Egyre több kínai nő válik el férjének homoszexualitása...
Címlap / Őrület / Egyre több kínai nő válik el férjének homoszexualitása miatt

Egyre több kínai nő válik el férjének homoszexualitása miatt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-20

Egy bírósági javaslat szerint elvált helyett újra hajadon státuszt kaphatnának azok a kínai nők, akik férjük homoszexualitása miatt kényszerülnek válásra - számol be a kezdeményezésről a Hszinhua hírügynökség. 


Rendezvénynaptár
Az említett esettel egyre többször szembesül az ítélőszék, évről évre nő ugyanis a férj mássága miatt felbontandó házasságok száma Kínában. A becslések szerint a meleg férfiak mintegy 80-90 százaléka lép ellenkező nemű társsal házasságra, így ma legalább 10 millió nő homoszexuális férfinak a felesége Kínában.
 
A házasság és utódok nemzése a mai napig elvárás a fiatalokkal szemben, az egyetlen gyermeket engedélyező szigorú családtervezési politika pedig csak tovább nehezít a helyzeten, a családi vonal továbbvitelének felelősségét az egyetlen örökösre hárítva. A legtöbb érintett nem meri vállalni szülei előtt másságát, s a család nyomásának engedve megnősül. Ezzel ugyanakkor nemcsak saját magát, de házastársát is boldogtalanná és megbélyegzetté teszi, mivel elvált feleségként jóval nehezebb Kínában új társra lelni, mint egyedülállóként. Éppen ezért egy javaslattervezet értelmében az érintett hölgyek válási procedúra helyett kérhetnék házasságuk semmisé nyilvánítását, vagyis a bíróság újra hajadon státuszt adna azoknak a nőknek, akik férjük mássága miatt kényszerültek válásra. 
 
Miközben a tervezet sokak támogatását elnyerte, az a melegek jogairól is újra vitát generált a kelet-ázsiai országban. Az azonos neműek közötti házasság intézménye jelenleg nem létezik, tilos Kínában, s a mai napig - főképp a vidéki területeken - nagyon erősen megbélyegzik a melegeket. A kérdés az elmúlt évben többször is a közbeszéd tárgya volt, többek között azután, hogy tavaly júniusban egy húszas éveiben járó fiatal tanárnő öngyilkos lett, mivel férjéről kiderült, hogy  homoszexuális. A nő szülei bírósági keresettel próbáltak a volt férjtől kárpótlást szerezni, a bíróság ugyanakkor elutasította a keresetet, mondván, követeléseiknek nincs jogi alapja.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1798 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x