Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

II. A Főpapnő

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 06. 15:35    Hozzászólás témája: II. A Főpapnő Hozzászólás az előzmény idézésével

shuriken írta:
II. A FŐPAPNŐ


shuriken írta:
II. A FŐPAPNŐAleister Crowley maga így ír erről a lapról:

"A kártya Ízisz, az Örök Szűz megjelenési formáját jelképezi,
akit egy fényből szőtt, áttetsző fátyol takar csupán.
Fontos, hogy a fényt ne az örök Szellem tökéletes manifesztációjának tekintsük,
hanem mindössze egy fátyolnak, amely elrejti a szemünk elől ezt a szellemet.

Ebből a szemszögből a Főpapnő a fény, és a fény teste is egyben.
Ő a fény fátyla mögött rejtőző igazság.
Ő a lélek fénye.
Ő a formák mögött jelen levő idea...".

shuriken írta:
II. A FŐPAPNŐA képen szereplő oszlopokról 1 érdekes írás:
http://lectorium.hu/pentagram/1999-es_evfolyam/1999_2_es_ime_nagyobb_van_itt_salamonnal

hangya írta:02. A Főpapnő
02.1.Leírás

A kép háttere kék, de alig látszik belőle valami Sejtem, hogy folyó folyik a háttérben. Salamon templomának két oszlopa közt egy függöny előtt ül a Főpapnő. Jobb keze felől a fekete Boáz, bal keze felől fehéren Jákin. Az ellentétek egységét jelképezik. Mindkét oszlop azonos színű talapzaton áll és pálmaleveles oszlopfőben végződik. A háta mögött gránátalmákkal és pálmafákkal mintázott függöny takarja el a hátteret.
Az öltözéke hosszú, dúsan redőzött kék ruha, ami túlnyúlik a lábain. Vállán kék palást, fején kék fátyol. Fejdísze Hathor istennő szarvak közt a Nap szimbóluma, mellén kereszt, kezében tóra tekercs. Jobb keze nem látszik a palást alatt, ami takarja a tóra tekercs egy részét is. A tekercs kissé ferdén áll, így jelzi, hogy jobb kézzel tartja, a látható bal kézfej csak lazán megtámasztja. A kék öltözet egyértelműen Szűz Mária szimbolikáját juttatja az eszembe. A kép alján, az előtérben a lábakon túlnyúló ruha mintha vízfodrozást utánozna, amiből egy növekvő Hold sarlója emelkedik ki.
A Főpapnő a képből kifele néz, de nem rám. Arca szomorú, szája sarka lefelé görbül.
Kapcsolatot teremt a háta mögött folyó valódi folyó és az égi folyó, a Tejút között.


02.2. A kép üzenete
A történelmi istenhitek folytonosságát, egységét érzem a képből. Az anyag és szellem kapcsolatának megteremtését, az ellentétek egységének elvét.

02.2.1. Ami felmerült bennem
Irma néni. Nagymamám testvére.

Nagymamával kell kezdenem. Ha visszaszámolok, 4 éves lehettem azon a Karácsonyon. Anyai nagymamám jött látogatni első vagy második napon. Ketten maradtunk a karácsonyfás szobában és nagymamám nekem szegezte a kérdést, hogy imádkoztunk-e a fa alatt (a választ persze jól tudta). Az én szüleim materialista alapokon álló hívő kommunisták voltak, még a kérdést sem értettem, nemhogy válaszolni tudtam volna rá. Nagymama folytatta azzal, ha nem imádkoztunk, akkor mi pogányok vagyunk, és a Jézuska a szüleimet a pokolra küldi, ahol olajos üstben tűzön fogják őket megfőzni. Megragadta az alkalmat, hogy bemutassa nekem, hogyan kell imádkozni. (Hogy legalább én megmeneküljek a pokoltól.) Összefonta a nagy hasán a kezeit, némán és szaporán mozgatta az ajkait, miközben nyálpermetek szálltak ki belőle hullámokban. Ideológia, hogy mit kell mondani, kihez beszélünk, mire térünk ki, az bizony semmi, csak a technika, az összekulcsolt kéz, a mozgó ajkak és a nyálpermet. Én is összefontam a hasamon a kezeimet, mozgattam a számat és felnőttes nyálpermetet nem tudván előállítani, köptem egyet-egyet. Nagymama gúnynak vélte a köpködést és fuldoklott a méregtől. Ráadásul abban a kellemetlen helyzetben volt, hogy beárulni sem tudott, hiszen kiderült volna, hogy mi történt a köpködés előtt, ami rá nézve elég kellemetlen lett volna. Addig sem kedvelt nagyon, azután még úgy sem. Nekem meg megvolt a véleményem a Jézuskáról, aki ajándékokkal játssza az eszét, utána meg megfőzi az embereket. Persze az ajándékaimat azért nem küldtem vissza.
Zárójelben: érdekes, hogy nem beszéltem én sem erről az afférról. Éreztem, hogy veszekedés lenne abból, hogy a nagymama ilyeneket tanít nekem.

