HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-06-23
Címlap / Szépség-Egészség / Belső kémiánk

Belső kémiánk

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-06-23

Mai csodagyógymód vagy ősi tradíció? Kínai császárok, vagy Kleopátra találmánya? Megoszlanak a vélemények a mágnes terápiáról. Abban azonban egyetértenek a természetgyógyászok, hogy ez a módszer eredményesen használható az izületek a neurológia és az érbetegségek gyógyításában... 

 

Mai csodagyógymód vagy ősi tradíció? Kínai császárok, vagy Kleopátra találmánya? Megoszlanak a vélemények a mágnes terápiáról. Abban azonban egyetértenek a természetgyógyászok, hogy ez a módszer eredményesen használható az izületek a neurológia és az érbetegségek gyógyításában. Az egyik görög egyetem kutatója, Sandyk professzor már 1993-94-ben több tanulmányban beszámolt arról, hogy a váltakozó mágneses mezők eredményesen használhatók a Parkinson- kóros és a sclerosis multiplexben szenvedő betegek gyógyításában. Publikációja szerint a mágnes hatás a tobozmirigyre hat, így gátolják a melatoninkiválasztást és csökkentik a vércukorszintet.

Mágnesesség az élővilágban
Úgy tűnik, hogy a magnetorecepció (a mágneses tér "üzenetének értelmezése"), illetőleg a megnetopercepció (mágnesesség érzékelés) sokkal általánosabb jelenség az élővilágban, mint eddig gondoltuk. Az érzékelés módja azonban eltér a megszokottól. Ugyanis valamennyi ember által jól érthető érzékszervben specializált receptor sejtek fogadják a külső ingert és ugyancsak specializálódott idegfonatok szállítják az ingereket az agyba. A magnetorecepció nem lehet általános az élővilágban - érvelt a szkeptikus többség - hiszen nyoma sincs mágnes-receptorsejteknek - idegeknek és - szerveknek. Pedig a receptorok még az olyan ritka érzékszervekre is jellemzőek, mint a cápák és ráják elektromos érzékszervei, a kígyók infravörös (hő) érzékelői, vagy a denevérek ultrahang-érzékelői.

Hogy hat az idegsejtekre?
Úgy tehetjük érthetőbbé a mágnesen mezők hatását, ha feltételezzük, hogy az említett betegségek valamilyen módon az idegsejtek ingerületátvitelének megváltozásával függenek össze. McLaughlan, az Oxfordi Egyetem tanára ugyanis kimutatta, hogy már az egészen gyenge mágneses mezők is befolyásolják a kémiai reakciókat, mert lelassítják az elektronok keringését.

A mágneses mező hatására csökken az idegsejtek ingerelhetősége. Ez azzal jár, hogy a fájdalom érzékelése és a fájdalom impulzusának agyba történő továbbítása is csökken.

A váltakozó elektromos mező inger gazdag, ingerlő, míg a statikus mágneses mezők nyugtató hatást fejtenek ki az emberi szervezetre.

Alkalmazása a gyógyításban

Feltételezik, hogy a mágneses hatás valószínűleg blokkolja az érzékelő neuronokat, ugyanis a mágneses tér fájdalomcsillapító hatását évszázadok óta ismeri a gyógyítás. Ezt laboratóriumi kísérletek és eredmények is alátámasztják. Orvosok vizsgálták, hogy a bokát és a csuklót érintő sportsérüléseket. Azt tapasztalták, hogy gyorsan lehet a fájdalmat csillapítani a mágneses mezőt indukáló készülékekkel, és azt is kimutatták, hogy a gradiens hatások eredményesebbek a kezelésben, mint a mágneses mezők fokozott intenzitása, tehát nem a mágneses hatás erőssége a fő szempont.

Az eszesek nem meszesednek! Mágneseznek!
Az orosz kutatók szerint a mágnesek jó hatással vannak az érelmeszesedésre. Egy 1989- ben végzett kísérletben 104 gerincsérüléses beteget naponta l-3 alkalommal l-l órán keresztül kezeltek 400-700 gauss (gauss=a mágneses indukció egysége) erősségű statikus mágnessel. A kontrollcsoport tagjaival összevetve állapotukat egyértelmű javulást tapasztaltak náluk. Sőt! A csonttörések gyógyításában a pulzáló elektromágneses mezőket létrehozó készülékeket használják, s már a terápia első hete után kimutatható az eredmény: csökken a fájdalom és az ödéma.

Mágnest a reumára!
A briteknél egyik leggyakoribb "népbetegség" a reuma, a reumás ízületi gyulladás. Kezelése valójában a gyulladás megakadályozására és a fájdalomcsillapításra korlátozódik, s a betegnek azt javasolják, hogy pihenjen sokat, fáslizza be a fájdalmas részt és járjon fizikoterápiára. A magnetoterápia a reuma gyógyításában is hasznosnak bizonyult. Már tíz évvel ezelőtt végzetek egy tanulmányt amelyben megállapították, hogy a statikus mágneses mező alkalmazása nemcsak a betegek klinikai állapotán javított, hanem laboratóriumi mérésekkel is (az albumin, a gammaglobulin és a fibrinogének százalékértékei) bizonyították, hogy a mágnes hatására enyhülnek az ízületi fájdalmak.

Ne hörögjünk, használjuk a mágnest!
A nedves időjárás okozta másik betegség a hörghurut. Ennek gyógyításában is szerepet játszhat a mágnesterápia. Egy kísérletben 24 öt-hat éves, krónikus bronchitisben szenvedő gyermek vett részt, akiket 30 alkalommal 3-3 órán keresztül kezeltek 100-300 gauss erősségű mágnessel, majd az állapotukat összehasonlították a 16 fos kontrollcsoport tagjainak tüneteivel. A kutatók az eredmények alapján megállapították, hogy a mágnessel kezelt csoportban a terápia hatására észrevehető javulás következett be.

Kiütéssel győz a mágnesterápia!
A borbetegségek egy része is gyógyítható magnetoterápiával, mivel az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere- folyamatok normalizálódásához. Ez nem csak a kiütéseken segíthet, hanem hozzájárulhat a gyorsabb sebgyógyuláshoz is. Az ekcéma, a borviszketés szintén jól kezelhető a mágneses mezők alkalmazásával.

Eredmények a nagyvilágban
A mágnesterápia sokkal szélesebb körben alkalmazható, mint ahogy eddig feltételezték. Dr. Paul Rosch könyvében számos tudományos kísérletről részletes beszámolót olvashatunk. A kezelések leírása között szerepel a hiperaktív, figyelemhiányos, a feladatokra nehezen koncentráló gyermekek mágnesterápiával való gyógyítása is. 1998-ban a harrisburgi (Pennsylvania) egyetemen 30 hiperaktív gyereket kezeltek mágnesterápiával, és már egy hét után jelentős változás következett be viselkedésükben.

Manek Márta írásának felhasználásával Váraljai

Pulzálószignál-terápiára bejelentkezés a Melissa Naturmedicina
Egészségközpontban: 318-0320, 318-0286
A készülék megvásárolható: 485-7043

Korábban a HarmoNeten: http://www.harmonet.hu/akademikus/derekas.html
 
 
[1960]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x