Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Dühöngő 7.
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21, 22  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Életkérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 03. 20:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:

Akkor azt majd meséld el legközelebb.

Úgyis meg akartam kérdezni, hogy volt-e olyan eset, amikor le akartál, vagy le szoktál-e róla esetleg időlegesen valami miatt.
(Persze, semmire sem kötelező válaszolni.)

Én egyszer, hetedikes koromban kipróbáltam. Csípte a füst a szemem, a torkom, a nyelvem...semmi finom nem volt benne. Ezek után közölték, hogy tüdőzzem le...na persze.

Hozzátartozik a dolgokhoz, hogy nekem nagyon érzékeny orrom van. Messziről kiszagolom ha valaki dohányzik. De egyéb "illatokkal"sem túl jó találkozni a tömegközlekedésben (cigaretta, hagyma, fokhagyma, kolbász, kávé, alkohol, szájszag, izzadtságszag, dezodorok, parfümök és ezek mindenféle keveréke...s nem is sorolom tovább...néha phuuuuu...)
Rolling Eyes
A pipa(füst) viszont külső szemlélőként más, kellemesebb illat. Arra mindig felkapom a fejem, és el kezdem keresni, mert kiemelkedik a többi illat/szag közül. Jobbára békés öregurakhoz tartozván meg is találom. Persze, függ a dohány minőségétől is.


A pipadohányt sokféleképpen illatosítják. Vannak illatosított cigaretták is, de ritka dohányos szívja őket. Ugyanis az illat a passzív dohányosoknak szól, a dohányos a harmadik cigaretta után már nem érzi. Az illatosító meg hozzárak a dohány ártalmaihoz.

Természetesen többször próbáltam leszokni, és többször vallottam kudarcot. Utoljára abban maradtam magammal, hogy ha a leszokás nem megy, nézzük, mit bírok tenni. A radikális csökkentés a napi 20 cigarettáról, napi 5-7-re, az megy már ötödik éve. Akkor már így marad.

Na! A dohányzást azt jó alaposan kitárgyaltuk.
Laughing
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2282

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 05. 11:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:

Na! A dohányzást azt jó alaposan kitárgyaltuk.
Laughing

flower

Köszi, hogy elmondtad.
Azért szerencséd, hogy minimum nem tolt le téged ott helyben az a - feltehetően - doki. Meg hogy alapjáraton "ép bőrrel" megúsztad azt a kalandot.

Vannak ismerőseim akik pl. azért és annyi időre leszoktak amíg várandósak voltak. Gondolom, akkor ott volt benne az, hogy "védje" a magzatot.
Persze akkor utána miért nem gondolt már erre miután megszületett a pici? Egy légtérben egy (már) csecsemőt kisgyermeket meg kiteszi az ártalomnak? (Mint lentebb is írtam.)

Persze, ezek mind nagyon összetett dolgok.
Éppen mikor mi az erősebb az emberben? Mikor mi mit ír felül...?
Ösztön, tudatosság, akaraterő, függőség? dontknow Nem tudom, mert nem jártam abban a cipőben...

Persze olyanról is tudok, aki terhesen hanyatt fekve, a hasára tette a hamutartót...úgy dohányzott...és na, akkor most inkább nem minősítem, hogy milyen egy ilyen "anya"...
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2090

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 06. 12:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:

Mert függő...és ennek is vannak fokozatai.
Egy láncdohányos nem bír ki 5-10 percet cigaretta nélkül.
Saját magam voltam szemtanúja annak, hogy az egyik kollégámnak "elvonási tünetei" voltak, amikor nem jutott hozzá kellő idejében az "adagjához". Pedig ő "csak" napi 5 szálat szív.
Szerencsémre, amikor még nem volt tiltva munkahelyeken a dohányzás, nem is volt dohányzó kollégám. Most van, de hál'Istennek, ki kell menniük az épületből.

Más tészta, de akkor már bedobom:
Egy fórumon olvastam, hogy vannak olyan elgondolások, hogy azok, akik dohányoznak, nem dohányzó társaiknál kevesebbet dolgoznak, így ezt valahogy korlátozni kellene. Ez már szerintem is túlzás.
Mindenképp megmosolyogtató.
Ugyan nem állok a bagósok mellett, de ez nem csak ettől függ. Tény, hogy egy dohányost mindig lehet látni, amikor nem dolgozik, más meg esetleg megteheti, hogy úgy nem dolgozik, hogy észre sem veszik.
Persze, egy láncdohányosnál már valóban kérdéses lehet...