5 éves voltam. Apám éppen vidéken dolgozott, anyám munkája akkoriban sok vidéki utazással járt, Irma néni volt az, aki felvállalta, hogy náluk lakhatom, amíg rendeződnek a viszonyok. Irma néni tündér-nagymama volt. Úgy játszott, úgy mesélt, hogy nem munka volt neki, nem ereszkedett le a gyerekhez, hanem maga is játszott, ő is élvezte. Nem butázott le, ha valamit rosszul csináltam, hanem kisegített, együtt oldottuk meg a kérdést. Nagyon értett a kisgyerekek lelkéhez.
A hét egy napján szokása volt bevásárolni a Bosnyák téri piacon, egyúttal be szokott térni a téren levő templomba egy gyors áhítatra. Amikor először mentünk együtt, tiltakoztam, hogy én ugyan be nem megyek a Jézuskához. Kifaggatott, hogy mi a baj. Elmondtam neki, hogy mit hallottam a nagymamámtól. Ő azzal reagálta le, hogy konkrétan tudja, hogy a Jézuska nagyon szereti a kisgyerekeket. Ha kisgyerek kér tőle valamit, azt teljesíteni szokta. Menjünk be, kérjem meg a Jézuskát, hogy ne bántsa a szüleimet, és biztosan teljesíti. No jó, így már másként hangzott az elmélet, bementünk. Attól a perctől dátumozom a spirituális utamat. Irma néni a továbbiakban sokat mesélt Jézusról, Szűz Máriáról, imádságokra tanított, szóval a katolikus vallás alapjait elhintette bennem. Olyan alaposan tette, hogy a további materialista nevelés nem tudta kiölni belőlem és nagyjából 15 év telt el, mire az istenképem kezdett átalakulni, kevésbé személyes, elvontabb irányba.

Most jutott eszembe. Nem emlékszem, hogy Irma néni kérte volna, hogy a szüleimnek ne beszéljek az ő oktatásairól. Valahogyan úgy alakult (?), alakította (?), hogy ez a kettőnk titka maradt, senkinek nem beszéltem róla. Ahogyan a félelmeimről és szorongásaimról is hallgattam. Magamban tudtam tartani a hitemet, az imáimat 7 éven keresztül, amikor úgy hozta a sorsom, hogy nagymamámat be kellett avatnom. Naná, hogy első dolga volt elmondani anyámnak. Imádott kellemetlen dolgokat elújságolni.

Most jöttem rá. Két személy merült fel bennem. A nagymama sztori nem csak a jó Főpapnő előjátéka volt, hanem a sötét oldala is egyúttal. Nagymamáról nem meséltem sokat, de az egész lénye maga volt a buta rosszindulat. Nem igaz, tudott szeretni is, de azt is bután tette. Első helyen a FIA állt, másodikon a fiú UNOKÁJA, utána hatalmas űr, a galaxis peremén a fia lánya. A nagybátyám felesége, anyám (a lánya) és én arra voltunk rendelve a tudatában, hogy szolgáljunk neki és a hímnemű leszármazottainak. Amíg szolgáltunk, addig elviselt bennünket. De ha nem, akkor jaj volt nekünk! Anyám élete során folyton a nagymama szeretetéért küzdött, és képtelen volt megkapni.

Pici példa a beállítottságára: Panni néni, a nagybátyám felesége mesélte halála előtt, hogy amikor meglátogatta őket, rendszeresen három minyont vitt ajándékba. Kibontotta a csomagot, rámutatott az egyikre, hogy ez a fiáé (így: FIAMÉ), a másikra, hogy az a fiú unokáé, a harmadikra, hogy az a lány unokáé. Negyediket soha nem vitt a négytagú családba. Az unokái anyja nem volt érdemes minyonra. És ezt szükségesnek tartotta kinyilvánítani, nehogy véletlenül ő egyen meg egyet az értékes sütemények közül.

Nem tudom, hogy volt-e hatalma hozzá, de szokása volt megátkozni embereket. Azt hiszem, hogy nem lehetett igazi boszorkány, olyan ostoba volt szegény.

El kellene már engednem szegény öregasszony iránti keserűségemet… Neki sem volt könnyű élete. Végülis az ő jóvoltából éltem meg azoknak a keserveknek a zömét, amik előre vittek az utamon. Az ő dolga ez volt az én életemben. Magának is számtalan gondot, bajt okozott, neki sem volt jó, hogy ilyen volt.


02.2.2. Amit következtetek
Pozitív: Gondoskodás a szellem világában, szeretet és elfogadás.
Negatív: Rosszindulat, sötét gondolatok.

02.2.2.1. Fizikai síkon


02.2.2.2. Értelmi, gondolati szinten
Pozitív: A súlypont áthelyeződik fizikai világból a szellemibe. A kibillent gondolkodás helyreállítása. Belső egyensúly megtalálása. Titkos tudás.
Negatív: Rosszindulat, ártó szándék.

