Karácsonyfa jósda


Karácsonyfa jósda

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Van aki mindent, ami mozdítható a fára aggat ilyenkor, s egy bájos stílus-kavalkád lóg a karácsonyfáján. Van, aki pontosan megtervezi a fa stílusát, s akár minden évben újabb és újabb arcot rajzol a fának. Azonban vannak olyan elemek, melyek a legtöbb karácsonyfát jellemzik - ezeket ragadja meg karácsonyfa jósdánk. Melyik a Te karácsonyfád? Megmondjuk, milyen vagy!  

Válassz, melyik karácsonyfa tetszik Neked a legjobban, s melyik hasonlít leginkább a Tietekre?

Olyan a karácsonyfa, amilyet te álmodnál magadnak? Válaszd ki az alábbi 6 karácsonyfa közül azt, amelyik leginkább hasonlít arra, ami Nálatok áll.

Ha nem egyezne a kettő, úgy azt is kiválaszthatod, amelyik a legeslegjobban tetszik (talán jövőre ilyen fád lehet majd). Így kiderül, hogy személyes ízlésed és családodé mennyiben tér el, mennyire vagy azonos a közeggel, amelyben élsz.







Színes karácsonyfa

Van rajta mindenféle, ami a kezetek ügyébe akadt. Ezeréves és tegnap vett díszek; mindegy, műanyag, vagy üveg. Gyerekkorok apró kezeinek munkáit őrző papír játékok, masnik, színes gömbök, boák, szaloncukrok, csokoládé díszek, és alatta sok – sok színes papírba csomagolt ajándék. Az a stílusa, hogy nincs stílusa – éppen ettől egyedi, különleges.

Alatta sokféle papírba- zacskóba csomagolt ajándék, ki mit hozott, éppen olyan. Van köztük minőségi és hirtelen ötlettől vezérelve megvásárolt, de talán célzatos ajándék is.

Ha ilyen a karácsonyfátok, vagy ilyet szeretnél, kattints a képre >>








Klasszikus karácsonyfa

Bordó és arany. Lila és ezüst. Ezek, vagy mások, de két egymással harmonizáló szín összecsengéséből született hibátlan kompozíció. Gyakran évről évre ugyanazok a díszek függnek a fán, mindig azonos sorrendben. Ugyanaz az égősor, boák és díszek, melyeket elegendő volt egyszer megvenni, s aztán mindig mutatósak lehetnek. A fa lehet mű vagy valódi is.

Alatta egyforma papírokba csomagolt, vagy átlátszó celofánban pompázó, gondos ajándékkísérővel ellátott dobozok , ajándékok sorakoznak.

Ha ilyen a karácsonyfátok, vagy ilyet szeretnél, kattints a képre >>







Modern karácsonyfa

Kevés dísz, melyben a fekete, az ezüst is megjelenik. Drága, kizárólag üvegből készült egyedi díszek, melyek gusztusos kollekcióként kínálták magukat valamely külföldi vásáron, vagy e-shopban. Garantáltan profi, nem szokványos égősor, mely visszafogott helyi világítást ad ennek a gyakran nem túl nagy esetleg minőségi műanyagból készült, drága fácskának. Az idei divattrendnek is megfelelhet, vagy csak egyéni jó ízlésnek.

Alatta gyakran műszaki cikkeket találunk, távirányítós kisautót és kisvonatot a gyerekeknek, modern vasalót nagymamának, új mobiltelefont anyukának, computer tartozékot apukának. Általában ajándékcsomagolással nem vesződnek – inkább mutatós ajándékos szatyrokba rakják.

Ha ilyen a karácsonyfátok, vagy ilyet szeretnél, kattints a képre >>





„Amerikai” karácsonyfa

A piros-fehér dekoráció, a mikulásos, csavart cukor rudas, játékkockás karácsonyfadíszek kissé az amerikai filmekben látott ünnepi hangulatot keresik, persze azért a bevált hazai szaloncukor is helyet kap a fán. Ezen a fán a gyakran első ránézésre túl sok az édesség. Cukorkák, habkarikák, felfűzött pillecukrok, csokoládéból készült díszek uralják a fát amit aztán hamar csupaszra esznek a kotnyeles családtagok, s bebizonyosodik, a sok édesség nem egyenlő az elegendő édesség fogalmával. Többnyire praktikus műfa, amit csak be kell dobozolni évről évre.

Alatta csupa hasznos holmi van. Konyhai dolgok, barkácsolós cuccok, sapka, sál, és persze sok-sok csokoládé, édesség vagy ehető dolgok.

Ha ilyen a karácsonyfátok, vagy ilyet szeretnél, kattints a képre >>





Natúr karácsonyfa
Ezen a fán nincs semmi, de semmi műanyag. Kizárt a bolti szaloncukor, pláne a műanyag gömbök és fém boák! Díszeit kézművesek készítették szalmából, csuhéból, háncsból, dióból, természetes anyagokból. A szaloncukor házilag készült, s a mézeskalács díszeket is gondos kezek sütötték hozzá. Dió-mogyoró, narancs és citrom karika lóg le róla, illata igazán karácsonyi. Az égősorról hallani sem akarnak, akik ezt a fát választják – kizárólag valódi gyertya jöhet szóba, s az is csak a szentestén égjen, nehogy meggyulladjon a karácsonyfa! Majdnem biztos, hogy gyökeres élőfát díszítenek ezek a natúr díszek.
Alatta apróbb, saját készítésű, vagy kézműves ajándék, natúr, esetleg krumpli nyomdával díszített csomagolópapírba burkolva, raffia masnikkal.

Ha ilyen a karácsonyfátok, vagy ilyet szeretnél, kattints ide, vagy a képre >>




Angyalos (fehér-ezüst) karácsonyfa

Angyalok, hópihék, fehér és ezüstös díszek, csillogó és áttetsző gömbök, fehéren világító izzók vagy gyertyák, s a fa tetején egy angyal hirdeti a Megváltó érkezését.  Nincs semmi csokoládé, vagy cukorka. Kevés, de ízléses, visszafogott díszítés jellemzi a fát. Csak semmi túlzó szín, csak semmi túlkapás. Az egészet körüllengi valami éteri aura.
Lehet mű, vagy igazi fenyő is, vagy akár csak néhány kedves ág.

Alatta celofánba, vagy fehér selyempapírba burkolt egyedi apróságok, melyek igazán személyesek, s amin látszik, hogy az ajándékozó mindenkire személyesen odafigyelt.

Ha ilyen a karácsonyfátok, vagy ilyet szeretnél, kattints a képre >>



Szöveg: Gáspár Katalin
Kép: DON
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 31827 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 





Murillo festménye, a Pásztorok imádása látható Spanyolország 1970-ben kiadott karácsonyi bélyegén.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x