Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Sütemények-torták-palacsinták
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, ... 19, 20, 21  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 14. 20:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Habos eperszeletet
Hozzávalók: 42 dkg liszt, 28 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, reszelt citromhéj+lé, 1-2 kanál tejföl, só, sütőpor, ½ kupica rum
A tetejére: 1 kg eper, 10 dkg összetört piskóta, 3 tojás fehérje, 20 dkg cukor
Megtisztítjuk az epret. Összegyúrjuk az alábbi hozzávalókat a következő sorrendben: liszt + sütőpor + csipet só + reszelt citromhéj + apróra vágott vaj + vaníliás cukor + cukor + 3 tojássárgája + 1-2 kanál tejföl + 1 ek rum. A tésztát gyorsan kell összegyúrni, különben az olvadt vajtól ragacsos lesz! Kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral, beletesszük a kinyújtott tésztát, megszurkáljuk és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Amíg a tészta sül, a tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot és néhány percre a hűtőbe tesszük (hogy nehogy összeessen). A babapiskótát egy zacskóba tesszük és nyújtófával porrá törjük. Kiszedjük a sütőből a félig sült tésztát, rászórjuk a babapiskóta-port, azon szétterítjük az epret, majd a keményre vert habot. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 14. 20:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Habos epres lepény
Hozzávalók: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, sütőpor, lekvár, ½ kg eper (vagy más gyümölcs, esetleg befőtt a kellő mennyiségben), 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor.
5-10 tojásból piskótát kell sütni a hozzávalókkal együtt. Ha kihűlt megkenjük lekvárral, befedjük félbevágott eperrel. A tetejére simítjuk a 4 tojásfehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habot. Ezután már nem süthetjük tovább, inkább szárítjuk gyenge lángon.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 14. 20:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Epres-habosrétes vanília fagyival
A réteslapot hajtogassuk szét lapokra. Egy csésze segítségével vágjunk a tésztából egyenlő korongokat (4-5 korong/fő), a sütőt hevítsük maximális hőmérsékletre, tegyük a tésztakorongokat egy tepsire, majd tegyük a sütőbe, de nem szabad nagyon magára hagyni, mert pillanatokon belül megsül a vékony tészta lapocska. Vegyük le a tepsiről és gyűjtsük össze óvatosan, hogy ne törjön el, és hagyjuk kihűlni. A friss epret mossuk meg, vágjuk egy kicsit össze, tegyük egy tálba és villával nyomkodjuk össze. Tejszínből verjünk nagyon kemény habot, és keverjük az eperhez, ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. Tegyünk egy rétes lapocskát egy tányérra, tegyünk rá egy evőkanálnyit az epres habból, erre egy új tésztát, stb., stb. három, négy emelet magasan egymásra építhetjük. Tetejére tegyünk tejszínhabot, és egy szem epret. Azonnal tálalni, és enni kell, mert a tészta nedvesedik és szétomlik az epertorony. A fagyit adhatjuk csak mellé a tányérra, de lehet a legalsó rétegben a töltelék is a fagyi.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 14. 20:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Epres, túrós, habos desszert
Hozzávalók (4 személyre): 1 dobozka eper, 20 dkg túró, 2 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája, 4-5 nagy ek tejszínhab, néhány levél friss menta (ha van)
Az epret megmossuk, előbb félbevágjuk a szemeket, majd a feleket vékonyra szeleteljük. 4 szeletkét félreteszünk A túrót jó krémesre összedolgozzuk a vaníliás cukorral és a tojássárgájával, majd kanalanként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, és fakanál óvatosan beleforgatjuk, hogy a túró fellazuljon. Ezután a fakanállal beleforgatjuk az eperszeleteket is. Fagylaltos kelyhekbe adagoljuk, tetejét megdíszítjük a félretett eperszeletekkel és a mentalevéllel. 1 órácskára a hűtőbe tesszük.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 24. 15:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Meggyes lepény
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 50 dkg meggy, 1 to¬jássárgája, fél citrom héja, fél, tasak vaníliás cukor.
A krémhez: 10-10 dkg margarin és por¬cukor, 4 tojássárgája, 10 dkg dió, 1 dkg őrölt fahéj.