Börtönbüntetést dohányzásért azért túlzásnak érzek...rossz szokást, függőséget nem lehet büntetéssel "orvosolni"...egy alkoholistát, vagy csokoholistát sem zárnak börtönbe. Oké, hogy azt mondod, hogy nem csak ön, hanem "közveszélyes is", de ez nem megfogható. Kétoldalú ez is.
-Ahogy Hangya mondta, mit számít az a kis cigarattafüst, amikor máshol sokkal nagyobb "füstártalom"éri az embert?
-Te azt mondod, hogy :"OTTHON a saját lakásában senkitöl nem tiltanám el a cigarettát"...de mi van azzal a csecsemővel, kisgyermekkel, vagy még csak az anyja hasában élő magzattal, vagy mondjuk egy idős, elesett nagyszülővel, aki együtt él a dohányossal??? Mi van az ő egészségével?

Szóval van itt pro és kontra nem kevés...

Különben is: mit gondolsz, hányan dohányoznak a börtönökben?

Tényleg, a raboknak is van külön "Dohányzásra kijelölt hely-ük" ???
Ki kell oda kéretőzniük, vagy dohányozhatnak a cellájukban?
Na, most komolyan...tudja valaki???
Nem tudom, hogy minek érdekel az téged, hogy a bűnöző börtöntöltelékeknek hol szabad dohányozniuk, vagy hol nem...Engem velük kapcsolatban csak az az egyetlen dolog szokott érdekelni, hogy soha az életben ne engedjék szabadon őket, vagy legalábbis minnél később szabadítsák rá őket ismét a tisztességes társadalom nyakára...Amúgy azt, hogy a dohányosok OTTHON szabadon dohányozhatnának, nem azért írtam, mert nem gondoltam arra, hogy az ilyen illetőknek is lehet otthon nemdohányzó családtagja, hanem azért írtam megoldásként, mert ez esetben már KIZÁRÓLAG a dohányos lelkén fog akkor száradni a családtagjai dohányfüsttel való esetleges mérgezése...Míg pl. egy munkahelyen bagózva úgy érzi az ilyen illető, meg olyan hangulatot kelt sokszor, hogy "neki joga van a dohányzáshoz"...Otthon is az van éppen, csak akkor már A SAJÁT CSALÁDTAGJAIT MÉRGEZI a füstjével, nem pedig olyan embereket, akik KÉNYTELENEK EGY MUNKAHELYEN DOLGOZNI VELE...A családtagok mérgezése valszeg azért jobban elgondolkoztatja a dohányosokat, meg jobban ráébreszti őket arra, hogy milyen ÁRTALMAS DOLGOT IS CSINÁLNAK A DOHÁNYZÁSSAL...Vagy legalábbis én bíznék abban, hogy némelyek ezálltal elgondolkoznak dolgokon...És ez akkor már fél siker ahogy mondani szokás...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2090

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 06. 12:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
Érdekesség: meglepő, bár én már lassan semmin sem lepődök meg: nemrég láttam, hogy egy bagós a buszon sodorja, készíti a cigijét.

Egy ilyen "töltővel"
, csak a buszon asztal hiányában simán az ölében végezte a műveletet...
De legalább nem gyújtott rá ott a buszon...
Igen...Az ilyesmi szerkezetet sajnos énis jól ismerem, de szerencsére csak látásbol...Erre felénk már szinte az összes dohányos ilyesmi eszközökkel gyártja magának a cigit...Állítólag így feleannyibol jön ki nekik egy szál cigi, mint ha készen vennék a boltban...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2090

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 06. 13:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:

Titusz, van a WHO-nak egy felmérése, ami a különböző drogokhoz való kötődés erősségét (a leszokás nehézségét) méri. Ebben első helyen az ópium szerepel, utána is van valami, a harmadik helyen szerepel a nikotin és az alkohol a negyedik. Tudjuk, hogy az alkoholról milyen nagyon nehéz leszokni. A cigarettáról annál is nehezebb.

