Pénz, pénz, pénz …vagy?? A belső mozgatórugónk alaptörvényei...
Címlap / Karrier / Pénz, pénz, pénz …vagy?? A belső mozgatórugónk alaptörvényei

Pénz, pénz, pénz …vagy?? A belső mozgatórugónk alaptörvényei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A pénz nem minden? Hiszen minden pénzért kapható. Az egészségünk még évtizedek alatt befizetett tetemes összeg mellett sem lehet garantált a közkórházakban. Az ételt, az italt, a meleget, a hideget, a ruhát, a szellemi táplálékot, mind-mind pénzért kapjuk. A pénz erejére nagyon is rá vagyunk utalva.  

Elegendő motiváció a pénz?

Mégis minden jel arra mutat: a pénz nem elegendő motiváció! Megkérdeztem egyszer egy nagyobb csapatnyi vezetőt. Az volt bennük a közös, hogy értékesítési csapatokat vezettek. Ki fémipari terméket, ki tejet, ki biztosításokat adott el – ebben nem volt közös pont, csak abban, hogy eladással foglalkozó sikeremberek voltak. A válasz a fenti kérdésre azonban kivétel nélkül – mondom egyetlen ember nem volt, aki mást állított volna! – az volt: NEM!
 

A pénzen túl – mit szeretnél?

A pénz nem motivál annyira, hogy az elegendő teljesítményre sarkalljon. Mindegyik vezető egy tréningen vett részt, ahol a sikeresebb csapat motiválásról tanultak. Olyan emberekről van szó, akik jutalomként jöhettek ide, erre a tréningre – el tudod képzelni, mennyi mondjuk évi ötmilliárd Forint? Ha magad elé pakolnád húszezresekben, akkor is teli lenne az asztalod! Na! Adva van egy ember, aki évi ötmilliárdot tud termelni a cégnek a csapatával. Ennek egy része az ő jutaléka. Tudhatod, hogy elég jól keres. Ott ült velem szemben, és azt mondta: Nem elég motiváció a pénz – és eljött tanulni, mert jó motivációs pontokat keresett.A mozgatórugód - Mi visz előre?

Amikor ezek az értékesítési igazgatók azt akarják tudni, mi az, ami előre visz, azt mondják: -„Ismerem az ösvényt, ami eddig elhozott. Tudom, hogy képes vagyok arra, hogy elérjek célokat, de nem elég a pénz, már biztosan tudom. Valami több kell, valami más. Amit akkor is csinálnék, ha nem fizetnének érte egy fillért sem, amit azért teszek, mert meg akarom tenni.” – Amikor velük szemben ültem, engem figyeltek, arra gondoltam: lehet, hogy itt ülnek olyan pénzemberek, akik míg én itt dumálok, hatszor-százszor, ezerszer annyit keresnek, mint én. Mit taníthatok én ezeknek? Mi az, amit tudok, és amit ők nem? És mit tanulhatok tőlük, cserébe’? Ekkor jöttem rá: amit én tudok, nem más, mint az, hogyan kell az emberekben megpillantani a jót. Hogyan kell őket jól megdicsérni ahhoz, hogy a tevékenységüket folytassák, vagy még inkább akarjanak küzdeni. Ezt keresik – én pedig tőlük a pénzre koncentrált, szorosan tervezett idő és munka beosztást tanulhatom.

HarmoNet tipp: Te milyen típus vagy a munkahelyi csapatban? >>


Mi motivál? Magam sem tudom!

Egy nappal később – ezért volt őrületes a kontraszt! – egy nagyáruházlánc embereivel ültem szemben. A raktárostól az árurakodón át a pénztárosokig és a boltvezetőkig mindenki ott volt. Mivel mélyen megérintett az előző nap, így rákérdeztem az emberektől: mi mozgatja őket? A válasz szinte kivétel nélkül ez volt: Pénz! Pénz, hiszen abból van a legnagyobb hiány. Kézenfekvő volna a gondolat, hogy azok az emberek, akik alacsony beosztásban, alacsony fizetésért szinte küzdenek a megélhetésért, azok számára a pénz a legnagyobb dolog, a legjobb húzóerő, míg azoknak, akik megteremtették maguknak az anyagi bőséget, már magasabb szintű igényeik vannak. A valóság azonban nem ez. Fordítsunk egyet ezen: mi van akkor, ha azok, akik nem a pénzt, hanem egy nagyobb célt tűznek ki maguk elé, melyért ugyan jár pénz, de nem ez az elsődleges, sokkal sikeresebbek, mint azok, akik csak a pénzért hajtanak? Az egyéni beszélgetések során kiderült, hogy a belső hajtóerő, a valódi érdeklődés, a sorsukért való felelősségvállalás szinte minden emberből hiányzott, míg a vezetők esetében voltak olyan kisebb – akár pénz nélkül is elérhető! – egyéni célok, melyekért lehetett, érdemes volt élni.Aki jól rugózik, magasra tud ugrani!

Ha választhatnál, hogy egy homokgödörből, vagy egy trambulinról ugorj-e egyet ahhoz, hogy magasabb céljaidat elérd, vajon melyiket választanád? Mégis mindig akad, aki vágyódva nézi a trambulint és szorgosan a homokgödörbe áll. Miért? Mert félelmei megakadályozzák őt abban, hogy fel merjen ugorni. Gyakori, hogy ők gyűlölködnek azokra, akik képesek a trambulinon ugrálni. A gyűlölködésre szánt energia akár a gödörből való kimászásra is fordulhatna. A valódi motiváció megtalálása éppen ez az erő lehet – ami kihúz a gödörből. S ez általában nem a pénz, vagy csak rövid ideig tud az lenni. Ez szinte mindig valamilyen ÜGY, eszme, vagy ötlet, amit nem adsz fel.

HarmoNet tipp: Külföldi munkavállalás válságidőben - Álomország, és ami mögötte van >>


Segítség – meg akarom találni!

A motivációnk megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Sőt –a legtöbb ember számára még az is gondot okoz, hogy eljusson odáig, hogy szüksége van arra, hogy megtalálja. Aki eljutott odáig, hogy valamilyen célt szeretne találni, amitől nem csak pénze lesz, de boldogabb és elégedettebb is lesz, akkor számukra jó a hír: ebben nagyon sokat segíthet a grafológia, az önismeret talán legjobb tükre. Kézírásunkban nagyon sok válasz ott rejtőzik, s ma jól kérdezzük, a választ is megadja majd.


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11822 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x