02.2.2.3. Érzelmi, emocionális szinten
Pozitív: Az érzések rendeződése, vigasztalás. Elfogadás.
Negatív: A rossz érzések gerjesztése, gyűlölködés, megbocsátásra való képtelenség.

02.3. Hivatalos értelmezés
02.3.1. Andrea

A Főpapnő tudattalan erőinket, gyengédségünket, beleérző-képességünket és a gyakran megmagyarázhatatlan, de mélyen gyökerező bizonyosságot jelöli. Ő a kulcs a logikusan gondolkodó elmével nem megközelíthető titokzatos igazsághoz. Tudja, hogy a kimondható igazság soha nem az örök igazság. Világos oldala a türelem, megértés, elnézés, jóság és megbocsátási készség kifejezője, segítőként, gyógyítóként vagy látnokként a tudattalan erőit veti be mások érdekében. Árnyékos oldala viszont a "sötét nővér" archetípusa, a boszorkány megtestesítője, aki szellemi ereje hatalmát mások elcsábítására, megbénítására vagy ártalmára használja. A Tarot értelmezései azonban csak barátságos, segítőkész oldalát hangsúlyozzák. A hagyomány szerint egyike a három védőkártyának, ami a keresztény mitológiában a Szűz védelmében álló hős sebezhetetlenségének felel meg.

02.3.2. Xalen blog
Nem múködik…

02.3.3. Waite
She has the lunar crescent at her feet, a horned diadem on her head, with a globe in the middle place, and a large solar cross on her breast. The scroll in her hands is inscribed with the word Tora, signifying the Greater Law, the Secret Law and the second sense of the Word. It is partly covered by her mantle, to shew that some things are implied and some spoken. She is seated between the white and black pillars--J. and B.--of the mystic Temple, and the veil of the Temple is behind her: it is embroidered with palms and pomegranates. The vestments are flowing and gauzy, and the mantle suggests light--a shimmering radiance. She has been called occult Science on the threshold of the Sanctuary of Isis, but she is really the Secret Church, the House which is of God and man. She represents also the Second Marriage of the Prince who is no longer of this world; she is the spiritual Bride and Mother, the daughter of the stars and the Higher Garden of Eden. She is, in fine, the Queen of the borrowed light, but this is the light of all. She is the Moon nourished by the milk of the Supernal Mother.
In a manner, she is also the Supernal Mother herself--that is to say, she is the bright reflection. It is in this sense of reflection that her truest and highest name in bolism is Shekinah--the co-habiting glory. According to Kabalism, there is a Shekinah both above and below. In the superior world it is called Binah, the Supernal Understanding which reflects to the emanations that are beneath. In the lower world it is MaIkuth--that world being, for this purpose, understood as a blessed Kingdom that with which it is made blessed being the Indwelling Glory. Mystically speaking, the Shekinah is the Spiritual Bride of the just man, and when he reads the Law she gives the Divine meaning. There are some respects in which this card is the highest and holiest of the Greater Arcana.

2. THE HIGH PRIESTESS.--Secrets, mystery, the future as yet unrevealed; the woman who interests the Querent, if male; the Querent herself, if female; silence, tenacity; mystery, wisdom, science. Reversed: Passion, moral or physical ardour, conceit, surface knowledge.

02.4. Egészségügyi vonatkozások:
Ideje meglátogatni egy orvost.

Hold a Bikában
Mellkas, has, az egész emésztőrendszer.

Tidena írta:
FőpapnőkTidena írta:
A Főpapnő tudattalan erőinket, intuíciónkat, beleérző-képességünket jeleníti meg. Tudja, hogy a kimondható igazság, soha nem a teljes igazság. Világos oldala a türelem, megértés, jóság és a megbocsájtás. Segítőként, látnokként a tudattalan erőit veti be mások érdekében. Azt a képességet testesíti meg, amelynek segítségével hagyjuk, hogy a dolgok megtörténjenek. A passzivitás elvét jelöli, hogy hagyjuk magunkat vezetni és türelmesen várunk, míg a belső hangunk reagálásra nem késztet.
Árnyékos oldala viszont a boszorkány, aki hatalmát mások elcsábítására, vagy ártalmára használja.

Olyan időszakra utal, amikor csupán szemlélni kell a történéseket mindaddig, míg a belső hang azt nem mondja, elérkezett a cselekvés ideje.


A hivatás területén

Arra utal, hogy tevékenységünk összefügg a kártya témakörével, tehát intuíción alapuló foglalkozásunk van. Türelemmel, és nyitottsággal végezzük a mindennapi feladatainkat. A szakmai döntéseknél nem engedünk teret a külső befolyásoló tényezőknek, mert belső hangunkra támaszkodva, mély meggyőződésből hozzuk meg azokat. A döntést, és a cselevést azonban a lap által jelzett időszakban nem szabad elsietni. Ha az ember bízik a belső hangjában, akkor minden jól alakul, ha azonban vakon, gondolkodás nélkül cselekedni kezd, akkor annak rossz vége lehet. Nem véletlen tehát, hogy türelemre int a lap bennünket.


