Még mindig egyedül… Szinglipánik helyett önvizsgálat
Címlap / Te+Én+Szex / Még mindig egyedül… Szinglipánik helyett önvizsgálat

Még mindig egyedül… Szinglipánik helyett önvizsgálat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-01

Parkban sétáló párok, megszűnt körülöttük a külvilág. Barátnőd lelkes beszámolója új kedveséről. Összeszorult szívvel kuporodsz az esti sorozat elé, mi más lenne a téma, mint a szerelem… Úgy érzed, mindenki rózsaszín felhőkön lebeg, csak te töltöd árván a napjaid. "Miért pont én?" - kérded, hisz csinos, értelmes nő néz rád vissza a tükörből. Nem véletlen, ha mégis egyedül vagy. Ahelyett, hogy végképp elárasztana a kétségbeesés, gondold át, mi rejtőzhet magányod falai mögött!  

Miért engem választana?

A magányosság hátterében gyakran önértékelési zavar bújik meg. Hiába dicsérik új frizurádat, hangoztatják tehetséged a munkahelyen, te mégis értéktelennek érzed magad. Talán kevés elismerésben volt részed gyermekkorodban, vagy túl magas mércének kellett megfelelned. Így az a téves kép él benned, hogy nem találnak vonzónak, ha nem vagy tökéletes. Ha megállsz egy pillanatra és körülnézel, láthatod, a boldog kapcsolatban élők sem feltétlenül modell-arcú, sziporkázóan szellemes nők. Olyanok, mint bárki más. Egy különbséggel: a párjuk számára ők a legértékesebbek. Te is megismételhetetlen vagy, egy halvány mosoly, egy mozdulat csak arra vár, hogy rabul ejtse Őt. Ugye, adsz egy esélyt?

Soha nem fogom elfelejteni…

Hiába teltek el hosszú hetek a nagy szakítás óta, te még mindig a fényképével alszol és az arcvizének illatával ébredsz. Ő volt számodra az Igazi Társ, nélküle értelmetlennek érzed minden napodat. Csak büszkeséged tart vissza, hogy a telefon után nyúlj és megkeresd. Ne felejtsd: nem lehet véletlen, ha végetért a szerelem. Ha mást választott, nem egészítettétek ki egymást igazán. Ha vég nélküli vitákba torkollott minden beszélgetés, hogyan váltatok volna boldog családdá? Mégsem volt hasztalan, hogy találkoztatok. Több lettél, a szemében jobban megismerted önmagad. Köszönd meg őt a sorsnak, és engedd el jó szívvel! Csak így adhatsz helyet majd Neki, a valódi társnak.

Ne zárjanak kalitkába!

Hosszabb ideje élsz egyedül, remekül berendezted az életed. Reggel csak tiéd a fürdőszoba, hazaérve nyugodtan dobhatod ruháid a padlóra. Órákig telefonálhatsz barátnőiddel, és hétvégén sem kötelező beágyaznod, ha nincs hozzá kedved. Semmi pénzért nem adnád fel függetlenséged. Hacsak… azok a borús vasárnap délutánok ne lennének, farkasszemet nézve egy doboz vaníliás keksszel. Azok a karácsony esték, egyedül gyújtogatva a gyertyákat. A nyaralások az egyágyas felárral és magányos fogkefével.

 
 
Kötélhúzás dúl a lelkedben: feladjam? Ragaszkodjak hozzá? Boldog játszma vagy ketrec lesz az együttlét? Nincs szabály, a válasz rajtatok múlik. Élhettek együtt is – szabadon. Bár csak ti léteztek egymás számára, nem veszíted el önmagad. Lesz véleményed, gondolatod, ami csak a tiéd. Ha egyedüllétre vágysz, kimondhatod, lehet, hogy ő is erre vár. Csak azért, hogy nemsokára jobban hiányozzon, mint bármikor. Mindketten tudjátok, van kihez visszatérni.

Bármilyen oka legyen az egyedüllétnek, ne érezd ettől kisebbrendűnek magad! Büszkén nézz mindenki szemébe, hisz így is teljes az életed. Mégis ott egy üres szoba a lelkedben? Járj nyitott szemmel és szívvel, és nemsokára lesz, aki belép az ajtaján.

Kép: engin akyurt / Pixabay

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 7004 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x