Csokuljunk..
Címlap / Őrület / Csokuljunk..

Csokuljunk..

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-11

Azaz, hogyan készül a csoki? 

 

Azaz, hogyan készül a csoki?

Aki látta a csokoládé című filmet némi sejtelme van, de azért ismételjük át még egyszer. A kakaószemeket betakarítás után megpörköljük és addig préseljük amíg egy képlékeny masszát nem kapunk belőle. Ezt a régi azték és maja asszonyok még kőlapon fa bottal végezték a csokigyárak viszont, hál istennek, már nagyüzemben géppel végzik ezt a műveletet a hosszú órákig tartó kevergetéssel együtt, melynek során a kakaóvaj, a massza zsírtartalma, kiválik.

A régi asszonyok hosszú órákig keverték ezt a masszát, hogy elérjék a kívánt hatást, de mivel ez igen fáradtságos művelet senkinek sem ajánljuk a házi csoki készítést. Az indiánok ismerték serkentő és emésztést elősegítő és tüdő tisztító hatását is. A legújabb régészeti kutatások szerint a csokoládét már 2600 évvel ezelött si ismerték az indiánok, de már a maják előtt uralkodó olmék indiánok is ezt itták. Ráadásul reggel, délben, este. Az általuk fogyasztott csoki-ital a kakaóbabból nyert massza volt, csak ők belekeverték a kakaóvajat is.

A nyugati világban nem az indián receptet követik: a kakaómasszába belekevernek egy kis lúgot, ezzel téve markánsabbá a csoki ízét és persze cukrozzák is.

A kakaópor a kakaóvaj kiválása után visszamaradt massza szárított alakban, amihez egy kis cukrot is szoktak adagolni. Az étcsokiban csak kevés cukor van, míg a tejcsokinak van a legnagyobb cukortartalma, és, értelemszerűen, tejet is tartalmaz, hogy az álaga megfelelő legyen.

 
 
[ 1242 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x