Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Sütemények-torták-palacsinták
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
gerleimari
Főmágus


Csatlakozott: 2007.08.14. Kedd 11:28
Hozzászólások: 3701
Tartózkodási hely: BUDAPEST

HozzászólásElküldve: 2010. 01. 25. 15:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hana írta:
kaptam sárgabarackos-tejszínes csokiöntetes palacsintát Very Happy

Te kis évezethalmozó! Laughing
_________________
ZSEBIMAMA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ALAKU
Neofita


Csatlakozott: 2009.12.25. Péntek 15:56
Hozzászólások: 13

HozzászólásElküldve: 2010. 01. 26. 05:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia jó ez az oldal mindig tanul az ember .Szép napot mindenkinek . salute salute
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Illúzió
Orákulum


Csatlakozott: 2007.04.03. Kedd 18:02
Hozzászólások: 9701
Tartózkodási hely: Mindig másik dimenzió

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 12. 20:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Flamand csokis tallérok

* előkészület: 10 perc
* sütés: 12 perc

könnyű

hozzávalók 4 főre

* 16 dkg vaj
* 10 dkg porcukor
* 2 ek kakaópor
* 1 tk vaníliás cukor
* 18 dkg finomliszt

elkészítés

1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
2. A lisztet, a vaníliás cukrot és a kakaóport beledolgozzuk.
3. A masszából kis gombócokat formálunk, tenyerünkkel kissé kilapítjuk.
4. Egy kizsírozott vagy sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük a tallérokat (nekem 32 db lett).
5. Előmelegített sütőben, közepesnél kisebb hőfokon, kb 10 percig sütjük. Vigyázat: nem szabad ennél hosszabb ideig sütni, mert akkor aztán beletörik a fogunk. Én azt szoktam mondani, hogy ez a süti akkor jó, ha 10 perc után kivesszük, és úgy látjuk, még nyers. Na ezután nem szabad visszarakni, semmiképp!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Illúzió
Orákulum


Csatlakozott: 2007.04.03. Kedd 18:02
Hozzászólások: 9701
Tartózkodási hely: Mindig másik dimenzió

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 12. 20:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zöld teás chiffon-torta

* előkészület: 30 perc
* sütés: 35 perc

közepes

hozzávalók 4 főre

* 30 g keményítő
* 45 g liszt
* 4 tk japán zöld tea-por, azaz Matcha
* fél tk sütőpor
* 2 tojás
* 90 g liszt
* 60 ml olaj
* fél citrom reszelt héja
* 2 ek citromlé
* 250 g mascarpone
* 4 ek kristálycukor
* 2 ek víz

tálaláshoz és a díszítéshez

* bogyós gyümölcs


elkészítés

Tortalap készítése:

1. Kivajazunk és kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Esetleg 20-ast, de nagyobb nem jó.
2. Egy tálkában összeszitáljuk a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a zöld tea-port. Ekkor még alig van színe, de a Matcha akkor lesz csak zöld, ha nedvességet kap.
3. Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől.
4. A tojássárgáját olyan edénybe tegyük, amit vízfürdőhöz lehet használni. Hozzáadjuk a 90 g porcukrot, a 60 ml olajat és tíz perc alatt vízfürdő fölött habosra keverjük.
5. Ha kicsit kihűlt, beletesszük a fél citrom reszelt héjat és a citromlevet.
6. Kis sóval és egy evökanál porcukorral felverjük a tojásfehérjét. Ennek az egyharmadát belekeverjük a tojásos masszába, hozzádolgozzuk a lisztes keveréket, majd jöhet a maradék tojásfehérje.
7. A tortaformába öntjük és 165 fokon 35 percig sütjük.

Krémek készítése:


1. Kis edénybe 4 ek cukrot és 2 ek vizet összeolvasztunk. Beletesszük a mascarpone felét és olvadásig melegítjük. Kis citromlevet adunk hozzá, hogy kicsit ellensúlyozzuk a cukrot. (Kóstolás!)
2. Levesszük a tűzről, és addig hűtjük, amíg egy kenhető, de nem folyékony krémet kapunk. Tehetjük fagyasztóba is egy kis időre.
3. A mascarpone másik feléhez hozzákeverünk 2 ek Matcha-port és csak annyi cukrot, amitől épp csak kicsit édesnek érezzük. Ebben a krémben inkább a zöld teának kell hangsúlyosnak lennie.

