A megrögzött késők három típusa
Címlap / Psziché / A megrögzött késők három típusa

A megrögzött késők három típusa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mit tennél, ha kiderülne választottadról, hogy notórius késő? Vajon meddig bírnád cérnával a várakozást? Vajon hogy reagálnál, ha már lassan egy órája várakozol, és már éppen kezdesz odafagyni, vagy a nagy melegben hőgutát kapni, ha lábad a folyamatos fel s alá járkálástól az összecsuklás határán van, a rendszeres óranézegetéstől és a dühtől meg már-már felrobbansz...?  

És akkor, mint derült égből villámcsapás, egyszer csak megjelenik a várt személy, arcán kedves mosollyal, és halkan azt mondja: „Ne haragudj!”

Na ilyen esetben jobb, ha nincs nálunk semmilyen ütésre alkalmas eszköz, mert idegállapotunknak köszönhetően valami olyat tennénk, amit aztán később megbánnánk. Természetesen nem feltételezem azt, hogy aki késik, az nem okkal késik! Valami magyarázat mindig akad rá. Nem? 

Ki miért késik?

Pszichológusok kutatásokat végeztek ez ügyben, és arra a következtetésre jutottak, hogy a megrögzött későket három csoportba lehet sorolni.



Azok az emberek, akik nem tudatosan késnek el, egyszerűen csak nem tudják beosztani az idejüket, és mivel időérzékük nem működik megfelelően, így képtelenek időben odaérni a megbeszélt találkozóhelyre. Általában szörnyen szégyellik magukat késésük miatt, és szívből sajnálkoznak, hogy a másiknak kellemetlenséget okoznak.

Van egy csoportja a későknek, akiknek alap személyiségjegye a bizonytalanság, a megmérettetéstől való félelem. Ők késésükkel próbálják meg elodázni az esetleges megmérettetést, legyen az iskolai dolgozat, vagy munkahelyi kötelezettség. Sajnos ezzel csak saját helyzetüket nehezítik, mert az elhúzott időt is már stresszes állapotban töltik el, fokozva ezzel saját félelmüket.

Az utolsó csoportba a szándékosan későket sorolták. Ők furcsamód a késésben élik ki hatalmukat. Nekik egyfajta örömöt okoz az a tény, hogy másokat megvárakoztatnak. Följebbrendűségüket próbálják demonstrálni azzal, hogy akár több órás késést is megengednek maguknak. Ez főleg alárendelt viszonyban (főnök-beosztott) tud nagyon kellemetlen lenni. Természetesen más szereposztásban érdemes valamilyen hárítási stratégiát kidolgozni, hátha nevelhető a delikvens.

Késés vagy pontosság?

Mint láthatjuk a késés mögött akár komoly személyiségprobléma is húzódhat, tehát nem kell rögtön a szakítás durva tényével fenyegetni párunkat, ha képtelen időben odaérni a találkozóra. Mindenesetre jó, ha felvértezzük magunkat néhány nevelő célzatú hárítási stratégiával, hátha elérünk vele valamit!

De vigyázzunk, a notórius pontosságmánia is komoly személyiségzavart rejt magában!

    
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon





 
 
[ 4488 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x