include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/include/median_1.php"); ?>
Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell. Emiatt is e rendkívül ízes ételek igen színesek, táplálóak és változatosak.
A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek India különleges fűszereivel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerültek pl. a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek.
Mindezek mellett természetesen teret engedünk még a vegán konyha egyéb lehetőségeinek variációira is. Például bemutatjuk, hogyan készíthetjük el megszokott magyaros ízeinket vegán módon, hogyan alkossunk finomságokat főzés nélkül, valamint megtanítunk pár gluténmentes sütési alternatívát.
A nap folyamán még előadásokat hallhatnak főzés, táplálkozás és egészség témában. Bevezetjük vendégeinket az ájurvéda alapismereteibe táplálkozási tanácsadásokkal.
A családosokra is gondolva, gyerekfoglalkozásokkal is készülünk!
A főzések, előadások és mérések mellett lesz szórakoztató színpadi program is, témával kapcsolatos kirakodóvásár, szórakoztató foglalkozások.
A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, a Lélek Palotája kertjének végében jógikus programokkal és a gasztro-naphoz méltó módon emésztést segítő jógagyakorlatok bemutatásával járul hozzá a fesztivál sikeréhez, a jógaászanákat bárki kipróbálhatja nemre, korra való tekintet nélkül. A főiskola épületében pedig előadások hangzanak el, amelyek az egészséges táplálkozás orvosi, etikai és mindennapi vonatkozásait vizsgálják.
Normál belépő: 1200/fő
Korlátlan ételfogyasztással: 3500/fő