Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

I. A Mágus

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 26. 19:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

1. A Mágus

hangya írta:I. A Mágus
1.1. Leírás
A kép háttere sárga. A keret felső részéről piros rózsák csüngenek. A földön is virágok vannak, piros rózsák és fehér liliomok. A szeretet és az ártatlanság virágai.
A képet szinte teljesen kitöltve áll a Mágus. Előtte deszkából összerótt lapú asztal. Nem látom, hogy a deszkák vágásfelületén a rajzok a fa mintázatát jelzik, vagy valamiféle szimbólumok rajzai. Az asztal egyetlen látható lába oszlopfőszerűen csatlakozik a lap deszkáihoz.
Az asztalon a Tarot négy szimbóluma sorrendben: Bot, Kehely, Érem, Kard.
Az asztal a Mágus jobb oldalát kb. ágyékig takarja, a virágok a bal oldalát térdig. Nem látszik a kapcsolata a földdel.
A Mágus fiatal férfi nagyon egyenes, nagyon magabiztos tartásban. Mindkét keze kb. 30 fokos szöget zár be a függőlegessel. A jobbjában a varázspálcáját markolja, az égre mutat vele, a baljának mutatóujja a földre mutat, mintegy arra utalva, hogy az eget és a földet is uralja. Az arcán magabiztosság, az asztalra néz, mint aki uralja a rajta lévő eszközöket. Az öltözéke hosszú, fehér ing és piros ujjatlan köpeny. A piros szín az energiára utal, ami a rendelkezésére áll. Majd a Nap gyermekeként ebből lesz a zászló, ami szinte uralja a képet. Az inget farkába harapó kígyó fogja össze a derekán az örökkévalóságra utalva. Feje felett glória helyett a végtelent szimbolizáló jel, a lemniszkáta (ezt majd az Erő lapján is viszontlátjuk).
1.2.A kép üzenete

Az iskolából frissen kikerült ifjú titánok jutnak eszembe róla. Tudásuk naprakész, friss szemmel nézik a problémákat, sokra képesek. Ugyanakkor azt hiszik, mindent tudnak, az idősebbeket lenézik friss tudásuk minden gőgjével. Kell némi idő és rájönnek ők is, hogy az igazság árnyalt, nem csak a természeti törvények mozgatják a világot. Hagyni kell őket tanulni. Ha nem agresszívek, az ember kicsit segíthet néhány alkalmas helyen elejtett párnával, ne üssék be magukat olyan nagyon.

1.2.1. Ami felmerült bennem
A varázspálcát nem lazán, kecsesen fogja, mint pl. a Bolond a botját, hanem szinte kapaszkodik bele. Középen fogja, ahol a legstabilabb a fogás, holott a végén fogva jobb hatású lenne a felfelé való mutatás. (Ez az ember még nem uralja a mesterségének eszközét!!?) De lehetséges, hogy a középen való markolás az égre és földre való mutatást szolgálja. A varázspálcának ugyanis mindkét végén varázshegy van.
A képen nem látszik a földdel való kapcsolata. Virágok takarják. Ez nekem a valósággal való kapcsolat gyengeségét jelzi.

1.2.2. Amit következtetek
1.2.2.1. Fizikai síkon
Energia, problémamegoldás. A felmerülő nehézségeken úrrá lesz. Jó, termékeny életszakasz. Vigyázat, hajlamos az erdőt kivágni egy széklábnak való fáért.

1.2.2.2. Értelmi, gondolati szinten
Önbizalom, tudatos fellépés, tiszta és őszinte szándékok. Vigyázat, a rendszert a valóságban működtető erők keresztezni képesek a legjobb, legmegalapozottabb megoldásokat is. Ezért még sok tanulnivalója van.

1.2.2.3. Érzelmi, emocionális szinten
Hatalmas hajtóerő a felmerülő problémák megoldására. Sokszor igényel támogatást, bár nem érzékeli a jelentőségét.

1.3. Hivatalos értelmezés
1.3.1. Andrea:
A Mágus eszességet, ügyességet, öntudatot és aktív életformát jelképez. Olyan periódust jelez, melyben nehéz problémákat is le tudunk küzdeni, fokozott tudatossággal és éber életbölcsességgel sikerrel szállunk szembe a kihívásokkal. Ez a kártya ugyan tudatunk erejét ábrázolja, de ezáltal nem azt fejezi ki, hogy az érzelmek és más tudatalatti erők elhanyagolhatóak lennének. Épp ellenkezőleg: a Mágus által jelképezett rendkívüli befolyásoló erő és hatékonyság a tudatosság és tudatalatti közötti mély harmónián alapul. Csak az ebből keletkező benső biztonság képes hegyeket mozgatni.

