HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-17
Címlap / Őrület / Szerencsejáték - függőséget okozhat!

Szerencsejáték - függőséget okozhat!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-17

Jobb, ha rá sem szokik! Aki pedig már rászokott, keressen inkább orvosi segítséget, mivel magától nagyon ritka az, aki le tud szokni a játék függőségről!  

 

Az Egyesült Államokban már évek óta hirdetőtáblák figyelmeztetik a látogatókat a kaszinókban a játékfüggőség veszélyeire.
Az ok: többen kártérítési pereket indítottak, mert nem hívták fel a figyelmüket, hová vezethet a játékfüggőség.  Hazánkban egy uniós jogharmonizációs kötelezettség miatt kerülnek a kaszinókba a táblák – ugyanúgy, ahogy a cigaretta esetében történt. Kérdés persze, mennyire befolyásolja majd a figyelmeztetés a nyerni vágyókat. Mert a híradásokban nem a legnagyobb veszítések, hanem minden idők legnagyobb nyereményei jelennek meg. Azt pedig csak filmművészeti remeknek gondoljuk, ha valaki teljesen lerongyolódva sétálgat Las Vegas utcáin.

Bírság
A fogyasztók védelme a táblákon kívül másra is kiterjed. Ezeket egyébként a fogyasztóvédők is ellenőrizni fogják. Persze van, ami nem változik: a továbbiakban sem látogathatják fiatalkorúak a kaszinókat. Az adatok szerint a különféle játéktermekben a százezres nagyságrendű félkarú rablózó jelentős hányada gyerek, és tíz százaléka játékfüggő.
Ha egy kaszinót gyerekek is látogatnak, az akár egymillió forintjába is kerülhet a létesítménynek. Ennél is magasabb bírságra számíthat az a kaszinó, ahol nem akarják a figyelmeztető táblákkal rontani az összképet: az esztétikai finnyásság ára ugyanis hárommillió forintra is rúghat. A legmagasabb, legfeljebb tízmillió forint bírság például akkor jár, ha valaki külföldi szerencsejátékot reklámoz vagy közvetít.


Aki szabadulni szeretne a függőségtől, példul az NLP módszereit is felhasználhatja. A módszerrel sokkal gyorsabban és könnyedebben fel lehet dolgozni a problémát, mint a hagyományos pszichoterápiákkal, vagy a gyógyszeres kezelésekkel.
 
 
[2967]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
Sokan mondják, hogy tökéletes autógumi nem létezik. Ezt azért megcáfolnánk, de tény, hogy minden időjárási viszontagsághoz más-más típus való... tovább >>

 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x