Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Jóslás 2
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 26. 17:39    Hozzászólás témája: Jóslás 2 Hozzászólás az előzmény idézésével

http://www.harmonet.hu/forum/hn_vtopic.php?t=1673
itt vannak az előzmények.


_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 26. 17:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Akkor vegyük sorban a Nagyarkanum lapjait. A Bolond az előző topikban kitárgyalódott. Az én anyagom:
I. A Mágus
1.1. Leírás
A kép háttere sárga. A keret felső részéről piros rózsák csüngenek. A földön is virágok vannak, piros rózsák és fehér liliomok. A szeretet és az ártatlanság virágai.
A képet szinte teljesen kitöltve áll a Mágus. Előtte deszkából összerótt lapú asztal. Nem látom, hogy a deszkák vágásfelületén a rajzok a fa mintázatát jelzik, vagy valamiféle szimbólumok rajzai. Az asztal egyetlen látható lába oszlopfőszerűen csatlakozik a lap deszkáihoz.
Az asztalon a Tarot négy szimbóluma sorrendben: Bot, Kehely, Érem, Kard.
Az asztal a Mágus jobb oldalát kb. ágyékig takarja, a virágok a bal oldalát térdig. Nem látszik a kapcsolata a földdel.
A Mágus fiatal férfi nagyon egyenes, nagyon magabiztos tartásban. Mindkét keze kb. 30 fokos szöget zár be a függőlegessel. A jobbjában a varázspálcáját markolja, az égre mutat vele, a baljának mutatóujja a földre mutat, mintegy arra utalva, hogy az eget és a földet is uralja. Az arcán magabiztosság, az asztalra néz, mint aki uralja a rajta lévő eszközöket. Az öltözéke hosszú, fehér ing és piros ujjatlan köpeny. A piros szín az energiára utal, ami a rendelkezésére áll. Majd a Nap gyermekeként ebből lesz a zászló, ami szinte uralja a képet. Az inget farkába harapó kígyó fogja össze a derekán az örökkévalóságra utalva. Feje felett glória helyett a végtelent szimbolizáló jel, a lemniszkáta (ezt majd az Erő lapján is viszontlátjuk).
1.2.A kép üzenete

Az iskolából frissen kikerült ifjú titánok jutnak eszembe róla. Tudásuk naprakész, friss szemmel nézik a problémákat, sokra képesek. Ugyanakkor azt hiszik, mindent tudnak, az idősebbeket lenézik friss tudásuk minden gőgjével. Kell némi idő és rájönnek ők is, hogy az igazság árnyalt, nem csak a természeti törvények mozgatják a világot. Hagyni kell őket tanulni. Ha nem agresszívek, az ember kicsit segíthet néhány alkalmas helyen elejtett párnával, ne üssék be magukat olyan nagyon.

1.2.1. Ami felmerült bennem
A varázspálcát nem lazán, kecsesen fogja, mint pl. a Bolond a botját, hanem szinte kapaszkodik bele. Középen fogja, ahol a legstabilabb a fogás, holott a végén fogva jobb hatású lenne a felfelé való mutatás. (Ez az ember még nem uralja a mesterségének eszközét!!?) De lehetséges, hogy a középen való markolás az égre és földre való mutatást szolgálja. A varázspálcának ugyanis mindkét végén varázshegy van.
A képen nem látszik a földdel való kapcsolata. Virágok takarják. Ez nekem a valósággal való kapcsolat gyengeségét jelzi.

1.2.2. Amit következtetek
1.2.2.1. Fizikai síkon
Energia, problémamegoldás. A felmerülő nehézségeken úrrá lesz. Jó, termékeny életszakasz. Vigyázat, hajlamos az erdőt kivágni egy széklábnak való fáért.

1.2.2.2. Értelmi, gondolati szinten
Önbizalom, tudatos fellépés, tiszta és őszinte szándékok. Vigyázat, a rendszert a valóságban működtető erők keresztezni képesek a legjobb, legmegalapozottabb megoldásokat is. Ezért még sok tanulnivalója van.

