HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22
Címlap / Szépség-Egészség / Barnít, fogyaszt, felizgat – A fantasztikus füge

Barnít, fogyaszt, felizgat – A fantasztikus füge

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22

Fügét mutatunk a prüdériának. Eláruljuk neked, hogy az arabok a nő mely testrészét hívják fügének, és mit is jelent, ha valaki fügét ad a másiknak. Az egyik legjobb vágyfokozó, és legfinomabb gyümölcs. Lehet, hogy eddig semmit nem tudtál róla?  

 


Tudod, Ádám, hová rakd ezt az ócska, tavalyi divatú levelet …. 
Éva anyánk a paradicsomban a hagyomány szerint a fügefa levelét viselte, akárcsak Ádám, az első férfi. Ebből tudhatod, hogy a füge az édenkert gyümölcse, akárcsak az alma. A nemi gyönyörök jelképe szinte minden vidéken, ahol honos. A Bibliában ezt a növényt emlegetik a leggyakrabban.

Szépülj fügével – Kleopátra titka lehet, hogy nem a szamártej volt?
Kleopátra híresen imádta a fügét, mely széppé tette bőrét. A mérges kígyó, ami halálra marta, szintén egy kosár finom egyiptomi fügében rejtőzött. A füge nagyon sok fontos növényi rostot tartalmaz, ami a bőr tisztulását erősen segíti. Mivel édes íze fokozza az endorfin kiválasztást, amellett, hogy nem hízik tőle az ember, vonzóbbá tesz. A füge állítólag csökkenti az izzadást, és édes illatúvá teszi a testet, A fügében található egy érdekes vegyület, a pszoralensz. Ettől nem csak egyenletesen s gyorsan barnulhatunk, hanem a pigmentációs hibákat okozó bőrbetegségeket is megelőzi. Egy szem fügében benne van a napi rostmennyiség szükséglet egyötöde, kb. 50 mg kalcium, 1,2 mg vas, és csak 60 kalória. Kleopátra tehát ezért esküdött a fügére!

Kleopátra utódai – arab asszonyok és a füge
Az arab világban őshonos ez a gyümölcs, és bizony ott felismerték nem csak a szépségre gyakorolt jótékony hatását, hanem vágyfokozó mivoltát. Arabul a „fügemajszolás” nem más, mint a nő orális izgatása. A fügét mutató kéz ezért egyes kultúrákban durva obszcén sértés, máshol termékenységre utaló varázsmozdulat.

Mindent bele – jön az Olimpia
Az olimpiára készülőknek is jó, ha megismerkednek a fügével. Az első hivatalos „fitnesz gyümölcs” gyorsaságot növelő sport tápszerként szolgált az ókorban, sőt a győztest fügekoszorúval jutalmazták.

Most gyümölcs, vagy nem gyümölcs?
A fügének több száz alfaja létezik. Tényleg nem gyümölcs- valójában virág! Egyetlen fügének látszó gyümölcsben közel 1500 apró virág van, majd apró termésekké válnak. A fügét egy aprórovar, a fügedarázs termékenyíti meg, ugyanis a növény a darázs nélkül erre maga nem volna képes. A növényben ugyanis együtt van jelen a bibe és a porzó is, de mivel a a bibe hamarabb érik, mint a porzó kibocsátaná a pollent, a növény nem lenne életképes.

A friss szeletelt vagy sült főzött füge nem csak salátákban kellemes, hanem bort és pálinkát is erjesztenek belőle. Az aszalt füge egész évben elérhető. Tehetünk fügét muffinba, gabonás kenyérbe, müzlibe,, de isteni egy kis olíva olajjal és friss rozmaringgal összekeverve szétnyomkodva a pizzánkra téve is.

Egy őrületesen finom és vágyfokozó édesség, fügéből:
Használjunk hozzá puha aszalt fügét, vagy frisset, mindegyikből jó lesz az eredmény. 6 szem fügéhez olvasszunk fel egy fél tábla tejbevonó csokoládét, vagy más olvadós csokit, zúzzuk apróra a fügét egy kupica minőségi whiskey-vel, akár aprítógéppel, vagy késsel. Az alkohollal átitatott gyümölcsökhöz csorgassunk egy fél deci tejszínt, majd az olvasztott csokival keverjük össze. Kiskanállal sütőlapra formázzunk a keverékből kis tallérokat, és a tetejükre egy-egy gerezd mandarint helyezünk, kivárva míg megköt a csokoládé. Fagylalttal tálalva még jobb íze van!

Gáspár Katalin
 


 
 
[35963]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x