családi összejöveteleken a Rákocska szinte kivirágzik.

A RÁK ÉS AZ UDVARLÁS
A Rák szereti a gyengédséget és minden olyan apró gesztust, amely miatt kedvesnek és figyelmesnek nevezheti Önt. Érzelmi téren a Rák óvatos és tartózkodó. Kapcsolatai kezdetén sosem szolgáltatja ki magát, nem mutatja ki az érzelmeit. Ha jó megfigyelő, akkor bizonyára már észrevette: mihelyt Ön megérkezik, a Rák elpirul. A Rák egyike azon ritka jegyeknek, amelyekben van valami megkapó. Ha az Ön szíve a Rákért dobog, és nem tudja, hogyan vélekedik Önről, hallgasson az ösztöneire. Tegye félre büszkeségét és mutassa ki érzelmeit (nőre is, férfira is vonatkozik). Használjon ki egy szép, holdas estét, egy mezei sétát, vagy akár egy hajóutat. Mindenképpen válassza meg jól a pillanatot és a helyet, ugyanis a Rák imádja a romantikát!
Ne feledje el sem születésnapját, sem találkozásuk évfordulóját, ha néhány nap múlva nem akar botrányt. A Ráknak szüksége van némi időre, amíg megemészti a történteket. Ám ilyenkor nem a rajta esett sérelmeket piheni ki. Önérzete akár az alvó vulkán, akkor tör ki, amikor partnere a legkevésbé számít rá.

A RÁK ÉS A SZEX
Az ágyban a Rák maga a gyengédség; érzékeny és félénk. Hogy szexuális téren kibontakozhasson, két akadályt kell leküzdenie. Elsősorban romantikus és költői oldalát. Aztán mernie kell, és ha egyszer ez sikerült, meg fogja lepni Önt, nem fog kiábrándulni belőle. Ha a Rák biztonságban és kényelemben érzi magát Ön mellett, szexuális téren nem ismer tabukat.
Ha viszont úgy érzi, hogy erőszakosak, dobálóznak vele, nem tisztelik, magára zárja kagylóhéját, és ráadásul Önnek még meg is kell hallgatnia az illedelmes viselkedésről tartott kiselőadását, amelyet generációról generációra örökítve sajátított el. Ha Önnek nincs humorérzéke, vagy (akárcsak a Rák) sértődős; bátorság, mert nehéz órái lesznek.

A RÁK POZITÍV ÉS NEGATÍV VONÁSAI
Ha elhatározta, hogy együtt él a Rákkal, ösztöne helyesnek bizonyult. Jól látta, hogy Rák-párja a legcsekélyebb dicséretére is elpirul. Most lehullt minden lepel, ugyanazt érzik mindketten, szándékaik világosak. Ebben a helyzetben tapasztalni fogja a Rák személyiségének másik oldalát is. Pontosan megfogalmazza vágyait, és képes reklamálni, ha valamivel nincs megelégedve. Kitartóan és makacsul, időt nem sajnálva fogja győzködni Önt, hogy eleget tegyen a kéréseinek.
A Rák nemcsak gyengéd és jóságos, hanem igen megalapozott életfilozófiával is rendelkezik. Nem ismer tréfát sem a szerelemben, sem az erkölcsi szabályokban. Elsősorban törvényes kereteket igényel. A válásra is készen áll, akár saját, akár az Ön hibájából történik. A Rák nyugodtan indulhat új alapokról, számára ez nem olyan körülményes és felfoghatatlan, mint ahogy azt mások mondják. Mit jelent számára a kötődés? Az otthont és a gyerekeket.

