A Jegyszedőt majdnem sikerült megelőznie a Rush rockbandának...
hirdetés
Címlap / Színes hírock / A Jegyszedőt majdnem sikerült megelőznie a Rush rockbandának

A Jegyszedőt majdnem sikerült megelőznie a Rush rockbandának

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-30

Usher, vagyis a Jegyszedő művésznévre hallgató pop/R&B sztár Looking 4 Myself című lemezéből 128 ezret adtak el az elmúlt héten az USA-ban, míg a kanadai Rush trió Clockwork Angels CD-jéből "csak" 103 ezret, amely a 200-as Billboard lista 2. helyéhez volt elég. 

Usher most negyedszer járt a csúcson, míg a progresszív rockzene kiváló zenekarának, a Rush-nak még ez egyszer sem sikerült. Ugyanúgy, mint most 1993-ban is a dobogó 2. helyéig jutottak a Counterparts LP-vel. Az érdeklődés hiánya miatt panaszra azért nincs okuk, hiszen kanadaiak létére az USA-ban is 25 millió felett jár az eladott lemezeik száma.


A rockbandáknak az utóbbi időben amúgy nem sok babér terem a Billboard 200-as vegyes listáján. Ebben az évben csak a Van Halen járt a dobogón és ők sem maradtak ott sokáig, a többi rockcsapat pedig még a közelébe sem jutott.

A mostani lista 3. helyén Adele 21 című korongja szerepel, amely az élről csúszott le ide, igaz ott 24 (!) hétig tartózkodott, de természetesen nem megszakítás nélkül. Hihetetlen, hogy már 69 hete kapható a boltokban és még mindig 63 ezer amerikainak nem volt meg Adele lemeze!


Visszatérve a rockzenéhez, illetve az ahhoz köthető előadókhoz túl sok sikerről nem számolhatok be! A top 10-ben legalább benn van Neil Young and Crazy Horse: Americana című lemeze a 7. helyen (37 ezer eladott példánnyal). John Mayer: Born And Raised című albuma is lefelé vette az irányt a 7. helyről a 11. lépcsőre.

Vannak megmagyarázhatatlan helyezések is, mint a Journey zenekar Greatest Hits-e iránt megnyilvánuló váratlan érdeklődés, ugyanis a 117. helyről  a 28. pozícióba repült előre ez a lemez! Megjegyzendő, hogy 219 hete kapható a boltokban. Ezzel szemben a remek gitáros, Joe Walsh: Analog Man-je két hét után a 12 helyről a 34. grádicsra hátrált. A sokak szerint szupersztár Jack White: Blunderbuss-a is már erősen a középmezőnyben helyezkedik el, a 30. hely után most a 38., pedig két hónapja, hogy megjelent a szólólemeze. A Coldplay és a Black Keys lemeze is éppen hogy befér a legkeresettebb 50 album közé, a 44. és a 45. helyezésével.


A rocklistát és a hard-rock listát is a Rush vezeti, míg az alternatívoknál a Syntetica formáció Metric címe lemeze az éllovas. A legkeresettebb blues album továbbra is Bonnie Raitt: Slipstream-je, amely 10 hét után is az élen áll, mindössze egyszer-kétszer engedte át az első helyet. Joe Bonamassa: Driving Towards The Daylight című újdonsága jelenleg a 2., míg a Tedeschi Trucks Band koncertlemeze, az Everybody’s Talkin’ áll a dobogó 3. fokán. Remek lemez mindhárom, soha rosszabbat ne kelljen hallgatnunk!

De persze ugyanez elmondható a top 10 szinte valamennyi albumáról, amelyek szinte hétről hétre ugyanazok, most Dr. John: Locked Down-ja a 4., Gary Clark Jr.: The Bright Lights (EP-je) a 6., Sonny Landreth: Elemental Jouney-je a 9., míg Walter Trout: Blues For The Modern Daze című nagylemeze a 10.!

 
 
[ 1281 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x