Tizenegy tipikus nõi karrier-hiba
Címlap / Karrier / Tizenegy tipikus nõi karrier-hiba

Tizenegy tipikus nõi karrier-hiba

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mindazok a klasszikus hibák, amit a nõk elkövetnek, mikor megpróbálják eladni magukat a munkaerõpiacon.  

1. Túl magas mércét állít fel magának

Sok nõ nem hiszi el, hogy elég jó egy adott feladatra. Ez elsõsorban annak a következménye, hogy túl nagy elvárásokat támaszt saját magával szemben. Sokan, miközben igazi menedzseri teljesítményeket végeznek el, nem tartják magukat igazi üzletasszonyoknak.

2. Nem kér segítséget az álláskereséshez

Sokkal jobban járnak azok, akik minden követ megmozgatnak, mikor állást próbálnak találni. A visszahúzódás és a passzivitás nem megfelelõ magatartás akkor, mikor a karrierben bekövetkezett krízist kell orvosolni. Azok gondolkoznak jól, akik mindenkitõl segítséget kérnek, akit csak elérnek, és nem azzal foglalkoznak, mit gondol most róluk a környezetük.

3. Nem hangsúlyozza ki képességeit és tapasztalatait

A nõk hajlamosak arra mind szóban, mind az önéletrajzukban vagy a kísérõlevélben, hogy ne térjenek ki korábbi teljesítményükre. Fel kell sorolni bizonyos helyzetekben minden képességet és tudást. Érdemes újraolvasni cv-nket, és belegondolni, valóban minden tudásunkat kiemeltük-e benne, vagy pedig csak az eddig betöltött pozíciókra, és iskolai végzettségekre szorítkozik-e az önéletrajzunk.

4. ’Sose csináltam’ helyett: ’Meg fogom tanulni’

A nõk számára természetesebb dolog szolídan fogalmazni. Ha egy általa még el nem sajátított készségre kérdeznek rá, egy férfi inkább azt mondja: ’meg fogom tanulni’, vagy ’meg akarom tanulni’, egy nõ pedig azt: ’még nem tudom’. Nyilvánvaló, melyik hatásosabb egy feladatra való alkalmasság eldöntése esetén.

5. Anyának lenni nem munka

A közvélekedés szerint aki otthon van, az nem dolgozik. Sokan, akik például egy ideig anyaként otthon maradnak, úgy érzik, ezalatt semmit nem csináltak, és képességeik elértéktelenedtek. Pedig sok mindent gyakorol az, aki mint családanya tölt el pár évet: bizonyos feladatok felfoghatók projektmenedzsmentnek, de akár konfliktuskezelési, vagy képzési projektnek is.

6. Várni a hívásra

Jellemzõbb a nõkre, hogy nem veszik fel a telefont, hanem hisznek abban, hogy bizonyára fel fogják hívni õket. Amikor azt mondják nekünk: ’Majd mi keressük’, az nem azt jelenti, hogy keresni is fognak. Érdemes utánajárni a lezáratlan ügyeknek, és várakozás helyett elkezdeni menedzselni saját karrierjüket.

Az iVillage internetes újság cikkírója összegyüjtötte mindazokat a klasszikus hibákat, amit a nõk elkövetnek, mikor megpróbálják eladni magukat a munkaerõpiacon.
Nõi karrier

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2808 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x