A meggyet kimagozzuk, és le¬csepegtetjük. A tésztához való anyagokat Összegyúrjuk, hűtő¬szekrényben lehűtjük. Kinyújt¬juk, és tepsiben megsütjük. A margarint, a tojássárgáját és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, és egyenletesen a tésztára kenjük. Rászórjuk a fahéjjal ízesített meggyet. Középmeleg sütőben megsütjük, majd kockára vágjuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 24. 15:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Rumos-meggyes máktorta
15-15 dkg vaj (vagy margarin), porcukor, darált mák, 10 dkg finomliszt, 4
tojás, 4 ek kimagozott meggybefőtt, fél dl tej, 2 ek rum, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só; a tortaformához 2-2 ek vaj és zsemlemorzsa;
a tetejére: csokoládéreszelék, meggyszemek, narancsgerezdek, 3 dl, habfixálóval felvert tejszínhab; az oldalára 2 ek mandulaforgács.
A vajat, 7 dkg porcukrot, rumot, sót, vaníliás cukrot, citromlevet és reszelt citromhéjat habosra keverem, majd a tojássárgákat is hozzákeverve a mákot beledolgozom. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral habbá verem, belekeverem a tejet meg a lisztet, ezután a mákos masszával és a meggyel lazán összeforgatom. A masszát kikent tortaformába öntöm, és előmelegített, közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütöm. Még forrón deszkára borítom, és hagyom kihűlni. Közben a habfixálóval felvert tejszínnel a tetejét feldíszítem, kenek belőle az oldalára is, majd meggyszemekkel, csokoládéval, naranccsal feldíszítem. Habos oldalára rányomkodom a mandulaforgácsot, és a hűtőszekrényben legalább egy napig hűtöm.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 24. 15:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Diós-leveles pogácsa
Hozzávalók: 1 doboz fagyasztott leveles tészta (50 dkg), 15 dkg durvára darált dió, 5 dkg vaj, fél dl tej, 1 tojássárgája, 1 gerezd fokhagyma, só és őrölt bors ízlés szerint
A megtisztított és pépesre zúzott fokhagymát habosra keverem a vajjal, sóval, borssal, majd a dió felét hozzáadom. A felengedett tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtom, és rákenem a vajas diót. Ezután félbehajtom, tetejére szórom a dió másik felét, és likőrös pohárkával kiszaggatom. Alufóliával bélelt sütőlemezre helyezem, nem túl szorosan egymás mellé. Tetejüket tojássárgájával megkenem, és forró sütőben, takarékon pirosra sütöm.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 28. 11:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Epres kevert tészta
Hozzávalók: 2 tojás, 10 dkg vaj, 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 2 csomag sütőpor, kb. fél kiló friss eper
A vajat a két tojással és a cukorral kézi mixerrel habosra kikeverjük. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. Az alap masszához fokozatosan adagolva a lisztet és a tejet összekeverjük a tésztát. Egy közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát, egyenletes elosztásban. Tetejét megszórjuk az egész, vagy – nagyobb szemek esetén – feldarabolt eperrel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s kb. 30-40 percet sütjük. Közepébe szúrva ellenőrizzük, hogy átsült-e. egész nyáron át készíthetjük az éppen aktuális friss gyümölccsel. Különösen finom még meggyel és sárgabarackkal, amiket persze ki kell magozni.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 02. 18:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gyümölcstorta
Hozzávalók: 300 g hideg túró, 100 ml tej, 12 g zselatin, 300 g hideg, folyékony tejszín, 100 g cukor
A tésztához: 300 darab száraz keksz, 1 kanál méz, 50 g felolvasztott vaj
A díszítéshez: idénygyümölcs
A zselatint hideg vízben megpuhítani, majd hagyni felolvadni a tejben, alacsony lángon. A túrót összekeverni a cukorral és hozzákeverni a tejben feloldódott zselatinhoz, majd keverés nélkül hozzáadni a tejszínt. A tortaformát kibélelni átlátszó filmpapírral, majd az aljára először egy réteg darált és vajjal, valamint mézzel összekevert kekszet szórni. Ezt követően ráönteni a túrós masszát kanállal adagolva. Behelyezni a hűtőbe négy órára vagy amíg nem tálaljuk. Ezután kivenni a tortaformából egy tányérra és idénygyümölcsökkel díszíteni.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
margit2
Neofita