1.3.2. Xalen blog:

KULCSSZAVAK:
Merkúr, kommunikáció, a kommunikáció minden lehetőségének játékos megközelítése, hajlékonyság, zsenialitás.
ÚTMUTATÁS:
Zseniális képességekkel rendelkezel, ezt meg kell osztanod másokkal. fontos feladatod, hogy megfelelő kereteket keress vagy teremts tevékenységedhez.
KÉRDÉS:
Miben vagy tehetséges? Milyen eszközökkel és milyen keretek között adhatod ezt tovább?
JAVASLAT:
Vizualizáld ideális tevékenységi körödet! Írd le a képet!

MEGERŐSÍTÉS::
Tökéletesen átélem alkotói lehetőségeimet, ez boldoggá és elégedetté tesz.


Belső erőnk lapjai

Ezek a kártyák a belső, valódi lényegünkkel vannak kapcsolatba. Elsősorban az adottságainkról beszél. Igyekszünk a harmónia megteremtésére. Akkor bukkannak fel, ha a személyiségünkre kérdezünk rá, illetve a felvetett probléma megoldásában gyökerezik a valódi boldogságunk.

Mágus I.

A mágus a saját kreativitásunk lapja. Kapcsolatba lehet hozni a kommunikációval, egészséggel és a kereskedelemmel. Arra szólít fel, hogy ki kell használnunk a bennünk rejlő lehetőségeket. Itt az idő, hogy tanuljunk valami újat, vagy belekezdjünk valami másba, vagy éppen a legtöbbet hozzuk ki önmagunkból. A mágus a jelen lapja. Valami megmozdult bennünk és ez izgatottá tesz minket, vágyunk valami újra. Használjuk ki ezt a szikrát. Vigyázzunk a határok áthágásával. Könnyen csapdába kerülhetünk, ha elfogadjuk hogy: „mások is ezt teszik, miért ne tenném is meg ugyanezt…”
ÁLTALÁNOS:
Kezdeményezés, aktivitás, döntéshozatal képessége, akaraterő, koncentrálóképesség, életerő, mesteri színvonal, önmegvalósítás, erő az ügyek véghezvitelére, ügyesség, fortélyosság.
PÁLYAFUTÁS:
A kezdeményezés megszerzése, a feladatok megoldása, az összefogottság és ügyesség bebizonyítása, sikerek, a próbatételek kiállása, ravasz és rátermett viselkedés, túljárás mások eszén.
TUDAT:
A legmagasabb tudás megszerzése, eljutás a teljesség érzéséhez.
AMIRE BÁTORÍT:
Bízni önmagunk rátermettségében, és az ügyet véghezvinni.
AMIRE FIGYELMEZTET:
Ne akarjon valamit minden eszközzel kicsikarni.
EMBERI KAPCSOLATOK:
Mások elbűvölése, vonzerő, problémák orvoslása, az első lépés megtétele, önmagunk és mások elfogadása.1.3.3. Waite - The Pictorial Key to the Tarot
http://www.propheticmystic.com/Teachings/Tarot/Waite_Tarot.pdf
2 THE TRUMPS MAJOR AND THEIR INNER SYMBOLISM
§I The Magician
A youthful figure in the robe of a magician, having the countenance of divine Apollo, with smile of confidence and shining eyes. Above his head is the mysterious sign of the Holy Spirit, the sign of life, like an endless cord, forming the figure 8 in a horizontal position {infinity symbol}. About his waist is a serpent-cincture, the serpent appearing to devour its own tail. This is familiar to most as a conventional symbol of eternity, but here it indicates more especially the eternity of attainment in the spirit. In the Magician's right hand is a wand raised towards heaven, while the left hand is pointing to the earth. This dual sign is known in very high grades of the Instituted Mysteries; it shews the descent of grace, virtue and light, drawn from things above and derived to things below. The suggestion throughout is therefore the possession and communication of the Powers and Gifts of the Spirit. On the table in front of the Magician are the symbols of the four Tarot suits, signifying the elements of natural life, which lie like counters before the adept, and he adapts them as he wills. Beneath are roses and lilies, the flos campi and lilium convallium, changed into garden flowers, to shew the culture of aspiration. This card signifies the divine motive in man, reflecting God, the will in the liberation of its union with that which is above. It is also the unity of individual being on all planes, and in a very high sense it is thought, in the fixation thereof. With further reference to what I have called the sign of life and its connexion with the number 8, it may be remembered that Christian Gnosticism speaks of rebirth in Christ as a change "unto the Ogdoad." The mystic number is termed Jerusalem above, the Land flowing with Milk and Honey, the Holy Spirit and the Land of the Lord. According to Martinism, 8 is the number of Christ.


