Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
HarmoNet Neofita
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 11:10 Hozzászólás témája: Öreg lelkek (cikk) |
|
|
Az "öreg lelkekről" rengeteget hallunk, néha indigónak, kristálynak, meg mifenének bélyegzik őket. Pedig mindig is születtek közénk és születnek ma is olyan lámpás lelkű gyermekek, akiktől nagyon sokat tanulhatunk. (Vagy tán minden gyermek ilyen, csak bennünk van néha kevés alázat hozzá, hogy meglássuk?)
Benned - bennem - bennünk is ilyesforma öreg lélek lakik - ez a fórum arról hírhedt, hogy csupa ilyen üt itt tanyát tehát itt az ideje annak, hogy ezt a kérdést is kivesézzük!
Gyertek!
Addig is olvasd a cikket!
A hozzászólás legutóbb HarmoNet által 2007. 01. 29. 11:14-kor lett szerkesztve, összesen 2 alkalommal. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mállottviksz néne Mágus 3.kör

Csatlakozott: 2006.02.10. Péntek 4:27 Hozzászólások: 1617 Tartózkodási hely: Lusta Dög - Kostető hegység
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 11:45 Hozzászólás témája: |
|
|
szóval öreg lélek ....
mint a Duna... _________________ "...rengeteg tapasztalatunk van a tapasztalatlanságban - és ez az, ami mindig számít!"
http://utcamacska.blog.hu/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Panyuka Orákulum

Csatlakozott: 2004.04.19. Hétfő 9:11 Hozzászólások: 6592 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 12:54 Hozzászólás témája: Re: Öreg lelkek (cikk) |
|
|
harmonet írta: | Az "öreg lelkekről" rengeteget hallunk, néha indigónak, kristálynak, meg mifenének bélyegzik őket. Pedig mindig is születtek közénk és születnek ma is olyan lámpás lelkű gyermekek, akiktől nagyon sokat tanulhatunk. (Vagy tán minden gyermek ilyen, csak bennünk van néha kevés alázat hozzá, hogy meglássuk?)
Benned - bennem - bennünk is ilyesforma öreg lélek lakik - ez a fórum arról hírhedt, hogy csupa ilyen üt itt tanyát tehát itt az ideje annak, hogy ezt a kérdést is kivesézzük!
Gyertek!
Addig is olvasd a cikket! |
Hát nem is tudom..... Nekem két éve Kirana azt mondta, hogy én fiatal lélek vagyok....ma sem tudom, hogy ez mit jelent.... Mert nyilván nem a cikkben leírtak ellenkezője....  _________________ "A boldogság nem a dolgokban, hanem hajlamunkban rejlik..."
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorotthy Mágus 3.kör

Csatlakozott: 2006.07.04. Kedd 10:42 Hozzászólások: 1227 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 13:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Állítólag minden lélek egy időben teremtetett, és nincsenek "új belépők".
Vannak viszont, akik a "teljességet" elérve azt választják, h újra kezdik a az utazást a fejlődés spirálján. Őket hívhatjuk fiatal léleknek. Tehát abszolút értelemben nincsenek öreg v fiatal lelkek, csak a saját választásuk alapján a fejlődésben valahol tartó lelkek vannak...
Hüm. _________________ "Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Panyuka Orákulum

Csatlakozott: 2004.04.19. Hétfő 9:11 Hozzászólások: 6592 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 13:43 Hozzászólás témája: |
|
|
dorotthy írta: | Állítólag minden lélek egy időben teremtetett, és nincsenek "új belépők".
Vannak viszont, akik a "teljességet" elérve azt választják, h újra kezdik a az utazást a fejlődés spirálján. Őket hívhatjuk fiatal léleknek. Tehát abszolút értelemben nincsenek öreg v fiatal lelkek, csak a saját választásuk alapján a fejlődésben valahol tartó lelkek vannak...
Hüm. |
HÚHA! Mindenesetre köszönöm, Dorotthy!Az első mondatod egészen elképesztő gondolatoka keltett bennem. Egek! Nincsenek "új belépők"? Minden eleve elrendeltetett?  _________________ "A boldogság nem a dolgokban, hanem hajlamunkban rejlik..."
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorotthy Mágus 3.kör

