Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Mit főztél ma? 10
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 26, 27, 28  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
aotan
Orákulum


Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 14:47
Hozzászólások: 5139
Tartózkodási hely: fantáziám mesevilága

HozzászólásElküldve: 2013. 05. 05. 18:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

borsó leves és sajtos pogácsa
_________________
Tudd élni az életed,
ne felejts el élni!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Illúzió
Orákulum


Csatlakozott: 2007.04.03. Kedd 18:02
Hozzászólások: 9701
Tartózkodási hely: Mindig másik dimenzió

HozzászólásElküldve: 2013. 05. 05. 19:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

aotan írta:
borsó leves és sajtos pogácsa

fura, hogy mindenki ezt eszi.. na jó, én vakartam hozzá krémest is, és a többi tésztából sajtos masni.. Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
aotan
Orákulum


Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 14:47
Hozzászólások: 5139
Tartózkodási hely: fantáziám mesevilága

HozzászólásElküldve: 2013. 05. 05. 20:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Illúzió írta:
aotan írta:
borsó leves és sajtos pogácsa

fura, hogy mindenki ezt eszi.. na jó, én vakartam hozzá krémest is, és a többi tésztából sajtos masni.. Smile
Smile
_________________
Tudd élni az életed,
ne felejts el élni!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Mak
Mester


Csatlakozott: 2008.05.21. Szerda 16:26
Hozzászólások: 748

HozzászólásElküldve: 2013. 08. 24. 18:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tökfőzeléket
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Mak
Mester


Csatlakozott: 2008.05.21. Szerda 16:26
Hozzászólások: 748

HozzászólásElküldve: 2013. 10. 05. 12:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sütöttem túrósbatyut, szerelmes levelet én-féle baracklekvárral, sajtos rudat és kechupos sajtos tekercset.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Konyhatündér12
Neofita


Csatlakozott: 2013.10.09. Szerda 10:23
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2013. 10. 09. 10:37    Hozzászólás témája: Guacamole Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Én holnap életemben először próbálok meg guacamolét készíteni, mert a Sparban most van elég olcsón hozzá avokádó. Ti csináltatok már? Van valami titok? Mihez szoktátok felhasználni? Én azt olvasom, hogy leggyakrabban tacoval szokták tálalni. Mik a tapasztalataitok?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Illúzió
Orákulum


Csatlakozott: 2007.04.03. Kedd 18:02
Hozzászólások: 9701
Tartózkodási hely: Mindig másik dimenzió

HozzászólásElküldve: 2013. 10. 10. 00:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

lazac volt rizzsel
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
csikungmester
Neofita


Csatlakozott: 2012.03.25. Vasárnap 20:42
Hozzászólások: 39
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2014. 10. 09. 18:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

én sajtos tésztát készítettem ma mert azt kívántam, viszont most fedeztem fel egy isteni olasz pizzázót - mennyei ízekkel

a Deák téren ahogy kijöttök a metróból a meki oldalán pont szemben a bejárattal - próbáljátok ki ha arra jártok!

ja és csirkepörköltet kell még készítsek - ideje a tettek mezejére lépni Smile
_________________
Válj egészségessé és fitté csikunggal! ==> http://csikung.weebly.com
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Antal Orsolya
Mágus 3.kör


Csatlakozott: 2009.03.04. Szerda 14:04
Hozzászólások: 1423

HozzászólásElküldve: 2014. 10. 16. 16:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nyakon öntött csőbe sült sonkás karfiol.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Illúzió
Orákulum


Csatlakozott: 2007.04.03. Kedd 18:02
Hozzászólások: 9701
Tartózkodási hely: Mindig másik dimenzió

HozzászólásElküldve: 2014. 12. 24. 21:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

citromos pisztráng volt.. -és már csak 9 ujjam maradt.. Cool
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kgab1
Neofita


Csatlakozott: 2015.06.16. Kedd 15:46
Hozzászólások: 37

HozzászólásElküldve: 2015. 07. 15. 16:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Törött krumpli, rántott husi, ja és zöldbableves, de azt még tegnap főztem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2017. 07. 22. 07:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tegnap becsengetett két nagyra nőtt cukkini egy szomszéd kíséretében. Egy darabot megcsinálok cukkinis lecsónak, a többiből tökfőzelék lesz. A cukkinis lecsóra van egy érdekes receptem, azt fogom kipróbálni. A tökfőzelékhez meg párolok csirkecombot. Úgy gondolom, a leves ezúttal elmarad.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Samantha
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2794

HozzászólásElküldve: 2017. 07. 22. 13:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Tegnap becsengetett két nagyra nőtt cukkini egy szomszéd kíséretében. Egy darabot megcsinálok cukkinis lecsónak, a többiből tökfőzelék lesz. A cukkinis lecsóra van egy érdekes receptem, azt fogom kipróbálni. A tökfőzelékhez meg párolok csirkecombot. Úgy gondolom, a leves ezúttal elmarad.

Én ma normál lecsót főztem.
De szoktam csinálni cukkinis lecsót is. Azt úgy szoktam, hogy a cukkiniket csíkozva hámozom meg, tehát a héja fele rajta marad. Mondjuk ehhez nem óriás cukkinik kellenek.(Egy csíknyi héjat lehámozol krumplihámozóval hosszában a cukkiniról, majd mellette egy csíknyi héjat meghagysz, majd ismét egy csíkot lemeztelenítesz. Amíg körbe nem érsz. Így lesz egy "félig kopasz" csíkos cukkinid. Remélem érthető.) Ez azért érdekes, mert az a része, ahol van rajta héj, az ropogósabb marad, ahol nincs, az puhább lesz. Így egy ételen belül ugyanaz a zöldség kétféle állagú lesz.
Felkockázva hozzáadom a majdnem kész lecsóhoz és csak öszzerottyantom, nem kell neki sok.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2017. 07. 22. 15:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
hangya írta:
Tegnap becsengetett két nagyra nőtt cukkini egy szomszéd kíséretében. Egy darabot megcsinálok cukkinis lecsónak, a többiből tökfőzelék lesz. A cukkinis lecsóra van egy érdekes receptem, azt fogom kipróbálni. A tökfőzelékhez meg párolok csirkecombot. Úgy gondolom, a leves ezúttal elmarad.