A RÁK ÉS A MUNKA
Érzékenysége és érzelmeinek sebezhetősége időről időre nehézségeket támaszt a Rák számára a munkahelyén való beilleszkedésben. Ilyenkor minden a légkör és a környezet milyenségén múlik. Ha a Rák jól érzi magát, sokra képes. A legfontosabb, hogy kímélni kell sértődékeny természetét. A Ráknak minden körülmények között arra van szüksége, hogy elismerjék, befogadják és értékeljék.
Konfliktushelyzetben igen sajátságos módon közelíti meg a problémákat, harcmodora egészen egyéni. Makacsul visszahúzódik, de a válság kirobbanásakor sem veszíti el a bátorságát. Ha nem tesz semmit, az csak azért van, mert a kedvező pillanatot várja a támadás megindítására. "Aki tud vámi, annak semmi sem lehetetlen."
Nem kell azt hinni, hogy a Rák rendkívül fejlett pedagógiai érzékkel rendelkezik, noha sok Rák-Nő van olyan pályán, amely gyerekekkel kapcsolatos - tanítónők, pedagógusok, beszédtanárok. Csupán a gyermekszeretet hajtja őket, hogy részt vegyenek a gyerekek tanításában, képzésében.
A Rák ugyanígy megtalálható olyan foglalkozásokban, amelyek az emberekkel kapcsolatosak: lakberendezés, ingatlanügyletek; továbbá a történelemnek szentelt munkakörökben: történész-, művészettörténész-pályán. A Rákok közt gyakran találunk gyűjtőket, származáskutatókat, dekorátorokat.
A Rák szintén előfordul a szálloda- és vendéglátóiparban, hiszen jókedélyű, és szeret főzőcskézni a barátai számára. A Rákok jelen vannak a lakossági szolgáltatásban, mert ott biztonságban érzik magukat, akár egy nagy családban.

A RÁK ÉS A PIHENÉS
Hová fogja vinni Önt? Nyilvánvaló, a családjához. Ne vágjon képeket, a Rák szülei nem fogják lenyelni. A Rák ügyesen és finoman tartja a távolságot, tudja, hogyan kell bejelenteni: "Holnap nem leszünk itt".
Nagy esélye van annak, hogy a Rák vakációval kapcsolatos javaslata egy gyermekkorába visszavezető út lesz.
Ekkor Önnek alkalma lesz végigjárni az összes helyet, amelyet a Rák emlékezete megőrzött. Miközben végigcipeli Önt a múlt színhelyein, bizalma és egyben szerelme legszebb tanújeleit mutatja.
A pihenés másik módja a Rák számára, ha minden évben kibérelheti ugyanazt a házat, ugyanazokat a szövegeket hallhatja ugyanazoknak az embereknek a szájából, ugyanabban a vendéglőben vacsorázhat, és még arról sem feledkezik meg, hogy felemlegesse azt a kedves fát, amely alatt együtt piknikeztek... Kevés dolog akadályozhatja meg az ilyenfajta nyaralást, legfeljebb, ha egy amerikai nagybácsi toppan be váratlanul, vagy támad a század macskainváziója, esetleg üstökösök potyognak az égből.
Egy, a megszokottól eltérő recept: vigye a Rákot olyan gazdag kulturális örökséggel rendelkező országba, amely múzeumok, fesztiválok és koncertsorozatok befogadója.
Az is legalább ekkora sikerrel kecsegtet, ha tengerparti nyaralást ajánl neki. Valami olyan helyet, ahol meleg van és nyugalom, ahol egy-egy hajókázáson és horgászaton kívül semmit sem kell csinálni, béke van és csend. Még azt is elhitetheti vele, hogy ez csak felnőtteknek való, és ha nyomatékosan és kissé túlozva ecseteli, mennyire fognak örülni a Rák szülei, ha rájuk bízza a gyerekeket, ráadásul milyen felejthetetlen élményt szerez ezzel csemetéinek, akkor Ön nyert! A Rák már az Öné, kellemes vakációt!

A RÁK VALÓDI ÉNJE
A Rák olyan tudományokkal szeret foglalkozni, amelyek révén fejlesztheti ösztöneit (asztrológia, számmisztika). Érdeklik a vizuális alapon nyugvó kutatások, a színekkel, jelképekkel foglalkozó témák, és a mentális energiával kapcsolatos tudományágak: relaxáció, koncentráció, meditáció.
A Rák vonzódik minden, a fizikai energiával foglalkozó területhez: jóga, akupresszura (az energiakörökön áthaladó pontok masszírozása).
Ha elhatározza, hogy csatlakozik valamilyen csoporthoz, azt szívvel-lélekkel teszi, és kötelezettségeit mindaddig végrehajtja, amíg hasznosnak érzi magát.

