Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Jóslás 2
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 13, 14, 15  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 31. 13:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

shuriken írta:
CLAIRVOYANCE

/ René Magritte /


Ez JÓÓÓÓ! Tipikus esete az egy kép többet mond, mint 10 oldal szöveg-nek,
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 31. 13:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével
02. A Főpapnő
02.1.Leírás

A kép háttere kék, de alig látszik belőle valami Sejtem, hogy folyó folyik a háttérben. Salamon templomának két oszlopa közt egy függöny előtt ül a Főpapnő. Jobb keze felől a fekete Boáz, bal keze felől fehéren Jákin. Az ellentétek egységét jelképezik. Mindkét oszlop azonos színű talapzaton áll és pálmaleveles oszlopfőben végződik. A háta mögött gránátalmákkal és pálmafákkal mintázott függöny takarja el a hátteret.
Az öltözéke hosszú, dúsan redőzött kék ruha, ami túlnyúlik a lábain. Vállán kék palást, fején kék fátyol. Fejdísze Hathor istennő szarvak közt a Nap szimbóluma, mellén kereszt, kezében tóra tekercs. Jobb keze nem látszik a palást alatt, ami takarja a tóra tekercs egy részét is. A tekercs kissé ferdén áll, így jelzi, hogy jobb kézzel tartja, a látható bal kézfej csak lazán megtámasztja. A kék öltözet egyértelműen Szűz Mária szimbolikáját juttatja az eszembe. A kép alján, az előtérben a lábakon túlnyúló ruha mintha vízfodrozást utánozna, amiből egy növekvő Hold sarlója emelkedik ki.
A Főpapnő a képből kifele néz, de nem rám. Arca szomorú, szája sarka lefelé görbül.
Kapcsolatot teremt a háta mögött folyó valódi folyó és az égi folyó, a Tejút között.


02.2. A kép üzenete
A történelmi istenhitek folytonosságát, egységét érzem a képből. Az anyag és szellem kapcsolatának megteremtését, az ellentétek egységének elvét.

02.2.1. Ami felmerült bennem
Irma néni. Nagymamám testvére.

Nagymamával kell kezdenem. Ha visszaszámolok, 4 éves lehettem azon a Karácsonyon. Anyai nagymamám jött látogatni első vagy második napon. Ketten maradtunk a karácsonyfás szobában és nagymamám nekem szegezte a kérdést, hogy imádkoztunk-e a fa alatt (a választ persze jól tudta). Az én szüleim materialista alapokon álló hívő kommunisták voltak, még a kérdést sem értettem, nemhogy válaszolni tudtam volna rá. Nagymama folytatta azzal, ha nem imádkoztunk, akkor mi pogányok vagyunk, és a Jézuska a szüleimet a pokolra küldi, ahol olajos üstben tűzön fogják őket megfőzni. Megragadta az alkalmat, hogy bemutassa nekem, hogyan kell imádkozni. (Hogy legalább én megmeneküljek a pokoltól.) Összefonta a nagy hasán a kezeit, némán és szaporán mozgatta az ajkait, miközben nyálpermetek szálltak ki belőle hullámokban. Ideológia, hogy mit kell mondani, kihez beszélünk, mire térünk ki, az bizony semmi, csak a technika, az összekulcsolt kéz, a mozgó ajkak és a nyálpermet. Én is összefontam a hasamon a kezeimet, mozgattam a számat és felnőttes nyálpermetet nem tudván előállítani, köptem egyet-egyet. Nagymama gúnynak vélte a köpködést és fuldoklott a méregtől. Ráadásul abban a kellemetlen helyzetben volt, hogy beárulni sem tudott, hiszen kiderült volna, hogy mi történt a köpködés előtt, ami rá nézve elég kellemetlen lett volna. Addig sem kedvelt nagyon, azután még úgy sem. Nekem meg megvolt a véleményem a Jézuskáról, aki ajándékokkal játssza az eszét, utána meg megfőzi az embereket. Persze az ajándékaimat azért nem küldtem vissza.
Zárójelben: érdekes, hogy nem beszéltem én sem erről az afférról. Éreztem, hogy veszekedés lenne abból, hogy a nagymama ilyeneket tanít nekem.

