HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-18
Programajánló HarmoNet

Külbecs, belcsíny. Felületi tükröződéseink

 
Időpont:
2017-05-24, 18:30 -
2017-05-31, 18:00
Előadó:
Baksa-Soós Attila
Típus:
kiállítás
Kategória:
művészet

Belépő/Részvételi díj: 0 Ft


 
 

Megnyitó: május 24. szerda 18.30 
Helyszín: Hybridart Space, Budapest, 1052 Galamb u. 6.

A kiállítást megnyitja: Baksa-Soós Attila (író, költő, zenész, építész)

Kiállított művészek: Gerhes Gábor, Márta Czene, Lovas Ilona, László Mészáros, Anna Nemes, Villő Turcsány, Verebics Ágnes 

Azt mondják, mindenki a maga bőrét viszi a vásárra, azt, amiből még senki sem tudott kibújni, még akkor sem, ha alatta is pénz van. Nem számít, hogy milyen vastag van belőle a képén, ha báránybőrbe bújt farkasként, a másikról még azt is lenyúzná. Vagy csak lesül az arcáról a bőr és menti az irháját. Ki szeretne a bőrében lenni, amiben nem fért, majd kiugrott belőle, mert előre ivott a csupa csont és bőr medvéjére, hogy az ember libabőrös lett tőle. De ép bőrrel megúszta és most húzza a lóbőrt.

Még azt is mondják, hogy egy rókáról sem lehet több bőrt lehúzni, pedig mi most, pont erre készülünk... 

Mert mit is jelent számunkra testünk legkiterjedtebb felülete, a pőre bőrünk? Mezítelenséget, kiszolgáltatottságot, védelmet és védekező lehatárolást? Kerítésünket, önmagunk határvonalát, egónk páncélját? Burkot, önvédelmi mimikrit, külső maszkot? Kapcsolatteremtést a belső és a külvilág között, megjelenést és önkifejező megjelenítést? Egy minket összetartó felszínt, amit akár kirakatként öltöztethetünk? Lélegző, verítékező, salakanyag kiválasztó érzékszervet, ami hőt és víztartalmat szabályoz? Érzékenységet, simogató érintést, borzongást és érzékiséget? Hideget és meleget? Fájdalmat? Simaságot és érdességet? Szaporodó és elmélyülő ráncokat? Életet és elmúlást? A szelet, ahogy megérinti bőrünket?


Minden részben ott van az egész, rész az egész helyett - pars pro toto - mondták a rómaiak. Bőrünkben mutatkozunk meg a világnak, ugyanakkor bőrünkön keresztül állunk kapcsolatban a külvilággal, érintjük meg környezetünket. A világ hat ránk és mi is hatunk a külvilágra. A hatás pedig az egyik legfinomabb, legészrevehetetlenebb erő, akkor ismerjük fel, ha már megnyilvánult.

A kiállítás május 24-től május 31-ig látogatható hétfő – péntek 12.00 – 18.00 óra között. 
A galéria telefonszáma +361 793 0148

Szervező: WERK Akadémia képzőművészeti menedzser szak 2017. 
(Beck Judit, Buday Enikő, Eke Mónika, Erdélyi Zsuzsa, Erdősi Dóri, Hegyi Ombódi Brigitta, Hirnök Zsófia Katona Anikó, Lay Zsófi, Mészáros Ivett, Péter Gergő, Szabó Andi, Takács Györgyi Judit, Zentai Emese) 

Mentor: Bérczi Linda

Ingyenes belépés
Lélekpillangó:
[...] Bővebben!
Kapcsolat:
Tel: +36 70 336 7444
Email küldése (rendezvenynaptar@harmonet.hu)

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x