AMI CSODÁLATOS BENNED
A titokzatos Rák szerelme mély, intenzív, néha meglehetősen sötét, és valami régimódi udvariasság jellemzi. Nem ugrasz fejest meggondolatlanul a kapcsolatba; óvatos vagy, minden oldalról megvizsgálod a jelentkezőt, mielőtt érzékeny, lágy bensődet felfednéd előtte.
A világ felé csiszolt és kemény, esetleg derűs és gyengéd arcot mutatsz, de alatta nagy halom bizonytalanság rejlik, amelyet csak olyan partner képes végleg felszámolni, akit jól ismersz, akiben megbízol. Ha ez bekövetkezik, az állhatatos szerelmű Rák megnyitja érzéki meglepetéseinek kifogyhatatlan tárházát, és mesebeli ötleteket képes átültetni a valóságba. És akkor még szót sem ejtettünk a Rák legendás figyelmességéről, arról a szenvedélyről, amellyel minden jóval igyekszik elhalmozni partnerét. Ezért ha valaki egyszer megszeretett egy Rákot, soha többé nem tud teljesen eltávolodni tőle.
Kész vagy megvárni, amíg a Rák finom varázsa elvégzi a dolgát, és titkon behálózza a kiszemelt partner szívét, miközben te ráhangolódsz reményeire, vágyaira. A szerelemben állandóságot, biztonságot keresel; addig meg sem nyitod magad, amíg a házasság lehetősége föl nem merül. De ez nem tartja távol a futó kalandok lehetőségét - vannak, akik már az első találkozáskor megérzik, hogy izgalmas titkok rejlenek benned.
Olyan vagy, akár egy nyugodt, sötét vizű tó, amelynek mélye földeríthetetlen. Akárhányszor merül alá partnered a hűvös, nyugodt vízbe, mindig talál valami új, érdekes, meglepő felfedeznivalót.

AMI RÉMES BENNED
Hangulatok, hangulatok, hangulatok - ez okozza sok Rák vesztét. Kiszámíthatatlanabb vagy, mint az időjárás, képes vagy egyik percről a másikra végletből végletbe esni, anélkül, hogy partnerednek a leghalványabb sejtelme lenne róla, miért. Elvárod, hogy mások is ugyanolyan finomak és érzékenyek legyenek, mint te vagy, aztán összeomlasz, ha bekövetkezik az elkerülhetetlen: nem felelnek meg elképzeléseidnek.
A Rák atyáskodó, anyáskodó ösztöne gyakran fojtogatja azt, akire irányul; olyan szenvedéllyel telepedhet rá áldozatára, hogy az alig győz menekülni.
Hajlamos vagy a manipulációra, ügyes, ravasz manőverekre, gyakran a gúnyra is, hogy célodat elérd, ahelyett, hogy egyszerűen, egyenesen kimondanád, mit akarsz. Ez ugyanis konfrontációt, alkalmasint konfliktust jelenthet, márpedig a Rák szinte bármire hajlandó, hogy az ilyesmit elkerülje.
Ha beleesel saját hiányérzeted és bizonytalanságaid csapdájába, képes vagy a megszállottságig hajszolni magad: lehetsz kegyetlen, lehetsz bosszúvágyó. Napokat tölthetsz azzal, hogy eleven fantáziád segítségével válogatott terveket kovácsolsz, hogyan vághatnál vissza a lehető leggonoszabbul annak, aki fájdalmat okozott neked.
A megbocsátás nem erőssége a Ráknak, felejteni pedig szinte egyáltalán nem tud. Partnereidnek olykor mély megdöbbenést okozol azzal, hogy váratlanul felhánytorgatsz régi sérelmeket - olyanokat, amelyek hónapokkal, sőt évekkel ezelőtt történtek, de a szíved mélyén mostanáig őrizgetted őket. Alapvetően pesszimista beállítottságú vagy; gyakran előfordul, hogy amikor minden a lehető legjobb mederben halad, téged elővesz az aggodalom: vajon mi romlik el először? Kerülöd, hogy magad hozd meg a szükséges döntéseket, s ezért arra kényszeríted partneredet, hogy egyedül döntsön kettőtök helyett. Utána pedig keserű szemrehányásokat teszel neki, mert - úgymond - mindent összezavart.