5 éves voltam. Apám éppen vidéken dolgozott, anyám munkája akkoriban sok vidéki utazással járt, Irma néni volt az, aki felvállalta, hogy náluk lakhatom, amíg rendeződnek a viszonyok. Irma néni tündér-nagymama volt. Úgy játszott, úgy mesélt, hogy nem munka volt neki, nem ereszkedett le a gyerekhez, hanem maga is játszott, ő is élvezte. Nem butázott le, ha valamit rosszul csináltam, hanem kisegített, együtt oldottuk meg a kérdést. Nagyon értett a kisgyerekek lelkéhez.
A hét egy napján szokása volt bevásárolni a Bosnyák téri piacon, egyúttal be szokott térni a téren levő templomba egy gyors áhítatra. Amikor először mentünk együtt, tiltakoztam, hogy én ugyan be nem megyek a Jézuskához. Kifaggatott, hogy mi a baj. Elmondtam neki, hogy mit hallottam a nagymamámtól. Ő azzal reagálta le, hogy konkrétan tudja, hogy a Jézuska nagyon szereti a kisgyerekeket. Ha kisgyerek kér tőle valamit, azt teljesíteni szokta. Menjünk be, kérjem meg a Jézuskát, hogy ne bántsa a szüleimet, és biztosan teljesíti. No jó, így már másként hangzott az elmélet, bementünk. Attól a perctől dátumozom a spirituális utamat. Irma néni a továbbiakban sokat mesélt Jézusról, Szűz Máriáról, imádságokra tanított, szóval a katolikus vallás alapjait elhintette bennem. Olyan alaposan tette, hogy a további materialista nevelés nem tudta kiölni belőlem és nagyjából 15 év telt el, mire az istenképem kezdett átalakulni, kevésbé személyes, elvontabb irányba.

Most jutott eszembe. Nem emlékszem, hogy Irma néni kérte volna, hogy a szüleimnek ne beszéljek az ő oktatásairól. Valahogyan úgy alakult (?), alakította (?), hogy ez a kettőnk titka maradt, senkinek nem beszéltem róla. Ahogyan a félelmeimről és szorongásaimról is hallgattam. Magamban tudtam tartani a hitemet, az imáimat 7 éven keresztül, amikor úgy hozta a sorsom, hogy nagymamámat be kellett avatnom. Naná, hogy első dolga volt elmondani anyámnak. Imádott kellemetlen dolgokat elújságolni.

Most jöttem rá. Két személy merült fel bennem. A nagymama sztori nem csak a jó Főpapnő előjátéka volt, hanem a sötét oldala is egyúttal. Nagymamáról nem meséltem sokat, de az egész lénye maga volt a buta rosszindulat. Nem igaz, tudott szeretni is, de azt is bután tette. Első helyen a FIA állt, másodikon a fiú UNOKÁJA, utána hatalmas űr, a galaxis peremén a fia lánya. A nagybátyám felesége, anyám (a lánya) és én arra voltunk rendelve a tudatában, hogy szolgáljunk neki és a hímnemű leszármazottainak. Amíg szolgáltunk, addig elviselt bennünket. De ha nem, akkor jaj volt nekünk! Anyám élete során folyton a nagymama szeretetéért küzdött, és képtelen volt megkapni.

Pici példa a beállítottságára: Panni néni, a nagybátyám felesége mesélte halála előtt, hogy amikor meglátogatta őket, rendszeresen három minyont vitt ajándékba. Kibontotta a csomagot, rámutatott az egyikre, hogy ez a fiáé (így: FIAMÉ), a másikra, hogy az a fiú unokáé, a harmadikra, hogy az a lány unokáé. Negyediket soha nem vitt a négytagú családba. Az unokái anyja nem volt érdemes minyonra. És ezt szükségesnek tartotta kinyilvánítani, nehogy véletlenül ő egyen meg egyet az értékes sütemények közül.

Nem tudom, hogy volt-e hatalma hozzá, de szokása volt megátkozni embereket. Azt hiszem, hogy nem lehetett igazi boszorkány, olyan ostoba volt szegény.

El kellene már engednem szegény öregasszony iránti keserűségemet… Neki sem volt könnyű élete. Végülis az ő jóvoltából éltem meg azoknak a keserveknek a zömét, amik előre vittek az utamon. Az ő dolga ez volt az én életemben. Magának is számtalan gondot, bajt okozott, neki sem volt jó, hogy ilyen volt.


02.2.2. Amit következtetek
Pozitív: Gondoskodás a szellem világában, szeretet és elfogadás.
Negatív: Rosszindulat, sötét gondolatok.