§ 3 THE GREATER ARCANA AND THEIR DIVINATORY
MEANINGS
1. THE MAGICIAN.--Skill, diplomacy, address, subtlety; sickness, pain, loss, disaster, snares of enemies; self-confidence, will; the Querent, if male. Reversed: Physician, Magus, mental disease, disgrace, disquiet.
Ügyesség, diplomácia, jó modor, bonyolultság, betegség, fájdalom, veszteség, csalódás, ellenséges csapda, önbizalom, akarat, kutató alkat, ha férfi. Fordított: orvos, mágus, elmebaj, szégyen, aggodalom, nyugtalanság.
[/img]


Tidena írta:
Az arthur tarot mágusa,ezt is szívesen nézegettem mikor kártyázni kezdtem:Tidena írta:
Erre a tarotra is fáj a fogam:
shuriken írta:
Maradva a témánál... Laughing

ARTHUR TAROT
1. A MÁGUS - MERLIN
URA: A MERKUR
Ügyesség és bölcsesség.
Értelmesen felhasznált talentumok.
Mások befolyásolásának képessége.
Bölcs tanácsadó.
Láthatatlan erők iránti fogékonyság.
Független gondolkodás:
A közösségben betöltött szerep helyes felismerése.
Saját szerepének tudatos és ere
deti alakítása, a tekintély kivívása.
Másokat is követésre ösztönöz.
A megmérettetésekhez és életének kézbevételéhez szükséges önbizalom.
Akaraterő és önfegyelem, melyre egy faladat vagy gyakorlat véghezviteléhez van szükség.
Az üzleti ügyekben pozitív eredményekhez vezető diplomácia.
A méltóság megőrzése a szorongattatások közepette is.

--------------------------------------------------------------------------------

Merlin visszavonul magányos hegyi barlangjába.
A természetben leli meg önmagát,
itt tud kapcsolatot teremteni a benne működő erőkkel.

Magányában kihallgatja a szél szavát, és megtudja, mit rejt a jövő.
Merlin az előtérben csörgedező szent forrás őre.
A forrás az értékes adottságok bölcs felhasználást jelképezi.

Azt mondják, Merlin szövetségese egy farkas volt.
Ez a szimbólum Merlin ősi erők iránti fogékonyságát hangsúlyozza.
A mágus hatalmas, mert megérti és tiszteli ezeket az erőket anélkül, hogy félne tőlük.

A patak partján gyűszűvirág nő,
mely ősidők óta a tündérvilág szimbóluma.
Arra emlékeztet bennünket, hogy Merlin nem egyedül él és dolgozik.
Az erdő szellemei a dryádok körülveszik, inspirálják és segítik őt.

Ez a növény erősen mérgező, ám feldolgozva nagyhatású szívgyógyszer.

Ez arra utal, hogy nagyon gondosan fel kell készülnünk,
mielőtt másnak tanácsot vagy útmutatást nyújtunk,
és hogy nem szabad túlértékelnünk magunkat
- poláris erőkkel bánni mindig veszedelmes dolog.


Merlin kék köpönyege hangsúlyozza tekintélyét az emberek világában;
a tollak a sámán spirituális szárnyalását és metamorfózisát szimbolizálják.

Forrás: Dudus.Hu


shuriken írta:
I. A MÁGUSALEF.
Prima materia. Föld. Élet. Ember.

Ettől a pillanattól kezdve tudatosítanod kell,
hogy hármas lényed kreatív vagy pusztító magvak áradatát ontja magából mindhárom síkon!
Teremtő erőd állandó működésben van a létbe lépés első robbanásától kezdve,
és nem állítható meg a bardo éjszakájának elpihenésééig.

Ahová képzeleted, vágyad, indulatod vagy akaratod összpontosul,
ott sötét vagy fénylő élet fogan, energia vonódik össze, anyag sűrűsödik,
végül megszületik vágyaid gyümölcse!
E tényen nem tudsz változtatni!
Ez az alacsonyabb és a magasabb természet törvénye benned;
biológiai, lelki és szellemi szükségszerűség!

