Mustármag gyógyhatásai, a pattanások ellensége
Címlap / Szépség-Egészség / Mustármag gyógyhatásai, a pattanások ellensége

Mustármag gyógyhatásai, a pattanások ellensége

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Nálunk ritkán használják a kis magokat, inkább a belőlük készített mustárt! Bemutatjuk néhány szóban, hogy mire is jó még, mennyi gyógyhatása és ereje van ennek az apró kis golyócskának, a mustármagnak.  

A mustármag története:
Az ókorban is ismerték már és a skorpiócsípést gyógyították vele. Európában a mustármagot a rómaiak terjesztették el. A magokon kívül a belőle készülő pépes keverék, a mustár, is használatos a gasztronómiában. Az első igazi mustárok a XV. századi Dijonhoz kötődnek. Onnan terjed el egész európában ennek a finom ízesítőnek a készítése.

Fajtái:
Fehér mustármag: halvány, homokszínű vagy sárga magvai vannak, kissé csípős ízű
Keleti mustármag: világosbarna színű magok
Barna mustármag: aromás sötét barna színű magok
Fekete mustármag: csípős, fekete magok

Élettani hatása:

Mustármagos borogatás a fájó végtagokra, mondták egykor a nagymamáink. Milyen igazunk volt, hiszem ez a magos borogatás csillapítja az ízületi és reumatikus panaszokat. Vérnyomás csökkentő hatása, béltisztító, gyomorbántalmakat csitító miatt fogyasztják forrázatát ami 1 kanál mustármagból és 2 dl forró vízből készül. A magokat gyakran csíráztatják és ezt a csírát fogyasztják tisztító hatása miatt. Amely jó hatással van a szervezet egészére. A vitamin tartalma miatt jótékonyan hat a hajra, körömre és bőrre is. A pattanásokra is gyógyír a mustármagos pakolás.

Gasztronómia:

Használható savanyúságoknál, halas ételekhez mag formájában, mustár formájában pedig gyakran fogyasztjuk különböző ételekhez. Készülhet belőle mártás, pác vagy szósz is! 
 
Azt pedig mind tudjuk, hogy az egyik legismertebb bibliai példázat is a mustármagról szól? 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 13666 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x