Hihehetetlen - autista költő!
hirdetés
Címlap / Őrület / Hihehetetlen - autista költő!

Hihehetetlen - autista költő!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-25

Olaszországban a közelmúltban jelent meg egy nagy érdeklődést kiváltó kötet "Érzek akkor is, ha nem beszélek" (Io senti anche se non parlo) címmel Ike Hasbani tollából. A kötetben versek vannak, ami önmagában még nem lenne szenzációs. Ám alkotójuk egy húszéves milánói fiú, aki autista. 

 

Rendezvénynaptár

Az autistákról a legtöbb szakértő úgy tartja, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem képesek átérezni mások érzéseit, és a sajtátjaikat is képtelenek kommunikálni. Ennek némileg ellentmond, hogy a költemények képekben és érzésekben igen gazdagok. Sőt Ike némely alkotásában lelkifurdalásról is tanúbizonyságot tesz:  "nem lehet könnyű együtt élni/egy fivérrel, aki csak ordítani tud" - írja húgának, Jessicának. De benne van annak szüksége is, hogy védje saját érzéseit, és a düh mások iránt, "amikor úgy tesznek, mintha nem lennék és rólam beszélnek".

Ike Marilena Tettamanzi „szelíd és csökönyös" terapeutának köszönhetően lépett ki a csendből. Úgy kezdett el írni és verselni, hogy a doktornő vezette a kezét a billentyűzetet, aztán már csak finoman a fiú vállára tette a kezét, amikor írt. Most már vannak mellette mások is. "Ő a mi írástudónk" - mondják róla Cascina Rossagóban.

Marilena Tettamanzi az utószóban leírja: milyen nehéz volt lemondani a mindennapokról egy ilyen különleges tanítvánnyal, hogy követhesse saját útját. "A szabadság: szabad embereket megtartani, merni őket magukra hagyni" - írta Ike.
 


 
 
[ 1192 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x