A kapcsolatok terén


A Főpapnő ezen a területen azt jelzi, megértőek vagyunk társunkkal szemben, mély érzelmeket táplálunk iránta, belül lelki társunknak, rokonunknak érezzük. A kapcsolatunkat ebben az időszakban a kölcsönös megértés, a belülről fakadó bizonyosság hogy láthatatlan kötelék fűz össze bennünket, és a szeretetteljes vonzalom jellemzi. Akinek éppen nincs társa, annak a Főpapnő ebben az időszakban azt jelzi, hogy kész elkötelezni magát, megbízik a belső hangban, aki segít megtalálni a megfelelő társat.

Tidena írta:
Jelentése:

Ha a Főpapnő tűnik fel a kártyák között, ez erős női befolyást jelez, misztikus erőt, lelkierőt és az ösztönök befolyását a tisztánlátásra. Beleérző-képesség, intuíció és ösztönös, biztos cselekedet, de megértés, elnéző hajlam és türelem is szerepet játszanak. Talán egy fontos titok fog lelepleződni. Egy férfi számára a Főpapnő utalhat a legfontosabb nőre és annak rendreutasító erejére az életében.

Tidena írta:
Mutatok valamit.
Ilyen a tatabányai tarotkártya,Ami a város szobrait mutatja.

Szent Borbála szobra
helye: Tatabánya, Szent Borbála tér
alkotó: Péterfy László

Eleme: Víz
Bolygók: Hold, Szaturnusz
Állatövi jegyek: Bika, Rák

A bányászok védőszentje. A város kórháza is e védőszent nevét kapta.
Így nemcsak lelki segítője a város embereinek, de fizikai téren is áldásos, gyógyító tevékenységet folytat. A Főpapnő kártya jelmezét megszemélyesítő jót-tevő védőangyal.
Az első két Tarot kártya erő-energiái láthatatlan hatásúak. Nem látjuk sem az áramot, sem a lelkierőt adó gondolati energiát. Ahhoz, hogy láthatóvá tegyük ezeket a megnyilvánulásokat, szükséges továbblépnünk a harmadik jelmezbe.

shuriken írta:
KETTŐ

Matematikailag az →egy duplikációjának eredménye (1+1=2),
és mint ilyen, az első páros szám, egyben az egyetlen páros prímszám.

A kettő önmagával összeadva ugyanannyit (négyet) ad végeredményül,
mint önmagával megszorozva,
és ezzel egyedül áll a természetes számok halmazában.

Geometriai analógiája a két pont, a vonal és a szög.

A lineáris történeti szemlélet szerint a kettő több, mint az egy (pontosan kétszer annyi),
ám az archaikus kultúrákban a kettő az Egység megszűnésének,
elfeleződésének az eredménye;
az első mennyiség, amellyel létrejön a Sokaságnak a bukás utáni világa.
A kettővel születnek meg a nemek.

A kettes szám a szétválasztás, a komplementeritás, az ellentét és a megkettőződés száma.
A tradíciók többségében feminin szám, az életet adó női princípium megtestesítője.

Az egy az isteni, a teremtő, az ideák világához,
a kettő a teremtett lények és a másolat világához tartozik.
Az egy a Forma, a kettő az Anyag.

Míg az egy a tökéletesség, az egész jelképe, amelynek geometriai analógiája a kör és a gömb,
addig a kettő az eltorzulást, a megzavarodást hozza létre:
a körből ellipszis, a gömbből →tojás válik.

Az egy a végtelen, a nyugodt önszemlélés és az isteni mindentudás száma;
a kettő dualizmusából pedig megszületik a dialektika,
amely alapja minden erőfeszítésnek, mozgásnak, harcnak és fejlődésnek.

Az analízis alapelve, amely az ismeret megszerzése érdekében
lerombolja a valóságot.
Mint archetípus, minden ember őseredeti élményéhez,
az Én és a Te, az Egyik és a Másik érzékeléséhez kötődik.

Minden bináris modell bipoláris, és pólusai ugyanarról a területről származnak
(pl. tér: →jobb és bal; idő: nappal és →éjszaka, →fény/világosság és sötétség).
A kettes szám archetipikus struktúrájából eredően minden bináris modell szétválaszt, szembehelyez és így összehasonlítást tesz lehetővé;
egyben magában hordja a teremtést, a mozgást is.
Az ősi civilizációkból fennmaradt teremtésmítoszok
ilyen bináris modellekre építik fel a világ keletkezésének történetét.

SZIMBÓLUMTÁR

shuriken írta:

Jó reggelt Smile

A látogatottság, mint mutató, az egyik leginkább generálható és manipulálható szám:
KETTŐs arcú Smile

S mint ahogyan C.G. Jung is mondta:
"Aki kifelé néz álmodik, aki befelé néz ébred."

És egyébként sem kell aggódni, mert minden gondolat bekerül a közösbe Wink
Energia nem vész el.

Tidena írta:
Szia!

