Elegancia és divat a hét napjai szerint - Makulátlan külső szombatra

Formálisak, egyszerűek, szerények, ugyanakkor egyszerűen hibátlanok és tökéletesek szeretnénk lenni ezen a napon. Akár legyen egy kiemelt üzleti tárgyalás, hétvégére tolva, vagy egy céges rendezvény, családi összejövetel, különleges party a haverokkal. Pedáns tervezés, átütő design, hogy ne szorongj öltözékedben.

A hét egyes napjain más és más módon érezzük magunkat. Hétfőn akkor is sokszor kissé elkenődöttebbek vagyunk, hogyha éppen nem kell dolgoznunk. Kedden energikusabbak, szerdán bevállalósabbak, csütörtökön bújósabbak, pénteken pedig, szerelmesebbek vagyunk az átlagnál. Miért? Régi megfigyelés, hogy az egyes napok tejútrendszerünk legnagyobb planétáival állnak kapcsolatban és az egyes napok egy-egy bolygó hatásait veszik magukra, annak energiáit hordozzák, ezáltal a hét során minden nap összhangba kerülünk az univerzum egy részével. Sorozatunkban most rávilágítunk, melyik nap, miként érdemes öltözni, ha hódítani szeretnél.

Szombat
Szombat Szaturnusz uralma alatt áll. És mint ilyen, alapvetően sötétíti a bőrtónust, szürkébbé tesz. Ugyanakkor Európában ez a bulik fő időpontja, hiszen éppen a hétvége közepén van.

Színek: Színeiben a fekete egyértelműen uralkodik, de sötétbarna, acélszürke, grafit, sötétszürke is jelentős lehet, Olykor érdemes fekete-fehér kontrasztos hatásban is gondolkodni. A lágy rózsás színek, meleg sárga és barátai ma nem igazán hódítanak.


pixabay

HarmoNet tipp: Elegancia és divat a hét napjai szerint - Szerelem és szépség öltözékedben >>

Anyagok: Anyagait tekintve a bőr, a szövet, akár nylon anyag is jól mutatat ezen a napon, a fényes és matt hatásúak egyaránt. A csillogós, flitteres elemek is jók lehetnek, azonban ne vigyük ezt túlzásba.

Formák és minták: Elsősorban négyszög, négyzet, káró alak dívik, de az egyenes vonalvezetős a függőleges csíkos is jó lehet. Egyenes szabású blúzok lehetnek ekkor jók. Rövid szoknya, nadrág és hosszabb blúz, kikeményített, széles, trapézos, de hegyes szélű ujjakkal. A nyakkendő ma is mutatós.

Tippek: Ne vegyél fel ma kerek kivágást, inkább szögletest, vagy még inkább V alakú nyakkivágású felsőket. A karcsú öltözet, a testhez simuló fazonok mutatósak lehetnek. Nadrágból trapéz, vagy teljesen egyenes szárú, de nem szűkülő lesz a tiéd ma. A különleges cipzáras vagy patentos elemek is jól mutatnak.

(Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy ezúttal, a mostani szombatra éppen Halottak Napja esik. A kirívó öltözetet így megemlékező helyeken mindenképpen kerüljük!)