HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-23
Címlap / Te+Én+Szex / A rokkant embernek nincs szexuális vágya?

A rokkant embernek nincs szexuális vágya?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-23

A testi fogyatékos, a rokkant vagy akár értelmi fogyatékos emberről az a téves képzet él fejünkben, hogy aszexuálisak, vágy és testi kontaktus nélkül. 

 

Fitten, fiatalon, tökéletesen az ágyban

Hiszen kik élnek szexuális életet? A reklámok, filmek és hirdetések az életerős, fizikai aktivitásuk teljében lévő fiatalokat mutatják nap mint nap, aki pedig nem rendelkezik valamennyi kritériummal, arról azt hihetnénk, minimum hátránnyal indul az ágyban.
Ám a rokkant embereknek is ugyanazok a szexuális vágyai, ösztönei és elképzelései vannak, mint bárki másnak. Csakhogy az ő esetükben számtalan testi és lelki akadály és nehézség merül fel, aminek kezelésével gyakran ők maguk sincsenek tisztában. A társadalom és maga az orvosszakma sem segít ezek megválaszolásában.
A mozgás akadályoztatottsága, a testi másság, a betegségből fakadó erős önbizalomhiány és szorongás, a lehangoltság pedig csak tovább nehezíti amúgy sem könnyű helyzetüket.

Tanácstalanul

Pedig a szexualitás igen lényeges sarkköve az önértékelésnek, és ez alól a testi fogyatékosok sem kivételek. Ezért lenne különösen fontos, hogy az egészségügyben tevékenykedő szakemberek a szexuális tanácsadásban is segítséget nyújtsanak.

Mit tegyen a merev ízületekkel? Vagy ha heves szívdobogást esetleg szédülést érez? Hogy kezelje az esetleges egészségügyi eszközöket (pl. katéter) a szexuális aktusban? Rengeteg kínos és intim kérdés, aminek megválaszolása gyakran elmarad.
A másik probléma, hogy sokszor maga a rokkant ember sem tud reális képet kialakítani magáról, vágyairól és lehetőségeiről. Telve van félelmekkel, a környezet által belétáplált kisebbrendűségi érzésekkel, ezért vágyait illetlenségük miatt vagy elfojtja, vagy pótcselekvésekbe menekül, amiből aztán még nehezebben talál kiutat.
Nemi szervek érintkezése= szex?
A testi fogyatékos emberek esetében szintén felmerülő kérdés és aggodalom, hogy a hímvessző és hüvely érintkezésén túl milyen más módon szerezhetnek egymásnak örömet a szexuális partnerek? Hiszen a hagyományos testi kontaktus, a mások számára természetes mozdulatsor nem mindig kivitelezhető az ő esetükben.

Épp ezért kell megerősíteni őket abban, hogy, hogy mindegy, mely módját választják az örömszerzésnek; a lényeg, hogy mindkettejük számára örömet okozzon, és elfogadást nyerjen- legyen az akár genitális, orális, manuális tevékenységforma, vagy az erogén testtájékok ingerlése.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[4985]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x