Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Sütemények-torták-palacsinták
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 19, 20, 21
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
violet
Neofita


Csatlakozott: 2009.04.30. Csütörtök 14:40
Hozzászólások: 24

HozzászólásElküldve: 2012. 03. 21. 10:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm kedves hangya a válaszodat.Már többször készítettem karamell öntetet,de ez valami más,karamell krém amit ott Angliában dobozba árulnak .
http://www.jamesmartinchef.co.uk/pcc.asp?xpath=&xpathid=&lang=eng
Ez a honlapja ,amelyen rajta van a sütemény is.
Egyébként nagyon egyszerű elkészíteni a süteményt.
A tepsibe sütőpapír kell,rá az omlós tészta,karamellkrém,a felszeletelt banán vagy bármilyen gyümölcs és a tetejére a morzsatészta és megsütni.
_________________
A megbocsátás az az illat amit az ibolya hint arra a cipősarokra amely eltapossa őt.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bera
Főmágus


Csatlakozott: 2007.03.07. Szerda 13:08
Hozzászólások: 3494
Tartózkodási hely: Valahol a nagyon messze és a nagyon közel között.

HozzászólásElküldve: 2012. 03. 22. 15:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Violet!

Megnéztem a receptet: double cream-et ír, amit te keresel és az nem karamell krém, hanem egy sűrű, zsíros tejszín - 38-40 %-os zsírtartalmú, amit itthon nem nagyon veszel - nálunk átlag 25 % -os a tejszín.
Bár a " madaras" bevásárlóközpontban megnézheted, hátha találsz.
Ezt kell felverni, mézet, diót adni hozzá és jégkrémmé fagyasztani - ha jól vettem ki.

A másik, aminek köze nincs ennek a TV Paprikás szakácsnak a receptjéhez.

Sűrű karamellkrém vagy spanyolul: Dulce Leche

Így készítheted el / külföldön tényleg kapni dobozosat is /

1 liter zsíros tej / 3,5 %-os bolti /
10 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor

Tegyél minden hozzávalót egy lábosba és kis lángon, hogy ne égjen oda, főzd föl a keveréket, folyamatosan kevergetve és vigyázva, hogy ki ne fusson a tej. Miután felforrt és kezd karamellizálódni, barnulni akkor vedd teljesen takarékra a lángot és várd meg, míg krémesre sűrűsödik.

VAGY

Vegyél pár tubus sűrített tejet és tedd föl egy lábosban főni - a többi ugyanaz Smile
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
violet
Neofita


Csatlakozott: 2009.04.30. Csütörtök 14:40
Hozzászólások: 24

HozzászólásElküldve: 2012. 03. 22. 18:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm bera a segítséget neked is.
Ritkán készítek drága süteményeket,a család jobban szereti a hagyományos kalácsokat,tortából csak egyet sütök ami piskóta és ketté veszem az egyiket szögletesre a másikat kerekre sütöm meg. a szögleteset csíkokra szeletelem és a kerek formánál középen kezdem kifelé tekerni.Főzött krémet teszek bele.
Ez a spanyol karamell krém nagyon tetszik,köszönöm még egyszer.
_________________
A megbocsátás az az illat amit az ibolya hint arra a cipősarokra amely eltapossa őt.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2013. 01. 29. 08:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Smile A csokoládés topikból hoztam:

Antal Orsolya írta:
Érdekes fánkot készíthetsz , ezt találtam
http://piszke.blogspot.hu/2013/01/tolcserfank.html


http://fincsi.hu/sutemeny_receptek/752/Turos_csaszarmorzsa
Tepsiben süthető császármorzsa:
Hozzávalók
- 400 g túró
- 4 tojás (szétválasztva)
- 4 ek. búzadara
- 2 ek. liszt
- 100 g cukor
- 3 ek. tejföl
-50 g vaj
- 1 citrom reszelt héja

Elkészítés
1. A tojásfehérjét kemény habbá verem, a sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzákeverem a többi hozzávalót is. Jól eldolgozom a masszát, végül fellazítom a felvert tojáshabbal.

