Fahéjas, diós lepény málnával
Címlap / Nasira / Fahéjas, diós lepény málnával

Fahéjas, diós lepény málnával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Nyáridőben érdemes elővenni az egyszerű és könnyű recepteket. Szeretjük ezt a tésztát, jól variálható, cserélgethető a gyümölcs, változtatható a liszt összetétele. Ami nagyon fontos, könnyen, egyszerűen elkészíthető, még sosem okozott csalódást.  



Elkészítési idő: 65-70 perc

17 dkg puha vaj
17 dkg barnacukor
15 dkg tönköly liszt
15-20 dkg málna (lehet mirelit is)
1,5 dl tej
10 dkg darált dió
2 tojás
2 teáskanálnyi sütőpor
2 teáskanálnyi vaníliás cukor
1 teáskanálnyi őrölt fahéj

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojásokat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a vajat, a tejet és a fahéjat.

2. Keverjük össze a diót a liszttel és a sütőporral. Keverjük a tojásos-vajas alapba, és dolgozzuk jól össze.

3. Béleljünk ki egy 20x30 cm-s sütőedényt sütőpapírral, és abba terítsük el a tésztát. Rakjuk a tészta tetejére a málna szemeket (ha fagyasztott gyümölccsel készítjük, azt nem kell kiolvasztani), és tegyük a forró sütőbe, és süssük 45-50 percet. Pár percet hagyjuk a sütés után a tepsiben, majd a papír segítségével emeljük ki az edényből, és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!
Somogyi Zoltán „Max” receptje
További finomságok a www.tanuljmegsutni.hu oldalon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3464 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x