HOGYAN HOZHATOD KI RÁKSÁGOD LEGJAVÁT?
Minden Rák lelke mélyén ott rejtőzik a romantikus, olykor játékos szerelem kifogyhatatlan tárháza, és csak arra vár, hogy feltárják, használatba vegyék. Ám ha egy partner ehhez hozzá akar férni, annak át kell hatolnia hatalmas, erős védőműveiden. Sokan, akik nagyon boldoggá tehetnének, már az első akadálynál kihullanak - elriasztja őket a váratlan depresszió vagy az ugyanolyan váratlan dühroham.
Be kell látnod: a kapcsolat működése két emberen áll vagy bukik. Ahelyett, hogy elefántcsonttornyodban üldögélnél, és várnád a megszabadítót, próbálj meg legalább félútig elébe menni partnerednek - különben előfordulhat, hogy úgy dönt: nem is éred meg a faradságot.
Ne félj megmutatni érzékeny lelked legmélyét. Az Igazit éppen ez fogja megragadni. És, bármilyen nehéz feladat ez, próbáld meg hangulathullámzásaidat csillapítani. Vagy legalább szólj előre, ha érzed a vihar közeledtét, hogy mindenki idejekorán fedezékbe vonulhasson!
Végy erőt magadon, és mondd ki, ha akarsz valamit, vagy ha bánt valami. Ha képtelen vagy kimondani, írd le. Még mindig inkább, mint hogy arra várj, mikor veszi már észre partnered a jelzéseidet. Azok a jelzések lehetnek olyan finomak, hogy élő ember fel nem figyel rájuk.
Vigyázz, hogy bele ne merülj a múlt felhánytorgatásának mocsarába - ezzel csak eltékozolnád a különleges fantáziát, amely a Rákok adottsága. Sokkal érdemesebb célokra is fordíthatod képzelőtehetségedet.
Tedd félre a pesszimizmust. Inkább élj a mának, mint hogy a holnapok miatt érezz szorongást. Bármilyen jólesik partnerednek a belőled áradó, szerető odaadás, nagyon vigyázz, nehogy a benned lévő, már-már a neurózis határát súroló birtoklási vágy börtönné változtassa kapcsolatotokat. Lásd be, hogy nem ellenőrizheted partnered minden lépését, adj neki több szabadságot. Könnyen kiderülhet, hogy igazából nem is akarja ezt: bőven beéri a Rák szerelme által nyújtott csodákkal.

A RÁK SZEXI TITKAI
A víz a Rák eleme - ez az, amitől beindul; minél lassabban és érzékibben, annál jobb. Egy hosszantartó, illatos, forró fürdő valakivel; szeretkezés a zuhany alatt, vízágyon, vagy akár a tengerben, miközben átcsapnak rajtatok a hullámok az ilyesmi esik legjobban a Ráknak, aki a szexet izgalmas, kétszemélyes titoknak tekinti. Érzelmi szenzitivitását tükrözi a rendkívül érzékeny bőr. Ha a partner ujjhegye leheletfinoman megérinti az arcát, körülrajzolja ajkát, megpihen a nyakán lüktető éren, aztán a nyelve hegye járja be ugyanezt az utat fájóan izgalmas lassúsággal - a Ráknak már ennyi is elég, hogy elinduljon a mennyország felé.
Gyertyafény és lágy, simogató zene, esetleg néhány szem illatos eper vagy szőlő, amelyet egymás ajkai közé csúsztathattok - a lakoma hátralévő részét már a szerelem képezi. Legérzékenyebb területed a mellkas: a partner forró lehelete vagy frissen mosott hajának simogatása csodálatos érzéshullámokat képes kiváltani ezen a tájon...
Elsuttogott vallomások, borzongatóan izgalmas javaslatok a legalkalmasabbak arra, hogy elaltassák a Rák szorongásait. Szeretkezés közben szívesen vállalod a passzív szerepet, és ha partnered kellően kísérletező kedvű, bárhová hajlandó vagy vele tartani. Aztán rendszerint az a vége, hogy átveszed az irányítást, hiszen fantáziád sokkal gazdagabb, mint a legtöbb partneré.
Kedveled a minden cicoma nélküli, nyílt, egyenes szexet is. Csak egy a lényeg: hogy a szerelem meglegyen. A tisztán testi alapon működő kapcsolat nem neked való. A Rák számára a tökéletes szeretkezés abból a biztonságérzetből indul ki, hogy viszontszeretik. Ha ez megvan, akkor képes elengedni magát, és szabadjára ereszteni minden szenvedélyét.