Összeállítás:

1. A tésztát kettévágjuk. Az alsó lapra max. fél centi vastagon - különben tömény lesz - rákenjük a zöld krémet. A maradékot a díszítéshez fogjuk felhasználni.
2. Rátesszük a tortalap másik felét, majd bevonjuk a fehér kihűlt krémmel.
3. Végül díszítjük a maradék zöld krémmel és gyümölcsökkel. Èn physalis-t használtam. Sok kísérletezés után úgy találtam, ez illik a zöld tea ízéhez a legjobban.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gerleimari
Főmágus


Csatlakozott: 2007.08.14. Kedd 11:28
Hozzászólások: 3701
Tartózkodási hely: BUDAPEST

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 13. 17:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez a Matcha hol leledzik és milyen csomagolásban? /pl.csomag vagy dkg?/
Ja! És mire használható még? /pl.teának?/
Több kérdésem nincs Embarassed
_________________
ZSEBIMAMA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Illúzió
Orákulum


Csatlakozott: 2007.04.03. Kedd 18:02
Hozzászólások: 9701
Tartózkodási hely: Mindig másik dimenzió

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 14. 01:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gerleimari írta:
Ez a Matcha hol leledzik és milyen csomagolásban? /pl.csomag vagy dkg?/
Ja! És mire használható még? /pl.teának?/
Több kérdésem nincs Embarassed

nem tudom, mekkora a csomagolása, de az Ázsiában azt mondták, nagyon drága, mert 3000.- HUF/ csom, de azt nem mondta, mekkora csomi..
elvileg ez a japán teaszertartáshoz használt teapor (de sztem bárhol megkérdezheted, ahol mandulaszemű az eladó..)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 27. 20:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Illúzió!

Ez a zöld teás torta az én érdeklődésemet is felkeltette! Embarassed De én sem ismerem ezt a teaport. És ez por alakú? Tehát nem teafű?
Köszi a választ!Smile
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 27. 20:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tarte Wilson (Mini csokoládétorta Wilson módra)
Hozzávalók: 8 tojás, 16 dkg porcukor, 4-4 dkg finomliszt, kakaópor, darált dió és mogyoró, 5 dkg vaj
A töltéshez: 15 dkg baracklekvár
A bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé
A tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, míg a fehérjét a vége felé hozzáadott maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral, a dióval és a mogyoróval összekeverjük, és a cukros tojássárgájába dolgozzuk. A tojáshabot beleforgatjuk, végül az olvasztott vajat belecsorgatjuk. Egy tortaformát kivajazunk, meglisztezünk, majd a tésztamasszával megtöltjük. Sütőbe toljuk és közepes lánggal (180°C) kb. 1 órán át, tűpróbáig sütjük. A kihűlt tortalapot lapjában 3 részre vágjuk és egyenként 12-12 kis korongot szúrúnk ki belőle, amiket hármasával a sűrű baracklekvárral összeragasaztunk. Az étcsokoládét vízgőzön fölolvasztjuk, majd a mini tortákat ezzel bevonjuk, végül dermedni hagyjuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 27. 20:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Böbe-féle puncsos
A tésztához: 50 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, 1,25+3 dl tej
A krémhez: 10 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 3-3 ek rum, baracklekvár és kakaópor
A tetejére: 4 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg étcsokoládé
A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,25 dl tejjel összegyúrjuk. Három részre osztjuk, majd egyenként 27x30 cm-es lapokká nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C) kb. 12 percig sütjük. Ugyanígy sütjük az összes lapot. Ha kihűltek, az egyiket – a legkevésbé szépet – összetörjük, a maradék 3 dl tejjel leforrázzuk, majd jól kihűtjük. A krémhez a puha margarint a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, az előzőekhez adjuk. Egyenletesen a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is beleszórjuk. Ezután vízgőzre állítjuk, 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk. Villával kicsit megcifrázzuk és hűtőben dermedni hagyjuk. Kockákra vágva kínáljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 27. 20:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csokis-sárgabarackos kevert
A tésztához: 18 dkg margarin, 4 tojás, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor
A tetejére: 30 dkg konzerv sárgabarack, 15 dkg tejcsokoládé, 2 cs vaníliás cukor
A puha margarint először magában keverjük habosra, amjd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A cukrot beleszórjuk, majd habverővel intenzíven keverjük, míg kifehéredik és a cukor is elolvad benne. Ez 4-5 perc. A lisztet a sütőporral összekeverjük, az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk vigyázva, nehogy összetörjük. Egy kb. 25x30 centis tűzálló tálat margarinnal kikenünk, kilisztezünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. A barackot jól lecsöpögtetjük, 1 centis kockákra vágjuk, a tésztára rakjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A csokoládét durvára vágjuk, szintén a tésztára szórjuk. A vaníliás cukorral behintjük, azután előmelegített sütőben 190°C-on 15 percig, majd a sütés erősségét kb. 10°C-kal csökkentve további 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, végül kb. 5x5 centis kockákra vágva, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 27. 20:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Párizsi romantika
A tésztához: 20 dkg finomliszt, 6 dkg cukor, 1 tojássárgája, 10 dkg vaj
A töltelékhez: 20 dkg darált keksz, 20 dkg darált dió, 20 dkg vaj, ˝ dl rum
A tetejére: 20 dkg étcsdokoládés tortabevonó
A tészta hozzávalót összegyúrjuk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük. Körülbelül fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és kivajazott sütőlapon előmelegített sütőben – 180 fokon – kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, óvatosan egy tálcára csúsztatjuk. Közben a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a darált kekszet, diót és a rumot. A krémmel bevonjuk a tésztalapot, és 1 órára hideg helyre tesszük. Az étcsokoládét gőz fölött, állandó keverés mellett megolvasztjuk, és a sütemény tetejére csurgatjuk. Ha megszikkadt, egyenlő darabokra vágjuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 27. 20:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Látványos narancsos tekercs