1.2.2.3. Érzelmi, emocionális szinten
Hatalmas hajtóerő a felmerülő problémák megoldására. Sokszor igényel támogatást, bár nem érzékeli a jelentőségét.

1.3. Hivatalos értelmezés
1.3.1. Andrea:
A Mágus eszességet, ügyességet, öntudatot és aktív életformát jelképez. Olyan periódust jelez, melyben nehéz problémákat is le tudunk küzdeni, fokozott tudatossággal és éber életbölcsességgel sikerrel szállunk szembe a kihívásokkal. Ez a kártya ugyan tudatunk erejét ábrázolja, de ezáltal nem azt fejezi ki, hogy az érzelmek és más tudatalatti erők elhanyagolhatóak lennének. Épp ellenkezőleg: a Mágus által jelképezett rendkívüli befolyásoló erő és hatékonyság a tudatosság és tudatalatti közötti mély harmónián alapul. Csak az ebből keletkező benső biztonság képes hegyeket mozgatni.

1.3.2. Xalen blog:

KULCSSZAVAK:
Merkúr, kommunikáció, a kommunikáció minden lehetőségének játékos megközelítése, hajlékonyság, zsenialitás.
ÚTMUTATÁS:
Zseniális képességekkel rendelkezel, ezt meg kell osztanod másokkal. fontos feladatod, hogy megfelelő kereteket keress vagy teremts tevékenységedhez.
KÉRDÉS:
Miben vagy tehetséges? Milyen eszközökkel és milyen keretek között adhatod ezt tovább?
JAVASLAT:
Vizualizáld ideális tevékenységi körödet! Írd le a képet!

MEGERŐSÍTÉS::
Tökéletesen átélem alkotói lehetőségeimet, ez boldoggá és elégedetté tesz.


Belső erőnk lapjai

Ezek a kártyák a belső, valódi lényegünkkel vannak kapcsolatba. Elsősorban az adottságainkról beszél. Igyekszünk a harmónia megteremtésére. Akkor bukkannak fel, ha a személyiségünkre kérdezünk rá, illetve a felvetett probléma megoldásában gyökerezik a valódi boldogságunk.

Mágus I.

A mágus a saját kreativitásunk lapja. Kapcsolatba lehet hozni a kommunikációval, egészséggel és a kereskedelemmel. Arra szólít fel, hogy ki kell használnunk a bennünk rejlő lehetőségeket. Itt az idő, hogy tanuljunk valami újat, vagy belekezdjünk valami másba, vagy éppen a legtöbbet hozzuk ki önmagunkból. A mágus a jelen lapja. Valami megmozdult bennünk és ez izgatottá tesz minket, vágyunk valami újra. Használjuk ki ezt a szikrát. Vigyázzunk a határok áthágásával. Könnyen csapdába kerülhetünk, ha elfogadjuk hogy: „mások is ezt teszik, miért ne tenném is meg ugyanezt…”
ÁLTALÁNOS:
Kezdeményezés, aktivitás, döntéshozatal képessége, akaraterő, koncentrálóképesség, életerő, mesteri színvonal, önmegvalósítás, erő az ügyek véghezvitelére, ügyesség, fortélyosság.
PÁLYAFUTÁS:
A kezdeményezés megszerzése, a feladatok megoldása, az összefogottság és ügyesség bebizonyítása, sikerek, a próbatételek kiállása, ravasz és rátermett viselkedés, túljárás mások eszén.
TUDAT:
A legmagasabb tudás megszerzése, eljutás a teljesség érzéséhez.
AMIRE BÁTORÍT:
Bízni önmagunk rátermettségében, és az ügyet véghezvinni.
AMIRE FIGYELMEZTET:
Ne akarjon valamit minden eszközzel kicsikarni.
EMBERI KAPCSOLATOK:
Mások elbűvölése, vonzerő, problémák orvoslása, az első lépés megtétele, önmagunk és mások elfogadása.1.3.3. Waite - The Pictorial Key to the Tarot
http://www.propheticmystic.com/Teachings/Tarot/Waite_Tarot.pdf
2 THE TRUMPS MAJOR AND THEIR INNER SYMBOLISM
§I The Magician
A youthful figure in the robe of a magician, having the countenance of divine Apollo, with smile of confidence and shining eyes. Above his head is the mysterious sign of the Holy Spirit, the sign of life, like an endless cord, forming the figure 8 in a horizontal position {infinity symbol}. About his waist is a serpent-cincture, the serpent appearing to devour its own tail. This is familiar to most as a conventional symbol of eternity, but here it indicates more especially the eternity of attainment in the spirit. In the Magician's right hand is a wand raised towards heaven, while the left hand is pointing to the earth. This dual sign is known in very high grades of the Instituted Mysteries; it shews the descent of grace, virtue and light, drawn from things above and derived to things below. The suggestion throughout is therefore the possession and communication of the Powers and Gifts of the Spirit. On the table in front of the Magician are the symbols of the four Tarot suits, signifying the elements of natural life, which lie like counters before the adept, and he adapts them as he wills. Beneath are roses and lilies, the flos campi and lilium convallium, changed into garden flowers, to shew the culture of aspiration. This card signifies the divine motive in man, reflecting God, the will in the liberation of its union with that which is above. It is also the unity of individual being on all planes, and in a very high sense it is thought, in the fixation thereof. With further reference to what I have called the sign of life and its connexion with the number 8, it may be remembered that Christian Gnosticism speaks of rebirth in Christ as a change "unto the Ogdoad." The mystic number is termed Jerusalem above, the Land flowing with Milk and Honey, the Holy Spirit and the Land of the Lord. According to Martinism, 8 is the number of Christ.