Kérdezed, és joggal, minek rászokni. Én úgy szoktam rá, hogy ifjúságomban a "jobb társaság" tagjai dohányoztak. Az ember megpróbált egyet-egyet elszívni velük. Én nem dohányzom, mondtam, bármikor abbahagyom. És tényleg gond nélkül nem gyújtottam rá hetekig. Utána megint elszívtam egyet. Még egyet. Ez a hetekre abbahagyás múködött. Annyira működött, hogy már nem is próbáltam ki, mert olyan biztos voltam magamban. És egyszer azt vettem észre, hogy nem tudom abbahagyni. Így lehet rászokni.
Hát igen...Ahogy elnézem Hangya, a te történeted is pontosan rímel dohányzás ügyben annyi,de annyi más ember történetére...És érdekes dolog az, hogy akárcsak az esetedben, úgy más ember esetében sem hallottam még sohasem olyat, hogy amit csinál, az JÓ DOLOG VOLNA NEKI,ÉS BÜSZKE RÁ hogy dohányzik...De ezt a "kényszerű függés" dolgot én sohasem értem...Meg a rászokás dolgát sem...Akárcsak Szami esetében, úgy nálam is megvolt anno a szokásos "kezdő szertartás"...Amikoris ugye a már dohányzó ismerősök-haverok-cimborák megpróbáltak rávenni engemet is a dohányzás kipróbálására...Hát...Kipróbáltam akkor...Beleszívtam a cigibe egyszer, beleszívtam kétszer, kipróbáltam egyszer,kipróbáltam kétszer, kipróbáltam háromszor, (Igaz, letüdőzni sohasem bírtam a füstöt, mert rögtön úgy éreztem magamat, hogy mindjárt megfulladok...)aztán sehogyse tudtam se rászokni a cigizésre, se arra rájönni, hogy tulajdonképpen mi is ebben a jó? Én nem láttam benne semmi jó dolgot sehogyse...Sőt...Inkább undorító volt az egész élmény...Az első alkalom is, a második is, a harmadik is...Szóval ezek után nekem ugyan jöhetett akárki is, hogy "de még próbáljam, majd meglátom,hogy idővel milyen jó lesz"...Erröl akkor a magam részéröl ennyit...A másik az, hogy látod Hangya, mint ahogy te is, úgy gyakorlatilag MINDEN DOHÁNYOS szeretne leszokni a dohányzásrol, csak NEM BÍR, mert túl erős a függés...Nade ez esetben akkormeg MIÉRT NEM ÖRÜLTÖK ANNAK, hogy manapság "dohányosüldözés" folyik minden közterületen? Ahogy mondani szokás, ha már ti dohányosok NEM RENDELKEZTEK ELÉG ERŐVEL AHHOZ HOGY MAGATOKTOL LESZOKJATOK a dohányzás SZERINTETEK IS KÁROS SZOKÁSÁROL, akkor miért nem úgy nézitek a dolgot, hogy a "dohányzásüldözés", az tulajdonképpen a TÁRSADALOM SEGÍTSÉGE AHHOZ, hogy le tudjatok szokni a dohányzásrol...Mégha kicsit erőszakos, drasztikus eszközökkel is...MIÉRT érzitek mindezeket a JÓINDULATU INTÉZKEDÉSEKET a személyetek elleni támadásnak? A dohányzás mindenhonnan való kitiltása a DOHÁNYOS ÉRDEKEIT IS SZOLGÁLJA a tekintetben, hogy ha másnem, akkor ne legyen alkalma SEHOL SEM DOHÁNYOZNI...A nikotinéhséget meg állítólag nikotintapaszok segítségével karban lehet tartani...Manapság ehhez már nem kell mindenáron füstölő cigaretta...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2282

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 06. 21:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
Samantha írta:
Érdekesség: meglepő, bár én már lassan semmin sem lepődök meg: nemrég láttam, hogy egy bagós a buszon sodorja, készíti a cigijét.

Egy ilyen "töltővel"
, csak a buszon asztal hiányában simán az ölében végezte a műveletet...
De legalább nem gyújtott rá ott a buszon...
Igen...Az ilyesmi szerkezetet sajnos énis jól ismerem, de szerencsére csak látásbol...Erre felénk már szinte az összes dohányos ilyesmi eszközökkel gyártja magának a cigit...Állítólag így feleannyibol jön ki nekik egy szál cigi, mint ha készen vennék a boltban...

Jut eszembe.
A hajléktalanoknak az aluljárókban mindig "futja" cigire is, meg piára is.
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2282

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 06. 22:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
Nem tudom, hogy minek érdekel az téged, hogy a bűnöző börtöntöltelékeknek hol szabad dohányozniuk, vagy hol nem...