Én is most hozom a főpapnőt a könyveimből.Most jobban van időm ,kicsit hosszabb leszek. Smile
Egyébként meg ez az egyik kedvenc lapom,na persze egy Skorinak mi lenne más? Smile

Tidena írta:
1

A legmagasabb fokú beavatás szimbóluma a Főpapnő.Ez a kártya a teljesen nőnemű,teljesen szűzi,mert ő maga szimbolizálja a megnyilatkoztatás befolyását és eszközeit.A fekete és fehér oszlopok kettősségeket szimbolizálnak.Mind a kreatív lehetőségek mind a romboló ösztönök el vannak rejtve a tudattalan sötétjében.A főpapnő a rejtélyes belső világgal való kapcsolat képe,aminek a mélylélejtan a tudattalan nevet adta.Ez a világ tartalmazza ki nem fejlődött lehetőségeinket és a személyiség sötétebb primitívebb oldalát.Ez zárja magába az egyén végzetének titkait,melyek a sötétségben érlelődnek meg,amíg eljön az idő a kiérlelt világrajövetelére.A főpapnő azon részünknek a megtestesülése ami ismeri a belső világ titkait.De ő is csak halványan érzékelhető az ébredő tudatosság segítségével és az aálmok töredékein keresztül jelenik meg,vagy a véletleneken keresztül,amik elgondolkodtatnak azon hogy talán van valami rejtett minta ,mely az életünkben működik.A főpapnő elbűvölő ,de nem beszél a titkairól.Ugyanígy a tudattaélan éjszakai világa,melybe csak az álmokon és az intuíción keresztül pillanthatunk be,ámító és elbűvölő,de amikor megpróbáljuk az intellektussal megragadni és uralni a saját céljainkra,akkor néma marad és tovasiklik.
A főpapnő sötét világa az egyénben működésben lévő minták árnyak alakját kínálja megpillantásra ,mely türelmet és időt igényel,mielőtt napvilágra hozhatók.az idő ciklikus mozgását,rejtélyes ritmusát,jövetelét és távozását is láthatjuk általa.a változás és az új lehetőségek csírái csendben várakoznak mielőtt az anyagi világban megszületnének.A főpapnő ennek a természeti törvénynek a képe,mely a végzet kifejeződését irányitja, egy láthatatlan forrásból.
Az intuíció erőinek fokozását vetíti előre,de mutathatja az összeütközést is a belső világgal.

Tidena írta:
2
ksz:titok,rejtett érzések,megérzés,gyógyító erő,női erő
értelmezés:Fél megtudni mit érez valakivel kapcsolatban.Fejleszteni kell a tudatosságát és a megérzéseit,hogy tisztázza magában mit akar és merre tart.A probléma megoldódik mert rájön hogy mit kell tennie.Valami titok le fog lepleződni.

3


A 6-os Egész (Tipheret) szféra a 7-es Ösztön (Netzach) szférával kapcsolódik. Belső, lelki egységünk, teljességünk a megérzéseinken, álmainkon, a tudatalattinkból jövő üzeneteken keresztül nyilvánul meg. A teljesség felé ösztöneinken és megérzéseinket át vezet az út.

A héber betű

A gimel tevét jelent, amelyről köztudott, hogy képes átkelni a kietlen sivatagon. Ugyanígy képes a Főpapnő átvezetni minket a tudatunk és a tudatalattink közti szakadékon.

Asztrológia

Hold, a tudatalatti érzékelés bolygója

Intuíció,ösztönös érzékelés,az ellentétek kibékítése.A tudattalan világát óvatosan kell megközelíteni.a tudattalan segít ha megfelelő formában tesszük fel neki a kérdéseinket.

Tidena írta:
4
Intuitív felismerések.Vezetettség.Helyes időpont megérzése.Mély belső bölcsesség.Magas szintű spiritualítás,megbocsájtás.

5
Az éber tudaton kívül eső valóság jelképe,mellyel általába éjszaka találkozunk az álmainkban,amikor tudattalanul készülünk azokra az élményekre,amelyekkel később a valóságban szembesülünk.Képesek vagyunk türelmesen várni míg belső hangunk eragálásra késztet.a világban jónak és rossznak egyaránt létjogosultsága van és az ember ösztönösen képes megkülönböztetni azt.

Tidena írta:
6
Itt minden rejtve van és csak lassacskán lepleződnek le a dolgok.A fátyol mögött ott a valóság amit mi még most nem láthatunk.A főpapnő 3 szinten uralkodikfizikai,lelki,szellemi.
Kivetéskor:
Egy bölcs és derűs nő aki férjnél van vagy érzelmileg kötődik egy férfihoz,vannak vagy lesznek gyermekei.Nagyon jó lap az alkotoknak,misztikusoknak,íróknak,jövőbelátoknak.Negatív értelemben olyan titkokat rejt amit nem jó feszegetni.
-ajánlatos rejtve a háttérben maradni,
-egy nő segítsége
-vajúdás,termékenység,beavatás.
Lehet:anyós, asszony, anya, nagyanya

Befelé néző elemző munkát segíti valamint a rejtett dolgok megismerését illetve azokét amit mi rejtegetünk.