De e leküzdhetetlen ingert és sürgetést,
amely jószerivel vak, elementáris ösztönné lett benned, irányítani tudod!
Mint a vizek erejét, az elektromosságot, az atomenergiát!
Repülőgépet, expresszvonatot, tengeralattjárót hajthatsz vele,
és dúsan termő termőfölddé alakíthatod benső univerzumodban.

S ez az a gyakorlat, amely elől nem térhetsz ki többé!
Meg kell tenned!
Mert a burjánzó, megbetegített külső élet elviselhetetlen feszültségei között
ez az energia rombolássá változik benned is.
Egész kultúrádat összezúzó bomba lesz belőle.
Áradás. Vulkánkitörés. Radioaktív sugarak bomlasztása.
Mérgezett növények alattomos támadása a szervezeted ellen.

Változtasd meg gondolataid irányát, képzeleted DESTRUKTÍV TENDENCIÁJÁT
és érzéseid negatív töltését a megismert asztromentális tények és élmények segítségével!
Egyetlen sötét gondolatnak se adj többé gondolattestet!
Gondolkodni annyi, mint mágiát gyakorolni!
MÁGIÁT GYAKOROLNI ANNYI, MINT TEREMTENI!

A kreáció vak kényszere helyett élj a műalkotás tudatos örömében!
Élj termékenyen, de ne a halál gyümölcseit termeld érzésvilágodban,
hanem az örökkévalóságét!

MÁGUS vagy! Luciferi terhelésed és isteni örökséged ez.
De neked magadnak kell THEOMÁGUSSÁ emelkedned tengerek, viharok, hegyek és csillagok fölé, hogy megválthasd a demonomágus által létbe hívott, múlandó mindenséget.

SZEPES MÁRIA:
A TAROT BÖLCSESSÉGE
- részlet -


Tidena írta:
Akkor nézzük meg milyen lehet egy Mágus?

Tidena írta:
1.
A tarot első kártyája az öntudatra ébredést jelenti.Bal kézben lévő varázspálca az alkotórőt jelenti,amivel megvalósíthatja a felsőbbrendű énjének akaratát a látható világban.A lap azokra a lehetséges adottságainkra és kreatív képességeinkre mutat rá amik még nem manifesztálódtak.Megjelenhet úgy is mint egy energia késztetés,vagy mint új lehetőségek intuíciója.

2
Kezdeményező,meggyőző,ne higyje azt hogy mindenre tudja a választ.
Alkalmazkodjon változó körülményekhez,bűvészkedjen az ötleteivel és találja meg,melyik a célhoz vezető legrövidebb út.Legyen rugalmas.Lehet hogy másnak kell segítenie abban hogy jó döntést hozzon.Meggyőzően érvel igy képes másoknak ötleteket adni.A mágus a cselekvés és a megvalósítás kártyája.Bizonyítania kell hogy gondolatait képes szavakba önteni és ezzel a kívánt eredményt elérni.

3
Tanulás ,józan ész,a lehetőségek ,gondolatok tervek megvalósítása.Hirtelen ötletekre is felhívja a figyelmet.

4
Kezdeményezés,aktivítás,befolyás,.Mesterhez illő erő.Jó ötletek,teremtő erő.

5
Cselekvő önmegvalósításra,hatalomvágyra és életerőre utal.Ez a cselekvés a késztető erő és a kezdeményezés lapja.az okosságot az erőt és az ügyességet is jelképezi.A céljainak megvalósítása érdekében nem riad vissza a ravaszkodástól és a szemfényvesztéstől sem,ha úgy érzi ,hogy ez a saját előrejutását vagy dicsőségét szolgálja.

6
Mindig a kezdet egy új kapcsolat, vagy vállalkozás jelképe.A jövőről beszél egy új korszak indul, legyünk rá felkészülve.
(Mintha összekeverte volna egy másik lappal,nem? )

7
fortélyosság és belső bölcsesség,alapvető ösztönös megérzés.Akadályok legyőzésének képessége,és az hogy a dolgokat saját akarata szerint képes alakítani.Manipulációs helyzetek.Olyan ember aki nem fél felhasználni a veleszületett erőteljes képességeit.
Leleményes kreativítás,szabad akarat,fantázia,önállóság,nagy önbizalom,karaterő,jó tervek,céltudatosság,találékonyság.

8
ügyesség,bölcsesség,Mások befolyásolásának képessége.Tanácsadó.Fogékonyság a láthatatlan erők iránt.Akaraterő ,önfegyelem.

