Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Sütemények-torták-palacsinták
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4 ... 19, 20, 21  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Xifu
Orákulum


Csatlakozott: 2002.07.28. Vasárnap 17:58
Hozzászólások: 9226

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 25. 09:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezt vittem a harmó-bulira Smile

Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 1 kis és 1 nagy pohár joghurt (sima vagy gyümölcsös) - én naturjoghurtot szoktam
- 1 csomag étkezési zselatin (én a 6 lapos Oetkert szoktam)
- kb. 4 kanál cukor (ízlés szerint)
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- gyümölcsök: alma, banán, szamóca, ananász, szeder, meggy (ami épp otthon van, bármi jó)

Elkészítés:
A zselatint pici langyos vízben használati utasítás szerint feloldjuk, de forralni nem szabad! A joghurtokat, a cukrokat és a feloldott zselatint összemelegítjük, majd kihűtjük (közben néha megkeverjük a zselatin miatt). A tejszínt felverjük, és ha a joghurtos keverék már kihűlt, óvatosan hozzátesszük a felvert tejszínt, majd a falatokra vágott gyümölcsöket. Az egészet hűtőbe tesszük pár órára, míg megdermed.

Az is a jó ebben a receptben, hogy a mennyiséget is szabadon lehet variálni.Ma csak magamnak csináltam, egy fél joghurtból és egy kis maradék tejszínhabból, viszont rengeteg szederrel Laughing
_________________
"I know I'm not perfect but I can smile"
(Dido)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 26. 17:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Fagylalttal töltött alma bortésztában sütve
Hozzávalók: 4 nagyobb alma (legjobb hozzá a golden), 1 citrom, 4-6 gombóc vanília fagylalt
A tésztához: 1 ek porcukor, 2 dl fehérbor, 15 dkg finomliszt
Olaj, fahéjas porcukor
Az almákat meghámozzuk, és tetejüket úgy egyharmadnyi magasságban levágjuk. Ezután magházukat kimetsszük, és minél nagyobb üreget fúrunk a gyümölcsbe, mert így több fagylalt fér bele. Az almák belsejét citromlével meglocsoljuk, a fagylalttal megtöltjük, majd a tetejüket ráillesztjük, és mélyhűtőben megfagyasztjuk. A tésztához a porcukrot a borba szórjuk, a liszttel simára keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, és az olvasztott vajat is belecsorgatjuk. Az almákat ebben a masszában megforgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Akkor jó, ha a tésztával együtt kissé az alma is megsül, de csak annyira, hogy a fagylalt ne olvadjon meg benne. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 26. 17:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Babapiskótás puncs szelet
Hozzávalók a piskótához: 8 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 2 ek méz, 3 ek tej, 2 dkg margarin
Krém: 3 csomag puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 üveg rum aroma
Piskóta elkészítése: a fenti anyagokat gőz felett felfőzzük, s ha már forró, beleteszünk 2 mkk szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverünk 25 dkg lisztet. Ha kihűlt a tészta, akkor sodorjuk, majd 2 lapot sütünk belőle. Krém elkészítése: (1. krém) 3 csomag puncs pudingport felfőzünk 7 dl tejben. (2. krém) 25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral kikeverünk, és ha a puding kihűlt, a két krémet összekeverjük. Egy rumaromát öntünk bele. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a babapiskótát. A piskótára rákenjük a többi krémet, és a lapot rátesszük. A tetejére csokoládé mázat öntünk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 26. 17:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Almás béles
Hozzávalók a tésztához: 2 dl tejföl, 1 doboz zsír, 1 doboz cukor, 1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez: 1 kg alma, búzadara, cukor, fahéj
A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük. A tészta egyik felét egy közepes tepsibe nyomkodjuk, megszórjuk vékonyan búzadarával és ráterítjük az almás tölteléket, majd a tészta másik felével beborítjuk. A tetejét megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük. Lehet túróval is megtölteni.