Tidena írta:
7
Jelentése:
A Főpapnő a spirituális világ végső célját személyesíti meg, emellett a tudatalatti és az intuíció jelképe is.
Ebben a szakaszban páratlan lehetőség van a bölcsesség és a tudás megszerzésére, vagy a megvalósult, de még fejlődésre váró tervekhez.
Itt egyensúlyban van a pozitív és a negatív, a női és a férfi, a szellemi és a fizikai oldal.
(Okkult kifejezéssel élve a Főpapnő a titkok és a misztikus erők őrzője, és médiumi és tisztánlátó képességei által a boszorkányok vezetője.)Kapcsolódó fogalmak:
A bölcs asszony, a jó tanácsot adó prófétanő, bölcsesség, érzékenység, intuíció. A tanító. Pozitív irányító erő és hatás. Derű, tanulás, felvilágosultság, jövőbelátás, médiumi képességek, a természet erői, művészi adottságok, kreatív képességek, intelligencia. Az érzelmi kötelékek elkerülése, érzelmi kontroll. Olykor kegyetlenségre vagy bosszúálló természetre is utalhat.

8
Mély belső nyugtalanság. Finom, mégis erős kapcsolat a kollektív tudattalannal. Inspirált létállapot. A bölcsesség művészi, ezoterikus vagy tudományos törekvések jutalma.
Az útmutatás és a böllcsesség keresése. Önmérséklet. Női aspektusok és báj. Igény a magányra. Fogékonyság. A meditáció új megoldásokat hoz.

Tidena írta:
9
Titkok,rejtett érzelmek,intuíciók,a gyógyító,női erő,tudatalatti,rejtett motivációk,titokzatos befolyás,fejlődő tehetség.

10
Passzivítás,szemlélődés,türelem,a belső hang meghallgatása,befogadás,készen állni,másik valóság,tudattalan,intuív erők,meditáció,ihlet,a lélek mélye.

11
Ismeret,elmélet,meditáció ,jóslás.

12
Intuíció,spirituális tudás,Megérzések erősödése.Napvilágra kerülő dolgok.

Tidena írta:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ megtaláltam a Rúna és tarot összefüggéseket!Smile


Ur, Uruz - Tarot Főpapnő
Jelkép: őstulok szarvai, bölény, szarvasmarha
Jelentése: Erő az előbbre jutáshoz. Erő, türelem, gyümölcsöző áldozat. Őserő, gyökerek.
Ez a rúna nagy erőt képvisel, tudni kell bánni vele.
Talizmán: szerencsét hoz a tervek valóra váltásában
A személyes és személyesen túli lét eredetéhez vezető kapu gyökérrúnája, az élet alapja. Ha tudatos összekötő kapoccsá válsz a múlt és jelen között, akkor a örök most jelenléte felfedi előtted titkát.
Megismerem és tisztelem az eredetemet, és ebből a kapcsolatból erőt és bátorságot meritek.


Tidena írta:

Főpapnő - a bölcsesség, köve a Krizokolla.
'Felébresztem ösztönös képességeidet'
A krizokolla érzékennyé varázsol, harmonizálja érzelmeinket, értelem


shuriken írta:
II. A FŐPAPNŐTisztasággal csak a legnagyobb éljen;
És a legnagyobb maga a Mindenség;
Légy akár Artemisz Pán oldalán;
Olvass hát a Törvények Könyvében,
És törj át a Szűz fátylán.

Tiszta, emelkedett és hálás hatások érik az anyagot.
Jelenthet változást, átalakulást, növekedést és csökkenést, cserélődést.

Előfordulhat azonban, hogy a lelkesedés tévutakra vezeti az egyént,
megfontolt egyensúlyra - törekvés híján 'holdkórossá' válhat.

shuriken írta:
II. A FŐPAPNŐBETH.
Isten háza. Szentély. Törvény. Kabbala.
Láthatatlan egyház. Asszony. Anya.

Praxis

FIZIKAI SÍK:

Minden nap hajts végre egy rövid áldozati rituálét valakiért, akin segíteni akarsz,
egy héten keresztül.
Ez abból áll, hogy két gyertya között valami kedves tárgyadat, tettedet vagy kisebb összeget ajánlj fel érte, s azt valóban add oda valakinek, aki örül neki és rászorul.
Ha lehet, névtelenül csináld.

ASZTRÁLSÍK:

Elalvás előtt tégy fel kérdést magasabb tudatodnak valamely problémáddal kapcsolatban,
és azzal a szuggesztióval aludj el,
hogy a kérdésedre kapott álomfeleletre emlékezni akarsz reggel.
Éjjeliszekrényedre készíts papírt és ceruzát, hogy az álmot feljegyezhesd.

