Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
hangya hangya

Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51 Hozzászólások: 9599 Tartózkodási hely: itt vagyok
|
Elküldve: 2011. 04. 22. 08:04 Hozzászólás témája: Kedvenc könyvek 3. - könyvajánló egymásnak (folytatás) |
|
|
Erről a címről,
http://www.harmonet.hu/forum/hn_vtopic.php?t=93
itt folytathatjuk az ajánlást. _________________ Tudom, hogy hiszem.
A hozzászólás legutóbb hangya által 2018. 07. 20. 17:48-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szegény Dobby Neofita
Csatlakozott: 2011.04.08. Péntek 16:34 Hozzászólások: 149 Tartózkodási hely: Lényegtelen, de leginkább a zűrben
|
Elküldve: 2011. 04. 25. 08:53 Hozzászólás témája: |
|
|
Keith Laidler: A Torinói lepel titka.
SKARNAK
Na, szóval ebben a könyvben kiélheted az összeesküvés elméletek iránti vágyaidat.
-Jézus nem volt más mint a nazarenus szekta vezetője és Mózes leszármazottja.
-Mózes nem volt Mózes hanem III. Amenhotep (Ehnaton) fáraó, az Aton kultusz megteremtője aki az egyistenhitre próbálta rávenni a zegyiptomiakat.
-A megfeszítés után Nikodémus és Arimátiai József levágta és bebalzsamozta Jézus fejét.
-A keresztes lovagrend alapítója, Hugues de Payns kilenc évig kutatta a levágott fejet Salamon templomának romjai alatt Jeruzsálemben.
-A Templomosok által imádott Baphomet (Bölcsesség Atyja) fej tulajdonképpen Jézus bebalzsamozott feje volt.
-Miután Szép Fülöp kiűzte a Templomosokat Franciaországból, Skóciába a Rosslyn-kápolnába rejtették a fejet.
-A Szabadkőművesek a Templomosok utódai...
Folytassam
Dan Brown, miért nem maradtál meg a szakácskönyveknél  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Tidena Orákulum

|
Elküldve: 2011. 04. 27. 05:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Szegény Dobby írta: | Keith Laidler: A Torinói lepel titka.
SKARNAK
-Mózes nem volt Mózes hanem III. Amenhotep (Ehnaton) fáraó, az Aton kultusz megteremtője aki az egyistenhitre próbálta rávenni a zegyiptomiakat. |
Hát igen köztudott hogy Mózes teste eldeformálódott volt mint Ehnatoné....
Tudom hogy a skaré bocs hogy belepofáztam.  _________________ "Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Tidena Orákulum

|
Elküldve: 2011. 04. 27. 05:32 Hozzászólás témája: |
|
|
Szóval a Tibet leánya :
Jó a könyv. Van benne egy kicsi tibeti misztikum ,kínai gaztettek,szenvedélyes szerelem,egy cseppnyi ezós beütés.De egyikből se annyi .hogy besokalljon tőle az ember lánya. _________________ "Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Tidena Orákulum

|
Elküldve: 2011. 04. 27. 05:48 Hozzászólás témája: |
|
|
Úgy látszik mostanában különböző népek életét olvasom,lányaikon keresztül?
Azt hiszem erről e könyvről nem írtam,a Tibet lánya előtt olvastam.
Pearl S.Buck :Liang asszony három lánya.
Az írónő (1892-1973) Kínában nőtt fel.1938-ban Nobel-díjat kapott kínai témájú regényeiért.
A kínai fanatizmus elől a lányait Liang asszony Amerikába küldi tanulni.Ő maga ellavírozik mint az arisztokrácia maradéka a nagy kommunizmust építő Kínában.Az asszony egy éttermet üzemeltet,és magába azért esedezik ,hogy a lányai még véletlenül se akarjanak Kínában élni.De 2 lánya visszatér,és a regény vége nem éppen fáklyás menet.Számomra sok érdekes infót tartalmazott a könyv az akkori életről,szokásokról. _________________ "Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Antal Orsolya Mágus 3.kör

|
Elküldve: 2011. 04. 27. 05:49 Hozzászólás témája: |
|
|
Tegnap láttam egy filmet, amit a Virágot Algernonnak - Daniel Keyes könyve alapján készítették. A könyvet is megrendülve olvastam, de a film is felkavart. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Lon Dzsedi (dövanendónli;-)

|
Elküldve: 2011. 04. 29. 11:02 Hozzászólás témája: |
|
|
Tidena írta: | Szegény Dobby írta: | Keith Laidler: A Torinói lepel titka.
SKARNAK
-Mózes nem volt Mózes hanem III. Amenhotep (Ehnaton) fáraó, az Aton kultusz megteremtője aki az egyistenhitre próbálta rávenni a zegyiptomiakat. |
Hát igen köztudott hogy Mózes teste eldeformálódott volt mint Ehnatoné....
Tudom hogy a skaré bocs hogy belepofáztam.  | IV. Amenhotep
nemrég olvastam egy cikket, h Ehnaton nem is volt deformált, legalábbis a neki tulajdonított múmia szerint _________________ A csoda benned van, csak hagyd beteljesülni. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Skar Lucy Skywalker