Almás pite
Hozzávalók: 11 ek liszt,1 db tojás, 3 ek cukor, 2/3 csomag sütőpor, 15 dkg margarin
Töltelékhez: alma, fahéj, 3 marék cukor
A tésztát összeállítjuk, két részre osztjuk. Az egyiket a tepsibe simítjuk. A tölteléket a hozzávalókból elkészítjük, és ráhalmozzuk a tésztára. A másik tésztával beborítjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 26. 17:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Diós - kakaós kalács
Hozzávalók: 50 dkg VitaMill Univerzális liszt, 2,8 dl langyos tej, 6 dkg ráma megolvasztva, 6 dkg cukor, 1 kk só, 2 dkg friss élesztő, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tojássárgája, 2 ek kakaópor, 2 ek tej
Töltelékhez: kb. 15 dkg darált dió; 1 marék mazsola; 10 dkg kristálycukor; 1 cs. vaníliás cukor
A töltelékhez valókat gázon egy kicsit összemelegíteni 2 ek tejjel.
Amikor a tésztát megkelesztette a gép, lisztezett nyújtólapon 2 db-ra vágtam. Utána ezeket a tésztadarabkákat kisodortam. Az egyikre rákentem az előmelegített diós tölteléket, és hosszú rúd formára feltekertem. A másikat pedig a 2 evőkanál kakaóporral, 2 evőkanál tejjel összedagasztottam kézzel, és rúd formára tekertem. Ezután a 2 rudat összefontam, és 25 cm-es átmérőjű szilikonos tortaformába tettem, aminek az aljára sütőpapírt raktam. Hagytam még kelni 20 percig, majd megkentem tojás sárgája és tej keverékével. Hideg sütőbe tettem, légkeveréssel 170 fokra téve szép pirosra megsütöttem 35 perc alatt. A sütés vége előtt 5 perccel leöntöttem 1 dl langyos vaníliás tejjel.
tipp: lehet még: a kakaós tészta közepébe 25 dkg gesztenyemasszát kentem, a diós tölteléket is növeltem a fehér tésztában 25 dkg-ra, a cukor mennyiséget is 15 dkg-ra, és 1-2 evőkanállal több tej kellett bele az összemelegítésnél.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 28. 08:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Citromos dinnyekrém
Hozzávalók: 2 nagy sárgadinnye, 5 citrom, 7,5 dkg cukor, 1 tasak (10 g) zselatin, 1 dl tejszín, 2 ek málnaszörp, citromfű a díszítéshez
A dinnyéket kettévágjuk, magjait kanállal kikaparjuk. A dinnyehúsból kivájunk 16 db golyót, és félretesszük. A maradék dinnyehúst kikaparjuk, feldarboljuk. A citromokat forró vízzel megmossuk, kettő héját lreszeljük, az összes levét kifacsarjuk. A dinnyehúst a citromlével, a cukorral botmixerrel péppé zúzzuk, majd félretesszük. A zselatint az utasítás szerint négy ek vízbe áztatjuk, 10 percig állni hagyjuk. Ezután felolvasztjuk, a dinnyepépbe keverjük, tányérokba szedjük, szétosztjuk rajtuk a dinnyegombócokat és egy órára hidegre tesszük. Tálalás előtt a tejszínt kemény habbá verjük, közben belecsorgatjuk a málnaszörpöt. A dinnyekrém tetejére halmozzuk a tejszínt, és megszórjuk a citromhéjjal. Citromfűvel díszítve tálaljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 28. 09:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Fekete-erdő muffin
Hozzávalók: 25 dkg meggybefőtt, 25 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, fél kiskanál szódabikarbona, 3 ek keseerű kakaópor, 4 ek tortadara, 2 tojás, 12 dkg kristálycukor, 12,5 dkg vaj, 2,2 dl natúr joghurt vagy kefír
A mázhoz: 5 dkg vaj, 2 ek kakaópor, 10 dkg kristyálcukor, 2 ek víz
A díszítéshez: 2 dl habtejszín,csokoládéreszelék, meggy
A meggybefőttet lecsepegtetjük, félbevágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbonával, a kakaóporral és a tortadarával összeforgatjuk. A tojásokat a cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, majd a puha vajat és a kefírt hozzáadjuk. A lisztes keverékethozzáadjuk, végül a meggyet is beleforgatjuk.a muffinformákat háromnegyedéig megtöltjük, a tetejüket vizes kanállal kissé elsimítjuk. Előmelegített sütőben 165 fokon 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük, dermedni hagyjuk. Tálaláskor a tetejüket tejszínhabrózsával díszítjük, a közepükbe 1-1 szem meggybefőttet rakunk, és csokoládéreszelékkel megszórjuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 28. 10:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csupa csokoládés muffin
Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 10 dkg vaj/margarin, 1 tojás, 1,5 dl kristálycukor (kb.15 dkg), 2 cs vaníliás cukor, 1 kis pohár tejföl, 22 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, fél kiskanál szódabikarbona, csipet só
Az étcsokoládé felét és a tejcsokoládét lábasba tördeljük, vajat hozzáadjuk. Kevergetve kis lángon fölolvasztjuk, félrehúzzuk. A tojást a kétféle cukorral tálba öntjük, habverővel, míximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olvasztott csokoládét és a tejfölt hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, az előzőekbe dolgozzuk. A maradék étcsokoládét apró kockákra vágjuk, ezt is hozzáadjuk. A formákat háromnegyedéig megtöltjük a masszával. Előmelegített sütőben kb. 22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 28. 10:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mákos-meggyes fehércsoki mázas muffin
Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 7 dkg darált mák, 1 cs sütőpor, 1 mkk őrölt fahéj, 3 tojás, 22 dkg kristálycukor, 1 mkk vanília aroma, fél citrom, 22 dkg margarin, 1 dl tej, 15 dkg meggybefőtt
A mázhoz: 10 dkg fehércsokoládé, 10 dkg margarin, 2 ek főzőtejszín, 10 dkg porcukor
A lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojásokat a cukorral sűrűn folyósra felverjük maximális fokozaton. A vaníliaaromával és egy kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a puha margarint. A lisztes mákkal összekeverjük, a tejjel lazítjuk, és belekeverjük a lecsöpögtetett, kimagozott, félbevágott meggyet is. A muffinformákat megtöltjük a masszával. Előmelegített sütőben, közeps lánggal 180°C-on kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd rácson teljesen kihűtjük. A mázhoz az apróra vágott csokoládét a margarinnal és a tejszínnel, nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a tűzről levéve a porcukorral ízesítjük és addig keverjük, míg a cukor el nem olvad benne. Amikormár szinte kihűlt, a muffinok tetejét ezzel bevonjuk, dermedni hagyjuk. Tetejét meggyel díszítjük, mákkal megszórjuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 28. 10:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bolognai muffin
Hozzávalók: 10 dkg spagetti, só, 22 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, 1 mkk őrölt fekete bors, 2 tojás, 0,75 dl olaj, 1,5 dl készen kapható húsos bolognai mártás, 1,5 dl natúr joghurt vagy tejföl, 8 dkg durvára reszelt eidami sajt, 20 dkg paradicsom, fél cs petrezselyem
A tetejére: reszelt eidami sajt
A spagettit enyhén sós vízbe tördelve kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk. A lisztet a sütőporral és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olajjal fölverjük, a bolognai mártást és a joghurtot hozzáadjuk, a lecsöpögtetett spagettivel, a liszttel és a durvára reszelt sajttal összekeverjük. A paradicsomot kis kockákra, a petrezyelymet finomra vágjuk, az előzőekhez adjuk. A muffin formákat háromnegyedéig megtöltjük a masszával, tetejükre sajtot szórunk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (180°C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 28. 10:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Spenótos, duplán sajtos muffin
Hozzávalók: 25 dkg friss spenót, 20 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, 1 kiskanál só, 1 mkk őrölt fekete bors, csipet reszelt szerecsendió, 2 tojás, 2,5 dl tej, 10 dkg trappista sajt, 8 dkg feta sajt
A tetejére: 2 ek szezámmag
A paraj szárát lecsipkedjük, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben 1 percig forraljuk, azután leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a szerecsendióval összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel elhabarjuk, majd a fűszeres liszttel, a parajjal, a reszelt trappistával és az apróra vágott feta sajttal összekeverjük. A muffinformákat háromnegyedig töltjük a masszával. A tetejüket szezámmaggal beszórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 percig sütjük. A formában maradjon 5 percig, majd azon melegében tálaljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 28. 10:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Burgonyás-sajtos muffin
Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 10 dkg burgonyapüré-pehely, 10 dkg reszelt sajt, 2 kiskanál sütőpor, 1 mkk szódabikarbóna, csipet só, 1 csomó metélőhagyma, fél mkk reszelt szerecsendió, 1 mkk őrölt fekete bors, 1 mkk pirospaprika, 1 tojás, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 1 kis pohár tejföl
A tetejére: reszelt sajt
A lisztet a burgonyapüré-pelyhet, a reszelt sajtot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az apróra vágott metélőhagymát, a szerecsendiót, a borsot és a paprikát egy tálban összeforgatjuk. Egy nagyobb tálban a tojást a tejjel, az olajjal és a tejföllel jól kikeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztes-sajtos keveréket is. A muffinformákat majdnem teletöltjük. A tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk, majd reszelt sajttal beszórjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd azon melegében tálaljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 28. 10:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hagymás-sajtos muffin
Hozzávalók: 15 dkg vöröshagyma, 4 ek olaj, 28 dkg finomliszt, 2 csapott kiskanál sütőpor, 1 csapott kiskanál hagymás só (ha hagyományos sót használunk, a fele is elég), 8 dkg reszelt Cheddar sajt, 2 tojás, 3 dl tej
A hagymát finomra aprítjuk és olajon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a reszelt sajttal összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, a tejet hozzáöntjük. A pirított hagymával együtt összekeverjük. A muffinformákat majdnem teletöltjük, tetejüket nedves kanállal elsimítjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd azon melegében tálaljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 28. 10:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tökmagos-sajtos muffin
Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, 1 kiskanál só, 1 mkk őrölt fekete bors, 2 marék tisztított tökmag, 2 tojás, 1 dl olaj, 2,5 dl tej, 10 dkg trappista sajt
A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 ek szezámmagot vagy lenmagot is. A tojást az olajjal és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk. A muffinformákat háromnegyedéig megtöltjük. Előmelegített sütőben 190 fokon kb.20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd melegen vagy langyosan tálaljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 07. 28. 10:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csupacsokis muffintorta
Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg kristálycukor, 2,5 dl főzőtejszín, 1 dl olaj, 25 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, 7 dkg tortadara
A krémhez: 2,5 dl főzőtejszín, 25 dkg vaj, 25 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor
Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt lábasba öntjük, felforraljuk, majd a vajat is fölolvasztjuk benne. A csokoládét beletördeljük, a cukrot beleszórjuk, és kevergetve 2-3 percig főzzük, míg teljesen sima nem lesz. A tűről levéve hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrényben dermesztjük 3-4 órán át. Egy elektromos habverővel jó habosra keverjük, majd 1 órányi dermsztés után ismét átkeverjük. A muffin tésztájához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük elektromos habverővel 3-4 percig. A tejszínt és az olajat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral és a tortadarával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A formákat majdnem teljesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fokon 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 15 percig, majd rácsra téve teljesen kihűtjük. A muffinokat egyesével lapjában 3 részre vágjuk. Az alsó felüket körben egy nagy tálra rakjuk. A csokoládékrém harmadát rákenjük. Következik a muffinok középső része ezzel rakjuk végig a csokikrémet. Újra egyharmadnyi csokikrém, majd a maradék tészta következik. A maradék krémmel a torta oldalát kenjük körbe, és egy keveset csillagcsövel habzsákba is töltünk belőle, amivel a tetejét díszítjük. Rövid időn át hűtőszekrényben dermesztjük.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4 ... 19, 20, 21  Következő
3 / 21 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.