Igazából nem nagyon érdekel, csak eszembe jutott Smile
Titusz írta:
...egy munkahelyen bagózva úgy érzi az ilyen illető, meg olyan hangulatot kelt sokszor, hogy "neki joga van a dohányzáshoz"...Otthon is az van éppen, csak akkor már A SAJÁT CSALÁDTAGJAIT MÉRGEZI a füstjével, nem pedig olyan embereket, akik KÉNYTELENEK EGY MUNKAHELYEN DOLGOZNI VELE...A családtagok mérgezése valszeg azért jobban elgondolkoztatja a dohányosokat, meg jobban ráébreszti őket arra, hogy milyen ÁRTALMAS DOLGOT IS CSINÁLNAK A DOHÁNYZÁSSAL...Vagy legalábbis én bíznék abban, hogy némelyek ezálltal elgondolkoznak dolgokon...És ez akkor már fél siker ahogy mondani szokás...
Nem tudom miből gondolod, hogy az, aki senkire sincs tekintettel, miért pont a családjára lenne? Talán az a kismama, aki a hasára teszi a hamutartót az tekintettel van bárkire is, ha a magzatára nincs? Vagy az, aki azt mondja, hogy nem érdekli, hogy a férje nem akarja, hogy ő dohányozzon a szobában? Vagy az, aki fokozottan tűz és robbanásveszélyes helyen is képes bagózni, minden tiltás ellenére, ahol önmagát és másokat is veszélyeztet, az kire van tekintettel?
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 06. 22:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
Hát igen...Ahogy elnézem Hangya, a te történeted is pontosan rímel dohányzás ügyben annyi,de annyi más ember történetére...És érdekes dolog az, hogy akárcsak az esetedben, úgy más ember esetében sem hallottam még sohasem olyat, hogy amit csinál, az JÓ DOLOG VOLNA NEKI,ÉS BÜSZKE RÁ hogy dohányzik...De ezt a "kényszerű függés" dolgot én sohasem értem...Meg a rászokás dolgát sem...Akárcsak Szami esetében, úgy nálam is megvolt anno a szokásos "kezdő szertartás"...Amikoris ugye a már dohányzó ismerősök-haverok-cimborák megpróbáltak rávenni engemet is a dohányzás kipróbálására...Hát...Kipróbáltam akkor...Beleszívtam a cigibe egyszer, beleszívtam kétszer, kipróbáltam egyszer,kipróbáltam kétszer, kipróbáltam háromszor, (Igaz, letüdőzni sohasem bírtam a füstöt, mert rögtön úgy éreztem magamat, hogy mindjárt megfulladok...)aztán sehogyse tudtam se rászokni a cigizésre, se arra rájönni, hogy tulajdonképpen mi is ebben a jó? Én nem láttam benne semmi jó dolgot sehogyse...Sőt...Inkább undorító volt az egész élmény...Az első alkalom is, a második is, a harmadik is...Szóval ezek után nekem ugyan jöhetett akárki is, hogy "de még próbáljam, majd meglátom,hogy idővel milyen jó lesz"...Erröl akkor a magam részéröl ennyit...A másik az, hogy látod Hangya, mint ahogy te is, úgy gyakorlatilag MINDEN DOHÁNYOS szeretne leszokni a dohányzásrol, csak NEM BÍR, mert túl erős a függés...Nade ez esetben akkormeg MIÉRT NEM ÖRÜLTÖK ANNAK, hogy manapság "dohányosüldözés" folyik minden közterületen? Ahogy mondani szokás, ha már ti dohányosok NEM RENDELKEZTEK ELÉG ERŐVEL AHHOZ HOGY MAGATOKTOL LESZOKJATOK a dohányzás SZERINTETEK IS KÁROS SZOKÁSÁROL, akkor miért nem úgy nézitek a dolgot, hogy a "dohányzásüldözés", az tulajdonképpen a TÁRSADALOM SEGÍTSÉGE AHHOZ, hogy le tudjatok szokni a dohányzásrol...Mégha kicsit erőszakos, drasztikus eszközökkel is...MIÉRT érzitek mindezeket a JÓINDULATU INTÉZKEDÉSEKET a személyetek elleni támadásnak? A dohányzás mindenhonnan való kitiltása a DOHÁNYOS ÉRDEKEIT IS SZOLGÁLJA a tekintetben, hogy ha másnem, akkor ne legyen alkalma SEHOL SEM DOHÁNYOZNI...A nikotinéhséget meg állítólag nikotintapaszok segítségével karban lehet tartani...Manapság ehhez már nem kell mindenáron füstölő cigaretta...

Kérdezed, hogy a "jó szándékú" intézkedéseket miért nem veszi az ember jó szándékú intézkedésnek, és miért nem örül nekik.
Mert nehezíti az életemet. Nem igaz, hogy ezek hatására tömegek szoknak le. És az sem igaz, hogy a gyerekek ezek hatására nem kezdenek cigarettázni.
Mert az állam a dohány áruk eladási árából többet szed be, mint amennyit a dohánygyárak kapnak belőle. Közben meg forgatják a szemüket, hogy mi mindent tesznek a dohányzás ellen.
Mert a dohánytermelőket az állam támogatja. Olyan álságos az egész akció, hogy csak NNNA.

Mert egy rakás értelmetlen rendelkezést hoztak. Ld. az oszágútszéli buszmegállóban a dohányzás tilalma.
A dohányboltokba nem szabad belátni. Ennek az eszement rendelkezésnek a következtében hány rablás és gyilkosság történt ezekben a boltokban? Félek belépni a dohányboltba.