Csatlakozott: 2007.07.11. Szerda 8:59
Hozzászólások: 3

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 11. 09:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kefires epertorta

Piskóta: 5 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, - habosra keverjük, hozzáadunk 12 dkg darált diót, 16 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaóport, 1 sütőport, 5 tojás habját.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütni 200 fokon 25 cm-es átmérőjű tortaformában.
Töltelék: 30 dkg eper, 4 dl kefir, 4 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 1 csomag (2,5 dkg) zselatin.

Elkészítés: Néhány szem szép epret félreteszünk, a többit porcukorral és a kefirrel habosra turmixolunk, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhab háromnegyedét, és a kevés vízzel felfőzött majd langyosra hűtött zselatint. A tortalapot kettévágjuk majd megtöltjük, visszahelyezzük a tortaformába, és a maradék tölteléket ráborítjuk. Hűtőbe teve legalább 2-3 órán keresztül pihentetjük.




Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 11. 18:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

margit2 írta:
Kefires epertorta

Piskóta: 5 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, - habosra keverjük, hozzáadunk 12 dkg darált diót, 16 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaóport, 1 sütőport, 5 tojás habját.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütni 200 fokon 25 cm-es átmérőjű tortaformában.
Töltelék: 30 dkg eper, 4 dl kefir, 4 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 1 csomag (2,5 dkg) zselatin.

Elkészítés: Néhány szem szép epret félreteszünk, a többit porcukorral és a kefirrel habosra turmixolunk, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhab háromnegyedét, és a kevés vízzel felfőzött majd langyosra hűtött zselatint. A tortalapot kettévágjuk majd megtöltjük, visszahelyezzük a tortaformába, és a maradék tölteléket ráborítjuk. Hűtőbe teve legalább 2-3 órán keresztül pihentetjük.






Smile Szia Margit!
jól hangzik a diós-kakaós piskóta receptje. Finom lehet a torta is. Meg nagyon szép is, amit megmutatsz nekünk. Te vagy ilyen ügyes a dekorálásban?
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Mona
Főmágus


Csatlakozott: 2003.08.15. Péntek 10:04
Hozzászólások: 3734
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 12. 09:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Margit, ez a torta tényleg gyönyörű!

Hétvégén unokatestvéreméknél voltunk, ahol valami nagyon fantasztikus és egyszerűen elkészíthető sütit ettünk.
Itten van:

Steffi-szelet_

H.:
- 4 tojás (ha kisebb a tojás, akkor mehet bele 5 db is)
- 1 csésze olaj
- 2 csésze cukor
- 3 csésze liszt
- 1 csésze szódavíz
- a sütőpor

Ez az alaptészta, ha beleöntöttük a nagy gáztepsibe, akkor mehet a tetejére gyümölcs. Az olajos tészta miatt jól át kell sütni!

_2. verzió:_
A tésztát az előzőek alapján megsütjük, és rákenjük az alábbi krémet:
Diót darabokra vágjuk és egy kanál margarinba a gázon megpirítjuk.
Kb. 1/2 ráma, egy megfőzött és kihűlt vanília pudinggal habosra kavarjuk, és a kihűlt dióval összekeverjük.
Tésztára kenjük, és csokit reszelünk a tetejére!

