Karácsony és kutyák?


Karácsony és kutyák?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-03

Kutyásként a Karácsony közeledte egy kicsit más: amellett, hogy legtöbben kedvenceinkről is megemlékezünk a szeretet ünnepén, talán egy kicsit nagyobb figyelmet szentelünk az állatvédő szervezetek gondozásában lévő, otthontalan ebeknek is, mert ebben az időszakban felerősödik az az igényünk, hogy körülöttünk és a világban is legyen rend. 

Az állatvédő szervezetek, köztük a fajtamentő tevékenységet végző önkéntes szerveződések is elérték a teljesítőképességük határát. Csökkenő adakozási kedv (amely persze szorosan összefügg a szabadon felhasználható jövedelem csökkenésével is, de a bizonytalan jövőkép sem kedvez sajnos a jótékonykodásnak) és a működés alapját jelentő 1%-os adóbevétel várható csökkenése mellett megnövekedett mentendő kutyalétszámmal kellene megküzdeniük úgy, hogy közben az állatorvosi, élelmezési és egyéb költségek jelentősen emelkedtek. Nem könnyíti a helyzetet az sem, hogy az örökbefogadási kedv is mérséklődött, így sokszor még a fiatal, fajtatiszta kutyák számára is hosszú folyamat megtalálni a tökéletes gazdát.

Minden szervezet igyekszik a maga módján forrásokat felkutatni, illetve a mentési stratégiáját a megváltozott körülményekhez igazítani. Vannak, akik a valós mentés feladására kényszerülnek, s információs szolgáltatásként végzik tovább a tevékenységüket, s vannak olyanok, akiknél a meglévő vállalások miatt a racionalizálással nem csökkenthető fix költségek előteremtésére igyekeznek minden lehetséges megoldást fellelni.


A kutyások világa még mindig egy összetartó társadalmat jelent. Ha már anyagilag nem is tudják támogatni egymást, megtalálják a lehetőségeket. Mindenki jó valamiben. És ha ez éppenséggel kézzel készített termékeket jelent, akkor ez is lehet támogatói segítség egy állatvédő szervezetnek. Hogyan?

Kellenek hozzá ügyes kezű, csodálatos tárgyakat készítő támogatók. Ezeket a tárgyakat árverésre bocsájtják és a bevétel teljes egészében a kutyák ellátásához szükséges kiadásokra fordítódik.

Talán lassan-lassan eljön az idő, amikor egyértelmű alternatívát jelenthetnek az ilyen jellegű kezdeményezések, s nem csak az állatbarátok, hanem azok, akik egyedi, kézzel készült ajándékokban gondolkodnak, azok is be-benéznének ezekre a jellemzően online futó aukciókra, így olyanoktól is érkezhet segítség, akik év közben ebben a szegmensben meg sem jelennek. De ki ne szeretne azzal a tudattal átadni egy ajándékot, hogy a megvásárlásával mindenki jól járt: az ajándékozott, az ajándékozó és a támogatott szervezet védencei is.

Kérjük, hogy ha szeretne jót tenni és egyedi ajándékokhoz jutni, akkor támogassa a Futrinka Egyesületet, akik a német dogok, a magyar vizslák és a tacskók hivatalos magyarországi fajtamentői.


http://kezmuvesvasar.blogspot.com/

A tárgyakra licitálini itt lehet >>

Forrás: Futrinka Egyesület

Kép: photostock / FreeDigitalPhotos.net
Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1596 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Karácsonyi készülődés Barbadoson. A karibi szigeten pálmák és trópusi virágok között jön el a Szenteste.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x