Mert senki nem szereti, ha egzecíroztatják. Very Happy Very Happy
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Titusz
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2090

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 10. 10:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:

Jut eszembe.
A hajléktalanoknak az aluljárókban mindig "futja" cigire is, meg piára is.
Hát bizony...Ezt az érdekes jelenséget már énis megfigyeltem sokszor...Dehát ILYEN A KÓROS FÜGGÉS ugye...Annak idején a szovjet gulágokon is megfigyelték sokszor, hogy az ÉHEZŐ, csont-bőr kényszermunkás elitéltek a nekik időnként kiutalt "cigaretta ellátmányt" is képesek voltak sokszor nagyobb kincsként kezelni,mint mondjuk az élelmiszert...És sokszor még a SZŰKÖS ÉLELMISZER FEJADAGJUKAT is képesek voltak elcserélni cigire...Ha másnem az őrökkel...Erre én már nemis tudok mit mondani...Hogy ENNYIRE a dohányzás rabja legyen valaki...De szerencsére nekem ilyen problémáim sohasem voltak, mivel nekem MINDIG az egészségem volt a legelső szempont minden időben és korban, és éppen ezért nálam elképzelhetetlen dolog volt mindig is az, hogy rászokjak a cigire-italra...Vagy bármi más, egészségre ártalmas dologra...Ezért sem értem én sohasem a cigi-ital-droggfüggő illetőket, hogy miképpen képesek SZÁNDÉKOSAN mérgezni és tönkretenni a saját szervezetüket...Ráadásul függőként...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2090

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 10. 10:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
Nem tudom miből gondolod, hogy az, aki senkire sincs tekintettel, miért pont a családjára lenne? Talán az a kismama, aki a hasára teszi a hamutartót az tekintettel van bárkire is, ha a magzatára nincs? Vagy az, aki azt mondja, hogy nem érdekli, hogy a férje nem akarja, hogy ő dohányozzon a szobában? Vagy az, aki fokozottan tűz és robbanásveszélyes helyen is képes bagózni, minden tiltás ellenére, ahol önmagát és másokat is veszélyeztet, az kire van tekintettel?
Persze...Az otthon dohányzók a legtöbb esetben tényleg nincsenek tekintettel még a saját családjukra, gyerekeikre sem, dehát ezt sem lehet egyetemleges dologként elkönyvelni, mivel én láttam már tényleg olyat, mégha nem is túl gyakran, hogy a dohányos apuka vagy anyuka kiment a lakásbol dohányozni mondjuk a verandára...A semmitöl még ez a néhány példa is több...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2090

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 10. 10:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:

Kérdezed, hogy a "jó szándékú" intézkedéseket miért nem veszi az ember jó szándékú intézkedésnek, és miért nem örül nekik.
Mert nehezíti az életemet. Nem igaz, hogy ezek hatására tömegek szoknak le. És az sem igaz, hogy a gyerekek ezek hatására nem kezdenek cigarettázni.
Mert az állam a dohány áruk eladási árából többet szed be, mint amennyit a dohánygyárak kapnak belőle. Közben meg forgatják a szemüket, hogy mi mindent tesznek a dohányzás ellen.
Mert a dohánytermelőket az állam támogatja. Olyan álságos az egész akció, hogy csak NNNA.

Mert egy rakás értelmetlen rendelkezést hoztak. Ld. az oszágútszéli buszmegállóban a dohányzás tilalma.
A dohányboltokba nem szabad belátni. Ennek az eszement rendelkezésnek a következtében hány rablás és gyilkosság történt ezekben a boltokban? Félek belépni a dohányboltba.

Mert senki nem szereti, ha egzecíroztatják. Very Happy Very Happy
Na igen...Ha dohányos lennék, valszeg énis úgy érezném hogy "igazságtalanul" üldöz engem is az állam, és a társadalom manapság, dehát mivel nem vagyok dohányos, szerencsére ettöl a frusztráló élménytöl meg vagyok kímélve...Nade ha NEM "ÜLDÖZNÉ"az állam és a társadalom a dohányosokat, akkor ugyan MI MÁS MÓDON lehetne harcolni a dohányzás mindenkire kártékony jelensége ellen? Színes feliratokkal? Vagy jóindulatu ejnye-bejnyékkel? Vagy hogy kéne tenni a dohányzás visszaszorításáért? Az emberek nagytöbbsége sajnos olyan, hogy az ÉSZ ÉRVEKRE nem hallgat sohasem...Ez esetben akkor nincs más megoldás, mint az "enyhe foku erőszak"...Azaz a dohányzás mindenhonnan való kitiltása...Szóval én a magam részéröl maximálisan egyetértek mindig a dohányosok elleni tiltórendeletekkel...És bízok benne, hogy előbb-utóbb csak megteszi a hatását, és mind több embernek segít majd a dohányzásrol való leszokásban...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2282

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 10. 10:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
hangya írta:

Kérdezed, hogy a "jó szándékú" intézkedéseket miért nem veszi az ember jó szándékú intézkedésnek, és miért nem örül nekik.
Mert nehezíti az életemet. Nem igaz, hogy ezek hatására tömegek szoknak le. És az sem igaz, hogy a gyerekek ezek hatására nem kezdenek cigarettázni.
Mert az állam a dohány áruk eladási árából többet szed be, mint amennyit a dohánygyárak kapnak belőle. Közben meg forgatják a szemüket, hogy mi mindent tesznek a dohányzás ellen.
Mert a dohánytermelőket az állam támogatja. Olyan álságos az egész akció, hogy csak NNNA.

