HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Psziché / Gary Chapman Magyarországon

Gary Chapman Magyarországon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

Több éves előkészítő munka eredményeként Magyarországra érkezett dr. Gary Chapman, a világszinten elismert párkapcsolati szakértő, az "5 szeretetnyelv" pszichológiai fogalom és könyvsorozat megalkotója, akinek munkássága milliók házasságára volt hatással. A szerző a töretlenül a New York Times Best Sellers-lista élvonalában lévő kötet megjelenésének 25 éves évfordulóján a héten Debrecenben, Pécsett, Szegeden és Budapesten is teltházas előadásokat tart. 

 

Az öt szeretetnyelvet – az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés nyelvét – világszerte ismerik és használják. Az itthon is igen nagy népszerűségnek örvendő szerző több évtizedes párterápiás tanácsadói tapasztalata alapján mutatja be hazánkban is a szeretet kimutatásának és befogadásának különbözőségeit, az egymás iránti szeretetkifejezés tanulhatóságát, és az ezek indukálta gyökeres változások lehetőségét a kapcsolatokban.

„Több okból is komoly jelentőséggel bír ez látogatás, hiszen a távolság miatt Európában ez idáig nem igen volt személyes találkozási lehetőség a szerzővel, az igény viszont óriási, ahogy ezt a szervezés során akár a környező országok visszajelzéseiből is érzékelhettük – nyilatkozta a mai sajtótájékoztató kapcsán dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója. Mint fogalmazott: társadalmilag is érzékelhető változásokat hozhat a családok életén keresztül, ha a párok megismerik egymás szeretetnyelvét, és tudatosan alkalmazzák azt a másik iránti figyelem és törődés kifejezésére, amely a tartós és mély szeretetkapcsolat irányába fordíthatja a házasságokat.
A sajtótájékoztaton megkérdeztem tőle, milyen igét üzenne a Harmonet olvasóinak. A következőt válaszolta:
Jézus is használta a szeretet kifejezésére mind az 5 nyelvjárást. Beszélt a követőihez, megdicsérte őket, szívességet tett nekik, megérintette őket stb. A legfontosabb üzenet, hogy legyen hited a szeretetben, mert akkor az további szeretetet fog szülni és átsegít bármilyen házassági nehézségen. Még akkor is, ha csak az egyik fél, mondjuk a feleség tanulja meg és kezdi el használni a férj szeretetnyelvét, ha van hite a szeretet isteni erejében, akkor ha két hónap múlva ha megkéri a férjét valamire, az biztosan megteszi majd neki, mert a szeretetre szeretet a válasz.Gary Chapman március 27-én, hétfőn a Debreceni Kölcsey Központban, 28-án, kedden a Pécsi Kodály Központban, 30-án, csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem Kongresszusi Központjában, 31-én pedig 14 és 18 órai kezdettel a Budapest Kongresszusi Központban tart előadásokat az életre szóló szeretet gyakorlatáról. Március 29-én, szerdán 18 órától pedig az Allée bevásárlóközpont Libri könyvesboltjában találkozhatnak a népszerű család- és párterapeuta íróval az olvasók.

Dr. Gary Chapman Az 5 szeretetnyelv® című legismertebb kötete eddig 11 millió példányban kelt el csak angol nyelvterületen, és ötven különböző nyelvre fordították már le világszerte. Magyarországon 15 éve jelent meg az első könyve a Harmat Kiadó gondozásában, és mára a szerző ezidáig közel 40 kötetét adták ki magyarul, amelyek több százezer példányban keltek el hazánkban is.

A sajtótájékoztatóról készítettem egy rövid kis videót
Gary Chapman
Párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, író, Az 5 szeretetnyelv® (Five Love Languages®) pár- és pszichoterápiai fogalom megalkotója. BA és MA diplomáját a Wheaton Főiskola és a Wake Forest Egyetem antropológia szakán szerezte, PhD fokozatát pedig az Északnyugati Baptista Teológián kapta, emellett posztgraduális képzésben vett részt az Észak-Kaliforniai Egyetemen és a Duke Egyetemen egyaránt.
Saját élettapasztalatai, illetve 35 évnyi lelkipásztori és pártanácsadói működése után jelentette meg Az 5 szeretetnyelv ® sorozat Egymásra hangolva című könyvét. Az első könyv sikerét követően dr. Gary Chapman különleges kiadásokkal bővítette a sorozatot, így igyekezett elérni az egyedülállókat, férfiakat, illetve a kamaszok és kisgyermekek szüleit is. Emellett számos egyéb, a Moody Publishers/Northfield Publishing által kiadott kötet szerzője: A szeretet másik arca – a harag, Családi összhangzattan, Istenre hangolva, Végre egy nyelvet beszélünk, Szülőfüggő fiatalok. Dr. Jennifer Thomas társszerző segítségével megszületett a Ha nem elég a sajnálom. A bocsánatkérés öt nyelve. A szeretetnyelv koncepciót pedig A munkahelyi elismerés öt nyelve című könyvben dr. Paul White segítségével kiterjesztette a munkahelyi környezetre is.
Dr. Gary Chapman Amerika-szerte tart házassági hétvégéket a segítségre szoruló házaspárok ezreinek.

Emellett egy országos rádióprogramban, A Love Language Minute (A szeretetnyelv percei), és egy szombat reggeli műsorban, a Building Relationships with Dr. Gary Chapman (Kapcsolatépítés Gary Chapman segítségével) házigazdájaként is szerepel – mindkét adást több mint 400 állomáson sugározzák. Feleségével két felnőtt gyermekük van, és jelenleg Winston-Salemben, Észak-Karolinában élnek. Rendszeres előadója bel- és külföldi konferenciáknak a házasság-, család- és a kapcsolatok témakörében. Leghíresebb könyvét, Az 5 szeretetnyelv® című kötetet közel ötven nyelvre fordították le világszerte. Magyarországon a könyvei a Harmat Kiadó gondozásában jelennek meg.
 
 
[2333]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x