A RÁK MEGHÓDÍTÁSA
Hányaveti, laza életfelfogású egyének ne pályázzanak a Rák állandó partnerének szerepére. Neked elkötelezett imádat kell, és nem is kevés. Olyasvalakire van szükséged, aki elég erős, hogy elviselje váratlan kedélyhullámzásaidat, és elég szexi ahhoz, hogy felszínre hozza a Rák titkos érzéki énjét. Valaki, akinek elég erős az önbizalma ahhoz, hogy időnként a háttérbe húzódjék, és a Rákot engedje a reflektorfényben csillogni. A számodra ideális partnernek ezen kívül képesnek kell lennie arra, hogy ráhangolódjék mindenkori kedélyállapotod hullámhosszára, és előre tudjon gondolkodni, hogy mindig el tudja kerülni a konfrontációt, amitől a Rák annyira iszonyodik. Az udvarlás időszakában az összes romantikus kellékre igény mutatkozik: vörös rózsacsokroktól kezdve, pezsgős vacsorákon át egészen a gyertyafényes lánykérésig. Partnerednek türelmesen ki kell várnia, míg te gondolatban meggyőzöd önmagad, és meghozod a döntést.
Partnered olyan legyen, aki képes elfogadni a Rák zárkózottságra és önzésre való hajlamát. Valaki, aki megtanít rá, hogy ne félj érzelmeid kimutatásától - aki segít abban, hogy végül is ellazulj, és fölengedjenek a benned lévő görcsök.
Partnered legyen szilárd és határozott, de legyen képes közös életetek irányítását bizonyos mértékig átengedni neked; ne játssza a főnököt, és ragaszkodásodtól ne fulladozzon. Ha akad ilyen partner, annak igen gazdag lesz a jutalma. Ugyanis, ha a Rák egyszer elkötelezi magát, akkor tökéletes odaadást tanúsít. Partnere úgy érzi majd: a világon senki másról nem gondoskodnak ennyi figyelmességgel. Aki pedig egyszer megpillantotta a Rák érzékeny, sérülékeny belső világát, az soha többé nem képes elfelejteni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bbemes
Lepke


Csatlakozott: 2005.03.24. Csütörtök 14:56
Hozzászólások: 8380
Tartózkodási hely: valahogy mindig félúton

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 01. 09:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Havi horoszkóp (2007. június):

Júniusban barátai különösen szívesen fogadják gondoskodását, így lesz alkalma kiélni anyáskodó hajlamait. Egy-egy finom vacsorával és utána egy beszélgetéssel "életet menthet" bizonyos helyzetekben. A hónap második fele kissé változékony hangulatot hozhat a Rák jegy szülötteinek. Elképzelhető, hogy nehezen tud feldolgozni néhány tényt a családjával kapcsolatban, amiken egyelőre változtatni sem lehet. Ettől azonban még nem kell elfojtania a dologgal kapcsolatos érzéseit, sőt, szükség is lenne arra, hogy bátran kimondja a véleményét.

A hónap mottója: "Senki nem felesleges a világon, aki másnak megkönnyíti az élet terheit." /Dickens/
_________________
Legyen erőd lent
hagyni, amit nincs erőd
följebb emelni.
/Fodor Ákos: Jókívánság/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
bbemes
Lepke


Csatlakozott: 2005.03.24. Csütörtök 14:56
Hozzászólások: 8380
Tartózkodási hely: valahogy mindig félúton

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 01. 10:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Havi horoszkóp (2007. július):

Nagyon boldog születésnapot kívánunk! Reméljük a szerettei találó ajándékot választottak Önnek, és valóban boldog lesz - nem csak ezen a nevezetes napon. A Rák jegy szülötteinek különösen fontos, hogy legyen egy otthonuk, egy biztonságos fészek, ahol feltöltődhetnek energiával. Ebben a hónapban lehetősége lesz kellemesebbé tenné az otthonát, most nem a nyaralás, vagy a távoli tájak vonzzák majd, hanem inkább a békés, nyári esték hangulata a saját kis "kuckójában". Egy múltbeli kapcsolat elevenedhet fel ebben az időszakban, ami romantikus gondolatokat ébreszt Önben, sőt, akár a tettekig is eljuthat...