Tészta: 5 db tojás, 5 ek porcukor, 6 ek liszt, 1 ek kakaó, ˝ kk szódabikarbona VAGY 1/2 cs sütőpor, + 6-7 db közepes narancs, + 2 ek porcukor Krém: 1/2 l tej, 1 vaníliapuding, 2 db tojássárgája, 15 dkg margarin, 2-3 ek cukor

5 tojásfehérjét keményre felverünk a cukorral, majd hozzákverjük a tojássárgájákat és a lisztben elkevert szódabikarbonát/sütőport és kakaót. Kiolajozunk egy nagy lapos tepsit, ráteszünk egy sütőpapírt, arra pedig olajat, amire lisztet hintünk (fontos hogy könnyedén letudjuk majd húzni a papírt a tésztáról). A tésztát szép színűre sütjük. Eközben egy konyharuhát benedvesítünk és ráteszünk 2ek porcukrot. A megsült tésztát fejjel lefele ráborítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Itt gyorsan kell dolgoznunk, nehogy kihűljön a tészta mert akkor elbuktuk a tekercselés lényegét. A tésztát betekerjük a konyharuhába és 6-7percig állni hagyjuk hogy ne törjön meg a göngyöléstől. krém: Tejbe széthabarjuk a 2 sárgáját és a vaníliapudingot, mega két kanál kristálycukrot és keményre főzzük. Mikor kihűl, beletesszük a margarint és elkeverjük. Végül a tésztát kiegyenesítem, megkenem a pudinggalés a hámozott narancsokat sorba rárakom, majd feltekerem újra és beporcukrozom. Gyönyörűek a szeletei:) Minden gyümölcsből meg lehet csinálni a kiwitől a banánig mindennel ami jól áll neki:)
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Xifu
Orákulum


Csatlakozott: 2002.07.28. Vasárnap 17:58
Hozzászólások: 9226

HozzászólásElküldve: 2010. 06. 27. 20:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

túróstorta - nincsen neki igazi neve, mert félig innen, félig onnan, félig pedig tőlem való Laughing

hozzávalók a tésztához:

- 30 dkg győri omlós keksz a kakaós
- 10 dkg vaj vagy margarin
- én ma még egy piskótalapot is felhasználtam (saját sütés, régebbről, mélyhűtőből, kb.1cm vastagságú)

hozzávalók a krémhez:

- 25 dkg túró (ma én kb 30dkg-t tettem bele mert volt még annyi maradék)
- 25 dkg mascarponekrém
- 20 dkg porcukor (ennyit ma nem tettem bele, mert használtam még hozzá a kenésnél baracklekvárt)
- 1 dl tej (én ehelyett fele-fele arányban naturjoghurtot tettem bele)
- 2 csom. vaniliáscukor
- 1 citrom
- 2,5 dl tejszín
- 2 tasak zselatin (20 gramm, én a lapzselatint tettem bele 2 csomaggal)

- Tetszés szerint gyümölcs ízlés szerinti mennyiségben

A kekszet morzsává varázsoltam Laughing (vagy egy zacskóba kötöd bele, és a sodrófával töröd össze, vagy valamilyen erre alkalmas konyhai géppel zúzod össze) Ezután picit megolvasztottam a vajat, épp csak puhára és a kekszmorzsával alaposan összegyúrkásztam.Aztán ezt belegyűrtem a 26cm-es kapcsos tortaformámba, majd zsupsz be a hűtőbe (legalább fél-egy órára).

A túrót a tejjel/joghurttal - egy elektromos keverentyű segítségével - simára kevertem.Aztán a mascarponét a porcukrot és a vaniliáscukrot kevertem habosra.Ezután összekevertem ezt a két masszát, reszeltem bele egy citrom héját (áll. a levét is bele lehet tenni, én nem tettem - de elbírta volna sztem, vagy még egy citrom héját is).
Ebben a fázisban mindenki kóstolja meg jól, hogy hogy ízlik, mert itt még lehet rajta javítani, hogy kell-e még bele pl. cukor vagy citromlé.

Ezután a 2 csomag zselatinlapocskákat egy dl vízben lassan felmelegítettem, és feloldottam, majd először a túróskrémből 1-2 evőkanálnyival kevertem össze, aztán az összessel (így sima marad a krém).Ki kell hűteni vízbeállítva, amikor már dermed akkor jön bele - lassan, kanalanként elkeverve - a keményre felvert
tejszínhab.

A hűtőből a tortaformát elővettem, megkentem darabos baracklekvárral, és egy réteg túrókrémet rákentem.Erre jöttek a gyümölcsök (ma csak) meggy, és erre a piskótalap.Ezt is megkentem baracklekvár, túrókrém és a maradék meggy rá.
Szórtam rá pirított mandulát és bement a hűtőbe néhány órára.

Nem ezt akartam meggyártani, de erre voltam ma képes.
Ettől függetlenül alig maradt belőle Smile

Azt, amit szerettem volna Sakktáblatortának hívják, és itten van a receptje (képekkel) http://lakoma.gportal.hu/gindex.php?pg=23303379&nid=4457498
_________________
"I know I'm not perfect but I can smile"
(Dido)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
vuvuzeller
Adeptus


Csatlakozott: 2010.06.08. Kedd 14:47
Hozzászólások: 441

HozzászólásElküldve: 2010. 07. 02. 10:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Létezik teljesen tojásmentes palacsinta ? Van ilyen recept?

(közben neten már találgatok)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szürke
Orákulum


Csatlakozott: 2006.04.19. Szerda 18:07
Hozzászólások: 5259

HozzászólásElküldve: 2010. 07. 02. 11:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

vuvuzeller írta:
Létezik teljesen tojásmentes palacsinta ? Van ilyen recept?

(közben neten már találgatok)


mi a baj a tojással ?
_________________
hisz mindíg is így éreztem, de tiszteletből egy nagyapának ki így fogalmazta meg:"nem a papír,a vagyon teszi az embert, hanem a jellem..." Smile Jellemed nagy mértékben attól függ, az élet nagy "könyvtárából" mely "könyveket" ölelsz örökre magadba..
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21  Következő
19 / 21 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.