02.2.2.1. Fizikai síkon


02.2.2.2. Értelmi, gondolati szinten
Pozitív: A súlypont áthelyeződik fizikai világból a szellemibe. A kibillent gondolkodás helyreállítása. Belső egyensúly megtalálása. Titkos tudás.
Negatív: Rosszindulat, ártó szándék.

02.2.2.3. Érzelmi, emocionális szinten
Pozitív: Az érzések rendeződése, vigasztalás. Elfogadás.
Negatív: A rossz érzések gerjesztése, gyűlölködés, megbocsátásra való képtelenség.

02.3. Hivatalos értelmezés
02.3.1. Andrea

A Főpapnő tudattalan erőinket, gyengédségünket, beleérző-képességünket és a gyakran megmagyarázhatatlan, de mélyen gyökerező bizonyosságot jelöli. Ő a kulcs a logikusan gondolkodó elmével nem megközelíthető titokzatos igazsághoz. Tudja, hogy a kimondható igazság soha nem az örök igazság. Világos oldala a türelem, megértés, elnézés, jóság és megbocsátási készség kifejezője, segítőként, gyógyítóként vagy látnokként a tudattalan erőit veti be mások érdekében. Árnyékos oldala viszont a "sötét nővér" archetípusa, a boszorkány megtestesítője, aki szellemi ereje hatalmát mások elcsábítására, megbénítására vagy ártalmára használja. A Tarot értelmezései azonban csak barátságos, segítőkész oldalát hangsúlyozzák. A hagyomány szerint egyike a három védőkártyának, ami a keresztény mitológiában a Szűz védelmében álló hős sebezhetetlenségének felel meg.

02.3.2. Xalen blog
Nem múködik…

02.3.3. Waite
She has the lunar crescent at her feet, a horned diadem on her head, with a globe in the middle place, and a large solar cross on her breast. The scroll in her hands is inscribed with the word Tora, signifying the Greater Law, the Secret Law and the second sense of the Word. It is partly covered by her mantle, to shew that some things are implied and some spoken. She is seated between the white and black pillars--J. and B.--of the mystic Temple, and the veil of the Temple is behind her: it is embroidered with palms and pomegranates. The vestments are flowing and gauzy, and the mantle suggests light--a shimmering radiance. She has been called occult Science on the threshold of the Sanctuary of Isis, but she is really the Secret Church, the House which is of God and man. She represents also the Second Marriage of the Prince who is no longer of this world; she is the spiritual Bride and Mother, the daughter of the stars and the Higher Garden of Eden. She is, in fine, the Queen of the borrowed light, but this is the light of all. She is the Moon nourished by the milk of the Supernal Mother.
In a manner, she is also the Supernal Mother herself--that is to say, she is the bright reflection. It is in this sense of reflection that her truest and highest name in bolism is Shekinah--the co-habiting glory. According to Kabalism, there is a Shekinah both above and below. In the superior world it is called Binah, the Supernal Understanding which reflects to the emanations that are beneath. In the lower world it is MaIkuth--that world being, for this purpose, understood as a blessed Kingdom that with which it is made blessed being the Indwelling Glory. Mystically speaking, the Shekinah is the Spiritual Bride of the just man, and when he reads the Law she gives the Divine meaning. There are some respects in which this card is the highest and holiest of the Greater Arcana.

2. THE HIGH PRIESTESS.--Secrets, mystery, the future as yet unrevealed; the woman who interests the Querent, if male; the Querent herself, if female; silence, tenacity; mystery, wisdom, science. Reversed: Passion, moral or physical ardour, conceit, surface knowledge.

02.4. Egészségügyi vonatkozások:
Ideje meglátogatni egy orvost.

Hold a Bikában
Mellkas, has, az egész emésztőrendszer.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Xifu
Orákulum


Csatlakozott: 2002.07.28. Vasárnap 17:58
Hozzászólások: 9226

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 31. 15:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

