Párolt halfilé, paprika salsával
Címlap / Nasira / Párolt halfilé, paprika salsával

Párolt halfilé, paprika salsával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Könnyű, ízletes halétel. Tálalhatjuk előételnek, vagy akár főételnek is, de akkor adjunk hozzá pirítóst, vagy salátát. Készíthetjük más halfiléből is, nagyon finom lazacból, vagy afrikai harcsából is. A salsát elkészíthetjük előző nap is, jót tesz neki a pihenés.  

Elkészítési idő: 35-40 perc

1 kg pontyfilé
só, (citrom) bors

Paprika salsa:

1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
1 kisebb chili
2-3 kisebb paradicsom
1 fej kisebb fehér vagy póréhagyma
2-3 evőkanál (zöld) citromlé
8-9 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál petrezselyem zöldje
só, bors

1.Először a salsát készítsük el. A paprikák magházát vágjuk ki, és aprítsuk fel kis kockákra. Locsoljuk meg a citromlé és olívaolaj keverékével. Vágjuk a hagymát apróra, keverjük a petrezselyem zöldjével a dresszinghez. A paradicsomokat is kockázzuk fel, aki nem szereti a héját, az előtte az távolítsa el. Keverjük ezt is az alaphoz, majd lefóliázva, tegyük hideg helyre.

2.A halat vágjuk két ujjnyi darabokra, sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsünk vizet egy olyan edénybe, amire tudunk tenni pároló kosarat, vagy szűrőt. Ha felforrt a víz, a halakat egy sütőpapírral együtt, tegyük a pároló betétbe.

3. Gyöngyöző, forrásban levő víz felett pároljuk 6-7 percet. Ha a hús kifehéredett, és megnyomva rugalmas, kész is. A papír segítségével emeljük ki a halat, és csepegtessük le.

4. Még melegen tegyük egy tányérra, és a tetejét kenjük be a salsával, így beissza, míg kihűl.

Jó étvágyat hozzá!
Somogyi Zoltán „Max” receptje
További finomságok a www.maxkonyhaja.hu oldalon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1514 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x