§ 3 THE GREATER ARCANA AND THEIR DIVINATORY
MEANINGS
1. THE MAGICIAN.--Skill, diplomacy, address, subtlety; sickness, pain, loss, disaster, snares of enemies; self-confidence, will; the Querent, if male. Reversed: Physician, Magus, mental disease, disgrace, disquiet.
Ügyesség, diplomácia, jó modor, bonyolultság, betegség, fájdalom, veszteség, csalódás, ellenséges csapda, önbizalom, akarat, kutató alkat, ha férfi. Fordított: orvos, mágus, elmebaj, szégyen, aggodalom, nyugtalanság.
[/img]
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 06:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Látom Hangya csináltál a lapoknak egy topikot,nagyon jóóóóó nagyon jóóóó! Smile
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 06:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az arthur tarot mágusa,ezt is szívesen nézegettem mikor kártyázni kezdtem:


_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 07:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

áááááá,sikerüüüüültttt! Very HappyVery HappyVery Happy
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 07:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Erre a tarotra is fáj a fogam:_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 07:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tidena írta:
Látom Hangya csináltál a lapoknak egy topikot,nagyon jóóóóó nagyon jóóóó! Smile


Orsi kérése ihletett. Ne kelljen a beszélgetéshalmazból kiásni a dolgokat.

Laughing És képzeld, amíg csináltam, és nyitva volt, egy huncut harmovnyica már beleoffolt. Nem bíííírta ki, hogy ne legyen off egy topikban. Laughing Persze visszaéltem és töröltem.
Wink
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 07:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kérdés:

Ha utólag hozunk lapokat vagy infót,azt bele tudod még rakni?
Szerintem is jobb ha a lapok topokja csak arról szól.Így bármikor visszanézhető.
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 07:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tidena írta:
áááááá,sikerüüüüültttt! Very HappyVery HappyVery Happy

angel8 angel8 angel8

Nagyon szép kártyákra fáj a fogad!!

A Bosch kártya, ami engem nagyon megfogott a maga álom és karikatúra közötti formavilágával és a frenetikus humorával.
Íme a Korongok Tizes, a Gazdaság lapja:


_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 07:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tidena írta:
Kérdés:

Ha utólag hozunk lapokat vagy infót,azt bele tudod még rakni?
Szerintem is jobb ha a lapok topokja csak arról szól.Így bármikor visszanézhető.

IGEN.
Azért csináltam meg az összes lap helyét, mert bele tudok, csak közé nem.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 07:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Miután az az öröm ért hogy a Hangya által megtanultam képet felrakni,boldogítani foglak benneteket ezzel.Van ilyen tarotom is,de ezzel az a baj hogy a kis lapok nem nincsenek képek.

