Hónapsoroló jóslat- és babonatár
Címlap / Otthon / Hónapsoroló jóslat- és babonatár

Hónapsoroló jóslat- és babonatár

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A hippikorszak legnagyobb eredménye, hogy azok az ezoterikus könyvek, melyek úgy kezdődnek: A 20 század legnagyobb problémája, hogy elfordultunk az anyatermészettől - már csak részigazságokat tartalmaznak.  

A 70-es évektől kezdődően több vallási, kulturális és filozófiai mozgalomnak köszönhetően a Föld lakosságának igen nagy hányada elkezdett életterével összhangban cselekedni és a természettel való harmonikus együtt működésbe visszatérni. Tette mindezt úgy, hogy a leggyakrabban nem tiszta tudás, hanem csak fanatikus meggyőződés, egy erős érzés állt döntései mögött. A természettel összhangban való működés felkapott fogalom, de csak a legritkább esetben kapunk gyakorlati tanácsokat arra vonatkozóan, hogy ez valójában mit is jelent, és hogyan kell csinálni.

Összhangban a természettel
A természettel való összhangban működés egy rendkívül összetett folyamat. A szanszkritból hozott fogalommal az ahimsával, vagyis az erőszaknélküliség elvével kezdődik, méghozzá azzal a parancsolattal, hogy ne árts senkinek, önfenntartásoddal senkinek se okozz problémát. Ez a nem könnyű elvárás egyesek szerint igent tágan értelmezhető, mások a vegetarianizmust is szigorúan tartják ennek köszönhetően. Az erőszaknélküliség elve azonban minden emberre vonatkozik, legalább abban az értelemben, hogy amennyi öldöklést és furcsaságot el tudunk kerülni, annyit  fenntartás nélkül tegyünk is meg. Lehetőleg ne a hobbihorgászattal töltsük amúgy is gyorsan pergő időnket, vagy vadászattal múlassuk szombatjainkat.

A természet ezen kívül rengeteg csodát rejt, ha csak egy kevés időnk is jut rá, igyekezzünk gyakorta a természetbe legalább a Városligetbe kijárni, és elmélyülni szépségében. Egyes jelenségein, pedig akár egyesével meditáljunk el, mert bizony rengeteg  életre szóló tanítást hordoznak, amelyre egyébként a zen filozófia is épült, de ezek megtalálhatók a sintoizmusban illetve a modern wicca, vagyis természetkultuszokban is.

HarmoNet-tipp: A természet és az emberi társadalom harmóniája >>

Időjárás és harmónia
A legfontosabb azonban mégis az időjárással való összhang, az évszakok rendje szerint való élet, és azon belül is a jó és rosszidő követése. Nem csupán elméleti megfontolás ez, hanem igen nagy a gyakorlati haszna! A  természettel összhangban végzett elfoglaltságok meghozzák eredményüket, sikereket a munkában, örömöket a szerelemben, kiegyensúlyozottságot a mindennapokban.

Az évszakok rendjét követő viselkedésmód az egyik legfontosabb tulajdonság ahhoz, hogy az ember komoly, hosszantartó eredményeket érhessen el az életben. A 12 hónap mind-mind mást ígér nekünk. A gyakori változás a mérsékelt égövön okozza, hogy az ezen az égövön élő ember a legváltozékonyabb természetű, lelkületű.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3746 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x