Mert egy rakás értelmetlen rendelkezést hoztak. Ld. az oszágútszéli buszmegállóban a dohányzás tilalma.
A dohányboltokba nem szabad belátni. Ennek az eszement rendelkezésnek a következtében hány rablás és gyilkosság történt ezekben a boltokban? Félek belépni a dohányboltba.

Mert senki nem szereti, ha egzecíroztatják. Very Happy Very Happy
Na igen...Ha dohányos lennék, valszeg énis úgy érezném hogy "igazságtalanul" üldöz engem is az állam, és a társadalom manapság, dehát mivel nem vagyok dohányos, szerencsére ettöl a frusztráló élménytöl meg vagyok kímélve...Nade ha NEM "ÜLDÖZNÉ"az állam és a társadalom a dohányosokat, akkor ugyan MI MÁS MÓDON lehetne harcolni a dohányzás mindenkire kártékony jelensége ellen? Színes feliratokkal? Vagy jóindulatu ejnye-bejnyékkel? Vagy hogy kéne tenni a dohányzás visszaszorításáért? Az emberek nagytöbbsége sajnos olyan, hogy az ÉSZ ÉRVEKRE nem hallgat sohasem...Ez esetben akkor nincs más megoldás, mint az "enyhe foku erőszak"...Azaz a dohányzás mindenhonnan való kitiltása...Szóval én a magam részéröl maximálisan egyetértek mindig a dohányosok elleni tiltórendeletekkel...És bízok benne, hogy előbb-utóbb csak megteszi a hatását, és mind több embernek segít majd a dohányzásrol való leszokásban...

Ugyan már Titusz!
Függőség...
Tettek mindenféle elrettentő képeket is a cigisdobozokra. Szerinted 100 dohányosból hányat rettent el? De ugyanezt meg lehetne tenni a szeszes italokkal, de akár a csokoládékkal, cukorkákkal, szinte bármivel...aki valamitől "függ" annak lehet beszélni...nem használ. Van ismerősöm, aki megiszik naponta 3 liter kólát, vagy aki egész nap csak édességeket eszik...magyarázhatasz nekik hogy ez így nem jó nem egészséges stb. Falra hányt borsó lesz.
A dohányosokat caak azért "üldözik" az alkoholistákkal, vagy más ételfüggőkkel szemben, mert ők nem csak önmaguknak ártanak a cigarattafüsttel.
Miért az "erőszak" mennyire használ? Nyilván hallottad már, hogy ami tiltott azt képesek egyesek "csakazértis" csinálni...
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2090

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 10. 11:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:

