HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Otthon / Pókfóbia, a leírhatatlan rettegés

Pókfóbia, a leírhatatlan rettegés

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

Arachnophobia. Leírhatatlan rettegés a pókoktól. A nyolc lábú, ártalmatlan, vagy halálos mérgű lények tudattalanunk legmélyebb rétegeiben laknak, és bizony tévhit, hogy a póktól való beteges irtózás csupán a tájékozatlanságból ered! A fóbia azonban leküzdhető.  

 

Rendezvénynaptár

Pókfóbiás, vagy csak utálja a pókokat?
A pókoktól való beteges félelem mértéke különböző lehet. Van aki még képen látva is irtózik tőlük, míg olyan is akad, aki csak akkor érzi a bénító félelmet és undort, ha a pók rajta mászik. Nincs definiált különbség ezek között az átmenetek között, mindegyiknek a tudományos neve arachnophobia, vagyis pókiszony. Az, aki bármilyen formában is jeges iszonyt érez, leblokkol, végleg menekülőre fogja, ha pókot át, bizony ebben a fóbiában szenved. Ha Ön képes megfogni és kitelepíteni a kicsi lényt a kertbe, vagy az udvarba, ha benn találja a házban, akkor Önnek nem kell ettől a betegségétől tartania.

A pókfóbia betegség
A fóbiák mindegyike - így a pókfóbia is - betegség. ezt a betegséget azonban nem szerencsés gyógyszerekkel, kémiai anyagokkal kezelni, inkább azt kell feldolgozni, megtalálni, hogy honnan ered a baj. Az urbánus városlakók sokkal védettebbek, ha ez a betegség bántja őket, mint a természetes környezetben élők. Hozzájuk ugyanis népes pók-kolóniák költöznek be időről időre.

Szélsőségek vonzásában
Ági, aki még a vízipóktól is rettegett.
A Vízipók-csodapók című mese kedves kis figurája a legtöbb kisgyermek kedvence, egyáltalán nem pókhoz, inkább szokvány mesehőshöz hasonlít, akárcsak Keresztes hátú barátja. Ági azonban még ezt a mesét sem tudja együtt nézni kisfiával, annyira iszonyodik a pókoktól. "Egyszer egy magazint szabályosan eldobtam az utcán, mert egy pókot ábrázoló élethű fotó volt az egyik hirdetésben" - meséli. Otthagytam a drága magazint az utcán, mert képtelen lettem volna felvenni, úgy hogy tudtam, benne van az a rettenetes kép. A tévében sem bírom a pókokat, elfordulok, elkapcsolok, ha ilyen műsort adnak.
A pókimádó pókhas
Ádám úgy küzdötte le kamasz-kori pókiszonyát hogy vett egy madárpókot. Ma már legkedvesebb szórakozása, hogy az esőerdőket járja és pókok után kutat, amelyiket érdemes azt befogja és a különleges példányokat hazahozza gyűjteményébe. Mint afféle "csodapók", bejelentkezett egy neves társkereső irodába, és mesélt különös hobbyjáról. A közvetítő kisasszony összevetette adatlapját és talált is egy hölgyet, aki éppen jó lett volna. Felhívta a hölgyet, hogy közvetítsen és féle mesélte: az úr hobbija, hogy pókot gyűjt. Póóókoot!?  - Ragyogott fel a hölgy! Az egész adatbázis talán egyetlen pókimádó hölgye volt az illető, s azóta már boldog házasok.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[31851]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x