Ahol betiltották a halált
Címlap / Őrület / Ahol betiltották a halált

Ahol betiltották a halált

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-27

Azt gondolnánk, senkinek nem juthat eszébe olyan jogszabály, amellyel megtiltják az amúgy elkerülhetetlent. Pedig... 

Bármennyire is meglepő, mindig is voltak a Földön olyan helyek, ahol tilos volt meghalni. Régebben ez szinte kizárólag vallási okokból történt, mint például az ógörög Délosz szigetén, ma azonban van, ahol ezt környezetvédelmi megfontolásokkal, vagy a temető zsúfoltságával indokolják. Bemutatunk négy ilyen helyet.

Icukusima (Japán)


A sintó, az ősi japán vallás szerint Icukusima szigete szent hely, amelynek kötelező megőrizni a tisztaságát. Sem születni, sem meghalni nem szabad itt. 1878 óta nem is történt ilyen szentségtelenség a szentély közelében...

A szerzetesek gondoskodnak róla, hogy a várandós anyák, a súlyos betegek és az idősek ne közelíthessék meg a szentélyt. Csata is csak egyszer volt a szigeten, 1555-ben, a győztes hadsereg parancsnoka pedig gondoskodott arról, hogy az elesett katonák holttesteit azonnal vigyék át a főszigetre.

Longyearbyen (Norvégia)A messzi északon fekvő Svalbard szigeten található településes egészen más okból tilos meghalni, immár 70 éve. Kiderült ugyanis, hogy a fagyott földben nem bomlanak le a holttestek, ami veszélyes is lehet. A tudósok például egy korábban itt eltemetett halott szövetéből tudták izolálni azt az influenza vírus törzset, amely a végzetes 1917-es spanyolnátha világjárványt okozta. Mindenkinek, aki már nagyon öreg vagy beteg, el kell költöznie Norvégia valamely másik településére, ahol aztán nyugodtan eltemethetik őket.

Falciano del Massico (Olaszország)Falciano del Massico egy kisváros Olaszország déli részén. Itt egészen prózai okból tiltotta meg a polgármester, hogy a lakók meghaljanak: nincs több hely a temetőben. A városkának 1964 óta, a településhatárok újrarajzolása óta súlyos vitája van a szomszéd várossal. A régi temető átkerült a szomszédhoz, ezért most itt tilos meghalni, amíg el nem készül az új temető. 

Sarpourenx (Franciaország)A Franciaország délnyugati részén található Sarpourenx polgármestere szintén rendeleti úton tiltotta meg a halált. Sőt, azt is kilátásba helyezte, hogy aki a rendeletet megszegi és távozni merészel e világból, azt jól meg büntetik. Egyelőre nem világos, milyen büntetéssel lehet sújtani egy halottat, a lakosság azonban így is zúgolódik. A fura rendelet oka, hogy a hatóságok nem engedélyezték a temető bővítését.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1608 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x