Csatlakozott: 2006.07.04. Kedd 10:42 Hozzászólások: 1227 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 14:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Panyuka írta: | dorotthy írta: | Állítólag minden lélek egy időben teremtetett, és nincsenek "új belépők".
Hüm. |
HÚHA! Mindenesetre köszönöm, Dorotthy!Az első mondatod egészen elképesztő gondolatoka keltett bennem. Egek! Nincsenek "új belépők"? Minden eleve elrendeltetett?  |
Jahj, nem hiszem, Panyuci, félreértettél. Semmi nincs elrendelve sehová - legalábbis Isten így tudná megélni azt, amiért megteremtett bennünket, miszerint, h megismerje saját magát is jobban a mi megnyilvánulásaink által. (Talán ezért a szabad akarat, ami ehhez a játékhoz abszolút megadatott és érezheted is, ha bevillan saját teremtő erőd fénye pár pillanatra.) Adott az alap, a rendszer, amiben mindenki úgy keresi a helyét, ahogy akarja - vagy nem. Kérdés, h ki mit választ, ki hogyan szeretné megtapasztalni önmagát, és önmagában az Istent, az isteni teremtőt. Merthogy az ő képére teremtettünk, így mi is képesek vagyunk teremteni, legyen az egy finom börgés sütemény, valami fennkölt, vagy valami brutális... A lényeg, h az élet választások sorozata. Választás, h mit gondolsz, mit cselekszel és mit teremtesz. Választás, hogy Ki Az, Aki Lenni Akarasz. A mi választásaink. Persze, kivéve, ha nem, mert azt választjuk, h nem választunk... Persze akkor is választunk.... Hmmm.
Tudod, most olvasom a beszélgetések Istennelt és ihletett gondolataim támadnak... Javaslom neked is! Elképesztő könyvek, én a harmadikból csemegézek manapság. Kitágítják a világot, öntudatot adnak, összefüggéseket láttatnak... miszerint minden Egy és Állandó, miközben mégis különböző kisebb formákban teremti folytonosan újra önmagát....
De ne offoljunk!  _________________ "Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mállottviksz néne Mágus 3.kör

Csatlakozott: 2006.02.10. Péntek 4:27 Hozzászólások: 1617 Tartózkodási hely: Lusta Dög - Kostető hegység
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 16:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Most akkor hogy is van pontosan ezzel az öreg lélek dologgal szerinted? és miért kezdi újra, ha valaki már kilépett a Nirvánába? Vagy ha nem kezdi újra, akkor meg hogyhogy nincs új belépő? Vagy ha van új belépő, akkor tágul-e a világegyetem?
Nem értem az egészet .. _________________ "...rengeteg tapasztalatunk van a tapasztalatlanságban - és ez az, ami mindig számít!"
http://utcamacska.blog.hu/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
julya Mágus 3.kör

Csatlakozott: 2006.12.07. Csütörtök 20:15 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: tiszavasvári
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 17:11 Hozzászólás témája: |
|
|
dorotthy írta: | Panyuka írta: | dorotthy írta: | Állítólag minden lélek egy időben teremtetett, és nincsenek "új belépők".
Hüm. |
HÚHA! Mindenesetre köszönöm, Dorotthy!Az első mondatod egészen elképesztő gondolatoka keltett bennem. Egek! Nincsenek "új belépők"? Minden eleve elrendeltetett?  |
Jahj, nem hiszem, Panyuci, félreértettél. Semmi nincs elrendelve sehová - legalábbis Isten így tudná megélni azt, amiért megteremtett bennünket, miszerint, h megismerje saját magát is jobban a mi megnyilvánulásaink által. (Talán ezért a szabad akarat, ami ehhez a játékhoz abszolút megadatott és érezheted is, ha bevillan saját teremtő erőd fénye pár pillanatra.) Adott az alap, a rendszer, amiben mindenki úgy keresi a helyét, ahogy akarja - vagy nem. Kérdés, h ki mit választ, ki hogyan szeretné megtapasztalni önmagát, és önmagában az Istent, az isteni teremtőt. Merthogy az ő képére teremtettünk, így mi is képesek vagyunk teremteni, legyen az egy finom börgés sütemény, valami fennkölt, vagy valami brutális... A lényeg, h az élet választások sorozata. Választás, h mit gondolsz, mit cselekszel és mit teremtesz. Választás, hogy Ki Az, Aki Lenni Akarasz. A mi választásaink. Persze, kivéve, ha nem, mert azt választjuk, h nem választunk... Persze akkor is választunk.... Hmmm.
Tudod, most olvasom a beszélgetések Istennelt és ihletett gondolataim támadnak... Javaslom neked is! Elképesztő könyvek, én a harmadikból csemegézek manapság. Kitágítják a világot, öntudatot adnak, összefüggéseket láttatnak... miszerint minden Egy és Állandó, miközben mégis különböző kisebb formákban teremti folytonosan újra önmagát....
De ne offoljunk!  |
a beszélgetések Istennel c.könyvet én is olvastam és valóban nagyon jó.köszönöm hogy eszembe jutattad meg keresem és felelevenitem az olvasottakat. _________________ A végtelenbe és tovább!.... |
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorotthy Mágus 3.kör

