A nőkkel szembeni erőszak ellen tüntettek Budapesten
Címlap / Őrület / A nőkkel szembeni erőszak ellen tüntettek Budapesten

A nőkkel szembeni erőszak ellen tüntettek Budapesten

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-04

A nőkkel szembeni erőszak ellen tartottak tiltakozó, figyelemfelhívó felvonulást mintegy kétszázan Budapesten. 

 

A demonstrációt megelőzően a Toldi moziban az elmúlt 12 hónap alatt párkapcsolati erőszak miatt meghalt nőkről tartottak fórumot, felolvasva az áldozatok halálának körülményeit. A szervezők a rendezvénnyel arra kívántak rávilágítani, hogy a nők elleni erőszak súlyos emberi jogi jogsértés, amely többek között az áldozatok életét, emberi méltóságát, testi épségét, egészségét és biztonságát veszélyezteti.
 
A fórumot követően a mintegy kétszáz résztvevő, dobszó kíséretében, rendőri biztosítás mellett vonult a Blaha Lujza térre. A főként nőkből álló demonstrálók a vonulás közben azt skandálták, hogy "az erőszakra nincs mentség" és "a hallgatás is erőszak". A tiltakozók az áldozatokat jelképező ember alakú táblákat vittek magukkal, melyeken az áldozatok keresztneve, életkora és haláluk körülménye volt feltüntetve.

 MTI Fotó: Máthé Zoltán
 
Más transzparensre azt írták, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ver, évente mintegy 70 nőt megöl a partnere, az emberölések 39 százaléka családon belül történik, és a családon belüli erőszakos cselekmények 95 százalékában nők az áldozatok, sértettek.
 
A megmozdulást a 16 akciónap nevű programsorozat részeként szervezték, amelyet 1991 óta szerte a világon november 25. és december 10. között rendeznek meg. November 25-ét az ENSZ a nők elleni erőszak megszüntetésének napjává nyilvánította, míg december 10. az emberi jogok világnapja.

 
 
[ 1477 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x