OFF
jó ez a topic thumbright
én nem nagyon tudok ehhez hozzászólni, inkább csak tanulnék Tőletek Smile
ON
_________________
"I know I'm not perfect but I can smile"
(Dido)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 31. 17:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Xifu írta:
OFF
jó ez a topic thumbright
én nem nagyon tudok ehhez hozzászólni, inkább csak tanulnék Tőletek Smile
ON
Öröm, ha jónak tartod. Nekem is a régi harmót juttatja eszembe, amikor még témák voltak, és néha offok szakították meg a beszélgetés fonalát, ami végül visszakanyarodott az eredeti irányba.
Tanulok én is a rendes beleérző képességgel megáldott topiklakóktól. Wink Persze ez nem gátol abban, hogy közbecsacsogjak. Shuriken után szabadon: bemegyek a terelőkutyák közé és elmondom nekik, hogy hogyan kell a nyájat irányítani. Mr. Green
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 31. 20:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Mr. Green Legyünk túl sz offoláson.
Porszívó. Tidena, a jelenség, amit az apósodék porszívójával tapasztaltál, inkább a szűrők eltömődésére utal. A portartály kimenete és a motor levegőbemenete között legalább egy, de talán két szűrő is van, amiket rendszeresen tisztítani kell. Alkalmasint moshatók is, de erről a leírás tájékoztat.
Van olyan porszívó, aminek a motor után is van egy un. HEPA szűrője, ami a nagyon apró részecskéket szűri ki. A HEPA szűrőnek is van mosható és papír (nem mosható) változata. A HEPA szűrővel (a Samsung porszívókhoz tartozó leírás szerint) olyan 1 1/2 évenként kell foglalkozni, mosás, vagy csere formájában.
Ha még fennáll a gond, akkor érdemes lenne ezeknek utánanézni.


Nem áll fenn a gond mert a porszívó a kukában landolt.Smile
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 31. 20:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

shuriken írta:
CLAIRVOYANCE

/ René Magritte /


Először ránéztem a képre és nem láttam meg a poént....na mondom ez a kép nem véletlenül van itt az tuti,így kinagyítottam.....aztán megláttam amit kellett!Very HappyVery HappyVery Happy
Nagyon jó!Very Happy
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 31. 20:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Xifu írta:
OFF
jó ez a topic thumbright
én nem nagyon tudok ehhez hozzászólni, inkább csak tanulnék Tőletek Smile
ON
Öröm, ha jónak tartod. Nekem is a régi harmót juttatja eszembe, amikor még témák voltak, és néha offok szakították meg a beszélgetés fonalát, ami végül visszakanyarodott az eredeti irányba.
Tanulok én is a rendes beleérző képességgel megáldott topiklakóktól. Wink Persze ez nem gátol abban, hogy közbecsacsogjak. Shuriken után szabadon: bemegyek a terelőkutyák közé és elmondom nekik, hogy hogyan kell a nyájat irányítani. Mr. Green


khmmmm...khmmmm...osztán aztat gondolja hölgyem hogy én is terelőkutya lennék? Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Very HappyVery HappyVery HappyVery Happy

Semmi gond az offokkal-szerintem.Ha az ember beszélget valakivel akkor sem egy témát rág állandóan.A kis magánbeszélgetések is közelebb hozzák az embereket egymáshoz.Nem lehet örökké csak feszülten tanulni,pihenni is kell,és utána könnyebb újra belevágni.Smile
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 31. 21:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tidena írta:
hangya írta:
Xifu írta:
OFF
jó ez a topic thumbright
én nem nagyon tudok ehhez hozzászólni, inkább csak tanulnék Tőletek Smile
ON
Öröm, ha jónak tartod. Nekem is a régi harmót juttatja eszembe, amikor még témák voltak, és néha offok szakították meg a beszélgetés fonalát, ami végül visszakanyarodott az eredeti irányba.
Tanulok én is a rendes beleérző képességgel megáldott topiklakóktól. Wink Persze ez nem gátol abban, hogy közbecsacsogjak. Shuriken után szabadon: bemegyek a terelőkutyák közé és elmondom nekik, hogy hogyan kell a nyájat irányítani. Mr. Green


khmmmm...khmmmm...osztán aztat gondolja hölgyem hogy én is terelőkutya lennék? Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Very HappyVery HappyVery HappyVery Happy

Nomostan mi is lenne a jó válasz? Shocked Merthogy én képletesen gondoltam, tehát képletesen te is terelőkutya lennél, ha meg nem sértenélek vele... De ha megsértenélek vele, akkor ÁÁÁÁÁÁ DEEEEhogy lennél te terelőkutya... Laughing

Idézet:
Semmi gond az offokkal-szerintem.Ha az ember beszélget valakivel akkor sem egy témát rág állandóan.A kis magánbeszélgetések is közelebb hozzák az embereket egymáshoz.Nem lehet örökké csak feszülten tanulni,pihenni is kell,és utána könnyebb újra belevágni.Smile