2. Egy közepes méretű tepsit kivajazok, kilisztezek, és beleöntöm a keveréket, picit állni hagyom, hogy a búzadara megduzzadjon, majd 150 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. Középidőben egy lapos falapáttal kisebb darabokra szaggatom a tésztát, majd addig sütöm, míg szép aranybarna lesz a teteje.

3. Porcukorral és szilvalekvárral (vagy bármilyen más lekvárral) tálalom.
Smile
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2013. 01. 30. 11:45    Hozzászólás témája: Tejfölös pogácsa Hozzászólás az előzmény idézésével

Tejfölös pogácsa

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 dl tej
1 kk cukor
4 dkg élesztő
25 dkg margarin
2 dl tejföl
2 tojás

a tetejére szórás (sajt, szezámmag, köménymag stb,)

Elkészítés:
A tejben a cukorral megfuttatom az élesztőt.
A lisztet összemorzsolom a margarinnal, vigyázva, hogy a margarin ne olvadjon el. Hozzáadom az élesztőt, 1 tojást, 1 tojás sárgáját, 2 dl tejfölt, sót (kb 4 kisméretű, csapott kávéskanállal).
Összedolgozom, hagyom 1 órát kelni. Nyújtani és hajtogatni kellene, de én ehelyett összesodrom, és a kapott hurkát a másik irányból újra összesodrom. Kinyújtom, kiszaggatom, a felvert tojásfehérjével megkenem, szórok rá valamit (vagy nem), 10-15 percet hagyom a tepsiben is kelni, közepesen meleg sütőben megsütöm.

Az elszánástól kezdve 3 óra alatt készen van.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Antal Orsolya
Mágus 3.kör


Csatlakozott: 2009.03.04. Szerda 14:04
Hozzászólások: 1423

HozzászólásElküldve: 2013. 01. 30. 12:29    Hozzászólás témája: Bocs, hogy nem ide raktam az előzőt Hozzászólás az előzmény idézésével

A krumplifánkhoz
500 g krumpli (tisztítva mérve)
400 g liszt
1 tojás
100 ml tej
50 g friss élesztő
1 evőkanál só

A sütéshez
bő olaj
A krumplifánkhoz meghámozzuk és szeleteljük a krumplit, majd megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és krumplitörővel pépesre törjük, langyosra hűtjük.
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A krumplihoz adjuk a lisztet, a sót, a tojást és hozzáöntjük a megkelt élesztőt.
Lágy tésztát gyúrunk belőle (ne ijedjünk meg, ha kicsit ragad, így lesz könnyű állagú a fánk), amit lefedve langyos helyen egy órát kelesztünk.
Lisztezett munkafelületen kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk. Kisebb, 6-7 cm átmérőjű, szaggatóval fánkokat szúrunk ki, amit letakarva még fél órát kelesztünk.
Felforrósítjuk az olajat (6 fokozatú főzőlap 4-5 fokozatán), hüvelykujjunkkal benyomjuk a fánkok közepét, és óvatosan az olajba csúsztatjuk őket úgy, hogy a lyukas oldaluk legyen alul. Ha az egyik oldala szép pirosra sül, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Papírtörlőre szedve lecsurgatjuk a felesleges olajat
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2017. 07. 22. 16:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Xifu írta:
Ezt vittem a harmó-bulira Smile

Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 1 kis és 1 nagy pohár joghurt (sima vagy gyümölcsös) - én naturjoghurtot szoktam
- 1 csomag étkezési zselatin (én a 6 lapos Oetkert szoktam)
- kb. 4 kanál cukor (ízlés szerint)
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- gyümölcsök: alma, banán, szamóca, ananász, szeder, meggy (ami épp otthon van, bármi jó)

Elkészítés:
A zselatint pici langyos vízben használati utasítás szerint feloldjuk, de forralni nem szabad! A joghurtokat, a cukrokat és a feloldott zselatint összemelegítjük, majd kihűtjük (közben néha megkeverjük a zselatin miatt). A tejszínt felverjük, és ha a joghurtos keverék már kihűlt, óvatosan hozzátesszük a felvert tejszínt, majd a falatokra vágott gyümölcsöket. Az egészet hűtőbe tesszük pár órára, míg megdermed.