MENTÁLSÍK:

Zarándokolj el a benned élő Papnő hegyi szentélyébe,
ahol az mély révületbe merülve hallgatózik múltad, jelened és jövőd titkaira.
Intézz hozzá jól megszövegezett kérdést, és végtelenre állított tudattal várakozz a feleletre,
amely nem kívülről, fizikai érzékszerveiden keresztül,
hanem benső emóciókon, szimbólumokon és intuitív gondolatvillanásokon át érkezik el hozzád.

***

Mindegyik sík praxisát egy egész héten át gyakorold.
A három hét tapasztalatairól készíts beszámolót.
E praxisnaplót vezesd pontosan mind a huszonkét kártyával végzett kísérleteid alatt.

SZEPES MÁRIA:
A TAROT BÖLCSESSÉGE
- részlet -

shuriken írta:
FORDÍTOTT ÁLLÁSÚ
II. A FŐPAPNŐ
JELENTÉSEI
Fordított jelentés:
Tudatlanság.
Rövidlátás.
A megértés hiánya.
Önzés.
A felületes tudás elfogadása.
Nem megfelelő ítélőképesség.
Sekélyesség.
Csalás.
/ SZEPES MÁRIA /
KÉP: Tarot Of MarseillesFordított jelentés:
Negatív női tulajdonságok.
Egy gyenge, ingatag és passzív, másoktól függő és befolyásolható nő.
Vagy éppen ellenkezőleg:
egy uralkodó, túl szigorú, férfias és bosszúszomjas nő.
Veszedelmes, gyűlölködő női ellenség.
Áruló és hazug nő.
További jelentései:
felületesség, tudatlanság, érzéketlenség,
önzés, mesterkéltség, terméketlenség, nem uralt szeszély.
Illúzió és csalódás önmagunkban.
/ JOSEPH MACHYNKA /
KÉP: Íbisz Tarot

hangya írta:
Még a Főpapnőhöz


A Nőpápát, vagy a Főpapnőt a Főpaphoz hasonló díszes palástba öltözött, nehéz koronát viselő bölcs nőként ábrázolják. Térdén nyitott könyvet vagy tekercset tart, háta mögött fátyol vagy függöny látható. Némely Tarot kártyán két oszlop között ül.
A Főpapnő legendája - úgy tűnik - a kr.u. 12. század vége körül bukkant fel Európában és vált egyre ismertebbé, míg népszerűségének csúcsát a reformáció idején érte el. A történet szerint a német-országi Mainz város szülötte volt, majd szerelmes lett egy angolus néven tanult. Ragyogó tehetsége révén végül a pápai székig emelkedett, felvéve a VIII. János nevet. úgy hírlik, hogy IV. Leó és III. Benedek pápák között 854-t"l 856-ig sikeresen trónolt. Szerencsétlenségére várandós lett és a Colosseumhoz közel fiúgyermeket szült, de szülés közben meghalt.

Ez a furcsa mese nélkülöz minden alapot és valószínűleg félig-meddig hallomásból összetákolt istentelen mítoszokból és eretnek spekulációkból áll. A Cathar, illetve egyéb középkori szektákban - úgy tudjuk - nők is elérhették a legmagasabb pozíciókat. A Tarot sorozatban a Főpapnő a 2-es számot viseli, amely ellentétességet, relativitást, az ellentétpárok dualizmusát jelöli, ami az egyes számból, az egységből keletkezik. Szimbolizálja a pólusok egymásra gya-korolt hatását, mely a testetöltés folyamatát indítja el és az ember világában az individuális létezés, mint a körülötte lévő világtól elkülönült „én“ tapasztalatát képviseli. Ez az idő száma az időtlenséggel szemben, a teremtés a teremtővel szemben, a Hold tükrözött fénye szemben a Nap közvetlen fényével.

Ebből következően a Nőpápa az ősi idők főpapnőjének leszármazottjaként az egyesülés és a létrehozás Hold-istennőjének megtestesüléseként látható. Némely Tarot kártyán a Nőpápát az egyiptomi íziszhez, Hathor Hold-istennőhöz hasonlóan ábrázolják. Hathor volt a titkos ország - a halottak országának - kalauza, innen a neve: A Nyugat Királyn"je. Halálesetnél vagy haldoklásnál idézték meg védőszellemként.

" az élet forrását ellenőrző hatalmas női erő, aki összegyőjti magában az éltető erőket és egybetartja azokat az eloldásig. Ezért ábrázolják a mindenség alapjául szolgáló pozitív és negatív erőket szimbolizáló két oszlop között ülve, feloldva és egyesítve az ellentétes energiákat. " a passzív összekötő kapocs a fizikai és spirituális szintek között, rajta keresztül realizálható a férfi szívében a teremtő, innen neve: „a lélekben rejl" ragyogás“. Mivel a beavatás kimondatlan szavai csak az intuíció számára hallhatóak, ezért a Bolond első feladata a Papnő titkos nyelvének elsajátítása, hogy a későbbiek folyamán a bölcsesség könyvének sorait olvasni tudja. A könyv, vagy a tekercs, amit a térdén tart, annak a rejtett templomnak titkait tartal-mazza, melynek ő az őrzője.