Ugyan már Titusz!
Függőség...
Tettek mindenféle elrettentő képeket is a cigisdobozokra. Szerinted 100 dohányosból hányat rettent el? De ugyanezt meg lehetne tenni a szeszes italokkal, de akár a csokoládékkal, cukorkákkal, szinte bármivel...aki valamitől "függ" annak lehet beszélni...nem használ. Van ismerősöm, aki megiszik naponta 3 liter kólát, vagy aki egész nap csak édességeket eszik...magyarázhatasz nekik hogy ez így nem jó nem egészséges stb. Falra hányt borsó lesz.
A dohányosokat caak azért "üldözik" az alkoholistákkal, vagy más ételfüggőkkel szemben, mert ők nem csak önmaguknak ártanak a cigarattafüsttel.
Miért az "erőszak" mennyire használ? Nyilván hallottad már, hogy ami tiltott azt képesek egyesek "csakazértis" csinálni...
Hát...Azért a coca colát, (Ha arra gondoltál a "kóla" megnevezéssel...) én nem nevezném "egészségre káros dolognak"...Mivel nekem is nagy kedvencem volt és amíg lehetett EREDETI ÍZBEN, és szörpként kapni, én magam is bevágtam belőle naponta legalább 2 litert, és nemhogy káros hatását nem éreztem sohasem, de még jót is tett a gyomromnak, meg az emésztésemnek...(A coca cola ugyanis EREDETI VÁLTOZATÁBAN erősen gyomorjavító, és emésztést serkentő, gyomorfertőtlenítőként is használható ital volt...) Dehát ugye az elmebaj,meg a konkurencia lobbiérdekei eltüntették mára ezt a remek kis italt, szörp alakjában meghát főleg eltüntették...Helyette már csak un. "lájtos", semmit sem érő, gyakorlatilag színezett csapvíznek elmenő, "cola ízü" moslékot lehet kapni...A coca colárol akkor ennyit...A dohányzás ügye meghát továbbra is kemény dió szerintem, pont a sokszor erős függőhatás miatt...Dehát ugye a drogozás is hasonló társadalmi probléma...Most csak képzeld el azt, hogy ha pl. a drogozást is nem tiltaná tűzzel-vassal az állam... AKKOR még mennyi drogos élne szép hazánkban! Így, hogy üldözik őket kíméletlenül, van mondjuk ebben az országban kb. 1 millió idült drogos...De ha NEM ÜLDÖZNÉK ŐKET tűzzel-vassal, akkor egész biztos az, hogy a számuk a többszöröse lenne...És én ugyanezt látom a dohányosok esetében is...ÍGY, hogy üldözik őket, nagy erőfeszítéssel, hosszú évek szívós munkájával sikerült elérni azt ha jól tudom, hogy már hosszú évek óta nem nő hazánkban a dohányosok száma, sőt, lassan-lassan mintha csökkenne is...Ha nem üldöznék a dohányosokat már régóta, mára már alig lenne olyan ember az országban, aki ne dohányozna...Legfalábbis én így látom a dolgot...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2282

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 10. 11:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
Samantha írta:

Ugyan már Titusz!
Függőség...
Tettek mindenféle elrettentő képeket is a cigisdobozokra. Szerinted 100 dohányosból hányat rettent el? De ugyanezt meg lehetne tenni a szeszes italokkal, de akár a csokoládékkal, cukorkákkal, szinte bármivel...aki valamitől "függ" annak lehet beszélni...nem használ. Van ismerősöm, aki megiszik naponta 3 liter kólát, vagy aki egész nap csak édességeket eszik...magyarázhatasz nekik hogy ez így nem jó nem egészséges stb. Falra hányt borsó lesz.
A dohányosokat caak azért "üldözik" az alkoholistákkal, vagy más ételfüggőkkel szemben, mert ők nem csak önmaguknak ártanak a cigarattafüsttel.
Miért az "erőszak" mennyire használ? Nyilván hallottad már, hogy ami tiltott azt képesek egyesek "csakazértis" csinálni...
Hát...Azért a coca colát, (Ha arra gondoltál a "kóla" megnevezéssel...) én nem nevezném "egészségre káros dolognak"...Mivel nekem is nagy kedvencem volt és amíg lehetett EREDETI ÍZBEN, és szörpként kapni, én magam is bevágtam belőle naponta legalább 2 litert, és nemhogy káros hatását nem éreztem sohasem, de még jót is tett a gyomromnak, meg az emésztésemnek...(A coca cola ugyanis EREDETI VÁLTOZATÁBAN erősen gyomorjavító, és emésztést serkentő, gyomorfertőtlenítőként is használható ital volt...) Dehát ugye az elmebaj,meg a konkurencia lobbiérdekei eltüntették mára ezt a remek kis italt, szörp alakjában meghát főleg eltüntették...Helyette már csak un. "lájtos", semmit sem érő, gyakorlatilag színezett csapvíznek elmenő, "cola ízü" moslékot lehet kapni...A coca colárol akkor ennyit...A dohányzás ügye meghát továbbra is kemény dió szerintem, pont a sokszor erős függőhatás miatt...Dehát ugye a drogozás is hasonló társadalmi probléma...Most csak képzeld el azt, hogy ha pl. a drogozást is nem tiltaná tűzzel-vassal az állam... AKKOR még mennyi drogos élne szép hazánkban! Így, hogy üldözik őket kíméletlenül, van mondjuk ebben az országban kb. 1 millió idült drogos...De ha NEM ÜLDÖZNÉK ŐKET tűzzel-vassal, akkor egész biztos az, hogy a számuk a többszöröse lenne...És én ugyanezt látom a dohányosok esetében is...ÍGY, hogy üldözik őket, nagy erőfeszítéssel, hosszú évek szívós munkájával sikerült elérni azt ha jól tudom, hogy már hosszú évek óta nem nő hazánkban a dohányosok száma, sőt, lassan-lassan mintha csökkenne is...Ha nem üldöznék a dohányosokat már régóta, mára már alig lenne olyan ember az országban, aki ne dohányozna...Legfalábbis én így látom a dolgot...