|
Elküldve: 2007. 01. 29. 17:23 Hozzászólás témája: |
|
|
Imádlak, néne!
Tök jó lenne érteni mindent... de valahogy úgy érzem, h tudatosan kicsi vagyok ahhoz, h megértsem a dolgokat.
Tudattalanul, pedig viszont mintha érteném, vagyis inkább érezném... helyesebben mintha rémlene valami... Nem kell itt semmit megtanulnunk, ha minden igaz, tudtunk mindent, csak elfelejtettük - és elég rá emlékezni.
Néne, nem vagyok róla meggyőződve, h tökéletesen át tudom adni azt, amit olvastam, és oly nagy hatással volt rám, és picit felnyitotta a szememet... A forrás alapvetően Neil Welsch Beszélgetések Istennel c. könyve, abból is a harmadik könyv.
Isten szerint ahhoz, h megértsük az összefüggéseket, meg kell értenünk az isteni kettősséget. Ha úgy tetszik az Isteni Kettősséget. Eszerint ugyebár Minden Egy. Isten és az ő teremtményei, a világegyetem, a galaxisok, stb., minden egy Egészet alkot. Ez az egy mégis sok külön részre oszlik - különböző "fejlettségi szinten" lévő létezési formákra.
Isten célja a teremtéssel az volt, hogy megtapasztalja magát a lehető legteljesebb formában, a legsokoldalúbb módon, emberi fogalamaink szerint jó és rossz szempontokból is - tehát az Egészet egészen.
A teremtés és minden létezés alapvető célja pedig a fejlődés - különben nem lenne értelme. A lelkek tehát a fejlődés útján haladnak, mindaddig, amíg el nem érik a... jó, nevezzük így, bár "hit" kérdése, ki mit teremt magának "odaátra", .. tehát a Nirvánát. Ez nem jelenti azt, hogy vége lenne bárminek is, hiszen a létezés lényege, h nem szűnik meg: folyamatosan zajlik, alulról felfelé intenzíven mozog - miközben mégis állandó és örök egyensúlyban van. (Hümm.. Isteni Kettősség. )
Tehát, ha egy lélek eljutott minden csúcsára, még akkor is rengeteg választása van... vállalhatja azt, h a szellemi világban vagy testet öltve segíti társait a fejlődés útján. Vagy hogy lebeg az isteni szeretetben (mivel a létezés folyamatos fejlődés, ezt hosszú távon nem egyszerű csinálni - állítólag..). Vagy vállalhatja azt, h beleugrik mégegyszer. Isten örömére, dicséretére, nevezzük, haogy jól esik, vállalja azt, hogy újra végigjárja a fejlődés rögös útját, segítve Istent, h ezáltal - általa - még teljesebben megtapasztalhassa önmagát.
Huh...
Szóval abszolút értelemben véve nincsenek öreg lelkek, hiszen minden megteremtetett annak idején, a rendszer "bebootolt", az "élet zajlik."
Ha viszont más szempontból tekintünk a dolgokra, újabb és újabb lelkek jönnek a földre különböző "fejlettségi szinten". Újabb és újabb lelkek, akik az Egy Egész részei... vagyis abszolút értelemben Egyet alkotnak. Mert "minden Egy".
De tényleg ajánlom a könyvet magam helyett........  _________________ "Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Kirana Orákulum

Csatlakozott: 2003.11.19. Szerda 8:16 Hozzászólások: 6051 Tartózkodási hely: Közép-kelet világegyetem
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 18:18 Hozzászólás témája: Re: Öreg lelkek (cikk) |
|
|
Panyuka írta: | harmonet írta: | Az "öreg lelkekről" rengeteget hallunk, néha indigónak, kristálynak, meg mifenének bélyegzik őket. Pedig mindig is születtek közénk és születnek ma is olyan lámpás lelkű gyermekek, akiktől nagyon sokat tanulhatunk. (Vagy tán minden gyermek ilyen, csak bennünk van néha kevés alázat hozzá, hogy meglássuk?)
Gyertek!
Addig is olvasd a cikket! |
Hát nem is tudom..... Nekem két éve Kirana azt mondta, hogy én fiatal lélek vagyok....ma sem tudom, hogy ez mit jelent.... Mert nyilván nem a cikkben leírtak ellenkezője....  |
Panyuka ez kedves!
Valóban, és most is azt mondom, hogy fiatal lélek vagy.
...olyan csodálattal, szeretettel nyíltsággal, naívitással tudsz rácsodálkozni a világra ezért mondtam.
Nem szeretek hosszan írni, ezért csak röviden....azért vagyunk itt a Földön, hogy megéljük emberi életünket, sírjunk, nevessünk, szeressünk, gyűlöljünk, érezzünk.
Nem szabad és nem kell mindent túl misztifikálni, mindenki önmagáért, tetteiért felelős akár öreg akár fiatal lélek, találjuk meg miért érkeztünk azt járjuk végig.
Minden ember egyéniség, így a lelkünk is az...
Az ezoterikus út sok útvesztőt tartogat, ha nem a kellő iránytű van nállad. _________________ "Azt kérded, ki őrzi a szelet? Azt kérded mi a szent."
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Panyuka Orákulum