A hónap mottója: "Ami hasznos annak, aki kapja, nincs terhére annak sem, aki adja." /Ciceró/
_________________
Legyen erőd lent
hagyni, amit nincs erőd
följebb emelni.
/Fodor Ákos: Jókívánság/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
bera
Főmágus


Csatlakozott: 2007.03.07. Szerda 13:08
Hozzászólások: 3494
Tartózkodási hely: Valahol a nagyon messze és a nagyon közel között.

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 06. 21:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Asztrológiai előrejelzés AUGUSZTUS hónapra!

RÁK - jún.22. - júl. 22.Gyermeke váratlan hírrel toppan be, az újság neki öröm, tulajdonképpen Önnek is, csak az a baj, hogy kicsit sokba kerül. Jó, ha nem sajnálja rá a pénzt, mert az ötlet ugyan szokatlan, de egyben nagyon jó is. Ha emiatt anyagi gondjai támadnának, forduljon nyugodtan rokonaihoz. Biztosan számíthat segítségükre,vagy más jó megoldásra. Ez a nyári hónap jó lehetőségeket kínál kisebb kirándulásokra és a baráti kapcsolatok ápolására.

RÁK ASZCENDENS - Komoly helyzet elé állíthatja testvére, és komoly áldozatot kell hoznia érte. A segítség súlyos kiadásokkal is járhat. Ehhez járul hozzá a közeledő iskolaév kezdete is, most ugyanis saját tanulása, vagy gyermekei is többe kerülnek mint gondolná. Jó beosztással enyhítheti nehézségeit. szembe kell néznie pletykával és szóbeszéddel, fontos, hogy ne bonyolódjon vitába. Nagyvonalú felemelkedéssel kívülállóként nézve, a megoldást is megtalálja a problémákra.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
bbemes
Lepke


Csatlakozott: 2005.03.24. Csütörtök 14:56
Hozzászólások: 8380
Tartózkodási hely: valahogy mindig félúton

HozzászólásElküldve: 2007. 08. 01. 07:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Havi horoszkóp (2007. aug.):

A hónap elejének hangulatát még meghatározzák a "szerelmi viharok", ez azonban most kifejezetten felpezsdítően hat Önre. Valószínűleg sikerül elengednie a tökéletes szerelemmel kapcsolatos illúzióját, és az elkövetkező időszak események ráébreszthetik arra, hogy a filmekben látott rózsaszín elképzeléseknek nem sok közük van a valósághoz - viszont éppen ezért sokkal izgalmasabb maga az élet. Ha ezt az időszakot sikerül türelemmel és megértéssel túlélnie a kapcsolatának, akkor később már nem lesz miért aggódnia a viszonyuk miatt.

A hónap feladata: Egy kicsit realistábbnak lenni...
_________________
Legyen erőd lent
hagyni, amit nincs erőd
följebb emelni.
/Fodor Ákos: Jókívánság/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Napsi
Neofita


Csatlakozott: 2007.08.02. Csütörtök 23:55
Hozzászólások: 20

HozzászólásElküldve: 2007. 08. 03. 00:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali mindenkinek!

Én rák vagyok, és azt hiszem, ez az augusztusi horoszkóp, már kezd bejönni, pedig még csak 3.a van

Laughing
_________________
"Don't expect the impossible."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Encsi
Neofita


Csatlakozott: 2007.08.07. Kedd 15:08
Hozzászólások: 6
Tartózkodási hely: Keszthely

HozzászólásElküldve: 2007. 08. 07. 21:42    Hozzászólás témája: - Hozzászólás az előzmény idézésével


Én ismerek pár rákot, és olyan nyugodt természetűek, alig lehet kihozni őket a sodrukból Vajon, hogy csinálják? Nekem sajnos ez nem megy. (oroszlán vagyok)
Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Axis
Neofita


Csatlakozott: 2007.08.07. Kedd 8:24
Hozzászólások: 27

HozzászólásElküldve: 2007. 08. 08. 07:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A rákok belül tombolnak - kifelé kevés érzelmet mutatnak
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
ZsakbaMacska
Mester


Csatlakozott: 2004.03.14. Vasárnap 23:56
Hozzászólások: 699

HozzászólásElküldve: 2007. 08. 08. 12:50    Hozzászólás témája: Re: - Hozzászólás az előzmény idézésével

Encsi írta:

Én ismerek pár rákot, és olyan nyugodt természetűek, alig lehet kihozni őket a sodrukból Vajon, hogy csinálják? Nekem sajnos ez nem megy. (oroszlán vagyok)
Smile