Az is a jó ebben a receptben, hogy a mennyiséget is szabadon lehet variálni.Ma csak magamnak csináltam, egy fél joghurtból és egy kis maradék tejszínhabból, viszont rengeteg szederrel Laughing

Hamarosan itt a szezonja... Smile

Emlékszem rá. Aránytalanul nagy adagokat fogyasztottam belőle. Nagyon finom volt. Abbahagyhatatlanul finom. Smile
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 1815

HozzászólásElküldve: 2017. 07. 22. 18:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hangya, ne csináld! happy11
Ez a topic nem nekem való...már attól híznék, ha olvasnám!
A csokis topicot eszedbe ne jusson felhozni!
Meg sem mertem nyitni!!! tongue5
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2017. 07. 22. 19:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bocsánat, csak nosztalgiáztam. Eszembe jutott az a találkozó, és Xifunak, a drága, bölcs, mindig megfontolt Xifunak a csodálatos szeder desszertje.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 1815

HozzászólásElküldve: 2017. 12. 18. 19:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
Hangya, ne csináld! happy11
Ez a topic nem nekem való...már attól híznék, ha olvasnám!
A csokis topicot eszedbe ne jusson felhozni!
Meg sem mertem nyitni!!! tongue5

Na jó, karácsonykor mindenki süt. Laughing
Én pl. minden évben sütök bejglit, (diósat és mákosat) meg püspökkenyeret. Ezek elmaradhatatlanok.
"Rendes" bejgli helyett idén az enyémnek ILYEN ALAKJA lesz.
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2017. 12. 20. 15:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon jól néz ki a beigli, amit kiválasztottál, Szami!! Az Andi konyhája egy megbízható oldal, nem mond valótlant, bátran lehet hagyatkozni rá.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2018. 12. 12. 20:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Látom, beiglinél hagytuk abba. És beigli jön. Loptam egy értekezést, a "Mitől reped a beigli?" témában. Ime:

Monika Er Farkas-Kovács Anita szia. Szakacskent : A recepthez keves koze van annak hogy reped e vagy nem. En inkabb a technologiat neznem.
Eloszor is:
Ha vekony nagyon a tesztad, a beigli repedni fog.
Ha a tolteleked nagyon nedves, a beiglid repedni fog. ( sok goz keletkezik, szetnyomja a tesztat es vagy a nedvessegtol elazik ateszta) az en toltelekem olyan szaraz, hogy megnedvesitett ujbeggyel tudom csak eloszlatni a tesztan 😉
Ha nagyon szorosra tekered, szinten szetreped ( nincs helye a goznek, illetve a “ nedves” tolteleknek)
A legutolso es legfontosabb dolog tessek brutalisan megszurkalni. Ez azt jelent hogy korben mindenhol es Jo Melyen!!!! Tessek megszurkalni. A lyukakon van eselye szepen tavozni a goznek, es nem repeszti meg a tesztat.
Es persze el kell mondani egy imat 😜🤪.
Mert ezek barmelyike , vagy barmelyik kombinacioja okozhatja hogy reped a beigli
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 1815

HozzászólásElküldve: 2018. 12. 13. 16:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Látom, beiglinél hagytuk abba. És beigli jön. Loptam egy értekezést, a "Mitől reped a beigli?" témában. Ime:

Monika Er Farkas-Kovács Anita szia. Szakacskent : A recepthez keves koze van annak hogy reped e vagy nem. En inkabb a technologiat neznem.
Eloszor is:
Ha vekony nagyon a tesztad, a beigli repedni fog.
Ha a tolteleked nagyon nedves, a beiglid repedni fog. ( sok goz keletkezik, szetnyomja a tesztat es vagy a nedvessegtol elazik ateszta) az en toltelekem olyan szaraz, hogy megnedvesitett ujbeggyel tudom csak eloszlatni a tesztan 😉
Ha nagyon szorosra tekered, szinten szetreped ( nincs helye a goznek, illetve a “ nedves” tolteleknek)
A legutolso es legfontosabb dolog tessek brutalisan megszurkalni. Ez azt jelent hogy korben mindenhol es Jo Melyen!!!! Tessek megszurkalni. A lyukakon van eselye szepen tavozni a goznek, es nem repeszti meg a tesztat.
Es persze el kell mondani egy imat 😜🤪.
Mert ezek barmelyike , vagy barmelyik kombinacioja okozhatja hogy reped a beigli

Téged mennyire érdekel/zavar, hogy milyen lesz a bejglid? Zavar az, ha kicsit deformált lesz, vagy kireped, esetleg nem , vagy nem eléggé márványos? Mi a fontos???
Jadis, te szoktál sütni bejglit? Vagy van valamelyikőtöknek valami speciális sütije, amit (esetleg csak) karácsonykor süt? Mennyire vagytok ilyen téren hagyományörzők, hagyománytisztelők?
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Jadis
Főmágus


Csatlakozott: 2005.01.23. Vasárnap 20:38
Hozzászólások: 4390
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2018. 12. 14. 09:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
hangya írta:
Látom, beiglinél hagytuk abba. És beigli jön. Loptam egy értekezést, a "Mitől reped a beigli?" témában. Ime:

Monika Er Farkas-Kovács Anita szia. Szakacskent : A recepthez keves koze van annak hogy reped e vagy nem. En inkabb a technologiat neznem.
Eloszor is:
Ha vekony nagyon a tesztad, a beigli repedni fog.
Ha a tolteleked nagyon nedves, a beiglid repedni fog. ( sok goz keletkezik, szetnyomja a tesztat es vagy a nedvessegtol elazik ateszta) az en toltelekem olyan szaraz, hogy megnedvesitett ujbeggyel tudom csak eloszlatni a tesztan 😉
Ha nagyon szorosra tekered, szinten szetreped ( nincs helye a goznek, illetve a “ nedves” tolteleknek)
A legutolso es legfontosabb dolog tessek brutalisan megszurkalni. Ez azt jelent hogy korben mindenhol es Jo Melyen!!!! Tessek megszurkalni. A lyukakon van eselye szepen tavozni a goznek, es nem repeszti meg a tesztat.
Es persze el kell mondani egy imat 😜🤪.
Mert ezek barmelyike , vagy barmelyik kombinacioja okozhatja hogy reped a beigli

Téged mennyire érdekel/zavar, hogy milyen lesz a bejglid? Zavar az, ha kicsit deformált lesz, vagy kireped, esetleg nem , vagy nem eléggé márványos? Mi a fontos???
Jadis, te szoktál sütni bejglit? Vagy van valamelyikőtöknek valami speciális sütije, amit (esetleg csak) karácsonykor süt? Mennyire vagytok ilyen téren hagyományörzők, hagyománytisztelők?

Én sütésben nem vagyok jó. Főzni tudok, szeretek, de a sütéssel nem vagyunk barátok.
Amúgy engem nem zavar, ha deformált vagy repedt a beigli, de legyen benne sok töltelék. Smile

Viszont zerencsére van egy házi szakácsom és ő sütésben is jó, úgyhogy nincs itt gond egy szál se. Smile Idénre geiglit is tervezünk.

Családilag a zserbó volt még karácsonyi süti, illetve ritkán a krémes-mézes és a pozsonyi kifli.
_________________
"Megtanítani semmit nem lehet az embernek, csak segíteni, hogy rátaláljon önmagán belül."
/Galileo Galilei/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 19, 20, 21
21 / 21 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.