Csatlakozott: 2006.02.11. Szombat 21:26 Hozzászólások: 2750 Tartózkodási hely: Almayer fogadó
|
Elküldve: 2011. 04. 29. 18:39 Hozzászólás témája: |
|
|
Lonka, hogy tetszett a B&b?
Azóta elolvastam az Értelem és érzelmet is, most pedig a Meggyőző érveket nyúzom. _________________ http://kergezerge.blog.hu
http://klasszikusasztrologia.blog.hu
"De nem lehet a vége felé sem ilyen a világ
Ébresszük fel, nézze már meg magát
Úristen mért ordít úgy ez az állat
Jó egyedül van, de mások ám aludnának" |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Lon Dzsedi (dövanendónli;-)

|
Elküldve: 2011. 04. 29. 20:23 Hozzászólás témája: |
|
|
Skar írta: | Lonka, hogy tetszett a B&b?
Azóta elolvastam az Értelem és érzelmet is, most pedig a Meggyőző érveket nyúzom. | tök jó volt, jól szórakoztam rajta a hétvégén lesz vmelyik tvn is.
lehet, én is kölcsön veszek anyámtól még párat tőle, pár most sorban állnak már otthon a könyvek  _________________ A csoda benned van, csak hagyd beteljesülni. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Skar Lucy Skywalker

Csatlakozott: 2006.02.11. Szombat 21:26 Hozzászólások: 2750 Tartózkodási hely: Almayer fogadó
|
Elküldve: 2011. 04. 29. 20:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Sorban nálam is, de a könyvtári mindig zöldebb. _________________ http://kergezerge.blog.hu
|
Vissza az elejére |
|
 |
hangya hangya

Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51 Hozzászólások: 9599 Tartózkodási hely: itt vagyok
|
Elküldve: 2011. 05. 08. 22:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Most olvastam ki a Napirendet, Jodie Picoult könyvét. Ha akarom, egy krimi. Ennél azonban jóval több. Néhány ember tökéletes jellemrajza és elég részletes leírás az Asperger szindrómás autisták világáról.
A könyv első 1/4ét normális tempóban olvastam, de a többi részét ma nem tudtam letenni, még a vacsorám mellé is olvastam, pedig ilyen nagyon régen fordult elő.
Köszönet a könyvért! _________________ Tudom, hogy hiszem. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Skar Lucy Skywalker

|
Elküldve: 2011. 05. 08. 23:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Én még a nővérem húgára sem szántam rá magam Picoult-tól, egyre inkább van az az érzésem, hogy túl trendi lesző az én ízlésemnek, de azért persze el fogom, olyan rég van a halállistámon.
Most Márait olvasok, csak a lakáshajsza miatt napi pár oldallal nyomultam eddig, amennyit a buszon sikerült, meg hirdetésnézegetés közben a neten. Pedig amúgy nem rossz ám. _________________ http://kergezerge.blog.hu
|
Vissza az elejére |
|
 |
Tidena Orákulum

|
Elküldve: 2011. 05. 09. 05:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Én most J.D.Robb folytasásos krimijét olvasom,csakúgy.
De voltam szombaton könyvtárba és hoztam ki pár db ígéretesnek látszó könyvet...majd mesélek róluk! _________________ "Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
hangya hangya

|
Elküldve: 2011. 05. 09. 06:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Skar írta: | Én még a nővérem húgára sem szántam rá magam Picoult-tól, egyre inkább van az az érzésem, hogy túl trendi lesző az én ízlésemnek, de azért persze el fogom, olyan rég van a halállistámon.
Most Márait olvasok, csak a lakáshajsza miatt napi pár oldallal nyomultam eddig, amennyit a buszon sikerült, meg hirdetésnézegetés közben a neten. Pedig amúgy nem rossz ám. |
Minden tiszteletem! Nekem Máraihoz nem alkalmas a szaggatott olvasás. Ahhoz szép, nyugodt, zavartalan körülmények kellenek. _________________ Tudom, hogy hiszem. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
hangya hangya

|
Elküldve: 2011. 05. 10. 19:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Skar írta: | Én még a nővérem húgára sem szántam rá magam Picoult-tól, egyre inkább van az az érzésem, hogy túl trendi lesző az én ízlésemnek, de azért persze el fogom, olyan rég van a halállistámon.
|
Azt hiszem, jól ítéled meg előre is.
Amíg a Napirend fővonulatainak egyike az autista testvér kistestvérének helyzete a családban, a Nővérem huga egy leukémiás nővér hugát taglalja. Kicsit még nekem is meredek az egész szituáció. A szülők a kisebbik lányt direkte azért hozták világra mesterséges megtermékenyítéssel, hogy ki lehessen választani a megtermékenyített petesejtek közül azt, amelyik genetikailag teljesen alkalmas lesz a leukémiás lány csontvelejének, vérének és éppen amortizálódó szerveinek pótlására.
Amúgy olvasmányos, az ábrázolt helyzeteket mélységükben ismeri. Előzetes tanulmányokat végzett pl. a tűzoltó mesterség csínjáról-bínjáról, hogy hitelesen tudja ábrázolni apukát munka közben.
Az a könyv, amit az ember egyszer érdeklődéssel végigolvas, hogy utána soha többet ne vegye kézbe.
Mondom én a Napirend után, és Nővérem hugának a százvalahanyadik oldalánál. _________________ Tudom, hogy hiszem. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|