Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Mit főztél ma? 10
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 25, 26, 27, 28  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Jadis
Főmágus


Csatlakozott: 2005.01.23. Vasárnap 20:38
Hozzászólások: 4390
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2018. 07. 24. 08:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Jadis írta:
hangya írta:
Jadis írta:
Hangya, hogy áll a borogyinói kenyér projekt? Rég hallottunk híreket.

Smile Kedves vagy, hogy érdeklődsz!
Megállapodtam egy egyszerűsített eljárásnál, amit két-három youtube-os videóból szedtem össze. Kevésbé macerás és jobban felemelkedik. Beletörődtem, hogy az én kovászom nem olyan erős, nekem kell mellé egy negyed adag élesztő is.

Mostanában azon szórakozom, hogy a rendszeresen sütött kenyeremhez használom a borogyinói kenyérhez készített rozskovászt. Ugyanis ritkábban sütök borogyinóit, mint rendeset, és a közben etetett kovász túlnőné az edényt, meg nem is kell belőle olyan sok, és sajnálom kidobni. Very Happy

Hatalmas anyag van a youtube-on kenyérsütés témakörben, többnyire oroszok. Persze lehet, hogy van más náció is, de nekem az oroszt nyomja. Smile

A lényeg, hogy találtál olyan megoldást, ami neked bejött. Smile Ha élesztővel, akkor azzal. Wink

Mivel "a youtube sem kémkedik utánad", a korábbi kereséseid alapján dobja fel a találatokat. Szerintem korábban többször kerestél orosz bármire, így elsősorban azokat adja föl.

Laughing A FB sem kémkedik! Very Happy Valamiért a tényleg olvasott nyelveken túl még úgy döntött, spanyolul is olvasok. Picit sem zavarja, hogy egyszer sem kattintok rá. Very Happy

Ugye?! Kész szerencse, hogy ő sem. Smile

Van az úgy. Very Happy Én azon szoktam jókat mosolyogni, hogy tartózkodási hely alapján is adja, így amikor Japánban voltunk, pár nap után minden hirdetés japánul jelent meg. Mondanom se kell, hogy nem tudtak meggyőzni. Laughing Laughing Laughing
De Európán belül is működik, sőt, céges gépeknél a belső hálózat miatt még változik is a látszólagos hely, így aszerint adja a találatokat.
Szóval lehet, hogy azt hiszi, hogy spanyolul is tudsz valamilyen furcsa oknál fogva.
_________________
"Megtanítani semmit nem lehet az embernek, csak segíteni, hogy rátaláljon önmagán belül."
/Galileo Galilei/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2018. 07. 24. 10:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Smile Smile
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 26. 19:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Találtam egy zseniális lángos receptet a youtubeon. Persze, hogy orosz. Nem lángost, hanem pirogot készít belőle. Ha valaki nem ismerné: a pirog úgy van megtöltve, mint a derelye, csak nagyobb, és sós a töltelék, és vagy sütőben sütik, vagy olajban. Töltelék nélkól pont alkalmas lehet lángosnak.

Azzal kezdi, hogy apukája hozta valahonnan a receptet, de akkora szamárságnak néz ki, hogy anyukája nem volt hajlandó kipróbálni. Így maradt rá a feladat.
A tésztának az a jó tulajdonsága, hogy másnap és harmadnap is finom. Ez kell nekem lángosnak, mert ugye sem egyet, sem kettőt nem lehet sütni.
Kipróbáltam. Ilyet még nem éltem! Egy szem olajat nem ivott be. Nálam eddig minden lángos tészta felszívta az olajat. Ezért nem szoktam lángost sütni.

Receptet megtartom, megpróbálom átdolgozni teljes kiőrlésű lisztre.

Másnapi kiegészítés: nem igaz, hogy másnap is finom. Sad Viszont megtartom a receptet, mert kincset ér, hogy nem szívja be az olajat.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2280

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 27. 11:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Találtam egy zseniális lángos receptet a youtubeon. Persze, hogy orosz. Nem lángost, hanem pirogot készít belőle. Ha valaki nem ismerné: a pirog úgy van megtöltve, mint a derelye, csak nagyobb, és sós a töltelék, és vagy sütőben sütik, vagy olajban. Töltelék nélkól pont alkalmas lehet lángosnak.

Azzal kezdi, hogy apukája hozta valahonnan a receptet, de akkora szamárságnak néz ki, hogy anyukája nem volt hajlandó kipróbálni. Így maradt rá a feladat.
A tésztának az a jó tulajdonsága, hogy másnap és harmadnap is finom. Ez kell nekem lángosnak, mert ugye sem egyet, sem kettőt nem lehet sütni.
Kipróbáltam. Ilyet még nem éltem! Egy szem olajat nem ivott be. Nálam eddig minden lángos tészta felszívta az olajat. Ezért nem szoktam lángost sütni.

