HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Szépség-Egészség / A helyes újraélesztés - életeket menthet!

A helyes újraélesztés - életeket menthet!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

Egy új amerikai tanulmány szerint újraélesztés esetén annál jobb, minél több mellkasi kompressziót alkalmazunk. 

 

A kutatók szerint amikor az újraélesztést végző szakember növeli az újraélesztés során alkalmazott kompressziók számát, a hirtelen szívleállást szenvedett emberek túlélési aránya kétszeresére nő.

„Még szakszerű újraélesztést végző hivatásos életmentő esetében is az infúzió bekötése és a gyógyszerek beadása másodlagosnak számít a megfelelő mellkasi kompresszióhoz képest” – nyilatkozta a tanulmány szerzője, Dr. Alex G., a Washington Kórház sürgősségi osztályának professzora az Amerikai Szív Társaság sajtótájékoztatóján. „A lényeg az, hogy térjünk vissza az alapokhoz.”

HarmoNet tipp: Félénkké, reményvesztetté, és aggódóvá válhatnak a kórházsorozatok nézői! >>

Garza és kutatócsoportja az új, 2006-ban a kansasi sürgősségi szolgálat által végzett újraélesztési protokollok hatását vizsgálta. A módosítások értelmében a mellkasi kompresszió lett a prioritás, és az életmentőket arra kérték, hogy végezzenek 50 mellkasi kompressziót, mielőtt szünetet tartanak, hogy levegőt fújjanak a betegbe. Az Amerikai Szív Társaság CPR-rel kapcsolatos jelenlegi irányelvei 30 kompressziót írnak elő, amit két befúvás követ.

A kansasi sürgősségi szolgálat ezen kívül arra utasította az életmentőket, hogy késleltessék a betegek intubálását és a gyógyszerek beadását, hogy minimálisra csökkentsék a mellkasi kompresszió alkalmazásának megszakítását.


A változtatások után a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívleállást szenvedett betegek általános túlélési aránya 7,5 százalékkal 13,9 százalékra emelkedett. Az eredmények a Circulation folyóirat májusi 4-i online számában olvashatók.

HarmoNet tipp: Felírok valamit, szedje be, aztán meglátjuk! >>

„Öt-hét mellkasi kompresszió szükséges ahhoz, hogy a vérnyomást eléggé megemeljük, és vért juttassunk a szívszövetbe”
– magyarázta Garza. „Ha túl gyakran állunk meg, hogy néhány befújást végezzünk, nem sokat segítünk a szívnek, és újra kezdhetjük a nyomás létrehozását.”

Medipress
Képek: Piqs.de

 
 
[5768]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x