Szerintem sincs. Amit Xifunak írtam, az inkább a nosztalgiáról szól, meg a fórum fénykoráról. Azokról az időkről, amikor 100 fölött volt az éppen bent levő fórumozók száma, és ennyi ember képes volt sok olyan jellegű topikot vinni, mint most a jóslás. Szó esett sok érdekes témáról. A minek örülsz, min búsulsz topikok akkor nem főműsorban mentek, hanem lazító jelleggel ismerkedésnek. Ha az ember elég öreg, akkor sok mindenre emlékszik... Minek?!
Sad
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 01. 06:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Tidena írta:
OFF
khmmmm...khmmmm...osztán aztat gondolja hölgyem hogy én is terelőkutya lennék? Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Very HappyVery HappyVery HappyVery Happy

Nomostan mi is lenne a jó válasz? Shocked Merthogy én képletesen gondoltam, tehát képletesen te is terelőkutya lennél, ha meg nem sértenélek vele... De ha megsértenélek vele, akkor ÁÁÁÁÁÁ DEEEEhogy lennél te terelőkutya... LaughingMi erre a jó válasz?Hát ez ! Very HappyVery HappyVery HappyVery Happy
Egyébként meg jót rötyögtem. Smile Majd ha megismersz jobban rájössz! Smile
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Sieglinde
Orákulum


Csatlakozott: 2004.10.29. Péntek 12:23
Hozzászólások: 8686

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 01. 06:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:

...
Szerintem sincs. Amit Xifunak írtam, az inkább a nosztalgiáról szól, meg a fórum fénykoráról. Azokról az időkről, amikor 100 fölött volt az éppen bent levő fórumozók száma, és ennyi ember képes volt sok olyan jellegű topikot vinni, mint most a jóslás. Szó esett sok érdekes témáról. A minek örülsz, min búsulsz topikok akkor nem főműsorban mentek, hanem lazító jelleggel ismerkedésnek. Ha az ember elég öreg, akkor sok mindenre emlékszik... Minek?!
Sad

Egy kis off tőlem is.... Very Happy
Igen, ha az ember eléggé öreg, akkor sok mindenre emlékszik...
Én például arra, hogy régen - a fénykorban - a regisztrált látogatók száma szerepelt csak, a vendégeké nem. És Sloan trükközött, hogy rekordjavítás legyen - itt bizonytalan a memóriám Wink 16, vagy 19 fővel... A 147-es látogatószám egy spam privinek "köszönhető" és vendégeket is magába foglalt, 100 felett - azon az egy alkalmon kívül - vendégekkel együtt sem voltunk itt... Off vége Smile.

Változatlanul maradok lelkes olvasó - belekotyognom semmi értelme. Viszont köszönöm nektek, hogy hatalmas lökést adtatok egy "toporgós" időszakomban Embarassed Laughing
_________________
Kudarc nem létezik, csak késleltetett siker.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 01. 06:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Főpapnők_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 01. 06:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A Főpapnő tudattalan erőinket, intuíciónkat, beleérző-képességünket jeleníti meg. Tudja, hogy a kimondható igazság, soha nem a teljes igazság. Világos oldala a türelem, megértés, jóság és a megbocsájtás. Segítőként, látnokként a tudattalan erőit veti be mások érdekében. Azt a képességet testesíti meg, amelynek segítségével hagyjuk, hogy a dolgok megtörténjenek. A passzivitás elvét jelöli, hogy hagyjuk magunkat vezetni és türelmesen várunk, míg a belső hangunk reagálásra nem késztet.
Árnyékos oldala viszont a boszorkány, aki hatalmát mások elcsábítására, vagy ártalmára használja.

Olyan időszakra utal, amikor csupán szemlélni kell a történéseket mindaddig, míg a belső hang azt nem mondja, elérkezett a cselekvés ideje.


A hivatás területén

Arra utal, hogy tevékenységünk összefügg a kártya témakörével, tehát intuíción alapuló foglalkozásunk van. Türelemmel, és nyitottsággal végezzük a mindennapi feladatainkat. A szakmai döntéseknél nem engedünk teret a külső befolyásoló tényezőknek, mert belső hangunkra támaszkodva, mély meggyőződésből hozzuk meg azokat. A döntést, és a cselevést azonban a lap által jelzett időszakban nem szabad elsietni. Ha az ember bízik a belső hangjában, akkor minden jól alakul, ha azonban vakon, gondolkodás nélkül cselekedni kezd, akkor annak rossz vége lehet. Nem véletlen tehát, hogy türelemre int a lap bennünket.