9
Manifesztálódási képesség,felismert lehetőségek.A siker kulcsa a tudás de ne kecsegtesse magát azzal hogy mindenre tudja a választ.Célorientált.

10
Befolyásoló,szuggesztív erő,tetterő,akaraterő,eredetiség,ügyesség,találékonyság,rugalmasság,sikeresség,ravaszság,jó kezdési lehetőség,aktivítás,tevékenység,hatékonyság,saját szerep tudatos alakítása,önbizalom,őszinteség,nyitottság,tekintély.

11
Akarat,ellenőrzés,ügyesség,kérdések,,kísérletek.

12
Mozgásba kell hoznunk a belső erőnket.


Tidena írta:
Más Mágus... Very Happy


shuriken írta:
A Mágus a Tarot I. Lapja:
ezért érdemes az EGYet kissé tüzetesebben megnézni számmisztikailag.

Talán Elisabeth Haich: Beavatás c. könyvében lehet a legszebb,
és EGYben a legszemléletesebb leírását elolvasni az EGYnek,
de a Szimbólumtár
is komoly segítség lehet.
Csak a bevezető részét másolom be a szócikknek:
a többit itt megnézhetitek:
http://www.balassikiado.hu/BB/netre/Net_szimbolum/szimbolumszotar.htm#d0e1010

EGY:

A természetes számok halmazában az első szám.
Csak önmagával osztható, egyben azonban az összes többi szám osztója is.
Egyszerre racionális és irracionális szám.

Az ősi egység, a teljesség, az egész, a legfelsőbb lény, az istenség szimbóluma; a causa prima,
amely magába zárja a kontinuitást és a totalitást, egyszerre feminin és maszkulin.
Az egynek nincs párja, hiszen önmaga egyben saját negatív princípiuma is.
Geometriai analógiája a →kör és a →gömb.

A számok sorozata vele kezdődik és nyúlik a végtelenbe,
minden manifesztáció belőle indul ki és hozzá tér vissza:
az erő, az aktív princípium, a teremtő eszme jelképe.

Nem valós mennyiséget jelöl, hanem maga a lét, az abszolútum, a kozmikus és ontologikus centrum;
egyben mint misztikus központ a Reveláció forrása.
Az egy Minden és a Minden egy.
Minden az egy szükségletében létezik, míg az magában való és független elv.


shuriken írta:
Megfigyeltem, hogy bizonyos dolgokat nem lehet célirányosan, akarattal megtanulni.
Ez bizonyos értelemben a Tarot - ra is érvényes.

Szintén Elisabeth Haich: Beavatás c. könyvében lehet Isten Négy Arcáról olvasni,
ami valójában legszemléletesebb megfogalmazása a Tarotban szereplő 4 színnek is!

Továbbá Klaus Matefi az, aki nagyon mélyen, de ugyanakkor szemléletesen elemzi ezt a kérdéskört.

Bemásolom ezt a 2 Lapot
- I. A Mágus és XXI. A Világ -
hogy kitűnjön a különbség:
mi a (meg)JELENÉSE a 4 elemnek / színnek a hős útjának a legelején és a végső (?) dimenzióváltáskor.hangya írta:

Smile Smile Jó gondolat ez az egybevetés!

A Mágus szilárdan áll, izmai feszülnek, tettre kész, AKAR. Az akarása mögött tudás van, de valamilyen szinten bizonytalanság is. Úgy érzem, az elméleti tudása mögül hiányzik az a gyakorlat, ami a valódi magabiztosságot adja. Az előtte levő feladatot látja, nincs rálátása az egészre.

Mire eljut a Világig, laza lesz, nem akar, mert TUD.
A Mágus markolja a varázspálcát, aminek két vége van, az égre és a földre mutat vele egyben. A Világ asszonya két pálcát fog, lazán, kecsesen, az irányukra sem ügyel nagyon, neki már nincs szüksége a pálcák ereje által előhívható dolgokra. Ő a Világ és övé a Világ.


shuriken írta:
I. A MÁGUSALEF.
Prima materia. Föld. Élet. Ember.

Praxis

FIZIKAI SÍK:

Tűzz ki magad elé egy olyan feladatot, amelyet nem kell feltétlenül megoldanod,
erkölcsi szempontból mégis helyes volna véghez vinni.
Teljes erőösszpontosítással, türelem - és akaratkoncentrációval láss neki, és fejezd be.
Azután tudatosan vond vissza belőle az energiát,
amelyet megoldatlansága eddig fogva tartott.