Mi az első verziót ettük, meggyel és sárgabarackkal a tetején. A lányom nem süteményes, de ebből megevett 2 szeletet, ami nagy szó, mert kb. ez az éves adagja süteményből...Smile
_________________
"Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát." /Heine/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 14. 20:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Juhtúrós töltött pogácsa
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3,5 dl tej, só, 2 dkg élesztő, 25 dkg juhtúró, 1 közepes főtt burgonya, cukor
A krumplit megtisztítjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Ezután a juhtúrót alaposan összedolgozzuk a sóval, 5 dkg vajjal, 1 tojássárgájával, meg az áttört burgonyával és kihűtjük. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Egy kisebb tálba teszünk belőle 2 ek-nyit, belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadunk kevés cukrot, 1 dl tejet, összekeverjük, és langyos helyen addig kelesztjük, amíg a tetején a liszt repedezni kezd. Ezután ezt a liszt közepébe nyomott kis mélyedésbe öntjük. Sima tésztává összedolgozzuk 10 dkg olvasztott vajjal, a maradék tejjel, a másik tojássárgájával meg egy kis sóval. A tálat ruhával letakarjuk, és langyos helyen kb. egy óra hosszáig a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkén 2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. 5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, közepükbe mélyedést nyomunk, és még 10-15 percig kelesztjük a tésztát. Ezután a pogácsákba töltjük a juhtúrós tölteléket, kisit megsodorjuk, majd kikent sütőlemezre nem túl szorosan egymás mellé tesszük a pogácsákat. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
aotan
Orákulum


Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 14:47
Hozzászólások: 5139
Tartózkodási hely: fantáziám mesevilága

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 18. 18:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Raffaello-palacsinta

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 dkg vaj vagy margarin
3,5 dl zsírszegény tej
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
20 dkg liszt
3 kivi
1 papaja
1 citrom leve
20 dkg Raffaello
1 teáskanál olaj
1 teáskanál porcukor

Elkészítése: A vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a tejet, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a zsiradékot és az átszitált lisztet, elkeverjük, és hidegre tesszük. Meghámozzuk a kivit és a papaját, a papaját ki is magozzuk. Mindkettőt felszeleteljük és meglocsoljuk citromlével. A Raffaello-golyókat villával kisebb darabokra törjük. Tepsiben felmelegítjük az olajat, és 4 palacsintát sütünk benne. A tésztákat megkenjük a Raffaello-krémmel, és elosztjuk rajta a gyümölcsöket. Összehajtjuk őket, és tűzálló tálba tesszük. 160 fokra előmelegített sütőben (gázsütő: 1 fokozat) 5 percig sütjük, majd megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:
1 adag: kb. 445 kalória, 10 g fehérje, 29 g zsír, 36 g szénhidrát
Elkészítési idő kb. 30 perc
_________________
Tudd élni az életed,
ne felejts el élni!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
margit2
Neofita


Csatlakozott: 2007.07.11. Szerda 8:59
Hozzászólások: 3

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 19. 09:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Sok szuper receptet olvastam itt, igazán öröm ezen az oldalon nézelődni!
Az én egyik kedvenc krémes sütim: Laughing

Gizi süti

Tészta: 30 dkg porcukor, 1 dl kávé, 4 tojás sárgája. Ezt kikeverni, majd hozzáadni 20 dkg lisztet, 10 dkg diót, 0,5 sütőport + a 4 tojáshabot.

Sütni:200 fokon kb. 15-20 percig.

Krém: 3 tojás sárgája, 3 kanál liszt, 1 vaníliás cukor, - ezt 3 dl tejjel felfőzni. Utána 10 dkg vaj, 15 dkg margarin, 25 dkg porcukor – kikeverni, s a főzött krémmel összekeverni, a tészta tetejére tenni.

Máz: 10 dkg margarint felolvasztani, levéve 3 evőkanál kakaóval elkeverni + 1 kanál olajat bele! (A krém tetejére kell tenni!).


Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, ... 19, 20, 21  Következő
2 / 21 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.