|
Elküldve: 2007. 01. 29. 19:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Na, lányok, jól beleszaladtunk a témába! Én meg azt hittem, hogy kb. azt jelenti, hogy hanyadszorra "járjuk meg" a Földet.....  _________________ "A boldogság nem a dolgokban, hanem hajlamunkban rejlik..."
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Kirana Orákulum

Csatlakozott: 2003.11.19. Szerda 8:16 Hozzászólások: 6051 Tartózkodási hely: Közép-kelet világegyetem
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 19:46 Hozzászólás témája: |
|
|
Panyuka írta: | Na, lányok, jól beleszaladtunk a témába! Én meg azt hittem, hogy kb. azt jelenti, hogy hanyadszorra "járjuk meg" a Földet.....  |
Igen, kb. azt jelenti...tehát Te még keveset jártál itt az én meglátásom szerint  _________________ "Azt kérded, ki őrzi a szelet? Azt kérded mi a szent."
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorotthy Mágus 3.kör

|
Elküldve: 2007. 01. 29. 19:52 Hozzászólás témája: Re: Öreg lelkek (cikk) |
|
|
Kirana írta: | ....azért vagyunk itt a Földön, hogy megéljük emberi életünket, sírjunk, nevessünk, szeressünk, gyűlöljünk, érezzünk.
Nem szabad és nem kell mindent túl misztifikálni, mindenki önmagáért, tetteiért felelős akár öreg akár fiatal lélek, találjuk meg miért érkeztünk azt járjuk végig.
|
Igen, igen, igen!!! Ezt olyan jól esett olvasni... Köszönet érte, Kira!
Állítólag, ha mindenre rá tudunk csodálkozni (ahogy te is írtad Panyukának/ról), szeretettel nézni, és örömünket lelni benne, az a lehető legtökéletesebb "imádság"... már ha létezik olyan, h "tökéletes"...  _________________ "Beszélek hozzád, ha meghallasz. Eljövök hozzád, ha meghívsz. És akkor megmutatom, hogy mindig is ott voltam." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
hangya hangya

Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51 Hozzászólások: 9598 Tartózkodási hely: itt vagyok
|
Elküldve: 2007. 01. 29. 19:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Panyuka írta: | Na, lányok, jól beleszaladtunk a témába! Én meg azt hittem, hogy kb. azt jelenti, hogy hanyadszorra "járjuk meg" a Földet.....  |
Azt hiszem, hogy nem érdem és nem vétek, hogy eddig mennyi tapasztalatot gyűjtöttünk össze. Legalábbis annak az embernek nem érdeme vagy vétke, akivé most éppen születtünk.
Csak beugrott kiskaján: lehet, hogy a lelkek szintjén vannak "lustábbak" és "szorgalmasabbak"? Ha együtt indultunk, akkor egyesek miért tapasztaltak többet? _________________ Tudom, hogy hiszem. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Kirana Orákulum

|
Elküldve: 2007. 01. 29. 20:02 Hozzászólás témája: Re: Öreg lelkek (cikk) |
|
|
dorotthy írta: | Kirana írta: | ....azért vagyunk itt a Földön, hogy megéljük emberi életünket, sírjunk, nevessünk, szeressünk, gyűlöljünk, érezzünk.
|
Igen, igen, igen!!! Ezt olyan jól esett olvasni... Köszönet érte, Kira!
Állítólag, ha mindenre rá tudunk csodálkozni (ahogy te is írtad Panyukának/ról), szeretettel nézni, és örömünket lelni benne, az a lehető legtökéletesebb "imádság"... már ha létezik olyan, h "tökéletes"...  |
"Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem."
Salvador Dali
ez az idézet jutott most az eszembe
így igaz... minden amit teszünk egy következő útunk kezdete és egyben a vége. Kereszteződések vannak ahol leteszünk dolgokat és felveszünk újakat...ugyan ez történik embertársainkal is, az útkereszteződésnél elbúcsúzunk és megköszönjük mind azt amit kaptunk. Ettől tanul edződik a lélek. _________________ "Azt kérded, ki őrzi a szelet? Azt kérded mi a szent."
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|