Én ma normál lecsót főztem.
De szoktam csinálni cukkinis lecsót is. Azt úgy szoktam, hogy a cukkiniket csíkozva hámozom meg, tehát a héja fele rajta marad. Mondjuk ehhez nem óriás cukkinik kellenek.(Egy csíknyi héjat lehámozol krumplihámozóval hosszában a cukkiniról, majd mellette egy csíknyi héjat meghagysz, majd ismét egy csíkot lemeztelenítesz. Amíg körbe nem érsz. Így lesz egy "félig kopasz" csíkos cukkinid. Remélem érthető.) Ez azért érdekes, mert az a része, ahol van rajta héj, az ropogósabb marad, ahol nincs, az puhább lesz. Így egy ételen belül ugyanaz a zöldség kétféle állagú lesz.
Felkockázva hozzáadom a majdnem kész lecsóhoz és csak öszzerottyantom, nem kell neki sok.

Jó ötlet a csíkos hámozás! Görög salátában láttam ilyet, a kígyóuborkát hámozták meg ilyen csíkosan. Jól nézett ki. Az nem jutott eszembe, hogy így az állaga is más lesz.
Milyen darabokra vágod a cukkinit?
Ha sima cukkinis lecsót csinálok, akkor vékony szeletekre vágom a paprikához hasonlóan.

Amit ma csináltam, az krumplit és cukkinit rakott a lecsóba, mindkettőt kockázva, és amitől szokatlan: külön, hagymán párolja meg és a kész lecsóval keveri.
A parasztreggelihez szoktam a krumplit hagymán párolni és mikor majdnem puha akkor adom hozzá a paprikát. Nagy lángon őrzöm, hogy elpárolódjon a leve.
Ennek a lecsónak meg van leve, és arra jön a levetlen krumpli és cukkini.

Érdekes, hogy ugyanazokból az alapanyagokból hányféle ízt, állagot lehet előállítani. Very Happy Számít, hogy milyen formára van aprítva, milyen sorrendben kerül a főzőedénybe.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Samantha
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2794

HozzászólásElküldve: 2017. 07. 22. 18:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Samantha írta:
hangya írta:
Tegnap becsengetett két nagyra nőtt cukkini egy szomszéd kíséretében. Egy darabot megcsinálok cukkinis lecsónak, a többiből tökfőzelék lesz. A cukkinis lecsóra van egy érdekes receptem, azt fogom kipróbálni. A tökfőzelékhez meg párolok csirkecombot. Úgy gondolom, a leves ezúttal elmarad.

Én ma normál lecsót főztem.
De szoktam csinálni cukkinis lecsót is. Azt úgy szoktam, hogy a cukkiniket csíkozva hámozom meg, tehát a héja fele rajta marad. Mondjuk ehhez nem óriás cukkinik kellenek.(Egy csíknyi héjat lehámozol krumplihámozóval hosszában a cukkiniról, majd mellette egy csíknyi héjat meghagysz, majd ismét egy csíkot lemeztelenítesz. Amíg körbe nem érsz. Így lesz egy "félig kopasz" csíkos cukkinid. Remélem érthető.) Ez azért érdekes, mert az a része, ahol van rajta héj, az ropogósabb marad, ahol nincs, az puhább lesz. Így egy ételen belül ugyanaz a zöldség kétféle állagú lesz.
Felkockázva hozzáadom a majdnem kész lecsóhoz és csak öszzerottyantom, nem kell neki sok.

Jó ötlet a csíkos hámozás! Görög salátában láttam ilyet, a kígyóuborkát hámozták meg ilyen csíkosan. Jól nézett ki. Az nem jutott eszembe, hogy így az állaga is más lesz.
Milyen darabokra vágod a cukkinit?
Ha sima cukkinis lecsót csinálok, akkor vékony szeletekre vágom a paprikához hasonlóan.

Amit ma csináltam, az krumplit és cukkinit rakott a lecsóba, mindkettőt kockázva, és amitől szokatlan: külön, hagymán párolja meg és a kész lecsóval keveri.
A parasztreggelihez szoktam a krumplit hagymán párolni és mikor majdnem puha akkor adom hozzá a paprikát. Nagy lángon őrzöm, hogy elpárolódjon a leve.
Ennek a lecsónak meg van leve, és arra jön a levetlen krumpli és cukkini.

Érdekes, hogy ugyanazokból az alapanyagokból hányféle ízt, állagot lehet előállítani. Very Happy Számít, hogy milyen formára van aprítva, milyen sorrendben kerül a főzőedénybe.


Igen, görög salátába is tettem már úgy én is az uborkát!
A lecsóba úgy kb.1,5 cm-s kockákra vágom a cukkinit.

Igazad van.
A teljesség igénye nélkül: pl.a pogácsa sem pogácsa, és más íze van, ha nem kerekre szaggatod, hanem csak kockákra vágod. Van pedig aki kinevet ezért. Az sem véletlen, hogy a krumplis és a káposztás tészta "kocka" a mákos és a diós "metélt" stb.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 26, 27, 28  Következő
6 / 28 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.