Receptet megtartom, megpróbálom átdolgozni teljes kiőrlésű lisztre.

Másnapi kiegészítés: nem igaz, hogy másnap is finom. Sad Viszont megtartom a receptet, mert kincset ér, hogy nem szívja be az olajat.

Hangya, szerintem te is hallottál már a "kefíres lángos"-ról, ami nem szívja magába az olajat. Szerintem mindegyik szív, nem is keveset. Lehet, hogy ez kevésbé, passz. Sosem mértem.
Viszont ennek az az előnye, hogy napokig eláll a hűtőben a nyers tészta, - le is fagyasztható - és elég csak annyit kivenni, kisütni belőle, amennyit az ember megeszik. Mivel én max egyet megeszem, és aztán hetekig nem is kívánnám.

Egyébként én anyám anno. csinált olyat, hogy a lángostésztát nem húzta ki, hanem kb szilvasgombóc méretű, alaktalan pacnikat sütött ki. Számomra az mindig kevésbé zsírosnak tűnt. Talán tudom a logikus magyarázatot is, hisz ha kisebb felületen érintkezik sütés közben a forró olajjal, akkor kevesebbet is szív fel.

Tényleg , Titusz, te szereted a lángost? Az is ehető, fokhagymával, tejföllel, sajttal...
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 27. 13:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm, utánanézek! Smile
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2280

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 27. 13:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Köszönöm, utánanézek! Smile


Hogy ne kelljen keresgélni:

Kefíres, hűtős lángos

Ebből fél adag is bőven sok... Wink
Nem azért, mert olyan rossz, azért, mert rengeteg lesz belőle. Nem tudom, hogy működne teljes kiőrlésű liszttel.
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 27. 18:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
hangya írta:
Köszönöm, utánanézek! Smile


Hogy ne kelljen keresgélni:

Kefíres, hűtős lángos

Ebből fél adag is bőven sok... Wink
Nem azért, mert olyan rossz, azért, mert rengeteg lesz belőle. Nem tudom, hogy működne teljes kiőrlésű liszttel.

Köszönöm!

A méretekhez illusztráció: tegnap 20 dkg lisztből csináltam. És háromszorra bírtam megenni. Nem a szénhidrát miatt, a lángossal kilengtem a diétából, ez tervezett volt. Nem bírtam többet enni egyszerre.

Szerzek kefirt, és kipróbálom így, ahogy le van írva.

Az állagáról: fakanállal lehet kiverni? Vagy sűrűbb?
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2280

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 28. 09:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Samantha írta:
hangya írta:
Köszönöm, utánanézek! Smile


Hogy ne kelljen keresgélni:

Kefíres, hűtős lángos

Ebből fél adag is bőven sok... Wink
Nem azért, mert olyan rossz, azért, mert rengeteg lesz belőle. Nem tudom, hogy működne teljes kiőrlésű liszttel.

Köszönöm!

A méretekhez illusztráció: tegnap 20 dkg lisztből csináltam. És háromszorra bírtam megenni. Nem a szénhidrát miatt, a lángossal kilengtem a diétából, ez tervezett volt. Nem bírtam többet enni egyszerre.

Szerzek kefirt, és kipróbálom így, ahogy le van írva.

Az állagáról: fakanállal lehet kiverni? Vagy sűrűbb?

Én gyúrni szoktam, de nem is teszem hozzá egyszerre az egész kefírt.
Van olyan oldal, ahol azt írják, hogy kefír helyett joghurt vagy tejföl is jó.
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 28. 18:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A galuska tésztához képest milyen az állaga?
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2280

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 28. 19:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
A galuska tésztához képest milyen az állaga?

Bocsánat, azt hittem, egyértelmű voltam a gyúrással.
Keményebb, mint egy galuskatészta, nem lehet fakanállal verni, gyúrni kell, olyan, mint egy kalács, vagy bukta tésztája. Addig kell gyúrni, amíg már nem tapad a kezedre. Gondolom, hogy gép is jó hozzá.
(Vagy a kenyérsütőben is ki lehet dolgozni, begyúratni vele...)
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9594
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 29. 07:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
hangya írta:
A galuska tésztához képest milyen az állaga?

Bocsánat, azt hittem, egyértelmű voltam a gyúrással.
Keményebb, mint egy galuskatészta, nem lehet fakanállal verni, gyúrni kell, olyan, mint egy kalács, vagy bukta tésztája. Addig kell gyúrni, amíg már nem tapad a kezedre. Gondolom, hogy gép is jó hozzá.
(Vagy a kenyérsütőben is ki lehet dolgozni, begyúratni vele...)