_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
shuriken
Főmágus


Csatlakozott: 2007.09.09. Vasárnap 19:44
Hozzászólások: 3047

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 07:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Maradva a témánál... Laughing

ARTHUR TAROT
1. A MÁGUS - MERLIN
URA: A MERKUR
Ügyesség és bölcsesség.
Értelmesen felhasznált talentumok.
Mások befolyásolásának képessége.
Bölcs tanácsadó.
Láthatatlan erők iránti fogékonyság.
Független gondolkodás:
A közösségben betöltött szerep helyes felismerése.
Saját szerepének tudatos és ere
deti alakítása, a tekintély kivívása.
Másokat is követésre ösztönöz.
A megmérettetésekhez és életének kézbevételéhez szükséges önbizalom.
Akaraterő és önfegyelem, melyre egy faladat vagy gyakorlat véghezviteléhez van szükség.
Az üzleti ügyekben pozitív eredményekhez vezető diplomácia.
A méltóság megőrzése a szorongattatások közepette is.

--------------------------------------------------------------------------------

Merlin visszavonul magányos hegyi barlangjába.
A természetben leli meg önmagát,
itt tud kapcsolatot teremteni a benne működő erőkkel.

Magányában kihallgatja a szél szavát, és megtudja, mit rejt a jövő.
Merlin az előtérben csörgedező szent forrás őre.
A forrás az értékes adottságok bölcs felhasználást jelképezi.

Azt mondják, Merlin szövetségese egy farkas volt.
Ez a szimbólum Merlin ősi erők iránti fogékonyságát hangsúlyozza.
A mágus hatalmas, mert megérti és tiszteli ezeket az erőket anélkül, hogy félne tőlük.

A patak partján gyűszűvirág nő,
mely ősidők óta a tündérvilág szimbóluma.
Arra emlékeztet bennünket, hogy Merlin nem egyedül él és dolgozik.
Az erdő szellemei a dryádok körülveszik, inspirálják és segítik őt.

Ez a növény erősen mérgező, ám feldolgozva nagyhatású szívgyógyszer.

Ez arra utal, hogy nagyon gondosan fel kell készülnünk,
mielőtt másnak tanácsot vagy útmutatást nyújtunk,
és hogy nem szabad túlértékelnünk magunkat
- poláris erőkkel bánni mindig veszedelmes dolog.


Merlin kék köpönyege hangsúlyozza tekintélyét az emberek világában;
a tollak a sámán spirituális szárnyalását és metamorfózisát szimbolizálják.

Forrás: Dudus.Hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 08:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Aztán van olyan tarot ami nagyon távol áll tőlem,és én nem tudom összeegyeztetni a tarottal magával.Valahogy a tarot szellemisége ellentétes ezzel a témával:


_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."


A hozzászólás legutóbb Tidena által 2011. 07. 27. 08:13-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 08:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

shuriken írta:
Maradva a témánál... Laughing


Már nyugodtan hozok mindenféle érdekeséget,mert tudom hogy Hangya úgyis egy helyre rendezi a lapok értelmezését. Very Happy
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."


A hozzászólás legutóbb Tidena által 2011. 07. 27. 20:30-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
shuriken
Főmágus


Csatlakozott: 2007.09.09. Vasárnap 19:44
Hozzászólások: 3047

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 27. 08:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tidena írta:
shuriken írta:
Maradva a témánál... Laughing


Már nyugodtan hozok mindenféle érdekeséget,mert tudom hogy Hangya úgyis egy helyre rendezi a lapok értelmezélsét. Very Happy

Jah én csak magamnak üzentgetek Laughing

Úgy félévente ha keresek itt valamit,
akkor viszaolvasom némelyik régebbi, kb. 3 évvel ezelőtti hozzászólásomat
és csak hüledezek:
milyen jókat tanácsoltam időnként...MÁSOKNAK Laughing

Semmi mást nem kellett volna tennem,
mint meg kellett volna fogadni ezeket...... NEKEM Laughing Laughing Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Következő
1 / 15 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.