Az intim férfi-gondok sem korfüggőek!
Címlap / Te+Én+Szex / Az intim férfi-gondok sem korfüggőek!

Az intim férfi-gondok sem korfüggőek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Sokakban él az a tévhit, hogy az intimtorna igazából női foglalatosság, ez valami sejtelmes keleti titok: gésák, káma-szútra és némi szégyenlősség, ami először eszünkbe jut a témáról. Persze jó lenne, ha patnernőnk elsajátítaná a "trükköket", de ha férfi-egészségvédelmről beszélünk, nem jut eszünkbe, hogy ez is megoldást kínálhat.  

Pedig igazából nem csak a nők esetében igaz, hogy a gátjukat nap, mint nap terhelik, helytelen szokásokkal gyengítik, működését nem igazán ismerik, és így szükségleteinknek megfelelő haszálatát sem igazán tudják.

Nyugati társadalmunkban az sem jellemző, hogy apáról fiúra szállna a tudás, miként előzhetők meg a prostata gondok, hogyan is oldható meg a korai magömlés, vagy az aranyér problémája. Pedig ezek a férfiak 70-80%-át érintik, és megoldásuk sok esetben korántsem annyira bonyolult, mint elsőre gondolnánk.

Napjainkban igen elfogadott testedzési forma, hogy konditermekben edzzük vázizmainkat az egészségért és az esztétikai eredményekért.

Van azonban a testünknek egy rejtett része, ami noha ugyanúgy harántcsíkolt izmokból áll, mint pl. hasizmunk, vagy a bicepszünk, mégis valahogy kevesebb figyelmet szentelünk ezek edzésére, pedig működésük alapvetően meghatározza mindennapi életminőségünket. Amíg a gáti terület működése rendben megy, általában tudomást sem veszünk róla, nem törődünk vele, természetesnek vesszük, hogy minden OK. Azonban mihelyt probléma van, a kétségbeesés és a tanácstalanság veszik át a fő szerepet, nem tudjuk, kihez forduljunk, mihez kapjunk. Pedig az edzés része lehet a gátizom tornája is! 

 

Gátizom gyengeségi tünetek férfiak esetében a következők:




-stressz inkontinencia (hasprés hatására a vizelet akaratlan elcseppenése),
- külső aranyér,
- herevisszértágulat,
- húgycsősérv,
- korai magömlés,
- szél- és széklettartási nehézségek,
- az erekció szögének csökkenése, ami gyakran a libidó csökkenésével, potenciazavarokkal is együtt jár.
 

Sokszor hiába a pénis-implantátum, vagy a Viagra, mégsem úgy működnek a dolgok, ahogyan azt mi szeretnénk

További problémát okoz a prostata visszatérő gyulladása és megnagyobbodása is, amik nagyon gyakran azért alakulnak ki, mert a prostata eredendően egy rossz vérellátású mirigyes szerv, ami a húgyhólyag és a gátizomzat közé "szorult be". Helytelen ürítési technikákkal, haspréssel még jobban össze tudjuk nyomni ezt az amúgy is érzékeny szervet, és így könnyebben telepszenek meg benne baktériumok, krónikus gyulladás tud kialakulni, amely aztán éveken át kínozza a beteget fájdalmas, nehéz vizeletürítési tünetekkel.
 

Mégis mit várhatunk a férfi intim tornától?




A gyakorlatok kortól függetlenül elsajátíthatóak, az intim torna során nő az izmok ereje, állóképessége, gyorsasága és koordinációs készsége, melynek hatására az erekció szöge újra fiatalos lesz, az ejakuláció megtartásának képessége fokozódik, a vizeletcsepegéses, illetve szél- és széklettartási panaszok megszűnnek, az aranyér is "visszatornázható a helyére". Mivel fokozódik a terület vérkeringése, az oxigén-, tápanyagellátás javul, a gyulladásos panaszok javulnak és a gyulladásos hajlam lecsökken, a prosztatagondok megoldódnak, a herevisszértágulat eltűnik, a kisfokú heresérv is elmúlhat.

Jobb vérkeringés esetén a herék működése is jobb lesz, melynek hatására tesztoszteron (férfi nemi hormon) termelésük is fokozódik, ami növeli a spermiumszámot, fokozza a libidót, a potenciát és erősíti férfias külsőt.

Természetesen gátizmaink karbantartása kihat szexuális életünkre is, nőknél, férfiaknál egyaránt: ha jól működtetjük izmainkat, azok egyre ügyesebbek is lesznek, és ezzel párunknak is örömet okozhatunk. A nyugati társadalmak férfijaitól igen távol áll, hogy el tudják különíteni az orgazmust és az ejakulációt, pedig a keleti társadalmakban ez sok esetben alapvető tudás, amely apáról fiúra száll. Rendszeres gátizom tornával ez is elérhető, megtanulható.

Akkor végülis kinek ajánlható?


Mindenkinek, aki szeretné megvalósítani a mindennapokban a potenciavédelmet, prosztatvédelmet, szeretne megszabadulni a gátizom gyengeség kellemetlen tüneteitől, az aranyértől és szeretne tenni a saját egészségéért, szeretné erősíteni a gátizmait a kiegyensúlyozottabb mindennapokért, örömtelibb szexuális életért!

A szerző Intimtorna tréner

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 24481 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x