Smile Köszönöm!!
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Titusz
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2089

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 29. 09:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:


Tényleg , Titusz, te szereted a lángost? Az is ehető, fokhagymával, tejföllel, sajttal...
Annyira nagyon nem szeretem,bár azért megenni megeszem,ha úgy jön ki a dolog...Viszont utána úgy érzem magamat még órák múlva is,mint akinek összeragadt a gyomra...A puha,rostot nem tartalmazó étrendet ugyanis nemnagyon bírja a gyomrom...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2280

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 29. 10:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
Samantha írta:


Tényleg , Titusz, te szereted a lángost? Az is ehető, fokhagymával, tejföllel, sajttal...
Annyira nagyon nem szeretem,bár azért megenni megeszem,ha úgy jön ki a dolog...Viszont utána úgy érzem magamat még órák múlva is,mint akinek összeragadt a gyomra...A puha,rostot nem tartalmazó étrendet ugyanis nemnagyon bírja a gyomrom...

Nem mintha a sajtos szendvicsben olyan sok rost lenne...na mindegy, nem érdekes.

Egyébként én úgy szoktam enni a lángost, hogy a sajt meg a tejföl mellett teszek rá salátát, hagymát, paradicsomot, uborkát, pár szem kukoricát...
Finom, és mindjárt meg van dobva egy kicsit a rost-tartalma is. És ha mondjuk kenyérlángosként készíti el az ember, - csak a tejföllel, sajttal megsütve, s utána teszi rá a zöldségeket - akkor olajat sem szív magába.
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2089

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 29. 11:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:

Nem mintha a sajtos szendvicsben olyan sok rost lenne...na mindegy, nem érdekes.

Egyébként én úgy szoktam enni a lángost, hogy a sajt meg a tejföl mellett teszek rá salátát, hagymát, paradicsomot, uborkát, pár szem kukoricát...
Finom, és mindjárt meg van dobva egy kicsit a rost-tartalma is. És ha mondjuk kenyérlángosként készíti el az ember, - csak a tejföllel, sajttal megsütve, s utána teszi rá a zöldségeket - akkor olajat sem szív magába.
Na nem mintha a sajtos szendvicstöl ne fájna sokszor a hasam...Attól is szokott...Viszont én csak olyankor szoktam kenyérlángost enni meg sajtos kenyeret,amikor NINCS IDŐM VAGY MÓDOM kiadós,nyugodt,hosszan tartó étkezésre...Amennyiben pl.a kenyérlángost felruháznám olyasféle kiegészítőkkel,amilyeneket említettél most, akkor nem lehetne a lángost gyorsan,sebtében befalni...Ha meg hosszú időt kéne rá szakítani,akkormeg már mindegy volna az, ha rendes, megszokott, burgonyás ételt ennék,vagy nem így van? Na mindegy...Most lépnem kell mára...Szia.
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Mágus 2.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 2280

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 29. 12:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
Samantha írta:

Nem mintha a sajtos szendvicsben olyan sok rost lenne...na mindegy, nem érdekes.

Egyébként én úgy szoktam enni a lángost, hogy a sajt meg a tejföl mellett teszek rá salátát, hagymát, paradicsomot, uborkát, pár szem kukoricát...
Finom, és mindjárt meg van dobva egy kicsit a rost-tartalma is. És ha mondjuk kenyérlángosként készíti el az ember, - csak a tejföllel, sajttal megsütve, s utána teszi rá a zöldségeket - akkor olajat sem szív magába.
Na nem mintha a sajtos szendvicstöl ne fájna sokszor a hasam...Attól is szokott...Viszont én csak olyankor szoktam kenyérlángost enni meg sajtos kenyeret,amikor NINCS IDŐM VAGY MÓDOM kiadós,nyugodt,hosszan tartó étkezésre...Amennyiben pl.a kenyérlángost felruháznám olyasféle kiegészítőkkel,amilyeneket említettél most, akkor nem lehetne a lángost gyorsan,sebtében befalni...Ha meg hosszú időt kéne rá szakítani,akkormeg már mindegy volna az, ha rendes, megszokott, burgonyás ételt ennék,vagy nem így van? Na mindegy...Most lépnem kell mára...Szia.

scratch Amúgy sem lenne szabad - nem tesz jót az ember gyomrának, emésztésének - SEMMIT SEM gyorsan sebtében befalni...

Ehelyett én így aztán azt a hibát szoktam elkövetni, hogy inkább nem eszek, ha nem érek rá... scratch
Tudom, ez sem jobb...
Szia! wave

Még egy variáció: Ha elkészítik neked - legyen az bármi - akkor neked csak enned kell. Wink (Csak viccelek!!! Smile )
_________________
A könyvek mindig csodás birodalmat jelentettek számomra - fehér oldalak, fekete tinta...új világok és új barátok vártak. Amikor először ütök fel egy kötetet, izgatottá tesz a várakozás, hogy vajon hová jutok majd el, és kikkel találkozom benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 25, 26, 27, 28  Következő
26 / 28 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.