Pszichológiai szempontból ő a szimbóluma a tudatos és a nem tudatos tudatszférák oszlopait összekötő hídnak, az álmok és víziók inspirálójának, melyek a tudatosság határokon túli folytonosságának titkát leplezik le. A mögötte függő fátyol a psziché belső világainak bejáratát takarja és lehetővé teszi, hogy egyrészt a tudatosság behatoljon, másrészt, hogy a nem tudatos erők rajta keresztül manifesztálódjanak a külvilágban. A kreatív inspiráció és az intuitív felismerés az a két er", melyek csak akkor tudnak áramlani, ha az út szabad.

Azok számára, akik felkészültek, úgy nyilvánul meg, mint a Fény Királynője, aki lágy holdsugaraival mutatja meg a rejtett ösvényt és szabadon árasztja támogatását illetve védelmét. Ebben az aspektusában ő az Isteni Inspiráció - Szófia, a bölcsesség gnosztikus istennője.

A Főpapnő úgy is tekinthető, mint a férfiban lévő női elem, az Anima egy aspektusa. Ez az őskép a férfi tudatalattijában, bár semmi esetre sem egy bizonyos nőt jelent, mégis az életben több alkalommal számos nőre vetítődik ki.

A kép negatív aspektusa akkor jelentkezik, mikor a belső női elem valósága és képessége nem felismert, vagy félreértelmezett. A bölcsesség istennője ebben az esetben átváltozik és a "végzet asszonya", Hekaté lesz, a Hold sötétségének királynője, Lilith, a démonok ura, az illúziók szülője, aki megöli hódolóit.

Javas szempontból vizsgálva a Főpapnő kártyájának asztrológiai analógiája a Nap-Hold együttállás, az újhold. Pozitív aspektusában olyan rejtett dolgokat jelöl, melyek erőt hordoznak. Jelenti az intuíciót, a böl-csességet, a belső élményeket.

Negatív aspektusában jelöli a hallucinációkat, a misztikus, megfoghatatlan elemeket. Ji King analógiája a Föld trigramja, ásványa a hegyikristály, növénye a liliom, állata a hattyú.
Alfred Douglas: A Tarot
Forrás: http://www.tarrdaniel.com

hangya írta:

_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 18. 08:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tanács:

Várjon türelmesen,engedje hogy a dolgok megtörténjenek,éberen és helyesen fog cselekedni a kellő pillanatban.Engedje hogy a belső hangja vezesse.
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tidena
Orákulum


Csatlakozott: 2009.01.12. Hétfő 9:53
Hozzászólások: 8034

HozzászólásElküldve: 2011. 08. 26. 06:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

II – A Főpapnő

Hold a Skorpió házában. 12, a hold, mint a holdtól függő tudatosság szimbóluma, a Skorpió a tudatalatti erejét képviseli. A 12-es ház a misztériumokat jelöli.

Bolygó: Hold

Életfa: A kapcsolat Kether (Korona, ászok) és Tiphareth (Szépség, hatosok és lovagok) között.

Eleme: Víz

Száma: 2, a kettősség szimbóluma (nő)

A Főpapnő képviseli a mélyebb, árnyaltabb aspektusát a női archetípusnak – a sötétség, a misztériumok, a pszichikus erő, a hold ereje, hogy az megvilágítsa a tudatalattit. A Főpapnő a csend, a passzivitás, és az erő megtartása. Csak akkor hagyhatjuk tudatalattinkat felemelkedni, akkor hallhatjuk belső hangunkat, és fedezhetjük fel spirituális erőnket, ha visszavonulunk a világtól.

A legtöbb ember soha sem érheti el az ilyen nyugalmat, mert társadalmunk támogatja tudatalattink teljes elnyomását, ami nélkül soha nem érthetjük meg magunkat. A Főpapnő a legmélyebb belső bölcsesség, a racionalitással nem kifejezhető bölcsesség. Ha így próbáljuk magyarázni, meghamisítjuk és korlátozzuk azt.

A mélyebb tudás szimbólumaként, a lap kifejezheti a sötétség érzését, ami lehet félelemérzet, de a szépség érzése is. Tudhatjuk, hogy több van bennünk, mint amit láthatunk.

Negatív aspektusban, a Főpapnő jelképezheti a passzivitást a nem megfelelő időben, valamint a gyengeséghez és az élettől való félelemhez vezet. Jelentheti, hogy valaki nagyon érzékeny, de nem képes megfogni érzéseit, vagy csak együtt él érzéseivel.

Vezérli: A vágy, hogy megtaláljuk a saját belső forrásunkat.

Fény: Eggyé válni a mindenség kezdetével, a tudatalatti bölcsesség tudatosodása, intuitív tudás, türelem

Árnyék: Ábrándozás, változó hangulat, kétségek, a valóság figyelmen kívül hagyása
_________________
"Most élsz,most vigyázz,hogy jól csináld...."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.