(A kóla csak egy példa volt...mondhattam volna borsófőzeléket is. Az a lényeg, hogy semmiképpen nem szabad úgy enni sem, hogy csak egyféle ételt eszünk. De tény, hogy nem hasonlítható össze a "rendes" kóla az utánzatokkal. De erről beszéltünk már máskor.)

Nem tudom, hogy a számok mit mutatnak...nem tudom, hogy ténylegesek-e vagy statisztika?
Az biztos, hogy az én ifjúkoromban "menő" volt a cigi, a mai fiatalok közt (ugyanaz a társadalmi réteg) viszont inkább ciki...én legalábbis ezt látom a környezetemben.
Droggal szerencsére semmilyen kapcsolatom nincs.
De kaptam én már olyan véleményt, hogy üldözöm a cigiseket, pedig az semmi, hisz egy drogossal együtt élni sokkal rosszabb. Merthogy egy drogos is nem csak magát, hanem maga körül mindenkit tönkretesz. És nem csak közvetve...
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2018. 03. 10. 13:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
hangya írta:

Kérdezed, hogy a "jó szándékú" intézkedéseket miért nem veszi az ember jó szándékú intézkedésnek, és miért nem örül nekik.
Mert nehezíti az életemet. Nem igaz, hogy ezek hatására tömegek szoknak le. És az sem igaz, hogy a gyerekek ezek hatására nem kezdenek cigarettázni.
Mert az állam a dohány áruk eladási árából többet szed be, mint amennyit a dohánygyárak kapnak belőle. Közben meg forgatják a szemüket, hogy mi mindent tesznek a dohányzás ellen.
Mert a dohánytermelőket az állam támogatja. Olyan álságos az egész akció, hogy csak NNNA.

Mert egy rakás értelmetlen rendelkezést hoztak. Ld. az oszágútszéli buszmegállóban a dohányzás tilalma.
A dohányboltokba nem szabad belátni. Ennek az eszement rendelkezésnek a következtében hány rablás és gyilkosság történt ezekben a boltokban? Félek belépni a dohányboltba.

Mert senki nem szereti, ha egzecíroztatják. Very Happy Very Happy
Na igen...Ha dohányos lennék, valszeg énis úgy érezném hogy "igazságtalanul" üldöz engem is az állam, és a társadalom manapság, dehát mivel nem vagyok dohányos, szerencsére ettöl a frusztráló élménytöl meg vagyok kímélve...Nade ha NEM "ÜLDÖZNÉ"az állam és a társadalom a dohányosokat, akkor ugyan MI MÁS MÓDON lehetne harcolni a dohányzás mindenkire kártékony jelensége ellen? Színes feliratokkal? Vagy jóindulatu ejnye-bejnyékkel? Vagy hogy kéne tenni a dohányzás visszaszorításáért? Az emberek nagytöbbsége sajnos olyan, hogy az ÉSZ ÉRVEKRE nem hallgat sohasem...Ez esetben akkor nincs más megoldás, mint az "enyhe foku erőszak"...Azaz a dohányzás mindenhonnan való kitiltása...Szóval én a magam részéröl maximálisan egyetértek mindig a dohányosok elleni tiltórendeletekkel...És bízok benne, hogy előbb-utóbb csak megteszi a hatását, és mind több embernek segít majd a dohányzásrol való leszokásban...

Kedves Titusz, nézzük, hogy hogyan küzd az állam a droghasználat ellen! NEM a drogost üldözi, ez tévedés. Üldözi a drogtermelőt és üldözi a drogterjesztőt. Hogyan küzd az állam a cigaretta ellen és az alkoholizmus ellen? TÁMOGATJA a termelőt elfogadja az árusítót, és üldözi a fogyasztót. Jó, azzal a BAROMSÁGGAL, hogy nem lehet belátni a dohányboltokba, valamilyen szinten csábítja a rablógyilkosokat és irtja a trafikosokat, de ez nem egyenértékű azzal, hogy törvény tiltja a drogok árusítását. Sőt, az állam elfogadja és megadóztatja a dohányárusítást. Sőt az eladott termékekre olyan adót vet ki, ami komoly költségvetési tétel.

A drogosoknak és az alkoholistáknak próbál segíteni (valamilyen szinten) a leszokásban, de én eddig csak alapítványi és magán kezdeményezésekről hallottam dohányzásról való leszoktatás dolgában. A dohányárúk bevételének több, mint a felét lenyúlja az állam, de semmit nem ad ennek fejében, csak azt a tiltást, hogy hol fizethet az ember jókora pénzeket, ha ott elkapják dohányzás közben.

Látod, ezért mondom, hogy a dohányosokat üldözik és a dohányosok macerálását kiáltják ki dohányzás elleni küzdelemnek.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Életkérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21, 22  Következő
19 / 22 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.