óóóóó, nem úgy van ám ez. egy darabig békés lelkiállapotot közvetítek a világ felé, aztán a környezetem szerint érthetetlen okból (természesen CSAK nekik érthetetlen, számomra világos Wink ) hirtelen hangulatot váltok és szélviharként letaglózom a környezetem. aztán amilyan gyorsan jött a hurrikánom, olyan gyorsan távozik is. később megsajnálom őket, mikor látom, hogy kikerekedett szemmel csak lesnek rám Razz Laughing
_________________
... ha nem lehet úgy, ahogy akarom, ... akkor úgy akarom, ahogy lehet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Carletto
Neofita


Csatlakozott: 2007.01.04. Csütörtök 14:15
Hozzászólások: 9
Tartózkodási hely: Békéscsaba

HozzászólásElküldve: 2007. 08. 27. 11:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Najomi! Naon jó volt amit ide írtál. Kéne egy kis ugyanilyen összefoglaló a vízöntökről hogyha tudnál. Vagy linket adni ami ugyanilyen részletességgel leírja ezen dolgokat. Nagyon hálás lennék. Előre is köszi!
Nem tudtam pü-t írni mert valamilyen oknál fogva nincs jogom. Ha Te se tudnál itt egy emil: stpapa@gmail.com
_________________
Mindenkinek megvan az időgépe. Ami visszafelé visz, az az emlék, ami előre, az az álom."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
bbemes
Lepke


Csatlakozott: 2005.03.24. Csütörtök 14:56
Hozzászólások: 8380
Tartózkodási hely: valahogy mindig félúton

HozzászólásElküldve: 2007. 09. 01. 09:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Havi horoszkóp (2007. szept.):

Az ősz első hónapjában tevékenyek, eredményesek, és szorgalmasak lesznek a Rák jegy szülöttei. A munkával kapcsolatos ügyei - ennek köszönhetően - kitűnően alakulnak. Most minimális erőfeszítéssel sikerülhet kiharcolni egy jobb fizetést, kellemesebb munkakörülményeket, vagy érdekesebb feladatokat. Élvezze a sikert és az elismerést - hiszen megérdemli. Érzelmi ügyekben feladják Önnek a leckét az Égiek... Megteheti, hogy a sorsot hibáztatja bizonyos dolgokért, az igazság azonban az, hogy mindig az történik velünk, amire épp szükségünk van a fejlődéshez - így tulajdonképpen mi "hívjuk le" magunknak az adott eseményeket. Próbáljon békés, optimista maradni a nehéz helyzetekben is.

A hónap mottója: "Az élet nem a kifogásokat, hanem az erőfeszítéseket díjazza." /Andrew Matthews/
_________________
Legyen erőd lent
hagyni, amit nincs erőd
följebb emelni.
/Fodor Ákos: Jókívánság/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
bera
Főmágus


Csatlakozott: 2007.03.07. Szerda 13:08
Hozzászólások: 3494
Tartózkodási hely: Valahol a nagyon messze és a nagyon közel között.

HozzászólásElküldve: 2007. 09. 09. 08:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

http://www.ma.hu/page/cikk/ia/0/137574/1
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Giana
Neofita


Csatlakozott: 2007.09.13. Csütörtök 15:37
Hozzászólások: 1
Tartózkodási hely: Hol itt hol ott...

HozzászólásElküldve: 2007. 09. 13. 16:11    Hozzászólás témája: Rákok- az elemzők Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Régóta járom a harmonet oldalait, de most először írok a fórumra. Mint minden rendes rák nem kapkodtam el én sem ezt a döntést. Wink Nos, mivel rák vagyok (Júli. 17.) szeretném én is megosztani veletek a nézőpontom.