ASZTRÁLSÍK:

A visszanyert erőt irányítsd a kitűzött cél felé, amelyet szerettél volna elérni,
de nem volt lendületed és kitartásod hozzá.
Azzal az élményszerű meggyőződéssel tedd meg a szükséges lépéseket,
hogy most több energiát fektetsz a törekvésedbe,
és így már fedezni tudod a kívánt dolog magasabb értékét.

MENTÁLSÍK:

Öltsd magadra a tarot Mágusának pozitúráját.
Kapcsold a képzeletedbe a fején kalap formájában lévő fekvő nyolcas végtelenséget sugárzó áramát.

Égre emelt jobb kezedben a varázspálcát szikrázva világító erővonalnak érzékeld,
amelyből akaratod parancsára villám csap ki, és oda irányul, ahová szellemed irányítja.
Gyógyíts, oldj, termékenyíts ezzel a villámmal!

***

Mindegyik sík praxisát egy egész héten át gyakorold.
A három hét tapasztalatairól készíts beszámolót.
E praxisnaplót vezesd pontosan mind a huszonkét kártyával végzett kísérleteid alatt.

SZEPES MÁRIA:
A TAROT BÖLCSESSÉGE
- részlet -

_________________
Tudom, hogy hiszem.


A hozzászólás legutóbb hangya által 2011. 07. 29. 20:48-kor lett szerkesztve, összesen 13 alkalommal.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 14. 17:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mágus
A Mágus kártya eszességet, erős akaratot, ügyességet, tevékeny életformát és elképzeléseink megvalósulására való vágyunkat jelöli. Olyan periódust jelez, melyben nem szabad elkeseredetten harcolni céljaink eléréséért. Így sikeresen szállhatunk szembe a ránk nehezedő kihívásokkal.

A kártya üzenete:
Hallgass a megérzéseidre! Érdemes erőt meríteni a bensőd sugallta érzelmekből. Amennyiben higgadtan, elszántan állsz a dolgokhoz, biztos lehetsz a sikerben. Ha eltökéltséget érzel egy feladat maradéktalan teljesítésére, először mindig a belső hangra figyelj! Ebben az időszakban érdemes kihasználni azt a tehetséget, melynek segítségével könnyen tudod irányítani embertársaidat.


_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 18. 07:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tanács:

Legyen aktív és nézzen szembe a feladattal,Fektessen energiát a dolgokba.Bizonyítsa be hogy okos és ügyes.Nehéz feladatokat is meg fog tudni oldani.
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 26. 06:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

I – A mágus

Nap/Merkúr a Kosban; a nap az erőért és karizmáért, míg a Merkúr a gyorsaságért és ügyességért felel

Bolygó: Merkúr

Életfa: Keter–től (Korona, ászok) - Binah-ig (Hármasok, és királynők)

Eleme: Levegő

Száma: 1 mint az egység szimbóluma (férfi)

A mágus képviseli a tudatot, cselekedetet és alkotást. Ő a jelképe a gondolatok megnyilvánulásának – a lehetőség, hogy egy ötlet valóra váljon. Ő ad értelmet, és irányt az élethez, és ő emlékeztet minket, hogy lelkünk emocionális és kreatív energiáinak kell, hogy legyen fizikai alapja, hogy hasznosulhasson. A kihasználatlan energiák nem létező energiák. Ahhoz, hogy használhassuk, fel kell szabadítani őket, ezáltal hasznosulnak és megújulnak. A mágus Mercurius-hoz, az alkimistához kapcsolódik.
A mágus megmutatja, hogy tisztában vagyunk az élet hatalmával, ő lehet a szimbóluma minden kreatív képességnek és a bennünk rejlő ötleteknek. A legtöbb ember nemigazán cselekszik, csak reagál egyik szituációtól a másikig vezetve. A mágus elmeséli, hogy az erő felfedezése után használatra kész, hogy felismerjük és járhassuk saját utunkat.
A kártya negatív jelentése, hogy a szabadon áramló energia elakadt, melyet érezhetünk energiának, de nem tudjuk hasznosítani. Ez jelenthet félelmet, nyugtalanságot, még az őrületbe átcsapó aggodalmat is. Az energia hajlamos felrobbanni, ha nem találja a szelepet. Végül van egy negatív aspektusa, az energia nem megfelelő használata.

Vezérli: Önmegvalósítás, erős akarat, az ember útjának energiája,

Fény: Aktivitás, élet energia, impulzus, energia

Árnyék: Agresszivitás
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.