A kapcsolatok terén


A Főpapnő ezen a területen azt jelzi, megértőek vagyunk társunkkal szemben, mély érzelmeket táplálunk iránta, belül lelki társunknak, rokonunknak érezzük. A kapcsolatunkat ebben az időszakban a kölcsönös megértés, a belülről fakadó bizonyosság hogy láthatatlan kötelék fűz össze bennünket, és a szeretetteljes vonzalom jellemzi. Akinek éppen nincs társa, annak a Főpapnő ebben az időszakban azt jelzi, hogy kész elkötelezni magát, megbízik a belső hangban, aki segít megtalálni a megfelelő társat.
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 01. 06:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jelentése:

Ha a Főpapnő tűnik fel a kártyák között, ez erős női befolyást jelez, misztikus erőt, lelkierőt és az ösztönök befolyását a tisztánlátásra. Beleérző-képesség, intuíció és ösztönös, biztos cselekedet, de megértés, elnéző hajlam és türelem is szerepet játszanak. Talán egy fontos titok fog lelepleződni. Egy férfi számára a Főpapnő utalhat a legfontosabb nőre és annak rendreutasító erejére az életében.
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 01. 07:10    Hozzászólás témája: offantyú a fénykorról Hozzászólás az előzmény idézésével

Sieglinde írta:
hangya írta:

...
Szerintem sincs. Amit Xifunak írtam, az inkább a nosztalgiáról szól, meg a fórum fénykoráról. Azokról az időkről, amikor 100 fölött volt az éppen bent levő fórumozók száma, és ennyi ember képes volt sok olyan jellegű topikot vinni, mint most a jóslás. Szó esett sok érdekes témáról. A minek örülsz, min búsulsz topikok akkor nem főműsorban mentek, hanem lazító jelleggel ismerkedésnek. Ha az ember elég öreg, akkor sok mindenre emlékszik... Minek?!
Sad

Egy kis off tőlem is.... Very Happy
Igen, ha az ember eléggé öreg, akkor sok mindenre emlékszik...
Én például arra, hogy régen - a fénykorban - a regisztrált látogatók száma szerepelt csak, a vendégeké nem. És Sloan trükközött, hogy rekordjavítás legyen - itt bizonytalan a memóriám Wink 16, vagy 19 fővel... A 147-es látogatószám egy spam privinek "köszönhető" és vendégeket is magába foglalt, 100 felett - azon az egy alkalmon kívül - vendégekkel együtt sem voltunk itt... Off vége Smile.

Változatlanul maradok lelkes olvasó - belekotyognom semmi értelme. Viszont köszönöm nektek, hogy hatalmas lökést adtatok egy "toporgós" időszakomban Embarassed Laughing


No igen, az emlékek... Emlékszem olyan rekordkísérletre, amikor Mikkamakka szervezte telefonon (?!) hogy jöjjenek a népek, akkor olyan száztizen... (118?) lett a rekord.

Beismerem, hogy emlékeim túloztak, olyan 80 felett már tényleg ritkán voltunk bejelentkezve. Node kérdezem, mi a jelentősége a különbségnek a mai helyzethez képest, amikor az a csúcs, ha 3 ember van itt?
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 01. 07:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mutatok valamit.
Ilyen a tatabányai tarotkártya,Ami a város szobrait mutatja.

Szent Borbála szobra
helye: Tatabánya, Szent Borbála tér
alkotó: Péterfy László

Eleme: Víz
Bolygók: Hold, Szaturnusz
Állatövi jegyek: Bika, Rák

A bányászok védőszentje. A város kórháza is e védőszent nevét kapta.
Így nemcsak lelki segítője a város embereinek, de fizikai téren is áldásos, gyógyító tevékenységet folytat. A Főpapnő kártya jelmezét megszemélyesítő jót-tevő védőangyal.
Az első két Tarot kártya erő-energiái láthatatlan hatásúak. Nem látjuk sem az áramot, sem a lelkierőt adó gondolati energiát. Ahhoz, hogy láthatóvá tegyük ezeket a megnyilvánulásokat, szükséges továbblépnünk a harmadik jelmezbe.
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 13, 14, 15  Következő
6 / 15 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.