Sokan leírták a tipikus rákot, de mivel szerintem annyi minden meghatároz minket nehéz el "rákosítani" egy személyt. Tipikus rák, vagy sem azért szerintem is vannak alapvető tulajdonságok. Ami talán a legtipikus az a változékonyság. Ami egyben erősség és gyengévé is tesz bennünket, illetve ez az ami a legvonzóbb bennünk, illetve a legidegesítőbb lehet (érzelmi things). Mi Rákok (szerény véleményem szerint) egyszerre vagyunk fekete és fehér, vagy ha jobban tetszik apály és dagály (egyszer kiárad, aztán visszahúzódik). Szeretjük a biztonságot, a nyugalmat és vannak napok amikor az Istenért sem akarunk kimozdulni otthonról és tv nézés, filmézéssel töltött napot nem cserélnénk el semmire. Azonban másnap, megragadjuk a párunk kezét és a világ végére ráncigáljuk egy hatalmas kirándulás, vagy érdekes program miatt, ami nekünk muszáj látnunk. Egyszer akaratosak, önzők vagyunk (többségében ha már betelt az a bizonyos pohár), máskor az életünket is odaadnák azért, hogy a másikat, legyen az barát, szülő, gyermek: boldoggá tegyük.

Igen, fontos nekünk a fantázia világa, szeretjük a meséket és gyakran álmodozunk. Elképzelünk egy törénetet 1000 féle képpen, és amelyik a legjobban tetszik nekünk annyiszor pörgetjük le élesen látó lelki szemeink előtt, ahányszor egy napba belefér. Sajnos látó szemünk könnyen megvakul, ha érzelmekről van szó. Szerintem egy rák, a legsebezhetőbb belül és leginkább önmaga részéről. Mondhat és tehet bárki bármit, ha minket nem érdekel ez a személy akkor nem érint meg, a páncélról vissza pattan, azonban ha számonkra fontos személyről van szó, akkor eljön a világ vége. Csak mi tudjuk (csak nem törődünk vele, jó egy kicsit mártírkodni) meddig tart, de ha vége van tényleg képesek vagyunk, még az atomrobbanás szerű fájdalomból is felépülni. Tapasztalataim szerint a legtöbb (napjegyű) ráknak ez nem is tart olyan sokáig, mert könnyen beleszertünk egy emberbe, az egyébként híres elemezgetésünk szertefoszlik és máris a 9. felhőn vagyunk a (többnyire elképzelt) boldogság felé.
Mindenképp gondokodó (másokkal, magáról szeret megfeledkezni), és talán szeszélyes is (időről időre biztos).
Szerintem a legbiztosabb álláspont, ahogyan egy rákhoz közelíthetünk, vagy megpróbálhatjuk megérteni (jelzem próbáljuk, ne akarjuk, nem szeretjük ha kényszerítenek bennünket és sokszor magunk sem értjük a 180 fokos fordulatot amit érzelmeink és gondolataink tesznek) a rák ciklikusságát.

Saját tapasztalatom, hogy időről időre eljön a mélypont, amikor aztán IGAZI RÁK-ként viselkedem. Aztán ahogy a Teli Hold eltelik, érzelmeim lenyugszanak, minden normális mederben folyik tovább.
Szeretjük magunkról azt mondani, hogy ilyen kiismerhetetlenek vagyunk, meg "minket senki nem ért meg, még mi magunk sem", ez nem igaz. Idővel, türelemmel nagyon jól lehet kezelni a rákot. Mindenki elsajátíthatja, a "hogyan kezeljünk, hogyan hozzuk ki a rák jó tulajdonságait és szüntessük meg a rosszat", technikát ha elég rugalmas, és kitartó. A rákok nem a legmakacsabb jegyek, nem úgy mint egy ikrek, szűz vagy esetleg oroszlán. Szerintem igenis szeretünk váltani, új dolgokat kipróbálni, változtatni, de csak akkor ha ezt minden kedves rák úgy fogja fel, hogy a páncél azért még rajtunk van, csak vele együtt mozgunk.

Huh, most jöttem csak rá, hogy mennyi mindent lehet egy jegyről írni. Laughing De nem akarom, hosszúra nyújtani, remélem van aki egyetért, és ha valaki nem, akkor kérem azt is írja meg, én szeretek változni, persze a kis páncélommal és a biztonsági ollókkal felszerelve.

Szép napot mindenkinek! Szeressétek a világot, mert helyet ad nekünk a fejlődésre, a kiteljesedésre, a problémák csak leckék és bizony képesek vagyunk bármit megoldani.
Nah a nagy bölcsességekből ennyit mára!

Üdv és ölelés mindenkinek (a rákok nagyon szeretnek ölelgetni! Embarassed )
Giana
_________________
Amikor azt mondod: 'Feladom!', gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: 'Egek, micsoda lehetőség!'
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
3 / 8 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.